Прескочи до съдържание

Авиокомпании, посредници за полети и нощувки, карат през просото.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Имаше подобна тема за България, та се чудя какво да правя за в бъдеще.

На всички е ясно, че става все по-зле, но трябва да има някакъв праг на минимум.

Във всяко пътуване напоследък имам сериозни и различни проблеми. Каквото и да стане, остреща няма никой и общо взето се хвърлят яки пари в кофата, без да броя загубени дни, време и нерви.

В момента почти няма посредник или компания до която може да се добереш до жив човек, в повечето случаи е бот, чат АИ, мейл и пр глупости или чакане с часове на телефон!

Като в повечето случаи, дори да стигна до човек, резултата е плачевен.

От последните ми три пътувания тази година, имам три сериозни греди.

1. Анулиране на платени преди месеци нощувки от букинг 24 часа преди дата, което ми коства пари 150-170 евро, почти 8 часа загуба в път за 2-3 дни, защото бях много далеч от желаното място,  много нерви , 2 часа приказки по телефон, без резултат, общо взето спасявай се, това е.

2. Закъснение на Луфтханза до крайна дестинация с 24 часа, загуба на пари, време и т.н. макар да имаше алтернативи за летене, казаха няма и това е.

3. Анулиран полет с Уиз точно 10 часа преди полета, през нощта, реално 4-5 по-рано разбрах. Няма начин за връзка, загубих 4-5 часа в много приказки, само 2 часа общо в 3 опита за връзка, отделно чат с бот и ровене в профила, отделно време за коли, писане и говорене с 5-6 фирми и всичко е за утре. Загуба на една нощувка, плюс кола, защото вече няма или дават за три дни минимум и т..н или 150-200евро.

Мисля за в бъдеще, ако не летя за 1 нощувка, първата да я търся на място или в самолета като ще излитам. Дори да е 25-30% по-скъпо, това е нищо и мисля така да действам.

Някакви идеи какво може да се направи?

• Харесвам 1
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 20 минути , Alexander каза:

Мисля за в бъдеще, ако не летя за 1 нощувка, първата да я търся на място или в самолета като ще излитам. Дори да е 25-30% по-скъпо, това е нищо и мисля така да действам.

Някакви идеи какво може да се направи?

Даже не винаги е по-скъпо,напротив- смъкват цената ако има непродадени стаи. Поне в по-големите хотели и в дестинациите,където има много места за настаняване. След подобни на твоите проблеми и аз съм правила така. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Застраховка за всичко изброено! Неволите няма как да избегнете, но поне финасовите загуби можете да редуцирате. 

Публикувано:

Ами аз бих правил застраховка, и още в планирането предния път нещо се уплаших и реших да оставя повече време за евентуални проблеми и решението се оправда.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не искам да отчайвам магеланците, но с оглед на войната в Близкия изток и реално несъществуващото примирие, тези транспортни проблеми ще се задълбочават. Излиза вече информация за критични наличности на авиационно гориво на редица европейски летища. Нещата вървят на канселирани полети, естествено в последната минута. 

Както @Сузи Су писа по-горе, вариант е добра травъл застраховка. Ако на някой не му се действа със застраховки, тогава да се ориентира към резервации с безплатно канселиране до последния възможен момент, но дори 24 часа е проблематично. Ако все пак видите стая на добра цена, която не е за изпускане, а канселирането е за 24 или 48 часа примерно, тогава резервирайте нощувките от 2-рия или 3-тия ден на почивката. А първата нощувка я търсете в деня на полета на летището, когато вече е ясно дали ще летите.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 16 минути , vorbis каза:

Не искам да отчайвам магеланците, но с оглед на войната в Близкия изток и реално несъществуващото примирие, тези транспортни проблеми ще се задълбочават. Излиза вече информация за критични наличности на авиационно гориво на редица европейски летища. Нещата вървят на канселирани полети, естествено в последната минута. 

Както @Сузи Су писа по-горе, вариант е добра травъл застраховка. Ако на някой не му се действа със застраховки, тогава да се ориентира към резервации с безплатно канселиране до последния възможен момент, но дори 24 часа е проблематично. Ако все пак видите стая на добра цена, която не е за изпускане, а канселирането е за 24 или 48 часа примерно, тогава резервирайте нощувките от 2-рия или 3-тия ден на почивката. А първата нощувка я търсете в деня на полета на летището, когато вече е ясно дали ще летите.

Каква точно застраховка визирате? Аз единствената, за която знам е здравна или влиза в сила , ако нещо се случи с някой от пътниците здравословно, че да възпрепятства пътуването. 

Публикувано:
преди 21 минути , Madonna каза:

Каква точно застраховка визирате? Аз единствената, за която знам е здравна или влиза в сила , ако нещо се случи с някой от пътниците здравословно, че да възпрепятства пътуването. 

Туристическа застраховка, не е само здравна, има закъснения, disruption, загубен багаж, репатриране на тяло в екстремни случаи...

Българските не знам какво предлагат, аз един период ползвах www.worldnomads.com, сега ползвам местни бразилски....

Публикувано:

Тези към кредитните карти също поемат някой неща с определено самоучастие според конкретната полица.Към платените планове на Revolut беше доста добра.Май имаше тема за застраховки.

Относно горивото - предполагам , че ще са наясно по-отрано с наличностите и няма да отменят от днес за утре.

• Харесвам 1
Публикувано:
2 minutes ago, neuromancer said:

Туристическа застраховка, не е само здравна, има закъснения, disruption, загубен багаж, репатриране на тяло в екстремни случаи...

Българските не знам какво предлагат, аз един период ползвах www.worldnomads.com, сега ползвам местни бразилски....

И тук е така. Аз напоследък ползвам онлайн посредник Болерон. Базови са застраховките, на 4-5 компании, но една от компаниите предалага именно мед. помощ, отмяна/закъснение, изгубен багаж. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Сузи Су каза:

И тук е така. Аз напоследък ползвам онлайн посредник Болерон. Базови са застраховките, на 4-5 компании, но една от компаниите предалага именно мед. помощ, отмяна/закъснение, изгубен багаж. 

Точно така. Аз ползвах по Нова година на Евроинс такава,защото купих билетите още през лятото. Алианц също предлагат . Но за евтини полети правя само медицинска.

Досега. Вече ще се замисля😀.

Публикувано:

За застраховката от Револют премиум  искат всичко да е платено с тяхната карта едва ли не, не само полетите-те бяха, тествах на скоро, точно по този повод с едното закъснение от 24 часа, искаха и нощувките да са платени с Револют.

Общо взето тея безплатните не стават много или са с много условия.

Така както,  ако имам вътрешни полети или следващи на междуконтинентални и винаги оставям една нощувка повече резерв и чак на втория ден е следващия полет, така ще правя и с нощувките, първата ще е на място или в деня.

Публикувано:
преди 8 часа, Alexander каза:

За застраховката от Револют премиум  искат всичко да е платено с тяхната карта едва ли не, не само полетите-те бяха, тествах на скоро, точно по този повод с едното закъснение от 24 часа, искаха и нощувките да са платени с Револют.

Общо взето тея безплатните не стават много или са с много условия.

Така както,  ако имам вътрешни полети или следващи на междуконтинентални и винаги оставям една нощувка повече резерв и чак на втория ден е следващия полет, така ще правя и с нощувките, първата ще е на място или в деня.

Саше, не би трябвало да искат да са платени хотелите ако претендираш за обещетение само за закъснелия полет и не искаш възстановяване на нощувки. Просто плащат само това, което си платил с револют. Над 10 пъти съм ползвал Xcover на револют и до сега са изплащали всичко. Последния път не пътувах поради здравословен казус и им пратих епикриза, амб лист и болничен. Изплатиха ми всичко.

Ако са ти отказали, пускай нов клейм и допълни, че искаш само за полетите възстановяване.

Бъркаш, тя не е безплатна , към платения план на револют е

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 56 минути , Branko каза:

Саше, не би трябвало да искат да са платени хотелите ако претендираш за обещетение само за закъснелия полет и не искаш възстановяване на нощувки. Просто плащат само това, което си платил с револют. Над 10 пъти съм ползвал Xcover на револют и до сега са изплащали всичко. Последния път не пътувах поради здравословен казус и им пратих епикриза, амб лист и болничен. Изплатиха ми всичко.

Ако са ти отказали, пускай нов клейм и допълни, че искаш само за полетите възстановяване.

Исках за пари за първата от нощувките, не за полетите, а вината да се изпусне беше 24 часа закъснение на полетите.

Обаче искаха доказателство как са платени и полети и нощувки, а само полетите бяха платени с Револют. Пуснах, ама ме отсвириха. Исках да кажа, че е безплатна към платения план.

Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Исках за пари за първата от нощувките, не за полетите, а вината да се изпусне беше 24 часа закъснение на полетите.

Обаче искаха доказателство как са платени и полети и нощувки, а само полетите бяха платени с Револют. Пуснах, ама ме отсвириха. Исках да кажа, че е безплатна към платения план.

Щом не е платена с револют

не я плащат. Защо не иска за полетите или за тях са те отсвирили? Ако са платени с револют пускай пак или към този иск пусни възражение има го , като опция

Имах случай ме отсвирваха за полетите до Алжир, поради не съществуващи забрана за уж рискова държава, но тя не им беше в списъка. Пуснах пак и ми платиха. Няма застраховател, който да плаща веднага. Всички търсят “запетайки и тирета” само и само да не платят. Разчитат да ти писне и да се откажеш

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

За полета какво  да искам ?

те ни дадоха хотел

Обещетение за закъснял полет, хотела няма общо 

Публикувано:
преди 54 минути , Branko каза:

Обещетение за закъснял полет, хотела няма общо 

Там чакам превозвача 

А и пак има въпрос къде и с какво съм платил нощувката, в случая аирбнб

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Branko каза:

Май трябва да те оторизирам да преговаряш за моя изтърван полет  на ВА до НЙ юли 2025 и да ти дам 25%.  Бритиш ме отсвириха, че нашето летище било виновно за закъснението на първия полет до Хитроу.  Аероиск нищо не постигнаха. За капак, всичко е платено с Револют - хотели, самолети, с Премиум съм от февруари 2025, а са активирали застраховката чак декември, неизвестно защо. Нямам сили да се боря!

• Харесвам 1
Публикувано:

Xcover искат потвърждение, че не си взел от превозвача, друга тема е , че не е невъзможно да вземеш и от двете.

Предполагам, че не искаш да плащаш всичко с револют поради някаква причина-кешбек към друга карта, оборот и т н. Има трик, който съм споделял, че работи. Ако ползваш Револют зад Кърв и направиш gbit към друга карта от което имаш някакъв интерес, плащането си остава в историята на револют, което спокойно прилагаш в Xcover. Така хем плащането ти минава за пред тях, че е направено с Револют, хем го прехвърляш през другата карта ( за дскуиз виза не минава за оборот и кешбек)

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 19 минути , Дани Магелани каза:

Май трябва да те оторизирам да преговаряш за моя изтърван полет  на ВА до НЙ юли 2025 и да ти дам 25%.  Бритиш ме отсвириха, че нашето летище било виновно за закъснението на първия полет до Хитроу.  Аероиск нищо не постигнаха. За капак, всичко е платено с Револют - хотели, самолети, с Премиум съм от февруари 2025, а са активирали застраховката чак декември, неизвестно защо. Нямам сили да се боря!

Къде гледаш активацията на застраховката в Револют или в Xcover?

През Xcover пуска ли клейм?

Публикувано:
преди 18 минути , Дани Магелани каза:

В Xcover гледам. Не съм пускала, защото реално липсва застраховка.

Според мен пускай през тях

Виж в револют от кога ти е активна

Ето пример и през двете

Но като цъкнеш на Revolut protectio plan в Xcover и ти излиза от кога е

IMG_4151.jpeg

IMG_4152.png

IMG_4153.png

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.