Прескочи до съдържание

Евровизия 2027

Иван Попов

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Zlia каза:

По-тегав от на Джирото да кажем. 

преди 13 минути , SteFanoV каза:

Явно всеки си има някакви разбирания за трафик и тук хвърляме напосоки някакви цифри. Ще се види, когато дойде май месец.

А това, че цяла метростанция ще бъде отворена, заради Евровизия просто не знам как да го коментирам. Акустиката в Арена Бургас не може да се оправи, но ще вдигнем за няколко месеца метрото.. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Току що четох, че щели да оправят акустиката на залата, щели да сложат някакво платно, което било предвидено по начало, но после отрязали от проекта, за да спестят пари. Тая зала не беше ли известна, както всичко в бг, като чешма за точене на пари, явно и акустиката са откраднали. Така едно време и Арена София я скопиха уж, за да спестят едни пари и стана това грозилище. Като има големи комисионни после страдат съораженията.

За метрото беше ясно, че няма как да го завършат, ако бяха се напънали, сигурно по нешънъл джиографик щяха да влязат, ама ние не обичаме да се зорим като нация.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Kosta Grudov каза:

но ще вдигнем за няколко месеца метрото

Дори и да не вдигнат метростанцията предсрочно /сега нямат и допълнителна причина да се натискат/, това не променя текущите времена, пък ти си мисли, че може да стигнеш за същото време от Слънчев до Арена Бургас, както от Люлин до Арена София.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 19 минути , DaBo каза:

Още със спечелването на конкурса имаше изявление, че метро станцията няма да е готова за месец май. Това е трудоемък инфраструктурен проект, който няма как да бъде завършен предсрочно с половин година, заради някакъв конкурс, бил и той с величината на Евровизия. 

За паркирането - ще се използва инфраструктурата на Метро, Технополис, Мол Плаза и т.н. Около софийската зала няма такива възможности…. 
Когато има мероприятия в софийската зала, трафикът е кошмарен не само около нея, а в половин София. 
Интересно как цялата инфраструктура в Бургас и около Бургас не може да поеме очакваните посетители, но София с нейните задръствания в час пик, ще може. 

Викаш, бургазлии и околните ще спрат да живеят за две седмици и няма да ходят “на Метро и Калфланд”.  То понеже от слънчака има тунел до залата ич няма да е задръстено. Изникват ми спомени от тази пролет и Джирото. Само от 2-3 дни транспортни затруднения им беше писнало. 
Та да не стане Айтос или Карнобат по-добър вариант- с влака си за 30 мин на морската градина, разцъкваш по “тюркоазения килим”, хващаш си така модерното атракционно влакче до залата иии бангаранга 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Zlia каза:

Викаш, бургазлии и околните ще спрат да живеят за две седмици и няма да ходят “на Метро и Калфланд”.  То понеже от слънчака има тунел до залата ич няма да е задръстено. Изникват ми спомени от тази пролет и Джирото. Само от 2-3 дни транспортни затруднения им беше писнало. 

Много неточно сравнение с Джирото - за това събитие се ЗАТВАРЯХА улици. Никой няма да затвори пътя, за да минават шатълите за Евровизия. 

• Харесвам 1
Публикувано:

А ти казваш, че в София ама хич няма да има някакви транспортни проблеми?! Като затворят или блокират Цариградско, ще колабира целия град! 
Честно, наистина не разбирам ината да се приеме, че и Бургас има потенциал за такова нещо!

На финала във Виена са присъствали 11 хил човека. Убедена съм, че в София ще е още по-голям зор с трафика за този финал, отколкото в Бургас.  

• Харесвам 7
Публикувано:
19 minutes ago, SteFanoV said:

Дори и да не вдигнат метростанцията предсрочно /сега нямат и допълнителна причина да се натискат/, това не променя текущите времена, пък ти си мисли, че може да стигнеш за същото време от Слънчев до Арена Бургас, както от Люлин до Арена София.

Абе метрото ...да идат да измият "Централна гара" , че мирише на пикня само да минеш покрай подлеза ? И така от 30 години.Толкова ли е сложно да се подържа чистота в околните пространства или няма какво толкова да се открадне там ? Или пък се краде всичко ? За немалко чужденци това е първото нещо което виждат в столицата.За тия дето не излизат от центъра - подлеза на "Софийския"  или пък на "Ситняково"? Поне там да беше  чисто 😞

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

А ти казваш, че в София ама хич няма да има някакви транспортни проблеми?! Като затворят или блокират Цариградско, ще колабира целия град! 
Честно, наистина не разбирам ината да се приеме, че и Бургас има потенциал за такова нещо!

На финала във Виена са присъствали 11 хил човека. Убедена съм, че в София ще е още по-голям зор с трафика за този финал, отколкото в Бургас.  

Аз дори се кефя, че е Бургас и още преди да го обявят когато бяха 4 града си мислех, че ще е супер да е Бургас. Спорите с фен на Бургас и дори това лято леко настъпих по мазола едни варненци като им казах, че Бургас е дръпнал страшно много в развитието си и много ми харесва, за разлика от Варна. Преди 30 години бях пленен от Варна посещавайки я за първи път, сега положението е плачевно.
Аз не разбирам от какъв зор искате да ме убедите, че София е с по- малък потенциал. 

• Харесвам 2
Публикувано:

В това пък изобщо не искам да убеждавам който и да било. Просто искам да убедя, че и Бс има достатъчен потенциал за такъв ивент! 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

Абе метрото ...да идат да измият "Централна гара" , че мирише на пикня само да минеш покрай подлеза ? И така от 30 години.Толкова ли е сложно да се подържа чистота в околните пространства или няма какво толкова да се открадне там ? За немалко чужденци това е първото нещо което виждат в столицата.

Абсолютно си прав. 
Това важи с пълна сила и за останалите гари обаче, но да за София е меко казано неприемливо толкова мърлява централна гара. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , DaBo каза:

В това пък изобщо не искам да убеждавам който и да било. Просто искам да убедя, че и Бс има достатъчен потенциал за такъв ивент! 

Изтъквайки колко е задръстено в София. Ми кво да е като близо 2млн дневно щъкат в град проектиран за много по-малко. 

• Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Doctor Who каза:

Знаят се много неща и не тази е темата, но като така и така я наспамихме да кажа, че една строителна група от 8 мъже работят и спят там от година и по време на Евровизия също ще бъдат там ... , а града води началото си от старо тракийско селище от 7 век и винаги е бил пример на етническа и верска толерантност.

Шегата със оставането да се спи в Айтос,  не е за да се подценява града. В случая аз имам къде да  спя наблизо, вуйчо ми живее в Стара Загора, аз също съм родена там. Много пъти сме минавали и спирали през Айтос на път за морето, преди да направят новата магистрала.  ✌️

• Харесвам 3
Публикувано:

Не разбирам причината за дискусията дали София или Бургас след дъжд качулка. Който е взимал решението, тук няма да пита. А ако вземе да пита, никога няма да вземе решение. :rolleyes:
Като човек от прованса се радвам за Бургас. :rolleyes:

Тези дни бях в Полша и вчера се потресох от сравнението с мръсотията в София - спирки, автогара/гара. Мислех, че е основно при нас тук на местно ниво заради ниската масова култура и некадърния ни кмет, но уви, не е. 😞
За външния вид на обществени сгради и панелни комплекси да не говорим.

*Аз специално по евровизионните дни уж имам юбилей и ще се постарая да отида на някое по-интересно място, та ако София в тези дни не е претоварена с хора и цените на хотелите са в нормата, за мен ще е само плюс. :smile:

• Харесвам 9
Публикувано:

А, ето още един плюс - в Бс голяма част от панелните блокове минаха саниране преди няколко години и изглеждат много добре! 😉

Да не забравяме, че в средата на май в София започват и абитуриентските балове, та екшънът щеше да е на макс. 

преди 18 минути , Zlia каза:

Изтъквайки колко е задръстено в София. Ми кво да е като близо 2млн дневно щъкат в град проектиран за много по-малко. 

Е, това няма как да се промени! 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 34 минути , DaBo каза:

толкова малко? че то явно е предимно телевизионно събитие и няма голямо значение къде е 

Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

толкова малко? че то явно е предимно телевизионно събитие и няма голямо значение къде е 

Толкова са били в залата. Иначе около 40 хиляди общо са го гледали лайф на открити сцени. Морската градина в Бургас и плажа дават голямо поле за изява за такива сцени. 
А и парите идват от телевизионни прави и рекламно време, едва ли се разчита чак толкова много на приходи от билети.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Argentique каза:

Мислех, че е основно при нас тук на местно ниво заради ниската масова култура

Повярвай ми, това е основната причина. Мръсно било. Ми кой си изхвърля боклуците от мазето, вместо да викне един контейнер? Ама има проблем - плаща се. 

В София всеки район е обявил график за събиране на едрогабаритен отпадък с молба да се оставя вечерта в деня на събиране. Камиончетата минават сравнително редовно, а ако не минат, едно обаждане до столичен инспекторат е учудващо ефикасно. 

Ама ние обичаме да имаме права, но не и задължения. 

И какво се получава? Нарушителите дебнат кога минават камионите на чистотата и след половин час кофите са пълни с отпадъци, които не са за там. Кой да е виновен? Кметът не е звероукротител или възпитател. 

Два месеца се борих с една обществена институция че си изхвърляше отпадъците от няколко хиляди човека в контейнери, предназначени за 4-5 стради. Кой беше виновен, че контейнерите преливаха?

Накрая подадох няколко сигнала където трябва и нещата се случиха. 

• Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:
преди 11 минути , DaBo каза:

За паркирането - ще се използва инфраструктурата на Метро, Технополис, Мол Плаза и т.н. Около софийската зала няма такива възможности…. 
Когато има мероприятия в софийската зала, трафикът е кошмарен не само около нея, а в половин София. 
Интересно как цялата инфраструктура в Бургас и около Бургас не може да поеме очакваните посетители, но София с нейните задръствания в час пик, ще може. 

Мол Плаза-Арена Бургас -> 15-20 минути пеш

Метро Бургас-Арена Бургас -> 15 минути пеш
Кауфланд Слатина, Кауфланд Изгрев и София Тех Парк ти предлагат такива възможности за паркиране, а не много по-далеч са Дъ Мол, Скай Сити Мол и Бриколаж.

Иначе със сигурност трафикът ще е кошмарен, но когато се излее същият трафик в Бургас, не половината, а целият град ще е зашеметен.

Цитат

Да не забравяме, че в средата на май в София започват и абитуриентските балове, та екшънът щеше да е на макс. 

А в Бургас не започват ли? Или там по различен график са нещата, объркан съм.

Публикувано:
преди 5 минути , SteFanoV каза:

А в Бургас не започват ли? Или там по различен график са нещата, объркан съм.

Колко гимназии мислиш, ме има в Бургас? Спокойно си правят баловете след 20-ти май. 

Иначе как си представяте на “софиянеца” да му отнемат правото да ходи с кола “на Калфланд” . Е тогава баш ще се види колко са толерантни столичани @Георги Матеев

• Харесвам 2
Публикувано:

Не, в Бургас основно са в периода 24.05.-26.05. Единици за училищата с по-ранни дати за баловете.

В Бс локациите за паркиране изискват само да пресечеш улицата, докато в София да повървиш и то покрай Цариградско. За Бс кметът каза, че имат договорки вече с тези магазини, за София нищо не се разбра… 

Капацитетите и на двете зали са сходни. Изискването е да има възможност за голяма сцена - и при двете зали е възможно. При това положение, местата остават за Бс около 6500, за София малко над 7000. Явно това устройва организаторите! 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Непалци или нигерийци , щото за жените ...има значение ?

Вчера  дъщеря ми като разбра, че ще ходя в Брюксел  ми писа да 'и купя нов Пикльо максимум  до 19см, че старият не се побирал в нишата на новата тоалетна. 

Отивам в същия магазин където преди година купих стария голям Пикльо и започвам да меря.  

Но тъй като си збравих линията в къщи,  как мислите меря?

С педя ръка разбира се 🤣

Знам,  че ми е горе долу около 20см.

Но пустинята Пикльо е на около сантиметър по-нисък.

Продавачът внимателно ме гледа. 

Аз го питам има ли линия или знае ли размера на Пикльото. 😂

Той ми отговори: 'не знам, Госпожо. Ето, вземете един по-малък.'  и ми подаде ето този пикльо 

20260813_180441.jpg.6f300eeac7a375c4c00db5a3d6257864.jpg

Взех го. Не ми се рискуваше за някой милиметър да не пасне. 

• Смея се 7
Публикувано:
преди 3 часа, zon каза:

Някой съфорумец да се похвали/оплаче, че е спал в Айтос?

Аз,бях на гости там преди доста години.Празнувахме нова година.Всички от градчето ни поздравяваха и ни гледаха като извънземни.Два пъти напред-назад по главната и вече ни познаваха.На следващия ден отидохме в Бургас,за разнообразие.🙂

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Doctor Who каза:

Засега не виждам претенции в тази посока , освен в септември посока Пловдив, а следващата година - посока Айтос.

Сега видях, че мен визираш.

Предполагам последният ми пост в темата, дава отговор на въпроса ти.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.