stanimir Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август 7 minutes ago, jorocontrola said: След замисляне от 1мин - с полет до Ница и влак за час и половина (който се движи на всеки час) или директно Фликсбус от летището. Аз вече ще съм стигнал, а ти (чужденеца) още ще си в culture shock след сблъсъка със софийската гара/автогара 😉 Тоест не е лошо София първо да си оправи гарите , а после да се представя пред света 🙂Евровизия ли чакат да дойде за да го сторят ? А иначе до Сан Ремо съм ходил - няколко пъти. Истината е , че и двата града , а и всеки друг на тяхно място ще опита да изстиска максималното.Румене , със същата прогресия сигурно падат цените на хотелите в София за 14.05-16.05 в момента. 5
Zaro Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Хотелиерският бранш за 2 седмици ще опита да избие загубите от този сезон. 😁 Познавайки нашия манталитет, можеше да настъпи отрезвяване сред хотели и ресторантьори по морето. След тази новина, почти съм сигурен, че това няма да се случи. Затова догодина очаквам още по-голямо дъно. Решението със сигурност има политически аспект, което е жалко. 5 1
EmoKrastev Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Преди 1 час, r_nikolov1 каза: Честито на Бургас! Опитвам се да намеря място за настаняване в Бургас за 14-16.05.2027, но поне в Буукинг вече няма налични. Иначе и тук наблюдавах спекулиране на цените - имаше апартамент, който беше 67 евро, след като натиснах бутона за резервация и се отвори страницата му, стана 340 евро и след 5 минути вече беше разпродаден. Друг апартамент беше около 2000 евро, 10 минути по-късно беше към 3400 евро, а сега вече е 5100 :)))) ъпдейт на цената 😂: Приемам оферти за апартамент тристаен в центъра 😃 с гараж /в синя зона е/. Аз смятам да се изнеса май месец на по-спокойно място P. S. Ако сте съгласни котката да остане и да се грижите за нея имате огромно предимство, indirim и т. н. 8 12
stanimir Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август 4 minutes ago, EmoKrastev said: Приемам оферти за апартамент тристаен в центъра 😃 с гараж /в синя зона е/. Аз смятам да се изнеса май месец на по-спокойно място Бора Бора ? 2 4
iMari Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Защо точно политически да са причините? Просто са преценили, че София няма капацитета да бъде домакин на толкова мащабно събитие, града ще бъде блокиран за близо седмица. София няма нужда да бъде популяризирана, Бургас има, особено извън сезон. А да се притесняваме от англичаните точно не виждам защо. Те достатъчно се излагат от години по нашето Черноморие и без Евровизия. Успех на Бургас, дано се представи по най- добрия начин! 🙂 14 2
Георги Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Понеже по класически почваме да се притесняваме "как ще се изложим пред чужденците", някой има ли представа какъв процент от организацията е местна и какъв изцяло от EBU? Защото покрай джирото дори продавачите на сувенири из Бургас бяха италианци, до такава степен организаторът държеше стриктен контрол. А не мисля, че откъм събитие е по-лесно за организиране, но когато си дойде целия екип професионалисти нещата се получават. Което не попречи пак да се мрънка за маршрутите и разположението на предпазните бариери, а то е от нещата, върху които нямахме абсолютно никакъв контрол. 9
horus92 Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август До колкото знам се сключва договор с града домакин, той организира повечето събития, селото, клуба, ала бала. Транспортът също трябва да се подсигури. БНТ наема екипа за продукцията, който ще е най вероятно чужд. Много ми е интересно как ще се справят с бургаската зала. Там седящите места ми се виждат супер малко, честно казано първият път като я видях, ми напомни на училищен салон. Уж била за 15000 човека. Тук едва ли ще има повече от 10000 1
Георги Матеев Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 7 минути , Георги каза: някой има ли представа какъв процент от организацията е местна и какъв изцяло от EBU? Това, което съм виждал зад кулисите от предни издания на Евровизия - креативният и взимащ решения екип е изцяло от EBU, като за местната телевизия остава да организира по-хамалската част от нещата - логистика, охрана, всякакви възможни разрешителни, техника (не всичко се носи от EBU) и подобни. Бих казал, че организацията е 50/50. 12
Zlia Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 14 минути , iMari каза: Защо точно политически да са причините? Просто са преценили, че София няма капацитета да бъде домакин на толкова мащабно събитие Е какви да са? София няма капацитет, но Бургас има? Не разбирам логиката. Аз нямам против да е Бургас и хич не ми дреме дали ще се изложим. Мисля ще се постараят всички отговорни. Имаме дългогодишни традиции в подобно “натягане”.
EmoKrastev Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 30 минути , stanimir каза: Бора Бора ? Нещо такова. Като гледам какви наеми искат май няма да има ограничения 2
Георги Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Може би ще има по-голяма свобода за нашите хора, спрямо моя пример с джирото. Аз съм сигурен, че ще е ок, не сме вчерашни с големи събития, включително Бургас е посрещал големи концерти, едно време и футболни мачове на националния отбор, а там където ни липсва опит, EBU няма да позволи да се изложим. Моята прогноза, е че всичко ще е ок, но ще има много несигурност до последния момент и ще бъде съпътствано с много нихилизъм, който на никой извън България няма да направи впечатление. 9 1
logist13 Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Чисто логистично никак не го виждам как ще придвижат толкова хора към Бургас. По това време на годината полетите и от Бургас, и от Варна, са символични. А не си представям някой да се напъне да пуска редовни линии само за две - три седмици. Най-вероятно основни летища ще са София и Истанбул, а оттам стигането до Бургас си е допълнително приключение 🙂 Тя и кометата между Бургас и Истанбул май две години се спрягаше, ама така и не тръгна 🙂 4
Георги Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август В момента, logist13 каза: Чисто логистично никак не го виждам как ще придвижат толкова хора към Бургас. По това време на годината полетите и от Бургас, и от Варна, са символични. А не си представям някой да се напъне да пуска редовни линии само за две - три седмици. Най-вероятно основни летища ще са София и Истанбул, а оттам стигането до Бургас си е допълнително приключение 🙂 Тя и кометата между Бургас и Истанбул май две години се спрягаше, ама така и не тръгна 🙂 А защо е необходимо да са редовни полетите, не може ли да са чартъри? Бургас е въртял по някокло джъмбота на ден в силен сезон, когато идваха руснаците, а пътнически джъмбо в София не мисля, че е имало някога извън презареждане или някой медицински инцидент. 7
horus92 Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август 1 minute ago, Георги said: А защо е необходимо да са редовни полетите, не може ли да са чартъри? Бургас е въртял по някокло джъмбота на ден в силен сезон, когато идваха руснаците, а пътнически джъмбо в София не мисля, че е имало някога извън презареждане или някой медицински инцидент. Чартърите идват пълни и си тръгват пълни, защото има постоянен поток от туристи. Когато идваш за седмица и си тръгваш след една, не е така. 1
Фил Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Преди 1 час, Георги Матеев каза: Интересно ми е и как ще се отразят често съвсем откритите анти-гей настроения из региона. Нека не забравяме, че поне 50% от евровизионната аудитория и участници са ЛГБТ. Аз нямам много задълбочени впечатления от Бургас, понеже последно време сравнително по-рядко го посещавам, ама наиситина ли има разлика спрямо София по отношение хомофобия и подобни нетолерантности? Аз мислех, че това си е характерно за цялата ни територия. Цитат Надявам се да не влезнем в световните новини с пребити евровизионни туристи. За съжаление, като гледам какво се случва последните години, ми се струва че събитие като Евровизия с характерните му особености по отношение на участници и публика, ще бъде доста сериозен дразнител за определени групи хора и подходящ повод за съответни "изяви". Дано да не съм прав! 2
Георги Матеев Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 24 минути , Георги каза: Може би ще има по-голяма свобода за нашите хора, спрямо моя пример с джирото. Аз съм сигурен, че ще е ок, не сме вчерашни с големи събития, включително Бургас е посрещал големи концерти, едно време и футболни мачове на националния отбор, а там където ни липсва опит, EBU няма да позволи да се изложим. Моята прогноза, е че всичко ще е ок, но ще има много несигурност до последния момент и ще бъде съпътствано с много нихилизъм, който на никой извън България няма да направи впечатление. Като цяло съм съгласен с теб - от тази гледна точка сигурно ще е ок в крайна сметка. Притесняват ме основно 2 елемента, които всъщност не са в ресора на организаторите: 1) Изключително ограниченият транспорт. За да се поеме този трафик от чужденци са нужни поне 10 пъти повече полети до Бургас (без значение чартъри или не). 2) Българският манталитет и хомофобия. Вече си представих директният сблъсък на батките и разхождащите се из града фенове. И 50 евровите таксита от летището до града. Прекрасно знаете за какво говоря. @Фил разликата по отношение на хомофобия и толерантност между София и Бургас е светлинни години. 14 1
logist13 Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 2 минути , Георги каза: А защо е необходимо да са редовни полетите, не може ли да са чартъри? Бургас е въртял по някокло джъмбота на ден в силен сезон, когато идваха руснаците, а пътнически джъмбо в София не мисля, че е имало някога извън презареждане или някой медицински инцидент. Така е, най-вероятно донякъде ще са покрива с чартъри. Но това доста ще оскъпи удоволствието, защото потоците ще са в строго определени посоки, т.е. обратните полети до голяма степен ще са празни. Освен това ще иска сериозен капацитет за кратко време, а май месец в Европа обикновено са стартирали летните програми (и за редовни линии, и за чатъри) и свободния капацитет е кът.
Tesh Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август По някаква случайност съм бил във всички градове домакин на Евровизия за последните 10 години и Бургас трябва да положи много услия, защото категорично изостава в сравнение с останалите (може би , не чак толкова с Торино и Киев). Дано използват максимално шанса и Бургас да получи едно страхотно развитие и напредък около Евровизия. 5
stanimir Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Ако е в Бугас било заради еди какво си , във Варна пък сигурно щяха да са тимаджиите , в Пловдив - Ветко , само в София са едни такива чисти политици като момина сълза. 2 2 6
EmoKrastev Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 51 минути , horus92 каза: Из реддит вече разни чужденци се изказват загрижено, защото Бургас бил писан доста хомофобски някъде. Така е, гадинки сме всички тука НО замирише ли на пари, има ли стотинки нещата рязко се променят - познавам двама таксиметрови шофьори, доста негативно настроени към лгбт обществото но без проблеми карат такива клиенти в Слънчев бряг за 3.80 евро на км 4
stanimir Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август 5 minutes ago, Фил said: Аз нямам много задълбочени впечатления от Бургас, понеже последно време сравнително по-рядко го посещавам, ама наиситина ли има разлика спрямо София по отношение хомофобия и подобни нетолерантности? Аз мислех, че това си е характерно за цялата ни територия. За съжаление, като гледам какво се случва последните години, ми се струва че събитие като Евровизия с характерните му особености по отношение на участници и публика, ще бъде доста сериозен дразнител за определени групи хора и подходящ повод за съответни "изяви". Дано да не съм прав! Ами по-долу споменаха Киев , а там хомофобията е доста по-радикална от София.В Ютуб има достатъчно нагледни материали какво се случва. Щом те са се справили няма причина и България да не успее. 2
jungfraujoch Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 36 минути , Георги Матеев каза: Това, което съм виждал зад кулисите от предни издания на Евровизия - креативният и взимащ решения екип е изцяло от EBU, като за местната телевизия остава да организира по-хамалската част от нещата - логистика, охрана, всякакви възможни разрешителни, техника (не всичко се носи от EBU) и подобни. Бих казал, че организацията е 50/50. Позволявам си да цитирам @Георги Матеев,като човек,който най-добре знае как се организира Евровизия. Честито на бургазлии! Бургас не е България и понеже съм оптимист се надявам за една година да се подобри не само инфраструктурата в града,а и по възможност навсякъде. И всичко да мине безпроблемно,безопасно и с повече положителни емоции и добра организация. На Добър Час,Бургас! 1
Zlia Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 9 минути , stanimir каза: Ако е в Бугас било заради еди какво си , във Варна пък сигурно щяха да са тимаджиите , в Пловдив - Ветко , само в София са едни такива чисти политици като момина сълза. Ще се наака темата и ще се трият постове, ако ти обясня политическите причини да не изберат София. И Бургас ме кефи, даже мисля да го посетя в този период. Дори си ме кефи май и юни нашето море и редовно си го посещавам. С колело ще е супер, а дотогава трябва БДЖ да пуснат и новите влакове. 3
Tesh Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август преди 7 минути , Zlia каза: Ще се наака темата и ще се трият постове, ако ти обясня политическите причини да не изберат София. И Бургас ме кефи, даже мисля да го посетя в този период. Дори си ме кефи май и юни нашето море и редовно си го посещавам. С колело ще е супер, а дотогава трябва БДЖ да пуснат и новите влакове. Мисли само спането, вече всичко е not available за тези дати.
stanimir Публикувано: 13 август Публикувано: 13 август Ще се появят места , няма как 100 000+ легла да са резервирани.Някой хотели ще отворят само заради събитиято.Не е казано че всички ще са на пъпа на Бургас.В София къде щяха да ги поберат - в Перник и Елин Пелин ?Общината ще организира допълнителен градски транспорт към Слънчев бряг за няколко дни и ще се оправят. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега