Прескочи до съдържание

Евровизия 2026 и 2027

Препоръчани мнения

Публикувано:

Магеланци с уикенд забежка утре, можете да гласувате за Дара и българската песен на Евровизия 2026 🤩

На мен ми хареса песента и изпълнението, още повече като чух румънците да ни отреждат 3-то/4-то място и тяхното далеч по-шизофренично изпълнение 😄 Ама са много паплач по света … Не знам за ползването на vpn предприети ли са мерки от организаторите на състезанието.

• Харесвам 6
Публикувано:

Ха, майка ми ме агитира да гласувам, ама трябвало баш като тече песента, а не знам как ще уцеля

Не знам къде се гледа това нещо, нито дори може ли да се гласува от извън Европа 

Публикувано:

Не е докато тече песента, гласуването отваря след като се изредят всички участници.

Австралия и Израел като участници имат право на глас , но за останалата част на света нямам идея.

"Вотът от държавите извън конкурса се обединява в категорията „Останалата част от света“. Всички тези гласове заедно формират резултат, равен на точките на една участваща държава. Именно затова подкрепата на българите зад граница може да се окаже изключително важна за класирането на DARA."

Публикувано:

В нета пише, че през сайта може отвсякъде

Хм, плаща ли се или само си даваш картата? Не е отворено още и не мога да видя...

То аз имам едни 4-5 карти...

ПП 1 евро струва

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 32 минути , neuromancer каза:

Ха, майка ми ме агитира да гласувам, ама трябвало баш като тече песента, а не знам как ще уцеля

Не знам къде се гледа това нещо, нито дори може ли да се гласува от извън Европа 

Тази вечер гледах новини и казаха, че за пръв път по нов регламент може да се гласува и извън Европа, отвсякъде от света.

Не би трябвало да се плаща, така си мисля, но нямам идея. Щом вече и в България тези гласувания - за риалити шоута, не са с/у заплащане

преди 46 минути , ДиянаВ каза:

Магеланци с уикенд забежка утре, можете да гласувате за Дара и българската песен на Евровизия 2026 🤩

На мен ми хареса песента и изпълнението, още повече като чух румънците да ни отреждат 3-то/4-то място и тяхното далеч по-шизофренично изпълнение 😄 Ама са много паплач по света … Не знам за ползването на vpn предприети ли са мерки от организаторите на състезанието.

Ако сте в участваща държава, инструкции как да гласувате ще бъдат показани на екрана по време на излъчванията. Ако сте в останалата част на света, може да гласувате на WWW.ESC.VOTE.

https://bnt.bg/news/kade-balgarite-v-chuzhbina-mogat-da-gledat-finala-na-evroviziya-2026-348913news.html

И да не вземеш да гласуваш за Румъния 😂

0.61€ ми показва смс и за гласуване от участваща държава - явно е платено, но бих го направила, ако имах пътуване🙂

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, lio said:

BANGARANGA на всички!
Гласуването за Дара е задължително, ако сте истински МАГЕЛАНАЦИ!

Съжалявам да го кажа, но това изказване ми се струва неуместно, меко казано.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Седем Два каза:

Съжалявам да го кажа, но това изказване ми се струва неуместно, меко казано.

Според кого е неуместно? Разни хора, разни разбирания.

Изцяло закачлив характер, в духа на витаещите събития.

Малко повече ведрост, кураж, светът е красив, посрещайте го с усмивка 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
1 hour ago, lio said:

Според кого е неуместно? 

Според мен.

И бъди сигурен, че това бе възможно най-любезния начин да изкажа мнението си за нещо, което ме върна във времена, които се надявам отдавна да сме оставили зад гърба си.

Публикувано:

Стига глупости , разбира се няма връзка между това да си магеланец и за кого ще гласуваш.Гласуваш за когото си искаш , аз приемам поста на lio като шеговито приканване да подкрепим нашто гардже.

Притесняват ме сърбите , че навремето цяла бивша Югославия даваше глас и се изкривяваше вота , както и милионите украинци наводнили Европа , които гледат на вота като на битка на бойното поле.Тоя конкурс отдавна е пародия.На фона на повечето останали нашето момиче си е много ок,  като за истински музикален конкурс, без политика и LGBTQ пропаганда заливаща сцената.България и Австралия !

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 часа, Седем Два каза:

Според мен.

И бъди сигурен, че това бе възможно най-любезния начин да изкажа мнението си за нещо, което ме върна във времена, които се надявам отдавна да сме оставили зад гърба си.

Сигурен съм единствено в това, че приемаш нещата изкривено и нямаш свободолюбив дух или пък е някакъв дълбок комплекс и страх.

Изказването е изцяло в духа на всичко случващо се, положително е и няма за цел да уязви или накарни който и да е, за каквото и да е.

Съжалявам единствено, че има тесногръди хора, които търсят къде да излеят възмущението си като бабите пред блока.

Ако си смениш мирогледа, светът ще е едно по-красиво и щастливо място.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, stanimir каза:

Toя конкурс отдавна е пародия.

Отдавна?! Би ли ми казал кога след 1974 г. и Waterloo на ABBA не е бил пародия?

• Харесвам 1
Публикувано:
4 hours ago, lio said:

Сигурен съм единствено в това, че приемаш нещата изкривено и нямаш свободолюбив дух или пък е някакъв дълбок комплекс и страх.

Изказването е изцяло в духа на всичко случващо се, положително е и няма за цел да уязви или накарни който и да е, за каквото и да е.

Съжалявам единствено, че има тесногръди хора, които търсят къде да излеят възмущението си като бабите пред блока.

Ако си смениш мирогледа, светът ще е едно по-красиво и щастливо място.

По принцип избягвам да отправям лични квалификации, както ти си си позволил.

Ще го направя и сега.

Единствено съм убеден, че наличието на свободолюбив дух по никакъв начин не кореспондира с изказвания поразително приличащи на лозунг от деветосептемврийска манифестация.

Благодаря за вниманието.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 15.05.2026 г. в 21:12, ДиянаВ каза:

И да не вземеш да гласуваш за Румъния 😂

0.61€ ми показва смс и за гласуване от участваща държава - явно е платено, но бих го направила, ако имах пътуване🙂

Ми аз надмогнах националността си и гласувах за Румъния 😂 Нали това е замисълът…
Все още може да се подкрепи готината песен на България с/у малко над четвърт коперто в Италия примерно 😉

• Харесвам 4
Публикувано:
26 minutes ago, ДиянаВ said:

Ми аз надмогнах националността си и гласувах за Румъния 😂 Нали това е замисълът…
Все още може да се подкрепи готината песен на България с/у малко над четвърт коперто в Италия примерно 😉

Да , хубава песен.Напомня много за Таря Турунен.

Моите са доста стилово разнообразни

Германия 

Австралия 

Албания

Белгия 

Румъния 

Швеция

Жалко , че обичайните заподозрени не пропуснаха да се изцвъкат политически и пред тази трибуна ,след иначе хубавата песен и изпълнение.Нищо неочаквано разбира се.

Страхотна организация от австрийците, а ретроспекцията на конкурса опровергава казаното от Duke. Много стойностни неща е имало и след тези години.

• Харесвам 3
Публикувано:

Точно кацнах от Бергамо и влизам вкъщи за точките. Щях да получа удар накрая. Само се молех да не е от ония пъти, където журитата нагрухтяват някого с точки и после публиката супер малко. Даже това е първият път от години, в който победителят май печели и жури и вотът на пибликата. За мен тая песен няма никакъв смисъл, но от 3 дни не мога да си го измъкна това бангаранга от главата. Откакто видях полуфинала всъщност, без това представяне на сцената нямаше да спечели и браво на хората, които се постараха.

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:

Честито - супер заслужена победа! Казвам го и от фенска и от професионална гледна точка. 2027 ще е много интересно у нас.

А догодина ако не ви се плаща скъпо за гласуване - австралийско IP прави чудеса и сваля цената на €0.43 (0.70 AUD) 🙃

(ние магеланци ли сме или да?)

Screenshot_20260517_011120_Messenger.jpg

• Харесвам 17
  • Благодаря 2
  • Браво 5
Публикувано:

Още веднъж, БАНГАРАНГА на всички МАГЕЛАНЦИ !!!

На тези дето не им е по вкуса, да пропуснат поста.

Имаме повод за гордост, който повод, някои от нас осъзнаваха и преди финала. Е, вече е факт за всички.

МАНИФЕСТИРАМ само радост и благодарност за труда на целия български екип и ДАРА!!!

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Публикувано:

Ако Дания , Сърбия , Украйна или Молдова  накрая бяха спечелили  щях да се гръмна.За съжаление това с "подарения вот" не липсваше и сега.Гърция на Кипър и обратно , бивша Югославия за Сърбия и т.н.Гласовете за Израел са повече от съмнителни на фона на случващото се около конкурса , там сигурно чак Мосад са впрегнали да помага ! Вотът на швейцарското жури също увисна доста нелепо на фона на почти всички останали, които изглежда не се подадоха на политическата коректност и гласуваха обективно.Все едно някой беше пропуснал да им съобщи , че може да се гласува по съвест.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ние задружно с @Desi75 гледахме финала в Сапарева баня. И многократно споменавахме @Георги Матеев и неговото запомнящо се участие в Евровизия през 2008 г. с "DJ Take me away". 

Сега откъм гласови данни имаше невероятно талантливи изпълнители, но откъм песни... умряха доста сиви клетки 😀

Честита да ни е победата 😀

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Ние гледахме шоуто частично в Белоградчик, където Матеев също имаше запомнящ се проект преди време. 🙂

Браво на Дара, страшно талантливо момиче! Имаше години, когато много се вълнувах от този конкурс, и се надявах да сме поне на финал , дори топ 5 беше невероятно постижение. Но първо място - само можехме да мечтаем. Сега конкурса ми идва повече откъм "оригиналност", но се просълзих от новината, честно!

Само може да се гордеем със всички талантливи българи!

• Харесвам 9
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.