Прескочи до съдържание

Кутайси, Грузия

Георги Матеев

Препоръчани мнения

С влак било доста по-бавно.

Иначе Кутаиси - Тбилиси е около 3.5-4 часа с маршрутка.

Още малко за Тбилиси. В метрото трябва магнитна карта която зареждате с определена сума.

Картата струва 2 лари , а еднократно пътуване 0.50.

Тази карта важи и за фунилуляра към крепоста , за там еднократно пътуване е 1 лари.

Има още един фуникуляр към парка Mtsminda за където трябва друга магнитна карта.

Тя също струва 2 лари , а еднократното пътуване там е 2 лари.

Картите не могат да се връщат. Може да се ползват от няколко човека. Тоест купувате си само една и с нея минавате всичките.

А, от къде се купува тази магнитна карта - от касите на Метрото ?

Връзка към коментар

Взех билети за трансфер на georgianbus от летището Кутайси до Тбилиси и после от град Кутайси до летището Кутайси.Но на билетите има различни часове от това кога ни кацат и излитат полетите.Дали да им пиша или са съобразени с кацащи и излитащи?И дали някой е ползвал трансфера от града Кутайси до летището,пише че предварително трябва да дадеш адрес от който да те вземат,нямат определена спирка.

Връзка към коментар

Съобразени са с часовете на полетите.

Не съм ги ползвал от Кутаиси , но те взимат от адрес / хотел който посочиш.

То са си споделени таксита обикновенно ванове.

Ползвах ги само от летището до града. Часовете от летището са ориентировъчни. Тръгват когато се напълнят , може да е по-рано съответно по-късно от указаното в разписанието. На летището имат гише , където посочваш адреса където да те оставят и ти дават картонче / билет за пред шофьора.

Връзка към коментар

Не знам , но може да ги питаш на летището. Говорят английски и руски :)

П.С. То като избираш онлайн трансфер не посочваш ли към кой полет е или въпреки това ти е дало час 03.00 ?

Каквото и да е те имат коли чакащи всеки полет , та няма да е проблем на отиване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пусни им мейл или се обади. Ако не на място ще оправиш нещата не се притеснявай.

Особено за обратния трансфер бих им напомнил при пристигането на място за допълнително потвърждение .Срещнахме в Кутаиси момичета които бяха опитвали безуспешно да се свържат по телефона за да си уредят трансфер към летището , но никой не им вдигал.

П.С. Ако някой реши да ползва частно такси цената е 25 лари.

Връзка към коментар

Ето как са часовете на wizz и часовете за резервация в сайта

Пусни им мейл или се обади. Ако не на място ще оправиш нещата не се притеснявай.

Особено за обратния трансфер бих им напомнил при пристигането на място за допълнително потвърждение .Срещнахме в Кутаиси момичета които бяха опитвали безуспешно да се свържат по телефона за да си уредят трансфер към летището , но никой не им вдигал.

П.С. Ако някой реши да ползва частно такси цената е 25 лари.

Да,така ще направя.Благодаря

А така като гледаш полета на тръгване не е ли много времето,нещо не ми е както трябва

post-4446-0-68622400-1477675307_thumb.jpg

post-4446-0-60119200-1477675315_thumb.jpg

Връзка към коментар

Сега зацепвам. Разписанието на georgiabus е пригодено към разписанието на Wizz до края на октомври. Просто не отчитат , че от 01.11 Wizz летят в други часове и затова системата ти е издала такива объркващи билети.

Кутаиси - Тбилиси са около 4 часа. В момента полета от София каца в 11.45 и затова ти е дало трансфер в 13.00

Кутаиси - Летище е около 25-30 минути.

В момента полета е в 06.00 и затова трансфера ти е в 03.00.

Пиши им да си коригират сайта спрямо новото разписание на Wizz , но със сигурност и на място може да го оправиш :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ето как са часовете на wizz и часовете за резервация в сайта

Да,така ще направя.Благодаря

А така като гледаш полета на тръгване не е ли много времето,нещо не ми е както трябва

Разписанието на самолетите няма  нищо общо с GeorganBus. Общо взето това според мен е единствената нормална услуга в Грузия. Хората те поемат от летището когато и да е  и те карат до адреса ти в Кутайси за 5 лари. На връщане просто им писах по меила за колко часа и откъде да ни вземат и всичко беше ОК. Бих ви препоръчал да си оставите името,за да ви търсят поименно, защото в съшия момент летят още няколко полета и нашата маршрутка беше взела други хора. Доста неприято в 4 сутринта. Ако имате други въпроси , ще се радвам да помогна :)

Часно такси може и за 20 ГЕЛ

Редактирано от peter118
Връзка към коментар

Е имат общо със разписанието,щом те карат в онлайн формата за покупка на билети,да отметнеш полетите си.Така ще направя,ще им пусна мейл с името и от къде.Благодаря

Връзка към коментар

Е имат общо със разписанието,щом те карат в онлайн формата за покупка на билети,да отметнеш полетите си.Така ще направя,ще им пусна мейл с името и от къде.БлагодаряDa

Може би за Тбилиси са по-големи такситата

Редактирано от peter118
Връзка към коментар

Брани, аз писах до автобусната компания за нашия полет, който каца в 18:20 ч и за който към момента няма актуализация и ето какъв е отговора:

"Our buses depart in an hour after arrival of the plane from Sofia. 
You can buy tickets on the spot at GeorgianBus ticket desk in Kutaisi airport before the departure of the bus. We always have free places for you!
Price is 20 gel per person."

А вие къде сте резервирали в Тбилиси? За момента гледам да е някъде около Freedom Square с оглед на това, че с автобуса ще се пристигне късно вечерта, а спираката му е там. За Кутаиси, ако имаш избор също ще се радвам да споделиш както и всеки, който се е върнал вече от там :) А превоза наобратно от Кутаиси до летището как се случва? :)

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Някой знае ли със сигурност кога грузинците празнуват Нова година? Спонтанно реших и взех билети за 31.12.-03.01. Ще бъда благодарна ако някой има добри лични впечетления от ресторант в Кутаиси и ги сподели, а ако има и контакти, ще бъде знаменито! Кацаме в 18.30 и трябва да си осигурим предварително резервация за празничната нощ (ако за тях е празнична де).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой знае ли със сигурност кога грузинците празнуват Нова година? Спонтанно реших и взех билети за 31.12.-03.01. Ще бъда благодарна ако някой има добри лични впечетления от ресторант в Кутаиси и ги сподели, а ако има и контакти, ще бъде знаменито! Кацаме в 18.30 и трябва да си осигурим предварително резервация за празничната нощ (ако за тях е празнична де).

Празнуват, и още как, но не мога да ти помогна с ресторанта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Ох, много съм разсеяна. Трябваше да публикувам в http://magelanci.com/topic/7923-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8F/

Моля, ако прецени модераторът, да я премести.

Връзка към коментар

Ох, много съм разсеяна. Трябваше да публикувам в http://magelanci.com/topic/7923-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8F/

Моля, ако прецени модераторът, да я премести.

Преместих ги. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте! Искам да попитам как процедирате с парите за Грузия? Ние кацаме на 7-ми януари, когато е тяхната Коледа. Едва ли ще работят късно вечерта обменните бюра.

Връзка към коментар

Здравейте! Искам да попитам как процедирате с парите за Грузия? Ние кацаме на 7-ми януари, когато е тяхната Коледа. Едва ли ще работят късно вечерта обменните бюра.

На летището има с около 5% по-нисък курс.

От дясно на изхода раздаваха безплатно СИМ карти които можеш да захраниш и с 10 лари от автомата отляво на изхода. Само изключете ъпдейта на приложенията че нет-а  свършва за отрицателно време.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние кацаме на 5-ти януари, за да бъдем там на Бъдни вечер и да посрещнем коледа на 7-ми, когато се връщаме. За съжаление сега нямаме възможност да останем за повече, ама лятото, живот и здраве, ако линията на УИЗ оцелее...

Пробвахме отначало да обменим във "фактор-ин" срещу Народния театър, но нямаха лари в наличност. Затова обменихме в "Никар" на "Граф Игнатиев", там имаха. От форума разбрах, че това са бюрата, където в рамките на 15 дни могат да ни обменят неизползваната валута на същия курс, на който сме си я закупили.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря! Аз се обадих на Никар и там ги продават на леко завишен курс, защото ги взимали от чужбина. После ги купували с 10 ст. по-ниско, поне така ми казаха. Не бях го чувал това за 15 дена.....

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.