Прескочи до съдържание

Дубай - виза и още нещо.

Препоръчани мнения

Ето част от офертата, която ми изпратиха преди 10 минути за хотели в Дубай.

Цените са крайни, с включени всякакви такси и проценти за 5 нощувки от 30ноември до 5 декември . Ако ги сравниш с  Букинг в Букинг цените са по-ниски дори като включиш и допълнителните проценти :)

--------

LA VILLA NAJD HOTEL APARTMENTS - 531 евро APARTMENT ONE BEDROOM-STANDARD без закуска обаче

Auris Lodge - 495 евро със закуска DOUBLE OR TWIN CLASSIC

Regal Plaza Hotel - 431 eвро без закуска / 493 със закуска DOUBLE STANDARD

York го намирам на 363 евро със закуска, но нямам информация дали ще издадат виза с него.

Citymax го намирам също на 460 евро със закуска, но отново не знам за визата.

Ibis -  360 eвро със закуска

Rainbow hotel- DOUBLE OR TWIN DELUXE - със закуска е 360 евро

Citymax Bur Dubai- DOUBLE STANDARD без закуска  - 360 евро

За тези, за които пиша, че нямам информация е защото ползваме една нова система и още не съм ги пробвала за Дубай, как са.

Връзка към коментар

Дори когато таксите не са включени това винаги е изрично указано , та не виждам за какво спорите ???

От първоначалните постинги излизаше едва ли не , че тия такси са скрити от Букинг и ви идват като гръм от ясно небе на място в Дубай.

Връзка към коментар

Дори когато таксите не са включени това винаги е изрично указано , та не виждам за какво спорите ???

От първоначалните постинги излизаше едва ли не , че тия такси са скрити от Букинг и ви идват като гръм от ясно небе на място в Дубай.

Не спорим, все пак е добре се уточним. Чак се чудя различни сайтове ли гледаме, защото на мен в букинг ми излизат абсолютно винаги таксите включени - и в Малайзия, и в Дубай и в Сингапур...без да се логвам в профила си, без нищо. 

Явно просто на различни потребители подава различна информация...може би от IP адреса идва. Наистина няма хотел, който да не включва тия такси:

Chelsea Tower Suites & Apartments:

2013-10-26_23-01-08.png

Radisson Royal Hotel Dubai

2013-10-26_23-02-25.png

Vida Downtown Dubai (Formerly Qamardeen Hotel)

2013-10-26_23-03-22.png

Същото е и с Малайзия и Сингапур. Не съм се вкопчил в букинг.ком, че е най-доброто, просто интереса ми е чисто технически, когато видя нещо което се разминава с това, което знам, гледам да разбера защо е така :)

Сега, Пожето потвърди, че наистина от българско айпи таксите не са включни...ново 20, а ние седим тук и си говорим на индиански :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сега, Пожето потвърди, че наистина от българско айпи таксите не са включни...ново 20, а ние седим тук и си говорим на индиански :)

Лек off от темата

Спомням си една вечер как с теб (Жоро), седяхме и си разменяхме мнения за някакви оферти от трип-а, и как на мен от България ми даваше една такса резервация, а на теб от Холандия друга. И тогава ти като писа, че се влияели от пълнолунието, пък аз си мислех, че ти гледаш други оферти. След това минахме на скрийнове и наистина се оказа, че има разлика в таксите от какво IP се търси. След това имаше още един подобен случай, но тогава вече знаехме за съществуването на тази разлика.

Сега в този случай с booking явно е същото. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

То всъщност човек като се замисли има логика да е така, защото в различни държави е прието по различен начин. Американците дори в магазините sales tax не е включена цената, вероятно тях би ги объркало ол инклузив. Дори в България подобно объркване е все още валидно, ако някой ми даваше метално левче всеки път като спомена цена на самолетен билет и ме питат "ама това с летищните такси ли", щях не до Дубай да си купя билет, а до Марс :)

А пък други държави предполагам си имат закони, които задължават цените да са ол инклузив, явно Холандия е от тях. 

Връзка към коментар

Което показва , че всички са прави. Явно такава им е политиката , но дори при родно ИП нещата са ясно указани.

Жоро за кои дати си дал скрийнивете да сравним цените С и БЕЗ тия 20% такси дали са еднакви ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Което показва , че всички са прави. Явно такава им е политиката , но дори при родно ИП нещата са ясно указани.

Жоро за кои дати си дал скрийнивете да сравним цените С и БЕЗ тия 20% такси дали са еднакви ?

Сравнихме ги току що, като добавиш 20% на цените с българско айпи стават моите :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ама то през цялото време не е имало драми. :) Просто както казва Георги сме си говорили на индиански и искахме да уточним нещата. Ето че разбрахме още едно полезно нещо. За различни IP адреси Букинг дава различно оформени оферти :)

Редактирано от Roje
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ама то през цялото време не е имало драми. :) Просто както казва Георги сме си говорили на индиански и искахме да уточним нещата. Ето че разбрахме още едно полезно нещо. За различни IP адреси Букинг дава различно оформени оферти :)

За 5 нощувки 30 ноември -05 декември ( цените са  през bookig.com с вкл. 20% такси и закуска):

LA VILLA NAJD HOTEL APARTMENTS - 464 eвро APARTMENT ONE BEDROOM-STANDARD 

Auris Lodge  -  464.80  eвро    DOUBLE OR TWIN CLASSIC 

Regal Plaza Hotel -  290 евро DOUBLE STANDARD без закуска / 388 евро Deluxe Room със закуска

За останалите цената която агенцията ти е дала е по-добра към момента.

Lili_b дай цените на специализирани в Дубай агенции да сравним какво изгодно предлагат.

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

От Бг явно ги дава без таксите, за да се зариби по-лесно бедният бг гражданин. 

Едно е да видиш цена с големи цифрички 80Е, друго е - 100Е, а пък който не е прочел дребните буквички - да е чел!

Интересно в други "бедни" държави как ги дава цените.

П.П. В следващия месец ще ги пробвам и през гръцко, и през турско.

Редактирано от но нейм
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма много общо с бедни богати, американците хич не са бедна държава. Просто явно има държави, в които са задължени да дават пълната цена и други, в които не са...гледат да минат метър с вторите. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато спменах да не се забравят таксите 10%+10%, имах в предвид, че повечето българи търсят от България. Главната ми идея е, че все пак когато се сравнят цените, трябва да се включат и таксите. А що се отнася за цените, ето някои доста конкурентни:

От 30.11 за 5 нощувки  със закуски за двама в двойна стая

Auris Lodge Al Barsha classic BB - 91 EUR x 5 = 455 EUR

Regal Plaza Hotel standard BB -73 EUR X 5 = 365 EUR

York International Hotel standard BB - 65 EUR X 5= 325 EUR ( никога не бих го препоръчала)

Citymax Al Barsha standard BB 80 EUR X 5 = 400 EUR

Ibis Al Barsha standard BB 65 EUR X 5 = 325 EUR (има 4 ИБИС в Дубай но не са ви дали точно име)

Rainbow Deira standard BB 65 EUR X 5= 325 EUR

Citymax Bur Dubai standard BB 65 EUR X 5=328 EUR

Atlantis the Palm deluxe BB 388 EUR X 5 = 1940 EUR

Amwaj Rotana Jumeirah classic sea view BB 237 EUR ж 5 = 1185 EUR

Последните два 5* хотели са едни от предпочитаните от българските туристи.

Всички хотелски резервации гарантират и туристическа виза.

И за да бъда точна-тези цени са с надценка за краен клиент, а не са нетни от хотела!

Редактирано от lili_b
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Да съгласен съм с мнението ти че е най безпроблемно през туристическа агенция но трябва и да попаднеш на такава. Защото самата виза струва точно 65$.ноте я предлагат най евтино за 75$ и то ако имаш късмет та до някакви си даже 165$. Всичко зависи тази туристическа агенция да има поне нейна резервация на хотел. Тези хотели съм съгласен че стават спонсори за издаването на визата. Но сам да си ги букнеш в повечето случаи няма да се получи. През букинг дават и със закуски. Таксата е в зависимост от хотела. Но при мене агенцията ми даде цена 225€ за 4 нощувки със закуски като в същия хотел и до днес не мога да стигна цена по малко от 265€ без закуските. И това не е в зависимост от различните IP. Понякога агенциите получават много по добри отстъпки.

Аз вече подадох документите за виза и ще напиша развоя на събитията малко по късно като получа точен отговор. При запитването от хотела ни обясниха че визите са електронни и се изпращат персонално което и на мене не ми е ясно в предвид предишните постове че новото летище не може да издава още визи. Според мене това е глупаво защото на притежателя на електронна виза да не могат да не обработят този документ. При положение че горе долу това е основното нещо при пристигане на пътниците. Това е първото нещо според мене което там са уточнили.

Връзка към коментар

В случая с booking явно баш си зависи от IP -то , но в крайна сметка се оказа , че цената е еднаква за различните държави.

Разбирам , че агенциите когато продават хотел си взимат по-малко за визата защото избиват от хотелските резервации.

Иначе няма как да направят една гола виза на номиналната цена от 65 долара за кафевите ми очи.

Например xxx взимат само 80$ ( това е консулската такса) когато закупиш пакет за Китай от тях , но ако искаш само виза цената става 130$. 

Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
Връзка към коментар

При запитването от хотела ни обясниха че визите са електронни и се изпращат персонално което и на мене не ми е ясно в предвид предишните постове че новото летище не може да издава още визи. Според мене това е глупаво защото на притежателя на електронна виза да не могат да не обработят този документ. При положение че горе долу това е основното нещо при пристигане на пътниците. Това е първото нещо според мене което там са уточнили.

Това беше просто предупреждение от моя страна, защото официалната информация беше, че визи се издават само в Абу Даби, Дубай Интернешънъл (код DXB, а не DWC до където летят уиз) и Шаржа. Малък е риска естествено да пуснат новото летище без тая опция, но просто исках да предупредя дори за този минимален риск. 

Иначе, да, визата е електронна, като стигнеш на летището ще те проверят дали те има в базата данни и така. 

Връзка към коментар

"Иначе няма как да направят една гола виза на номиналната цена от 65 долара за кафевите ми очи."- не е въпрос на красиви очи, а това че за туристическата виза (както и за другите видове) е нужен спонсор и тук това е оторизираната агенция в ОАЕ. И тази агенция гарантира за всеки турист с определена сума, че този турист ще е в Х хотел. И ако този турист остане повече от позволеното, агенцията плаща глоби и може да се стигне до блокиране на лиценза, което вече е сериозно.

Да уточня-визите се издават от имиграционната дирекция на ОАЕ, не от летище. С туристическата виза може да влезнете в страната през което и да е летище.

Връзка към коментар

"Иначе няма как да направят една гола виза на номиналната цена от 65 долара за кафевите ми очи."- не е въпрос на красиви очи, а това че за туристическата виза (както и за другите видове) е нужен спонсор и тук това е оторизираната агенция в ОАЕ. И тази агенция гарантира за всеки турист с определена сума, че този турист ще е в Х хотел. И ако този турист остане повече от позволеното, агенцията плаща глоби и може да се стигне до блокиране на лиценза, което вече е сериозно.

Да уточня-визите се издават от имиграционната дирекция на ОАЕ, не от летище. С туристическата виза може да влезнете в страната през което и да е летище.

Изисква ли се депозит от агенцията, който да е като гаранция? Изглежда доста хотели искат, ако резервираш директно с тях. 

Връзка към коментар

Изисква ли се депозит от агенцията, който да е като гаранция? Изглежда доста хотели искат, ако резервираш директно с тях. 

Агенцията не изисква депозит от крайния клиент (туриста). Агенцията е получила квота за издаване на визи според законодателството на ОАЕ и е внесла предварително депозит за всяка една виза. Идва малко на доверие! Именно за това тези визи се издават срещу хотелска резервация. Имало е случаи, когато се правят проверки от съответните органи дали определено лице е настанено в съответния хотел.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

А иначе Дубай щял да става "умен град" :rolleyes:

Указанията на шейха са планът за превръщането на Дубай в "умен" град да се приложи незабавно. Според него така градът ще се превърне "в една от най.големите в света лаборатории за интерактивни правителствени приложения".

А дано направят електронни визи без посредници ...

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.