Прескочи до съдържание

С какъв фотоапарат снимате по време на пътуване?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз със сапунерка  Canon PowerShot SX260 HS, a съпружието мъкне една камера Сони на която дори модела не знам. При последната подмяна на сапунерката ни Панасоник падна сериозно обмисляне дали да не вземе DSRL. Взехме разумното решение, че:

1. Не ми се мъкне топуз;

2. Не искам да прахосвам време в настройване на апарата.

Канона си върши перфектно работата като за такъв непретенциозен снимач като мен.

• Харесвам 1
  • 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Снимам с iPhone 5 :)

Бих казала, че стават много хубави снимки.

Стига да не е тъмно и мрачно и да се фокусираш на пейзажи :) Знаеш ли, най-хубавата камера е тази, която снима. В тоя ред на мисли айфона си върши работата, че е винаги с теб и със сигурност имаш кадри, които никога не би имала, ако снимаш само със полу/професионална апаратура. 

Публикувано:

Имала съм и професионален апарат, един не толкова професионален и един с лента :D и винаги когато е момента за снимка посягам към телефона. Правила съм невероятни снимки и със стария - 3gs и сега с новия още по-невероятни.

След работа ще кача някои от най-сполучливите фотоси.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние снимаме с Canon Powershot SХ 20 IS и ни върши идеална работа :) Бяхме се засилили да купуваме DSLR камера, но като се замислихме какво мъкнене и хамалогия ще е и се отказахме :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз снимам с 2 мегапикселов мп3 плеър .. без светкавица, дори  :sarcastichand:

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:

Винаги снимам с телефона си - Samsung Galaxy Note II, като планирам в близките месеци да го заменя с предстоящия му наследник Note IV точно заради по-добрата камера.

Преди винаги влачех и фотоапарат с мен, но е непрактично. Откакто телефоните започнаха да правят напълно прилични снимки се отказах изцяло от фотоапаратите.

• Харесвам 4
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

А бе дойде ми на акъла, тъй като полека-лека си отиваме и тая година към бляк фрайдея, някой от тукприсъстващите да разполага с 6d, че да обади впечатления? 

Редактирано от Plovdivian
Публикувано:

Nikon D3100 + китак 18-55 (за пътувания 18-105 назаем). Ми голяма набутвация излезе, представете си как го мандахерцам това нещо по чукарите и му треперя. Хем моя е макс орязан и тялото е много леко, но все пак си е голямо.
Мисля да си взема от неогледалните със сменяема оптика - хем да си чеша крастата, хем да не ми къса нервите с обема си. 

Публикувано: (редактирано)

sony nex
влюбих се в него, когато го работих за първи път преди години и с удоволствие го грабнах при първа финансова възможност :) вече 3та година ми служи вярно и безотказно и не планирам да го сменям. освен това е много 'женски' - тялото е супер леко и прибрано и не тежи, когато го увесиш на врата или през тялото, или ако усучеш ремъка около китката. остава ми да забода един 55-210mm обектив и ще постигна пълно доволство, но цената тук все още ме потриса. впрочем, лично познавам само още едно лицЕ, което снима със сони некст + из чужбините съм виждала само 2ма други подобни на мен, което значи, че явно не е предпочитана марка.
децата имат малки пентакс сапунерки и се справят твърде добре с тях;

Редактирано от maik
Публикувано:

Аз снимам с Никон Д3100, имам три обектива, но обикновено нося само 1 :(. Калъфчето за фотоапарата ми е малко, искам да взема друго, в което да нося поне още 1 обектив. Обикновено мъжът ми носи фотоапарата ;). Снимам и с iPhone 5 също.

Зани - ти спря ли се на някакъв фотоапарат вече?

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз снимам с Никон Д3100, имам три обектива, но обикновено нося само 1 :(. Калъфчето за фотоапарата ми е малко, искам да взема друго, в което да нося поне още 1 обектив. Обикновено мъжът ми носи фотоапарата ;)

А моят не иска и си го нося сама  :angry:

С какви обективи си? На мен ми е време да си купя по-далекобоен, че все взимам назаем, но съм в чуденка какъв, предвид че снимам най-вече пейзажи из планините.

А китака почти го убих преди 2-3 седмици, съборих го без да искам от Джамджията (ръб в Пирин, посока Вихрен) посред нощите, след 2-3 метра въргал се спря и видимо си е наред, няма драскотини, но определено му се е отразило - нещо на моменти не ще да фокусира.

А най-якото от цялата работа е, че беше оставен да направи 25сек. снимка и си е снимал цялото падане  :lol:

Публикувано:

Моите обективи са 18-55, 55-200 и 50мм портретен. Като си помисля, че първото калъфче, което мъжът ми избра и купихме беше по-голямо и за 2 обектива, но аз исках да го върнем и да вземем по-малко ха ха. Сега съжалявам, че го върнахме. Искам да ги нося всичките и да ги използвам като се налага.

Публикувано:

Аз вече съм горд собственик на Nikon 3200 с два обектива : 18-105 и 38 мм :) Предадох се , оказа се че е толкова тежък колкото си мислех, сега остава да се науча и да снимам с него :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Panasonic Lumix DMC-FZ35.....купен преди 4 години.Единственното му неудобство е че батериите са си на Панасоник,малко по различни и на места на ,които няма ток,трябва да имаш резервни.Харесва ми и затова ,че съчетава в себе си фотоапарат и камера,като с него съм снимал части от концерти...Снима в режим камера,докато се напълни картата памет или изтощи батерията ,с добро качество.Названието "турбо сапунерка" и снимки с "професионални" или DLSR-ки  са ме убедили ,че понякога не е важно какъв е апарата ,а какво усещане и чувство за кадър (добре разположен) има снимащия . Днешните фотоапарати имат понякога толкова много (често безмисленни) функции,че в опита си да го "опознаеш" понякога се отегчаваш. За мен фотоапарата трябва да съчетава от всичко по малко,и да има бърза готовност за снимане,че понякога се пропускат моменти :)

Публикувано:

Моите обективи са 18-55, 55-200 и 50мм портретен. Като си помисля, че първото калъфче, което мъжът ми избра и купихме беше по-голямо и за 2 обектива, но аз исках да го върнем и да вземем по-малко ха ха. Сега съжалявам, че го върнахме. Искам да ги нося всичките и да ги използвам като се налага.

На път вървите два са ти достатъчни. Единият на фотоапарата, а другия в калъфчето.  :)

Публикувано:

Аз вече съм горд собственик на Nikon 3200 с два обектива : 18-105 и 38 мм :) Предадох се , оказа се че е толкова тежък колкото си мислех, сега остава да се науча и да снимам с него :)

Ще "заякваш" на врат и ръце! :)   Направо му вземи количка. :lol:

Публикувано:

sony nex

влюбих се в него, когато го работих за първи път преди години и с удоволствие го грабнах при първа финансова възможност :) вече 3та година ми служи вярно и безотказно и не планирам да го сменям. освен това е много 'женски' - тялото е супер леко и прибрано и не тежи, когато го увесиш на врата или през тялото, или ако усучеш ремъка около китката. остава ми да забода един 55-210mm обектив и ще постигна пълно доволство, но цената тук все още ме потриса. впрочем, лично познавам само още едно лицЕ, което снима със сони некст + из чужбините съм виждала само 2ма други подобни на мен, което значи, че явно не е предпочитана марка.

децата имат малки пентакс сапунерки и се справят твърде добре с тях;

Сега вече познаваш (пък макар и само виртуално) още един човек, който снима със Сони некс. Имам Nex 5r от около две години. На мен ми много удобен, лек и малък е, така че не го усещам като обикаляме.

• Харесвам 1
Публикувано:

Честито, според мен си на прав път. 3200 даже е много лек за DSLR. Какъв е само този 38 мм. обектив, да не е 35 мм с 1.8 бленда? Или пък да е за Никон, но да е на друг производител? Колко му е максималната бленда (най-малкото число)?

Можеш да снимаш на напълно автоматична програма докато се понаучиш да си играеш с бленда и скорост на затвора.

Публикувано:

Сега вече познаваш (пък макар и само виртуално) още един човек, който снима със Сони некс. Имам Nex 5r от около две години. На мен ми много удобен, лек и малък е, така че не го усещам като обикаляме.

За съжаление сони нещо съвсем смениха концепцията и май спряха да развиват nex серията с нови обективи. На мен, когато си правих проучването не ми хареса, че размера беше малко по-голям от алтернативата (m4/3) и избора на обективи беше ограничен и като предложения, и като достъпна цена. Но пък много по-добър избор за пътуване според мен от всичките стартови DSLR-и :)

Публикувано:

Георги, прав си, изборът на обективи е много ограничен при Сони Некс, това е голям минус. Но аз и не съм чак такъв фотограф, нито имам време и амбиции да снимам повече, така че за сега китовият обектив ми е достатъчен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Честито, според мен си на прав път. 3200 даже е много лек за DSLR. Какъв е само този 38 мм. обектив, да не е 35 мм с 1.8 бленда? Или пък да е за Никон, но да е на друг производител? Колко му е максималната бленда (най-малкото число)?

Можеш да снимаш на напълно автоматична програма докато се понаучиш да си играеш с бленда и скорост на затвора.

Естествено, че е 35 мм , ама така е като пиша без да гледам :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.