Прескочи до съдържание

Евровизия 2026 и 2027

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, Брани said:

Отново призовавам модераторите да отделят мненията за Евровизия в отделна тема, предвид значимостта за България на Евровизия 2026.

Направо за Евровизия '27.Едва ли ще се случи нещо по-значимо в България.

Публикувано:

Според мен това е невероятна реклама за България, надвишаваща по стойност 10те милиона, които има министерство на туризма на година за реклама. А ако има някой умен в организацията от това министерство, ще могат да се популяризират и други места. Някои хора ще дойдат и без да отидат на концерт или ще отидат на репетиции. Ще имат поне 2 свободни дни, в които ще могат да направят някое еднодневно пътуване, а такива и от София има и от Бургас, които са двата основни града в спекулациите. Витоша например е страхотна даденост на София, около Бургас Несебър, Созопол. А ако подобрим малко гостоприемството по ресторантите и настаняването, ще е супер. Най ме е страх, че евроскептикът Христов, избран от Радев, ще организира златния орфей, колкото да мине номера. Или пък ще напълним програмата с гайди и ръченици, фолклорът ни е страхотен, но ще е още по хубаво, ако измислят интересн начин да се преплете с модерното и да покажем, че не се гордеем само с Филип Кутев. Друго опасение ми е, че ще превърнат всичко в схема за точене на пари и накрая ще сме дали 2 пъти повече пари. Русия през 2009 дава 38млн евро за евровизия, Австрия тази година 23.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , horus92 каза:

Според мен това е невероятна реклама за България, надвишаваща по стойност 10те милиона, които има министерство на туризма на година за реклама. А ако има някой умен в организацията от това министерство, ще могат да се популяризират и други места. Някои хора ще дойдат и без да отидат на концерт или ще отидат на репетиции. Ще имат поне 2 свободни дни, в които ще могат да направят някое еднодневно пътуване, а такива и от София има и от Бургас, които са двата основни града в спекулациите. Витоша например е страхотна даденост на София, около Бургас Несебър, Созопол. А ако подобрим малко гостоприемството по ресторантите и настаняването, ще е супер.

Абсолютно съм съгласен. Тази година България е "в серия" - олимпийски успехи, Джиро-то, победите на Никола Цолов във Формула 2, а сега и победа на Евровизия. Ако успеем да се организираме добре, можем да направим чудесно промотиране на средно и високо ниво  туризъм в България.

Публикувано:

Азерите построиха зала за 9 месеца. Не знам дали не се включват част от парите за нея. А и все пак там е някаква диктатура, та за имиджа не се пестили. Четох, че Базел е бил към 60, ама то стандартът в Швейцария го оправдава. Шведите най евтино минават, ама те имат супер много опит в реализацията на такива продукции, най малкото Мелодифестивален(техният златен орфей) е подобен.

• Харесвам 4
Публикувано:

За хората зад песента се изписа много - големи имена в шоубизнеса от Гърция , Румъния и Швеция. За мен беше изненада да науча , че и танцьорския екип от четиримата младежи до един са шведи.Голяма част от подготовката за участието в конкурса е протекла в Стокхолм.В коментари шведите бяха доста въодушевени от цялостния си принос за успеха на тазгодишния победител 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

По организацията не мога да споделям нищо още, но мен и двата града (Бургас и София) ме устройват. Обаче по време на финала бяхме в Кипър, ама не така както си го представях, ами аз по една или друга причина в болница. Т.е. това вече даже след финала. Аз финалът го пропуснах, понеже ми беше зле. И на следващия ден съм в болницата и през 2 минути минава някоя сестра по коридора и пее "Бангаранга, бангаранга, бангаранга". 
А аз седя и чакам вече 1 час лекар да ме погледне, никой не идва и само ми е до Бангаранги. Обаче идва едната сестра и ме пита: "Вие от коя държава сте? Това не е немско име".  Казвам и, че съм от България и тая пак почва да скача и "Бангаранга, бангаранга". И ми вика: "Елате с мен, сега ще намерим докторката". И така с Бангаранга в неделя намерихме докторка, после извикаха и след 10 минути дойде и лаборантка. И всички първо ми честитяха победата. 
Не знам какъв ще е ефектът за България, ама за мен беше много добър.

• Харесвам 16
Георги Матеев
Публикувано:
На 19.05.2026 г. в 22:48, chandni каза:

Не съм проверявала, но не ми се иска да вярвам, че това са реални оферти. :scratch_one-s_head:

Изглеждат дотолкова реални, че започнах да обмислям да трансформирам мазето си в airbnb студио и да го пусна под наем за 10-15 хилки в евровизионния период 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 14 часа, horus92 каза:

Най ме е страх, че евроскептикът Христов, избран от Радев, ще организира златния орфей, колкото да мине номера. Друго опасение ми е, че ще превърнат всичко в схема за точене на пари и накрая ще сме дали 2 пъти повече пари. Русия през 2009 дава 38млн евро за евровизия, Австрия тази година 23.

Не се притеснявай - страната-домакин няма почти никакво участие в криейтив частта (от дизайн на сцена до подробен сценарий), която е изцяло от страна на EBU и не подлежи особено на коментар. В общи линии ние ще осигуряваме най-вече логистика и финансиране и ще се надуваме, че сме съорганизатори.

Между другото не искам да убивам ничии надежди или да споря, но по около милион причини Евровизия няма никакъв шанс да се проведе извън София.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 34 минути , Георги Матеев каза:

Не се притеснявай - страната-домакин няма почти никакво участие в криейтив частта (от дизайн на сцена до подробен сценарий), която е изцяло от страна на EBU и не подлежи особено на коментар. В общи линии ние ще осигуряваме най-вече логистика и финансиране и ще се надуваме, че сме съорганизатори.

Между другото не искам да убивам ничии надежди или да споря, но по около милион причини Евровизия няма никакъв шанс да се проведе извън София.

Един път да видят панаира в Димитровград и на ум няма да им дойде за София. 

• Смея се 8
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Изглеждат дотолкова реални, че започнах да обмислям да трансформирам мазето си в airbnb студио и да го пусна под наем за 10-15 хилки в евровизионния период 🙂

Ти толкова малко се свърташ в България, че не виждам защо да не дадеш апартамента си на Airbnb 😀

Мазето е втори обект вече

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
49 minutes ago, ivailo_radev said:

Един път да видят панаира в Димитровград и на ум няма да им дойде за София. 

Е , там ще е афтърпартито.

• Смея се 4
Публикувано:
2 hours ago, Георги Матеев said:

И аз мислех, че обикновено си се избира чужд продуцент и режисьор. Викам си пак някой швед ще дойде и сме готови, както стана с детската. Ама тази година като прочетох надписите след финала, изглеждаше като продукция на ORF генерално. Продуцентът и режисьорът бяха австрийци. Но предполагам е доста по сложно. Отделните части се дават на различни групи. Все пак сигурно има координация в националната телевизия, за да придадат и малко по местен привкус.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 13 минути , horus92 каза:

И аз мислех, че обикновено си се избира чужд продуцент и режисьор. Викам си пак някой швед ще дойде и сме готови, както стана с детската. Ама тази година като прочетох надписите след финала, изглеждаше като продукция на ORF генерално. Продуцентът и режисьорът бяха австрийци. Но предполагам е доста по сложно. Отделните части се дават на различни групи. Все пак сигурно има координация в националната телевизия, за да придадат и малко по местен привкус.

Вероятно е въпрос на колко вярват на локалната медия и нейния професионализъм. През 2008 в Белград те уверявам, че нямаше нито 1 сърбин в криейтив екипа - бяха само вносни кадри. Вътрешният ми глас шепне, че у нас няма да е крайно по-различно. И ще имаме чудесна Евровизия.

• Харесвам 9
Публикувано:

И аз мисля така. Ние нямаме опит с такива продукции. Според мен ще ползват българи обаче за тоалетите на водещите, сигурно ще се наемат и танцьори да мислят нещо, някакви такива неща.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Айде, че не останаха имоти.Като дойдат Селин Дион , Хари Стайлс и Тейлър Суифт с по един концерт , инвестицията ще се избие за година  :

IMG_20260610_174846.png

• Смея се 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.