Kosta Grudov Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Със сигурност освен държави, летища и обекти на ЮНЕСКО има хора, които колекционират интересни материални неща. 🙂 Ще започна аз с моята колекция - футболни шалове - гледам когато посещавам даден град винаги да се отбия до поне един стадион/фен-шоп, за да си добавя нещо ново към колекцията. Най-ценни са ми на Нефтохимик, Юнайтед и Фиорентина, като има и повече от тези на снимките, просто са забутани по шкафове, докато им се измисли хубаво място. 🙂 Та, освен банкноти, за които тема има вече във форума, вие какво колекционирате? 🙂 14
Duke Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Махай го този шал на Юнайтед, че само загрозява снимката. Я виж колко хубав шал имаш под него... 😛 Иначе по темата. Аз съм меломан и от над 40 години колекционирам музика на физически носители - LP, CD, DVD, DVD-A, SACD и Blu-ray с основна насоченост към лимитирани колекционерски издания и бокс сетове. Надали някой ще прояви особен интерес към подобна колекция в този форум и затова по-добре да не показвам и снимки... 1 2
Kosta Grudov Публикувано: 26 март Автор Публикувано: 26 март Този всъщност е на Интер 😄 От 1/8-финала преди години в Милано 😁 Иначе срещал съм доста различни и интересни колекционерски неща, темата всъщност се зароди от един колега от Естония, който сподели, че колекционира редки автомобилни регистрационни номера 😬
Duke Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март преди 18 минути , Kosta Grudov каза: Този всъщност е на Интер 😄 От 1/8-финала преди години в Милано 😁 Аз имах предвид този на Ливърпул, че съм техен фен от 17.03.1982 г. 😉
Anna Kalinovska Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Хронологично отзад напред: Антични предмети, монети Антикварни книги €-монети Ръчнотъкани изделия Парфюми Ръчно изработени настолни и логически игри, които мога да играя, разбирай печеля. Пъзели Пътеводители и карти Раковини Чаши Ретро - модели автомобили, картини на ретро автомобили, снимки отпреди стотина години насам итн. Изделия от муранско стъкло Магнити Красиви предмети с емоционана стойност Пощенски картички Пощенски марки и др. 7 3
Kosta Grudov Публикувано: 26 март Автор Публикувано: 26 март преди 37 минути , Duke каза: Аз имах предвид този на Ливърпул, че съм техен фен от 17.03.1982 г. 😉 И аз него имам предвид, това е половината на Ливърпул, за снимката съм го сложил така, иначе самия шал е Интер-Ливърпул от 1/8-финала през 2022-ра 😛 2
Kristiyan Desev Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Аз събирам чаши за шот и имам може би над 10 вече, но уверявам, че нямам проблеми с алкохола 😅. Иначе стандартните картички и магнити също са неизменна част. 5 1 2
Zaro Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Преди 1 час, Kristiyan Desev каза: Аз събирам чаши за шот и имам може би над 10 вече, но уверявам, че нямам проблеми с алкохола 😅. Иначе стандартните картички и магнити също са неизменна част. Аз известно време събирах шотове. След като станаха над 100, устахових, че няма перспектива в това нещо, щото почнаха да заемат много място. Не че ти ги предлагам, не се надявай 😁, но да го имаш предвид. Обаче докато мога ще събирам билети за за градски транспорт, входове и т.н., докато не се дигиталзиира всичко. 4 2
Duke Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март преди 16 минути , Zaro каза: Обаче докато мога ще събирам билети за за градски транспорт, входове и т.н., докато не се дигиталзиира всичко. Което ме подсети, че пазя всички билети от концерти от 90-те години насам. Обаче последните са от преди десетина години, след което започнаха да издават само електронни. Не че не пазя и тях, но някак не е същото... 😞 4 1
searus Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март преди 6 часа, Duke каза: Което ме подсети, че пазя всички билети от концерти от 90-те години насам. Обаче последните са от преди десетина години, след което започнаха да издават само електронни. Не че не пазя и тях, но някак не е същото... 😞 И аз си ги пазя, някои са много красиви, направо за рамка 😁 мислела съм да си направя колаж, но все не стигам дотам... 4
Barfly Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Здравейте аз колекционирам монети , имам около 1800 за момента, отскоро започнах да колеционирам и кактуси и сукуленти защото много ми харесват, а и с две котки вкъщи бях леко подтикнат. Също така и различни бири, тях ги тагвам в едно яко приложение. От пътуванията и аз събирам като вехтошар билети за за градски транспорт, входове и т.н и визитки от хотели или заведения където са налични, но най много държа на хартиена карта на дадения град. Всеки луд с номера си. 7 1
Argentique Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Аз съм лудата с другия номер 🤣 Минималист съм и колкото ми са по-празни и подредени шкафовете, толкова по-леко дишам. Навремето си купих по-малък гардероб 😂, за да не трупам излишни дрехи, които не нося и няма да нося. Някъде до 4 клас събирах разни хартийки от типа на картички, календарчета, марки - обичайните неща и ги подарих още тогава на разни приятелчета, макар марките да са забутани някъде из къщи. Магнити имам към 20, вече не купувам от години, даже и тези ме дразнят без 2-3 подарени. Сувенири и прочее прахосъбирачки по време на пътувания също не купувам. Някога ми подариха много красив албум, ръчно изработен специално за мен с посвещения и място за спомени от пътувания - напълних го за година с билети и листчета и му се загрози визията. Ама тъкмо иде пролет, време е да поизхвърля разни хартийки, после се чувствам много добре. 🙂 Всъщност единственото нещо, което колекционирам, са изживявания - имам отлична сетивна памет и по желание мога да извличам от нея моменти с подробности, звуци, вкусове и миризми. Имам купища, но всички стават само за лично ползване 🙂 7 8
marycap Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Имам всякакви колекции, които спрях да попълвам методично от няколко години. Остана купуването на напръстници от почти всеки посещаван град, но само ако много ми харесват. Имам и уникални- направо произведения на изкуството. Малки, красиви, стойностни и ме радват. 5 2
chandni Публикувано: 26 март Публикувано: 26 март Аз обичам дребни сувенирчета - прахосъбирачи, пазя си и билети от музеи, интересни камъчета, пустинен пясък, красиви миди. 4 1
jungfraujoch Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март И аз като @Argentique съм минималист,но пазя някои неща. Като дете събирах картички,календарчета,салфетки,картинки от дъвки и шоколади. Подарих всички неща на приятели и роднини,с изключение на най-хубавите салфетки,така наречените паяжинки,които не съм виждала да се продават в днешно време.Пазя календарчетата,защото са в малка кутия,както и картичките от чужбина,изпратени от татко ми,повечето от тях са от планините в Европа и са много красиви,от 60-те години на миналия век.Както и една кутийка скиорски значки.Марките са семейна реликва от дядо ми и не се пипат. Имам една вълшебна кутия с билетчета от музеите,които съм посетила в чужбина,както и картички тип хармоника,които не ми пречат и затова ги пазя в шкаф нависоко. Все още се чудя какво да правя с магнитчетата,не мога да намеря голяма магнитна дъска,която бих могла да закача на една стена в сутерена и няма да е кичозно. Та всъщност събирам значки със знамената на държавите,които съм посетила.И изживявания,които точно както при @Argentiqueса за лично ползване и ми носят щастие. Много ми харесва следния цитат: ,,Където и да отидеш,всяко място става част от теб,по някакъв начин."Анита Десаи Пожелавам на всички магеланци здраве,пътешествия и радостни колекционерски страсти! 7 2
Георги Матеев Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Отдавна колекционирам най-вече преживявания, спомени и снимки. Преди години събирах какво ли не, но с времето подарих или изхвърлих почти всичко, не искам да държа прахосъбирачки, а и вещоманията не ме влече. Единствено като спомен съм си оставил колекцията с магнити в 2 кашона, но вече много рядко взимам нови - едва няколко годишно и то само, ако са уникални. 12 5
Duke Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март преди 11 часа, Barfly каза: Също така и различни бири, тях ги тагвам в едно яко приложение. Аз и @домосед харесваме това и молим за повече информация относно приложението... 1
Doctor Who Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Аз купувах малки изделия от мед, бронз, дърво, кожа като идеята беше - традиционни занаяти на местата, докато не попаднах в Малта на изключително красиви кожени мъжки джапанки, именувани на светец и произведени в Китай. Иначе и аз като @Argentique имам сетивна памет и мога да извличам от нея моменти с подробности, звуци, вкусове и миризми, като преди време ми помагаше някоя хартиена карта на града, билет от музей или сметка/касова бележка от нещо, което ми е харесало. Вече нищо не вземам и не нося - само опитвам да запаметя момента. 7 2
Duke Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март преди 56 минути , Георги Матеев каза: Отдавна колекционирам най-вече преживявания, спомени и снимки. По отношение на пътуванията и аз съм така, дори и снимки не правя кой знае колко с изключение на такива от концерти. Меломанството обаче е нещо различно и съчетава колекционерство с необходимост, но ти знаеш много добре за какво говоря... 1
Lirea Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март И аз поприключих с фазата на събирането - магнити винаги вземах и продължавам да вземам, само че все по-често се чудя дали да го правя. Дребни камъчета, хващащи окото, и пясък от различни места също си мъкнех, но реших, че вече имам достатъчно. И хартиени туристически карти, особено разни красиви, също много харсвам, макар че и тях се чудя дали да не подаря (знам, че във форума имаше някой, който събираше). Все още продължавам да събирам нещо, което майка ми и сестра ми събират отпреди аз да се появя, и все по-рядко се намира - календарчета, от тези малките, джобен формат. Сега колекционирам главно преживявания, снимки, спомени и забавни истории за разказване. 11 1
Травеолани Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Аз по принцип не съм фен на колекционирането. Единственото, от което имам малко повече в момента и купувам когато мога, са Старбъкс чашите. Използвам ги ежедневно за вода, но са доста големи и заемат място, та не планирам да купувам повече засега. Даже мисля да дам на майка ми някои, на които цветовете не ми харесват. Ето от този тип: 5 1
Lirea Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март Голям съм заплес По-горе забравих за моята колекция от монети от всички краища на света, която с кеф си събирам. 4
Яничка Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март И аз с времето се убедих, че човек няма нужда от толкова вещи. Като @Argentique и @Георги Матеев колекциониром преживявания, които смятам, че ме правят изключително щастлив човек. И понеже с времето спомените избледняват, периодично си въртим снимки от пътувания на големия телевизор, докато хапваме примерно. А както @Lirea ми напомни по-горе, пътуванията са източник на много забавни истории, които после в компания водят до още повече смях :) Вкъщи имаме няколко чудесни африкански фигурки от различни места, както и дървени маски от Азия и Африка, но не търся начин да увеличавам броя им непременно. При първа възможност бих се освободила от доста вещи вкъщи 😀 7 1
Kosta Grudov Публикувано: 27 март Автор Публикувано: 27 март преди 4 часа, Травеолани каза: Аз по принцип не съм фен на колекционирането. Единственото, от което имам малко повече в момента и купувам когато мога, са Старбъкс чашите. Използвам ги ежедневно за вода, но са доста големи и заемат място, та не планирам да купувам повече засега. Даже мисля да дам на майка ми някои, на които цветовете не ми харесват. Ето от този тип: Сега се присетих, че когато бяхме в Ueno в Токио в един Starbucks имаше някаква limited sakura zoo edition на чашите от този тип, където са затворени и си пиеш със сламка за многократна употреба. Всеки път като влезем някъде в Старбъкс се сещам за тази чаша и ме хваща яд, че не я взех тогава, но беше доста скъпа нещо от рода на 75-80лв излизаше.. Иначе беше страшно красива. 1
Barfly Публикувано: 27 март Публикувано: 27 март преди 12 часа, Duke каза: Аз и @домосед харесваме това и молим за повече информация относно приложението... https://untappd.com/ 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега