ДиянаВ Публикувано: 7 август Публикувано: 7 август преди 3 часа, Olia каза: Здраей, можеш ли да споделиш какво пусна като доказателства? Аз опитах и ми канселираха кейса, като пуше че не съм опитала да се свържа с доставчика на услугата. Имам 2 ваучера по 69 евро Пуснах имейла, на който се вижда потвърждението за покупката и разбивката на цената, скрийншот на ваучера и имейла, с който е пратен, скрийншот на невъзможността да достъпя двата сайта - safari can’t open this page. За текста с обстоятелствата ползвах ИИ на английски, но го преработих - махнах разни неща, че се води разследване от немските власти за криминално престъпление, както и тези за несъстоятелност на фирмата. Изхождайки от нашето законодателство не исках да влизам в тази тематика, защото при нас тя води до спиране на други производства и по-сложни съдебни процедури. Така прецених, но не значи, че съм права в случая. За крайна дата на очакваната услуга посочих текущата, за да не сметнат, че още не е дошъл крайният срок м.12.2028 г. и един вид дотогава сайтът може да възкръсне. В крайна сметка ваучерът ми даваше право още днес да направя резервация, в този смисъл всеки ден от валидността му е краен срок. 1 2 1
lio Публикувано: 7 август Публикувано: 7 август За ваучери, които са невалидни за използване на сайта на АО/приложението ли оспорвате или опитвате и за валидни такива, които ви дават право на резервация, защото се притеснявате?
Бръмбар Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август @lio, оспорваме /искаме chargeback за плащане на ваучери от vaucherwanderland, с които не са били направени резервации, но са валидни и вече няма как да се направят резервации и да се използват, макар и да са платени, понеже сайта им не работи и не може да се резервира - оспорване на картова транзакция за недоставена услуга/фалит на търговец. 1
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Резервацията не се ли прави през сайта на А&О които си работи ?
Бръмбар Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август В момента, stanimir каза: Резервацията не се ли прави през сайта на А&О които си работи ? Не 1
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Ясно. А иначе А&О в момента имат хубаво промо , което не е обвързано с ваучери и брой нощувки : 4 1
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август 1 hour ago, Бръмбар said: Не Хм , според горната тема с обявите се прави през приложението.Имам един и за изненада при проверка в сайта на A&O излиза с валидност чак до 31.12.26 , а е купен през септември 2023. 1
iMari Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 40 минути , stanimir каза: Хм , според горната тема с обявите се прави през приложението.Имам един и за изненада при проверка в сайта на A&O излиза с валидност чак до 31.12.26 , а е купен през септември 2023. Ако правилно разбирам, ваучерите, които са невалидни и за които се прави оспорване са купувани миналата година и не са тези за A&O хотелите. А са невалидни, защото трябва да се направи резервация през сайта voucherland, който пък вече го няма. А от тези за A&O купувани преди няколко години и аз имам и не би трябвало да имаме проблем с тях. И да, те трябва да са с валидност 3 години, но явно имаме допълнителен бонус от няколко месеца до края на 2026г. 7
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Да , но сме в темата за A&O и беше писано , че се осребряват през друг сайт. Изглежда говорим за различни неща - ваучери към хотели които нямат нищо общо с А&О (освен че са купени от Voucherwonderland). Може би трябва да се отдели клонче от темата , за да не настъпи объркване и хора да се втурнат да оспорват напълно валидни ваучери.Всеки може да си ги провери в сайта на веригата. 2
lio Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Да, мисля, че се говори за различни неща. Аз също имам активни ваучери на АО, купени от въпросния сайт. Вчера резервирах успешно на приложението на АО и всичко мина, както трябва. 2
ДиянаВ Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август За яснота - покупката на ето тези ваучери оспорваме. Аз бях взела един с идеята някой ден да го наместя за Амстердам, но … Имам и друг за АО с направена вече резервация за Лондон. Там всичко е ОК. На 4.12.2025 г. в 22:44, Ivan Ivanich каза: Открийте европейските метрополии - просто се махнете! 77 хотела | 28 града | 14 държави Според мен този ваучер, макар и на цена от 89 евро за две нощувки, заслужава внимание На 4.12.2025 г. в 23:33, ДиянаВ каза: Хотелите по тази оферта не са към веригата a&o. Не пише да важи за фамилна стая. Също и на друго място се проверява наличността. 4
Бръмбар Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 6 часа, stanimir каза: Да , но сме в темата за A&O и беше писано , че се осребряват през друг сайт. Изглежда говорим за различни неща - ваучери към хотели които нямат нищо общо с А&О (освен че са купени от Voucherwonderland). Може би трябва да се отдели клонче от темата , за да не настъпи объркване и хора да се втурнат да оспорват напълно валидни ваучери.Всеки може да си ги провери в сайта на веригата. Може би е добра идея наистина да се отделят, понеже изглежда става объркване.
blueriver Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август А аз имам и един,купуван в края на 2024г Не е за A&O .През юни се опитах да запазвам с него,но нямаше места в хотела. Тогава имах кореспонденция с Voucherwonderland и ми писаха ,че си остава валиден. Дали бих могла да оспорвам? Четох за някакъв срок 13 месеца.
neuromancer Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август доколкото пише в темата, ваучерите отпреди повече време са вече платени от Voucherwonderland и са си валидни, само последните от юни-юли не са валидни
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Ама пишат , че резервацията с другите ваучери става само през някакъв сайт който вече не е активен, също както и сайта на продавача Voucherwonderland.Не можело директно с хотела ,a като го няма сайта за резервация няма как ? Наистина голямо омазване на темата тук.Трябва тема за фалиралият посредник и проблемите около него.A&O вече са достъчно популярни и големи и съм сигурен, че ще ги ползваме и занапред. 4
Otnesen Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 11 минути , neuromancer каза: доколкото пише в темата, ваучерите отпреди повече време са вече платени от Voucherwonderland и са си валидни, само последните от юни-юли не са валидни Всички връзки от кореспонденцията с Voucherwonderland са неактивни и съответно не може да се види дали ваучерите все още са активни....И наистина може да се направи отделна тема,защото за някой с ваучери от АО може информацията да е объркваща....Аз пък не мога да намеря с какво съм платил ваучер през декември и съответно не мога да подам клейм....тъпа ситуация.
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август Прегледай си транзакциите от декември. Би трябвало всяка карта да го позволява.
Бръмбар Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 34 минути , blueriver каза: А аз имам и един,купуван в края на 2024г Не е за A&O .През юни се опитах да запазвам с него,но нямаше места в хотела. Тогава имах кореспонденция с Voucherwonderland и ми писаха ,че си остава валиден. Дали бих могла да оспорвам? Четох за някакъв срок 13 месеца. Не знам дали за същите ваучери, за които писахме става дума и зависи с какво са платени. Аз водих един напоителен разговор по повода с ИИ и според него, ако са платени с visa (моят случай), според правилата на visa, за оспорване на транзакция за недоставена услуга (имаше линк към тези правила, но сега не ми се търси) срокът за жалбата от 120 дни почва да тече от момента, в който е станало ясно, че не може да се достави услугата, в случаят юли, когато сайта е спрял да функционира и е общо до 540 дни от датата на транзакцията. Това обаче не е валидно за плащане с Пейпал, там сроковете са много по-малки и са други условията. Не знам и за Мастъркард или други начини на плащане как стои. Според ИИ също не е сигурно, че ще получа парите обратно, но това е най-големият ми шанс. 1 1
blueriver Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 2 минути , Бръмбар каза: Не знам дали за същите ваучери, за които писахме става дума и зависи с какво са платени. Аз водих един напоителен разговор по повода с ИИ и според него, ако са платени с visa (моят случай), според правилата на visa, за оспорване на транзакция за недоставена услуга (имаше линк към тези правила, но сега не ми се търси) срокът за жалбата от 120 дни почва да тече от момента, в който е станало ясно, че не може да се достави услугата, в случаят юли, когато сайта е спрял да функционира и е общо до 540 дни от датата на транзакцията. Това обаче не е валидно за плащане с Пейпал, там сроковете са много по-малки и се ги условия та. Не знам и за Мастъркард или други начини на плащане как стои. Според ИИ също не е сигурно, че ще получа парите обратно, но това е най-големият ми шанс. С Виза дебитна са плащани всичките ми ваучери. Благодаря ,ще се пробвам. Не разбирам защо може да има объркване. Оспорваме тези ,за които се правеше резервация през Voucherwonderland. Валидността на ваучерите за A&O може всеки да си провери на сайта. Имам и от тях,те са ми валидни. 2
Otnesen Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 47 минути , stanimir каза: Прегледай си транзакциите от декември. Би трябвало всяка карта да го позволява. Прегледах и не виждам такава транзакция ,което е доста странно - ползвам две карти за плащане и няма отразено такова. На ваучера пише само платен с карта - няма поне една цифра ,която да ме насочи...та сега не знам изгорял ли съм след като не съм платил🤪
stanimir Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август 36 minutes ago, blueriver said: С Виза дебитна са плащани всичките ми ваучери. Благодаря ,ще се пробвам. Не разбирам защо може да има объркване. Оспорваме тези ,за които се правеше резервация през Voucherwonderland. Валидността на ваучерите за A&O може всеки да си провери на сайта. Имам и от тях,те са ми валидни. Защото от две страници дискусията изобщо не касае A&O.
blueriver Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август преди 6 минути , stanimir каза: Защото от две страници дискусията изобщо не касае A&O. Да ,прав си. Но доколкото си спомням , тук се пишеше и за промоциите и ваучерите на Voucherwonderland. Иначе нямам против да има отделна тема ,в която да се следи развитието на проблема с тях . 1
Георги Матеев Публикувано: 8 август Публикувано: 8 август На 21.07.2026 г. в 19:01, jorocontrola каза: Какво да одобрят? То не зависи от банката ти. Като е фалирала фирмата отсреща, както изглежда, от къде да вземат парите, че да ти ги върнат? Банката е само посредник, а резултатът от оспорването зависи от Visa / Mastercard, които имат финална дума. Откъде взимат парите не е наша работа (предполагам от застраховка), но точно в такива ситуации се връщат средства. Имам успешни оспорвания за самолетни билети, където авиокомпанията междувременно фалира преди полета (т.е. услугата не е доставена), което на практика е същото като в случая. Далеч по-важно е да се оспори преди да е изтекъл максимално допустимия срок след датата на покупката. Различните банки имат различни условия, но масово е 3-4 месеца. Макар че понякога правят изключения и приемат молби за оспорване дори при минал срок. Успех на всички с връщането на парите. 3
jorocontrola Публикувано: 9 август Публикувано: 9 август преди 15 часа, Георги Матеев каза: Банката е само посредник, а резултатът от оспорването зависи от Visa / Mastercard, които имат финална дума. Откъде взимат парите не е наша работа (предполагам от застраховка), но точно в такива ситуации се връщат средства. Имам успешни оспорвания за самолетни билети, където авиокомпанията междувременно фалира преди полета (т.е. услугата не е доставена), което на практика е същото като в случая. Далеч по-важно е да се оспори преди да е изтекъл максимално допустимия срок след датата на покупката. Различните банки имат различни условия, но масово е 3-4 месеца. Макар че понякога правят изключения и приемат молби за оспорване дори при минал срок. Успех на всички с връщането на парите. Определено решението идва от Виза/МК, защото реално оспорването е в тяхната система и двете страни трябва да докажат кой прав, кой крив. Все си мисля, че парите идват сметката на загубилият, но явно има и изключения, защото фалирала фирма едва ли има пари. За сроковете не съм съгласен. Ами пак от Виза/МК и банката трябва да се съобрази с тях. По-скоро е спрямо датата на събитието, ако може така да се каже. Защото мога да купя билет за след година и да го отменят след 10 месеца. Не мисля, че няма да мога да оспорвам в този слувай. Иначе явно банките понякога си имат техен бюджет за това, защото оспорих едно плащане през Уникредит. След 2дни ми върнаха парите (30-40Е де), което е абсурдно като срок за Виза/МК. Там всяка страна има право на няколко оспорвания на оспорването в системата и след всяка стъпка всеки има право на отговор в рамките на няколко седмици. Важното е да си вземем обратно парите де 😉
ДиянаВ Публикувано: 5 септември Публикувано: 5 септември На 4.08.2026 г. в 22:47, ДиянаВ каза: Новината тук, че Voucher Wonderland са затворили кепенците, ме свари в Гданск и бегло прочетох мненията. Върнах се, но имах други задачи и не ми се захващаше с оспорване на транзакцията и писания, още повече с настройката, че съм платила с ДСК🤪 Днес все пак си казах да не съм толкова нехайна към 89€ и да не чакам средата на август, когато се връщам от друго пътуване, но и натоварени дни се зареждат след отпуск. Та 10 мин. търся отпред-назад и обратно транзакцията в ДСК - няма я. Още повече се оплетох в мисли, че тогава - декември 2025 бях с карта на МС, сега с Виза, преди лев, сега евро… По някое време ми просветна, че сигурно съм платила с Револют😃 Не знам колко време отделих за писанията и снимките на доказателствата, най-много час да е. Тази вечер искаха и още информация за яснота, още 20-30 мин. отделих. Струваше си вниманието - за половин ден получих временен рифанд на 89-те € - на разположение ми е тази сума, но ако е неуспешен ще я търсят от мен и акаунта ми … Не знам сега какво ще следва и да поддържам ли малка сума в Револют, с цел да прехвърля риска върху тях, а после да търся вариант с друг акаунт на друго лице. Не обичам такива схеми и не ми се ще. Това всъщност е първото ми оспорване през Револют. Вие какъв опит имате с тези временни рифанди? Оспорването приключи успешно. Доволна съм от Револют 🙂 някъде по процедурата бях мернала, че възстановяването на пари при оспорване е на база тяхна застраховка. 5 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега