Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Над 65 милиона пътници са пътували с Turkish Airlines за 9 месеца

orig.jpg?_=1728550587

урският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" (Turkish Airlines) обслужи 65,1 милиона пътници през първите девет месеца на 2024 г., съобщи днес компанията, цитирана от Анадолската агенция. В периода януари - септември броят на пътниците на "Търкиш еърлайнс" се е увеличил с 1,8% на годишна база, съобщиха още от превозвача. Компанията е превозила 23,9 милиона международни пътници, отбелязвайки ръст от 6,7% през деветмесечния период.

Коефициентът на натоварване е бил 82,3%, с 0,8 процентни пункта по-нисък спрямо същия период на миналата година.

От януари до септември компанията също е превозила 1,5 милиона тона поща и товари, което е увеличение от 26,5% на годишна база.

Само през септември превозвачът е обслужил 7,7 милиона пътници, с 3,4% по-малко на годишна база, и е превозил 168 100 тона товари и поща, с 11,9% повече на годишна база.

Към края на септември "Търкиш еърлайнс" разполага с 467 самолета.

За повече инфо цък.

Връзка към коментар
преди 4 часа, epetkov каза:

Каква класа беше билетът? Имаше ли неустойка/глоба при  конкретната класа?

Не, нямаше. Промоционален, но те преместиха часовете на дългите полети.

Връзка към коментар

Имам важен въпрос. Трябва да купя билет за още един човек за едно от пътуванията, т.е. конкретни полети. С всеки изминал ден цената се покачва. Аз съм се примирила с високата цена, но все пак преди да купя, дали от ваши наблюдения можете да кажете идеи. Значи датите са 21.12.2024-03.01.2025. по ваши наблюдения дали има шанс да има черен петък и колко би паднала цената, пък и кога е тази година. Дали ако остане по-малко време ще падне цената. Знам, че всичко е много относително, затова моля само за ваши наблюдения или опит, пък аз ще реша какви да ги свърша. 🙂 

Връзка към коментар
преди 21 минути , MayaS каза:

Имам важен въпрос. Трябва да купя билет за още един човек за едно от пътуванията, т.е. конкретни полети. С всеки изминал ден цената се покачва. Аз съм се примирила с високата цена, но все пак преди да купя, дали от ваши наблюдения можете да кажете идеи. Значи датите са 21.12.2024-03.01.2025. по ваши наблюдения дали има шанс да има черен петък и колко би паднала цената, пък и кога е тази година. Дали ако остане по-малко време ще падне цената. Знам, че всичко е много относително, затова моля само за ваши наблюдения или опит, пък аз ще реша какви да ги свърша. 🙂 

Никой не може да гарантира какво ще стане, не е ясна и дестинацията, авиокомпанията предполагам е Turkish. Но мисля, че шанса да спаднат цените около Коледа/НГ е минимален, по-скоро само ще се качват, много хора пътуват тогава. Дори и да има някакви промоции и намаления, обикновено авиокомпаниите не включват в тях празничните дни и тези около тях. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , MayaS каза:

Обикновено датите около Коледа и нова година са изключени от всички помоции, така че малко вероятно да падне цената.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , MayaS каза:

@MayaS - не мога да ти споделя предишен опит, но мога да разкажа за проучването, което направих за нашите полети за Нова Зеландия, тъй като ще летим (живи и здрави) с Turkish Airlines. Поради високите цени още през лятото, реших да се разровя в Интернет и по различни форуми относно цените на билетите и как те се променят през времето (от няколко месеца преди самия полет до няколко дена преди това). Няма кой знае колко много информация, но все пак има хора споделили такъв опит и всичко зависи от дестинацията. За нашата дестинация, намаленията бяха голяма рядкост и беше по-скоро въпрос на страшен късмет да успеем да хванем много по-добри цени напред във времето, отколкото 3-4 месеца по-рано и затова и решихме да действаме (тук трябва да изкажа и огромните благодарности на магеланците, които ми дадоха страхотни насоки).

Есенните промоции на турците тази година минаха и бяха доста смешни и за дестинации, които не бяха в нашия радар, така че за жалост не се възползвахме от тях. Но отново - всичко зависеше от дестинацията - имаше прилични полети до САЩ, но за повечето Азиатски страни - нямаше особена промяна и беше все тая. 

От всичко, което успях да проверя и намеря като информация, бих казал, че да хванеш добра оферта е доста относително и е много обвързано с локацията, към която ще летите. За по-популярните места се появяват оферти и понякога дори има страшно добри last-minute, но личното ми наблюдение (базирано само на коментари в Интернет) е, че все повече такива оферти намаляват тази година в сравнение с предишните години.

Стискам палци да ти излязат страшно добри цени възможно най-скоро и да се възползваш от тях!

П.С. И една последна добавка - покрай Коледа и Нова Година добрите оферти са доста по-малко и да бъда честен освен за някои от най-популярните дестинации, нямаше много хора да споделят, че са уцелили 10-ката за такива дати...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ами винаги има някакъв шанс, миналата година така дебнах едни за подобни фиксирани дати (ученическата ваканция) и паднаха колкото да влязат в приемливи граници... Не за черен петък, просто си варират цените, и се наложи един ден корекция, т.е. не беше идеално. Нищо подобно не очаквам от черния петък обаче, такива дати са винаги изключени от официални промоции.

Риск печели, риск губи. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , MayaS каза:

Направо си е 50 на 50 , в случая обаче тези дати включващи НГ са кофти. Принципно дори да има промоция те са изключени от нея, просто трябва да се надявате да паднат цените, за промоция по-скоро няма да стане. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , MayaS каза:

Аз не бих разчитала на намаление по Коледа и НГ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Zdravko Nestorov каза:

@MayaS - не мога да ти споделя предишен опит, но мога да разкажа за проучването, което направих за нашите полети за Нова Зеландия, тъй като ще летим (живи и здрави) с Turkish Airlines. Поради високите цени още през лятото, реших да се разровя в Интернет и по различни форуми относно цените на билетите и как те се променят през времето (от няколко месеца преди самия полет до няколко дена преди това). Няма кой знае колко много информация, но все пак има хора споделили такъв опит и всичко зависи от дестинацията. За нашата дестинация, намаленията бяха голяма рядкост и беше по-скоро въпрос на страшен късмет да успеем да хванем много по-добри цени напред във времето, отколкото 3-4 месеца по-рано и затова и решихме да действаме (тук трябва да изкажа и огромните благодарности на магеланците, които ми дадоха страхотни насоки).

Есенните промоции на турците тази година минаха и бяха доста смешни и за дестинации, които не бяха в нашия радар, така че за жалост не се възползвахме от тях. Но отново - всичко зависеше от дестинацията - имаше прилични полети до САЩ, но за повечето Азиатски страни - нямаше особена промяна и беше все тая. 

От всичко, което успях да проверя и намеря като информация, бих казал, че да хванеш добра оферта е доста относително и е много обвързано с локацията, към която ще летите. За по-популярните места се появяват оферти и понякога дори има страшно добри last-minute, но личното ми наблюдение (базирано само на коментари в Интернет) е, че все повече такива оферти намаляват тази година в сравнение с предишните години.

Стискам палци да ти излязат страшно добри цени възможно най-скоро и да се възползваш от тях!

П.С. И една последна добавка - покрай Коледа и Нова Година добрите оферти са доста по-малко и да бъда честен освен за някои от най-популярните дестинации, нямаше много хора да споделят, че са уцелили 10-ката за такива дати...

Благодаря ти много за коментара. Да забравих да кажа дестинацията е Ню Йорк, и точно за там са обикновено ниски цените но аз за тези дати от майската промоция (е то нямаше много промоция де) взех 3 билета за 1860 евро. сега само един билет е 1300 евро.

Тъпото е че новия пътник трябва задължително да пътува с нас, иначе бих пробвала някоя друга дата разлика и все щях да напасна нещо. Сега билета е с пълна възвръщаема стойност и също се чудех ако взема и после го канцелирам, ако излезе по-добра цена. Какви са сроковете за връщане на парите, някой от опит?

Връзка към коментар
преди 3 минути , MayaS каза:

Благодаря ти много за коментара. Да забравих да кажа дестинацията е Ню Йорк, и точно за там са обикновено ниски цените но аз за тези дати от майската промоция (е то нямаше много промоция де) взех 3 билета за 1860 евро. сега само един билет е 1300 евро.

Е, за тези дати, от София, Sky Scanner изкарва прилични връзки с LOT или австрийците за около 1000 евро. На турците полета го дава 1090 евро купен през expedia.

Връзка към коментар
преди 1 минута , logist13 каза:

Е, за тези дати, от София, Sky Scanner изкарва прилични връзки с LOT или австрийците за около 1000 евро. На турците полета го дава 1090 евро купен през expedia.

Нали уточних няма как да пътува сама и затова всички други опции отпадат. Но да през посредник за този полет ще се огледам - благодаря това беше подсетка.

Връзка към коментар
преди 12 минути , MayaS каза:

Тъпото е че новия пътник трябва задължително да пътува с нас, иначе бих пробвала някоя друга дата разлика и все щях да напасна нещо. Сега билета е с пълна възвръщаема стойност и също се чудех ако взема и после го канцелирам, ако излезе по-добра цена. Какви са сроковете за връщане на парите, някой от опит?

Цените все още са доста прилични, но за жалост вече не говорим за Турците... (около 1600 лева, което не е чак с толкова по-скъпо). Но разминаването с часовете на турците (че дори и летищата) си е доста голямо...

Дестинацията е по-популярните и има шанс и да паднат цените, но не вярвам да е с много за тези дати. Чакането тук си е малко като игра на бинго, защото шанса си е 50 на 50. 

Връзка към коментар

Дааа, направо си е така. Аз ако имах как да направя промяна по другите билети щях да я пратя нея с групата от трима, а един от нас да пътува сам, ама пък тез билети са без безплатна отмяна и промяна.

Билетите са с Reissue is With 50,00 EUR penalty . Но това май не включва смяна на името на пътника. Изобщо има ли опция за смяна на името и ако да колко би струвало.

Връзка към коментар
преди 9 минути , MayaS каза:

Билетите са с Reissue is With 50,00 EUR penalty . Но това май не включва смяна на името на пътника. Изобщо има ли опция за смяна на името и ако да колко би струвало.

Най-добре директно се свържете с офиса на турците и те ще ви кажат какво може да се направи и колко ще струва.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Turkish  (и всички традиционни авиокомпании за които се сещам) изобщо не позволяват смяна на името.

Иначе освен таксата за преиздаване се доплаща и разликата в цената , ако има такава.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, MayaS каза:

Еми значи дърво, като гледам ще купувам така, колкото и да е цената.

Ако цената е много висока за вашите дати, и ти се играе/занимава с купуване през посредници, билети на Търкиш в момента се свалят през скандинавските версии на skyscanner (.se/ .dk/ .no) и на kayak също .se/ .dk/ .no
Но не очаквай чудеса, максимум 40-50€ ще успееш да свалиш, като и това е много специално за Търкиш, които са от трудните за "обработка".
Само посочените версии, някои от другите даже увеличават цената повече отколкото е на сайта  :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

един-два пъти добавях човек към вече купени билети и е абсолютен кошмар, най-вече ценово, но може и по-зле да е

например въобще да не излиза избрания полет

смяна на името само нискотарифните позволяват

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Аз не бих разчитала на намаление по Коледа и НГ.

Напълно подкрепям.

преди 6 часа, MayaS каза:

Тази година ставах свидетел на поне 10 техни претоварени полета от/до София. Чувал съм за билети до Турция по 500-600 евро в посока с тях. 

Този период: 21.12.2024-03.01.2025 се казва blackout dates и с 90% сигурност бих казал, че местата не само няма да поевтинеят, а направо може да свършат докато чакате.  Евтините билети обиковенно се без фиксирани дати и полети още повече около Коледа и НГ! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Най-ниската цена към днешна дата през посредник е 1090 евро, както са го посочили по-горе. Аз опитах през сайта на ТА да използвам в едната посока 10 % с плащане през PayPal, но нещо не разпознава кода за валиден.

Screenshot_2024-10-25-15-57-48-432_com.android.chrome-edit.jpg.b8427c7a2f39a0563db42ca5f21b1989.jpg

И евентуално 5% ако ползвате ТК уолет.

Screenshot_2024-10-25-15-59-20-980_com.android.chrome-edit.jpg.779473acb5deb3c38f0393100dbd7935.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Комбинацията от полети, които дават посредниците не включват моята комбинация иначе и на самите турци другите комбинации за тези дни дават малко по-малко. Отказах се да ровя повече и купих. Сега цял живот няма да преживея, че съм дала пари, колкото за два билета до там и обратно. Но такава е ситуацията при мен в момента.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

AJet - нови дестинации:

Истанбул С.Гьокчен-Шарл ел Шейх: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Хургада: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Джеда: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Техеран: от 1 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Медина: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Рияд: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Дамам: от 2 октомври 2024
Истанбул С.Гьокчен-Бахрейн: от 2 октомври 2024
Анкара-Техеран: от 2 октомври 2024
Анкара-Москва: от 2 октомври 2024

p.s. за Тузла вече писахме в предишни коментари

https://ajet.com/en/media/press-and-announcements/fly-to-brand-new-stories-on-10-new-routes-with-ajet!

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Един бърз въпрос, при два билета, на две отделни резервации (с мили са купувани), при чек-ин на единия, възможно ли е да бъде добавен другия билет? За да бъдат сложени заедно или трябва да се купуват места?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.