Прескочи до съдържание

Mastercard Travel Pass - достъп до летищни салони и fast track за премиум карти Mastercard

Препоръчани мнения

Публикувано:

От началото на юни Мастъркард мигрират предимствата за Fast Track, трансфери и отстъпки в летищните заведения от Mastercard Travel Experiences (МТЕ) към Mastercard Travel Pass (MTP)

И двете платформи са в сътрудничество с DragonPass.

Регистрация в новата платформа - https://mastercardtravelpass.dragonpass.com/register

Регистрацията на нов акаунт става с въвеждане на номер на карта.

Който има регистрация за старата платформа (MTE) ще трябва да изчака до 23 юни за миграция на профила.

Има и промени при ползването на услугата Fast Track - в зависимост от банката и вида на картата част от пропуските на годишна база може да са безплатни.

Безплатните пасове може да се ползват и от придружител, като това съответно намалява от общия брой посещения.

Според вида карта безплатните достъпи са: 

World Elite - 8 посещения
World и Platinum - 6 посещения
Gold и Business - 4 посещения

Важат както за кредитни, така и за дебитни карти от видовете.

За момента Пощенска, Инвестбанк и ПИБ са дали информация за безплатните посещения. Дали ще важи за всички или част от банките ще дават достъп до услугата, но без безплатни - ще видим.

Очаква се достъпа до бизнес салоните през LoungeKey да бъде прекратен - като цяло Mastercard прекратява договорите си с Collinson поетапно.

Предполагам за догодина ще бъде заменен с DragonPass (пак през Mastercard Travel Pass), а дали и колко безплатни посещения ще има предстои да разберем.

• Харесвам 10
  • Шок 1
  • Замислям се 5
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Fast Track-а е активен вече в приложението. Има  2 опции след регистрация на карта:

- Mastercard Colletion Network - където  са платените достъпи

- Fast Track Network - където са безплатните към картата достъпи

Screenshot_20260707_190613.jpg.9ca4052c0aa3e9a1b879cefca354cc1b.jpg

Има разлика в летищата за различните мрежи - при тази с включените посещения те са по-малко естествено.

За някои летища пък е още по-странно - на Мадрид Т1 е само като платена опция, а Т2 и Т4 са само през "безплатната".

От това което прегледах безплатните пасове може да се ползват основно в Европа:

- Испания - MAD T2/4, BCN T2, AGP T3, ALC, VLC, LCG, BIO, SVQ, Канарските (TFS, TFN, ACE, FUE, LPA, MAH, IBZ, PMI), Балеарските (PMI, IBZ, MAH)

- Италия - FCO, CIA, BGY, MXP, NAP, CTA, PSA, VRN, VCE, TSF, FLR, LIN, PMO

- Великобритания - LTN, STN, LGW, MAN, ABZ, BRS, EMA, GLA, LBA, LPL, NCL, SOU

- Франция - MRS, NCE

- Германия - DTM

- Австрия - VIE Т3

- Чехия - PRG T2

- Белгия - BRU, CRL

- Полша - WAW, KTW

- Турция - SAW, ADB, BJV - включително и за arrival fast track, ESB. (IST - може платено)

- Балтийските и скандинавските държави - VNO, TLL, RIX, HEL

- Балканските - няма. (ATH само платено)

Извън Европа:

Близък изток - DXB, AUH, DOH, RUH, MCT  - включително и за arrival fast track,

Азия - Тайланд (BKK, HKT) и Виетнам (HAN, SGN, DAD) с arrival опция; Китай (PEK + доста от "по-малките")

Африка - Египет (SSH, HRG, SPX, LXR), Танзания (DAR)

Южна Америка - GRU, EZE

Северна Америка - няма

Австралия и НЗ - няма

Трябва да се направи резервация за ден и час за достъпа.

Включените безплатни пасове са само за придружителя. 

При опит за резервация, ако добавиш придружители, за картодържателя брои от безплатните, а за придружителите иска да се плати сума според летището.

Според сайтовете на ПИБ и Инвестбанк - пасовете могат да се споделят с придружители, Пощенска не са уточнили.

Ако някой има премиум карта на ПИБ - може да пробва и да сподели дали и при тях е така.

Може би е възможно и да се направят две отделни резервации на различни имена.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

Разгледах го, с карта на ПИБ съм, има същите посещения 6/6, но няма Mastercard collection network изобщо. Има само безплатните. По всичко личи, че безплатните са само за cardholder, поне така пише. Мислех да го пробвам някъде, заминавам тази седмица на голямо пътуване, но за нещастие нямам fast track на нито едно летище от 20-тина.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз също направих регистрация на моята карта, ще направя и допълнителна регистрация на картата на съпругата. В приложението излизат 6/6 безплатни посещения на титуляра на картата. Има твърде малко опции за летища включени в програмата, но все пак към края на годината ще минем през BGY и се надявам да използваме "fast track". Предполагам глупав въпрос, но все пак - безплатните "fast track" посещения нямат нищо общо с безплатните посещения на лаунджове, нали? 

Публикувано:

Аз вече го ползвах. 6 посещения са за world premium картите и 8 за world elite. Иначе ползвахме на Фиумичино - дава да добавиш само картодържателя, както сте писали и вие, въпреки че според сайта на банката трябва да може и за придружители. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Както винаги Пощенска за много зле 🙂

image.png.be85ec1bef94746d3d88f0ed51ac4a2a.png

и ще трябва да им се звъни. Иначе си е написано уж:

image.png.ebcafa4e80304ff0de79046dc17414b8.png

• Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, Loverboy каза:

Аз вече го ползвах. 6 посещения са за world premium картите и 8 за world elite. Иначе ползвахме на Фиумичино - дава да добавиш само картодържателя, както сте писали и вие, въпреки че според сайта на банката трябва да може и за придружители. 

Не разбрах дали ползването на безплатните 6 fast track-а са отделни и независими от 6-те безплатни посещения на салони?

Публикувано:
преди 4 минути , Duke каза:

Не разбрах дали ползването на безплатните 6 fast track-а са отделни и независими от 6-те безплатни посещения на салони?

Съвсем отделна привилегия си е през DragonPass. Салоните са през LoungKey

преди 1 час, Loverboy каза:

Пощенска не са писали за придружители никъде на сайта си.

Има го на сайтовете на ПИБ и на Инвестбанк, който им е клиент може да им пише едно оплакване.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 минути , adreno каза:

Съвсем отделна привилегия си е през DragonPass. Салоните са през LoungKey

Разбира се, но по-горе беше писал, че се очаква програмата на LoungeKey за салоните да отпадне и евентуално да се прехвърли към DragonPass и затова попитах...

Публикувано:
преди 3 часа, Oshko каза:

Разгледах го, с карта на ПИБ съм, има същите посещения 6/6, но няма Mastercard collection network изобщо. Има само безплатните. По всичко личи, че безплатните са само за cardholder, поне така пише. Мислех да го пробвам някъде, заминавам тази седмица на голямо пътуване, но за нещастие нямам fast track на нито едно летище от 20-тина.

Интересно защо няма. Моят акаунт е от старите, може и за това да е.

Като търсиш IST или ATH излиза ли ти опцията за Fast Track?

преди 37 минути , Duke каза:

Разбира се, но по-горе беше писал, че се очаква програмата на LoungeKey за салоните да отпадне и евентуално да се прехвърли към DragonPass и затова попитах...

Е това е ще видим кога ще стане, на някои пазари лаунджовете са през MTP/DragonPass.

За мен даже DragonPass е донякъде по-добър, ососбено из Азия имаш достъп до повече и по-хубави салони, някъде имат и спа достъп, докато Collinson са по-силни в Америка. За Европа няма особена разлика според мен, още повече след като Collinson си възстановиха (донякъде) отношенията с Plaza Premium.

Публикувано:
преди 29 минути , adreno каза:

Интересно защо няма. Моят акаунт е от старите, може и за това да е.

Като търсиш IST или ATH излиза ли ти опцията за Fast Track?

Да, излизат ми.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте на всички! С Мастъркард Голд съм от ПИБ. Предстои ни пътуване на мен и съпругата ми до Азия-Сингапур и Малайзия през Истанбул. От банкта ми обясниха, че имам 4 безплатни посещения на салони. Можете ли да ми кажете, дали в Истанбул има такива безплатни и в Синагпур и Куала Лумпур или са платени.

Благодаря!

Публикувано:

Това е по старата и актуална към момента програма Lougekey. Свали си Loungekey app и там можеш да намериш информация за летищата, които те интересуват - къде имаш право на посещение и при какви условия. Имай предвид, че 4-те посещения могат да бъдат използвани като 4 за един човек или напр. 2+2. Т.е. ти и жена ти ще можете заедно да влезете в два салона безплатно.

Публикувано:

Някой знае ли дали като издам допълнителна карта на друг картодържател той също ще си получи 6 посещения безплатно? И застраховката за пътуване също би трябвало да си важи все едно той си е картодържател, тъй като на практика си пише неговото име на картата? 

Публикувано:

Няма причина да е иначе - все пак си е отделна карта с неин си номер, валидност и т.н, пък и регистрацията е по номер.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 26 минути , Loverboy каза:

Някой знае ли дали като издам допълнителна карта на друг картодържател той също ще си получи 6 посещения безплатно? И застраховката за пътуване също би трябвало да си важи все едно той си е картодържател, тъй като на практика си пише неговото име на картата? 

Да, моят син има допълнителна дебитна мастеркард world към моята и си има 6 посещения 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, категорично. Аз съм вадил втора фирмена карта MC Business Credit и тя си дава 4 посещения на картодържателя.

• Харесвам 1
Публикувано:

Моите са без застраховки и не мога да отговоря категорично. Няма логика да не се полага застраховка. Тя е обвързана с номера на картата, не със сметката.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой ползвал ли е един от пасовете с Мастеркард Травел Пас за достъп до заведение на Т4 в Мадрид? Според приложението не ми излиза нито едно за хранене, а според "умният"(да се чете ИИ) имало един ресторант. Според него било бъг в приложението, че не се вижда. Някой може ли да провери дали му излиза място за хранене на Т4 в Мадрид в приложението?

Публикувано:
Преди 1 час, Captain45 каза:

Някой ползвал ли е един от пасовете с Мастеркард Травел Пас за достъп до заведение на Т4 в Мадрид? Според приложението не ми излиза нито едно за хранене, а според "умният"(да се чете ИИ) имало един ресторант. Според него било бъг в приложението, че не се вижда. Някой може ли да провери дали му излиза място за хранене на Т4 в Мадрид в приложението?

6-те паса са само за фаст трак. В заведенията може да се ползва отстъпка. 

Публикувано:

Не говоря за 6-те паса за фаст трак, а за пасовете за лоунджове, като за един пас ти приспадат 23 евро от сметката, ако е по-голяма.

• Харесвам 2
Публикувано:

Има заведения - на терминал 4 сателит има Soho, на 4 има Oliva&Belota, на другите терминали също има. Аз ги ползвам редовно и няма проблем, взема си като едно посещение с картата. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Само, че не ми излизаха в приложението и съответно нямаше как да генерирам баркод за Oliva&Belota. По съвет на "умния" отидох на касата да ги помоля да чекират ръчно, но ми отказа девойката на касата. Явно си има бъгове в приложението.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.