Duke Публикувано: 12 март, 2014 Публикувано: 12 март, 2014 Друга евтина дестинация е Босна, но там пътищата са лоши, както и Черна гора. Сигурно се шегуваш за лошите пътища? 5
dikrasteva Публикувано: 20 март, 2014 Публикувано: 20 март, 2014 Сигурно се шегуваш за лошите пътища? Не искам да влизам в излишна полемика Duke /забелязала съм слабостта ти към Босна /, но когато 250км ги минеш за 4 - 4,5 часа оставаш с такова впечатление. Въпроса не беше само в настилката, а в завоите и теснотата на пътя. Миналите майски празници тръгнахме от София към Сплит и решихме за по-интересно да не минаваме по царския път, а през Босна.... Както и да е все пак е красива!
Еминко Публикувано: 21 март, 2014 Публикувано: 21 март, 2014 Не искам да влизам в излишна полемика Duke /забелязала съм слабостта ти към Босна /, но когато 250км ги минеш за 4 - 4,5 часа оставаш с такова впечатление. Въпроса не беше само в настилката, а в завоите и теснотата на пътя. Миналите майски празници тръгнахме от София към Сплит и решихме за по-интересно да не минаваме по царския път, а през Босна.... Както и да е все пак е красива! А кой е царския път към Сплит?Този през Загреб или този през Подгорица? Освен на Дюк и на мен Босна ми е на сърце.Ако има възможност всеки път бих минавал от там .Дали по път за Далмация или просто пак да ям истинско агнешко:-)) да не се заричам:-),но Черна Гора бих е пропускал,нищо че не е скъпа дестинация. Но в крайна сметка всеки има различни разбирания и вкусове!:-)
Duke Публикувано: 21 март, 2014 Публикувано: 21 март, 2014 Не искам да влизам в излишна полемика Duke /забелязала съм слабостта ти към Босна /, но когато 250км ги минеш за 4 - 4,5 часа оставаш с такова впечатление. Въпроса не беше само в настилката, а в завоите и теснотата на пътя. Миналите майски празници тръгнахме от София към Сплит и решихме за по-интересно да не минаваме по царския път, а през Босна.... Както и да е все пак е красива! Е, това е нещо съвсем различно. Когато кажеш, че пътищата са лоши, обикновено се разбира, че са некачествени, а не бавни, планински и с постоянни завои. Има разлика... 3
Tisho Публикувано: 23 април, 2014 Публикувано: 23 април, 2014 Пак не стана ясно (така поне го усетих аз) що е то "евтина дестинация". Миналото лято ходих до Варшава (оттам с влак до Гданск) и мога да кажа, че това е дестинация, която е за мен. Цените са почти или мааааалко по- високи от нашите. Уточнявам обаче, че става въпрос за цените по магазините - ходенето по заведения и шопинг манията НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ !!! Преценявам си нещата и обикновено като ходим по екскурзии ядем сандвичи с продукти я от местна "Била", "Карфур" или от някое квартално магазинче. Досега никой от семейството не се е оплакал А между другото цените в заведенията във Варшава и особено в Гданск са поне като в Германия - интересен парадокс. Във Виена обаче, пак в "Била" ценичките си бяха поне 2-3 пъти над тези в Полша (и у нас разбира се) и затова за мен това си е скъпичка дестинация. За сметка на това обаче уцелихме някава сууупер промоция на хотела - за цели 60 лв (ЛЕВА) на вечер - при това за четирима. Всъщност имаше строеж наблизо и затова цените бяха намалени. Сега обаче същия е по 220 лв... Мдааа... Ами темата е безкрайна и ако я коментираме трябва да споменаваме и доходите си, а това едва ли е прилично . Най- важното е накрая всички да са доволни и да не се налага да се гладува в следващите 6 месеца! Поздрави. 4
Tedy Публикувано: 24 април, 2014 Публикувано: 24 април, 2014 Евтина и далечна дестинация е Тайланд. Ако се хване и добра промоция за самолетните билети няма да излезе много скъпо. Иначе генерално погледнато много е субективно това евтино/скъпо. Всяка дестинация може да излезе повече или по-малко и това зависи от много фактори - промоции, сезон, дали се спи в хотел 4 звезди или в хостел, дали се яде по ресторанти или сандвичи на крак. Няма еднозначен отговор. 1
Oshko Публикувано: 24 април, 2014 Публикувано: 24 април, 2014 (редактирано) Видя ми се евтино в:- Камбоджа, Шри Ланка, Македония, Сърбия, Албания, Румъния, САЩ ЮАР също ми се видя ок. Може би най-скъпо беше в: Норвегия, Австралия, Френска Полинезия... Редактирано 24 април, 2014 от Oshko 3
dimitrov6 Публикувано: 13 ноември, 2015 Публикувано: 13 ноември, 2015 Възобновяват се директните полети София-Киев http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2015/11/13/2648780_vuzobnoviavat_se_direktnite_poleti_sofiia-kiev/ 3
Alexander Публикувано: 13 ноември, 2015 Публикувано: 13 ноември, 2015 Основно това, че е скъпо да се пътува извън България, идва от факта, че в България стандарта на живот е нисък и от там почти навсякъде ни е скъпо, освен в страни с подобен или по-нискък стандарт. Някой беше писал, че от Япония Истанбул ще е скъпа дестинация - може да е скъпа, може и да не е като цяло. В Япония всичко е толкова скъпо, че почти навсякъде им е евтино :-) Даже бях чела, къде на шега, къде на истина, че японците много обичат да пътуват, понеже им е по-евтино отколкото да си стоят в къщи От моя опит, смело мога да твърдя, че в Япония цените са като средните за Европа, като на някои неща, като входове и пр са смешно ниски. Транспорта, дори да не е с намаления, пак е в пъти по-евтин от Европа. 3
Topfly Публикувано: 23 януари, 2019 Публикувано: 23 януари, 2019 Where's the cheapest holiday destination? Bulgaria (Sunny Beach) £37.92 Japan (Tokyo) £43.14 Portugal (Algarve) £44.25 Czech Republic (Prague) £53.40 South Africa (Cape Town) £54.95 Spain (Costa del Sol) £55.20 Turkey (Marmaris) £55.65 Cyprus (Paphos) £57.72 Croatia (Porec) £61.54 Hungary (Budapest) £65.39 Vietnam (Hoi An) £65.85 Indonesia (Bali) £66.61 https://www.postoffice.co.uk/travel-money/holiday-costs-report
Childish Публикувано: 23 януари, 2019 Публикувано: 23 януари, 2019 преди 4 минути , neuromancer каза: Токио? Малии От коя ли година са им данните...
Topfly Публикувано: 23 януари, 2019 Публикувано: 23 януари, 2019 (редактирано) 32 minutes ago, Childish said: От коя ли година са им данните... Holiday Money Report 2018 Редактирано 23 януари, 2019 от Topfly
Childish Публикувано: 23 януари, 2019 Публикувано: 23 януари, 2019 преди 18 минути , Topfly каза: Holiday Money Report 2018 ок, значи критериите
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега