Прескочи до съдържание

Авиокомпании, посредници за полети и нощувки, карат през просото.

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:

Възможно ли е да има гратисен период, в който да си с Премиум, а да не ти правят застраховка или просто са ме пропуснали?

Публикувано:
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Възможно ли е да има гратисен период, в който да си с Премиум, а да не ти правят застраховка или просто са ме пропуснали?

Не би трябвало

Виж там където ти казах как е и в револют също

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 25 минути , Branko каза:

Не би трябвало

Ще опитам. Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз се чудя дали има застраховка за фестивални билети. Самолетните отдавна ги взех, но за феста тази седмица. Букинг е с анулация и се надявам до юни да съм наясно как вървят нещата.

Публикувано:

Не трябваше ли и някаква регистрация изрично в сайта на XCover за да се активира застраховката ? Имам бегъл спомен , но може да е било когато Revolut сменяха застрахователя.

Да , намерих :

IMG_20260411_114416.png

@Дани Магелани, пазиш ли си активационния мейл да провериш датата ?

Публикувано:
Преди 1 час, Branko каза:

Не би трябвало

Днес гледах, че срока е 30 дни, след дата с инцидента.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 11 часа, stanimir каза:

Не трябваше ли и някаква регистрация изрично в сайта на XCover за да се активира застраховката ? Имам бегъл спомен , но може да е било когато Revolut сменяха застрахователя.

Да , намерих :

IMG_20260411_114416.png

@Дани Магелани, пазиш ли си активационния мейл да провериш датата ?

Ще проверя. Сега пътувам. Благодаря!

Публикувано:
преди 17 часа, stanimir каза:

Да прецакаме хотела , ако ние сме прецакани ли ? Да , и това е опция.

Защо да го прецакаме? Плащаш повече с опцията да платиш на място. Срока на анулация е по-дълъг. Например при Premier Inn може да канселираш до обяд в деня на check-in.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, Stryper каза:

Защо да го прецакаме? Плащаш повече с опцията да платиш на място. Срока на анулация е по-дълъг. Например при Premier Inn може да канселираш до обяд в деня на check-in.

Има доста такива. Сещам се и за Meininger hotels ,има ги на много места. В момента съм в хотел от веригата Abba в Испания. Канселирането беше възможно до 18ч в деня на пристигане(резервация през техния сайт).

• Харесвам 1
Публикувано:

Може ли, моля, някой да каже каква застраховка може да се направи в тези случаи описани по горе? Коя застрахователна компания и кои пакет застраховка. 

Възможно е и посредниците да настояват за адекватни застраховки впредвид динамичните времена. 

Аз последните билети, които купих бяха през Трип.ком и преди плащане се появиха варианти за различни застраховки - аз избрах "отмяна на пътуване", но реално тя важи само за отмяна поради възникнало здравословно състояние, което възпрепятства пътуване на някой от пътуващите или техните семейства. През Февруари това ми се стори достатъчно. 

Можем ли да ползваме застраховки на разни международни компании, които не са популярни у нас? И как става завеждането на щета с тях?

Публикувано:
преди 19 минути , stanimir каза:

Само напомням , че има обширна тема и там са обсъждани същите въпроси :

Благодаря за напомнянето. Да се преместим там?

Публикувано:

Предстои ни пътуване през май. Засега потвърдено. Но местата за настаняване са кът и всички читави са с безплатна анулация да минимум 14 дни предварително. Имаме си направена много изгодна такава, но можем да я откажем. С оглед ситуация със самолетното гориво,има ли на нашия пазар застраховка, която би покрила цената на настаняването,в случай на анулация в последния момент от страна на авиокомпанията? 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 11.04.2026 г. в 11:28, Нелчо каза:

Аз се чудя дали има застраховка за фестивални билети. Самолетните отдавна ги взех, но за феста тази седмица. Букинг е с анулация и се надявам до юни да съм наясно как вървят нещата.

На 14.04.2026 г. в 9:47, mamaivy каза:

Предстои ни пътуване през май. Засега потвърдено. Но местата за настаняване са кът и всички читави са с безплатна анулация да минимум 14 дни предварително. Имаме си направена много изгодна такава, но можем да я откажем. С оглед ситуация със самолетното гориво,има ли на нашия пазар застраховка, която би покрила цената на настаняването,в случай на анулация в последния момент от страна на авиокомпанията? 

В Европа, а вероятно и извън нея,  предпочитам да имам план Б или С, саморъчно измислен и сглобен, а не застраховка. Последната ми се вижда ненужно скъпа. На застрахователя не бива да се разчита като на спасение - застраховките покриват различни рискове, които често заблуждават със заглавието си /например “отмяна на пътуване”, ама защо обикновеният човек не се замисля/ или условията им са по-сложни, отколкото изглеждат. Напротив, смятам, че от застрахователя започват нови разправии 😃

• Харесвам 4
Публикувано:
На 12.04.2026 г. в 13:00, neuromancer каза:

То че има хотели с право на отказ същия ден, има, ама стават все по-редки

Веригите (Hilton, IHG, Accor) обичайно предлагат BAR/BFR рейтове, които са с безплатна анулация дори и в деня на пристигане.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами гледах някои по-големи (Accor, IHG, Marriott) и вече са с отказ до деня преди настаняване. Преди години със сигурност някои от тях бяха с право на отказ до 18:00 часа в деня на настаняването.

На мен предния ден ми изглежда разумно, но тук се обсъжда ескалация на проблемите, с каквато не съм се сблъсквал.

Публикувано:

Но и цената е 15-20% отгоре с безплатната отмяна. 

От ЕК вчера отново увериха , че в Европа няма да има недостиг на авиационно гориво и ако може да им се доверим остава само факторът стачки.Там обаче се плаща компенсация.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.