Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Милите нещо съвсем за нищо не стават, ако изобщо ги отчете на плащането.

Сега се чудя, кой и защо ще прехвърля мили на 1000 мили  е 20 usd таксата (The current cost is 20 USD (including VAT) for every 1,000 miles transferred according to Turkish Airlines).

В момента пак гледам билети и за 25к мили ми сваля цели 180 евро от цената, ако някой е прехвърлял мили ще е дал 500 долара и накрая ще му свали под 50% от това което е платил или ще е на много сериозна загуба.

Другия бъг от тези дни е, че когато реши излиза опция за доплащане с мили, било на десктоп или апп. Един път се появява, друг път не..

Публикувано:

Прави се ако не ти достигат малко мили , примерно в твоя случай ти трябват 25000 , а ти имаш само 24000. Тогава има много смисъл да платиш 20$.

Няма как някой да събере милите на всички познати , роднини и който още намери и да лети без пари. Така че огромна част от милите просто си изтичат и хората не си ги ползват , което разбира се е в полза на авиокомпанията.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Alexander каза:

Сега се чудя, кой и защо ще прехвърля мили на 1000 мили  е 20 usd таксата (The current cost is 20 USD (including VAT) for every 1,000 miles transferred according to Turkish Airlines).

В момента пак гледам билети и за 25к мили ми сваля цели 180 евро от цената, ако някой е прехвърлял мили ще е дал 500 долара и накрая ще му свали под 50% от това което е платил или ще е на много сериозна загуба.

Другия бъг от тези дни е, че когато реши излиза опция за доплащане с мили, било на десктоп или апп. Един път се появява, друг път не..

Идеята да ползваш мили е не да си отстъпиш от цената накрая, а да купиш award ticket с тях или да се ъпгрейднеш от икономи към бизнес. Най-добрия вариант е даже да купиш билет за друг полет от СА, а не на турците за да имаш по-малки такси за него или да намериш промо award тарифа на турците. Плащането на билет с мили е тотално безсмислено....

Публикувано:

НОВИ МАРШРУТИ:

EIjP7.png

Истанбул - Порт Судан: от 4 август
Истанбул - Севиля: от 17 септември
Истанбул - Момбаса: от 26 октомври
Истанбул - Бангкок Суварнабуми - Пном Пен: от 10 декември

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 часа, Jorro каза:

Идеята да ползваш мили е не да си отстъпиш от цената накрая, а да купиш award ticket с тях или да се ъпгрейднеш от икономи към бизнес. Най-добрия вариант е даже да купиш билет за друг полет от СА, а не на турците за да имаш по-малки такси за него или да намериш промо award тарифа на турците. Плащането на билет с мили е тотално безсмислено....

И как реши, че е безсмислено, много интересни хора има. Щом за теб е така, значи за всички е така. И какво значи безсмислено, има го като опция на сайта им, ама само понякога сработва, аз за този проблем пиша, не питам има ли смисъл.

Ако имам 200к мили, може и да търся само чист билет award. Само, че при мен се въртят 20-40-50к мили и от време навреме гледам да усвоя по 20-25к в някой билет, иначе ще изчезнат.  Та за мен и вероятно за други има голям смисъл да мога да си сваля 200евро от цената на билета, иначе ще е 0 евро  и след някакво време няма да има мили. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
На 28.06.2025 г. в 10:11, Alexander каза:

В чест на истината турските мили са изключително ценни, но много зависи за какво точно ти трябват и каква е конкретната ситуация. Давам реални примери.

Преди 2 седмици трябваше да пътувам от Самсун (Турция) до Маракеш. Опциите бяха или с Пегасус до Казабланка с нощувка в Истанбул + накрая влак Казабланка-Маракеш (тотал €500 и загубени 2 дни) или супер удобния Търкиш направо до Маракеш и само с 2 часа транзит, но срещу €700 еднопосочно. Същевременно същият Търкиш билет струваше 20000 мили + €84 такси. Имах 19000 мили в един акаунт, за $20 си прехвърлих 1000 мили от основния акаунт в другия и купих билета. Крайна цена - €100 спрямо иначе €700. Т.е. 20000 мили реално ми спестиха €600.

Още няколко подобни случая имам с билети до Южен Судан, Камерун и Габон, които струваха доста над €1000 двупосочно, но чрез мили плащах максимум 20% от цената.

Ако нямаш идея за по-изгодна употреба то и твоя начин също е ок, разбира се. По-добре така, отколкото да изгорят.

• Харесвам 8
Публикувано:

ами то за всички мили се отнася

винаги има някакви маршрути, които са страшно изгодни с мили и изключително скъпи с пари. Само дето първо не всеки може да ги ползва и второ си е игра да ги намериш.

турските мили изтичат след 2 години, което много ограничава и не винаги можеш да ги използваш по най-изгодния начин.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

И как реши, че е безсмислено, много интересни хора има. Щом за теб е така, значи за всички е така. И какво значи безсмислено, има го като опция на сайта им, ама само понякога сработва, аз за този проблем пиша, не питам има ли смисъл.

Ако имам 200к мили, може и да търся само чист билет award. Само, че при мен се въртят 20-40-50к мили и от време навреме гледам да усвоя по 20-25к в някой билет, иначе ще изчезнат.  Та за мен и вероятно за други има голям смисъл да мога да си сваля 200евро от цената на билета, иначе ще е 0 евро  и след някакво време няма да има мили. 

Добре, не съм се изразил коректно не е безсмислено, а възможно най-неизгодния вариант за използването им. Адаша е дал няколко примера. Други варианти са ти за билети на други компании от СА...за домедтик полети в Щатите, Япония и други държави с големи територии за 10к мили и някакви центове може да вземеш билети струващи 150+ евро 

• Харесвам 5
Публикувано:

Спират предсрочно играта за 1 млн. мили. Според блоговете авиокомпанията е стресната от огромния интерес и  многото участници на които ще се наложи да раздаде мили.Закупилите билети до днес включително участват и ще могат да си получат бонуса , ако изпълнят условията до 27 октомври :

https://www.turkishairlines.com/en-tr/miles-and-smiles/campaigns/fly-across-6-continents-Earn-1-million-miles/index.html?dn_channel=email&dn_send_id=5856

• Шок 1
Публикувано:

Много селски го изиграха, голяма драма по блоговете е, чак пък да не са си сметнали колко мили ще раздават… да не говорим, че беше сравнително сложна схема с изключените fifth freedom полети и другите им изисквания. На SAS беше доста по-интересно, но въпреки това и при Търкиш имаше интерес. Да я прекратиш предсрочно ми се струва много лош ход обаче. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Etihad също изключиха fifth freedom полетите.Щеше да е прекалено лесно , не че така беше много сложно.С лесно достъпния ни с всякакъв транспорт  Истанбул имахме предимство пред мнозина други 🙂

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Голям зор видях с купуването на  билети с мили на друг човек.

От няколко дни се занимавам, исках да купя билети с мили за мен и жена ми от акаунта на дъщеря ми.
Въведени сме в профила й, но не става и не става.

в началото не изписваше никаква  грешка, просто след натискане на плащане, нищо не се случваше.

С помощта на видния магеланец @makler разбрах, че има неписано правило и ако не е ползвам акаунта за купувам на билет с мили никога, трябва първия билет да е на името на собственика и чак след това на други хора. 
Маклер  ме посъветва да се обадя в офис и те щели да оправят работата.

Звънях в София никой не вдига както винаги.
Звънях във Варна, вдигнаха, но човекът не беше чувал за такива  работи.

Според него имало бъг и да пробвам пак. Каза, че те не можели да помогнат и не се занимават с мили като цяло. 

Минаха още два дни и пак се пробвах да купя, този път като избера  двама човека още в началото, автоматично излезе съобщение.

IMG_2449.jpeg.97cbc4179f8dbf65e536014a89e8a2bf.jpeg

викам пак ще звъна, този път на испанския офис.
Оттам пак ме отсвириха както стана от варненския.

Казаха, да отида на живо в офис…

след това чатих с турците, турския номер, чаках 30-40мин и накрая ми казаха, да звъня в офис в Турция.. пак греда. До Турция няма минути, а 20-30мин може да излязат бая пари.

Писна ми и накрая реших да купя един билет с мили, колкото да купя нещо и взех на името на дъщеря ми Истанбул Измир за 6900 мили без доплащане.   Според  съобщението, след това трябваше да няма проблем.

Да ама не, днес 24 часа по-късно пак излиза същото съобщение.

Реших да звънна в САЩ на техния кол център.

Изненадващо там знаеха за какво става дума. Всичко стана по телефона, накрая въведох с бутоните, номера на дебитната карта и издадоха двата  билета.

Сега видях, че мога да де откажа от билета Истамбул -Измир срещу  цена от 150лири.

та ако някой ще купува билети на други хора, да знае какво и защо се случва и как да действа.

• Харесвам 7
  • Благодаря 2
Публикувано:

Аз купувах за друг човек, съдействаха ми от варненски офис. Попълвах една декларация и копие на лична карта на титуляра на акаунта  и  им ги пратих, след това те ми направиха резервация.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Турските авиолинии забраняват преносими смарт устройства с несменяеми литиеви батерии на борда на самолетите си

Турските авиолинии (Turkish Airlines) обявиха нови всеобхватни ограничения за багаж, забраняващи смарт устройства с несменяеми литиеви батерии както в зоната за ръчен багаж, така и в зоната за регистриран багаж, позовавайки се на опасения за безопасността на полетите след скорошни авиационни инциденти, съобщи "Тюркийе тудей".

Промяната в политиката идва в отговор на скорошен инцидент, включващ полет до Южна Корея, се казва в изявление на компанията. По време на полет Истанбул-Сеул, изпълняван от частна авиокомпания, преносимо зарядно устройство на пътник е паднало между седалките, докато самолетът е прелитал над въздушното пространство на Казахстан. Опасения за безопасността са накарали самолета да се върне на летище Истанбул като предпазна мярка.

След този инцидент генерална дирекция „Гражданска авиация“ на Турция е издала препоръки до авиокомпаниите относно забраната за преносими зарядни устройства, съдържащи литиеви батерии, по време на полети. Препоръката на авиационния орган е насочена специално към използването на преносими зарядни устройства и подобни устройства, захранвани с литиеви батерии, по време на полетни операции.

Според дефиницията на авиокомпанията в категорията забранени на борда смарт устройства попадат устройства, с които могат да се зареждат външни устройства и имат интегрирана литиева батерия, вграден джи пи ес, Блутут връзка, уайфай, функция за самопретегляне и системи за цифрово заключване.

В случай, че пътник иска да вземе със себе си в самолетната кабина подобно устройство, той трябва да извади литиевата батерия и да не я връща в устройството докато не се достигне крайната дестинация на пътуване.

Ограниченията отразяват нарастващите опасения на авиационната индустрия за безопасността на литиевите батерии на борда на самолетите, отбелязва изданието. Тези източници на енергия са идентифицирани като потенциално опасни за пожар поради вероятността да прегреят  – опасно състояние, при което батериите могат да се запалят или експлодират.

Линк

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз ли нещо не разбирам или под тази забрана попадат 90% от днешните смартфони, повечето на които батерията е несменяема и могат да зареждат и външни устройства?

Ако е така - това ще е върха на тъпотата и по-скоро ще сменя авиокомпанията отколкото да си чекирам телефона.

• Харесвам 6
Публикувано:

Надали, защото и в чекирания не може!

забраняващи смарт устройства с несменяеми литиеви батерии както в зоната за ръчен багаж, така и в зоната за регистриран багаж

• Харесвам 3
Публикувано:
10 minutes ago, Георги Матеев said:

Аз ли нещо не разбирам или под тази забрана попадат 90% от днешните смартфони, повечето на които батерията е несменяема и могат да зареждат и външни устройства?

Ако е така - това ще е върха на тъпотата и по-скоро ще сменя авиокомпанията отколкото да си чекирам телефона.

И аз това помислих , но ще изчакам да видя какво точно имат предвид. Предполагам не е добре формулирано , иначе ще останат без пътници. Представяш ли си как в бизнес салон хора не могат да пътуват с лаптоп на борда , айде да оставим  простолюдието  настрана.С какво ще си снимат шампанското и храната ?!!

Нещо друго ще да е , в противен случай по-добре да закрият авиокомпанията още сега 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Някъде по-сериозен източник няма ли? Вероятно е за батерии с голям капацитет или нещо такова, иначе просто е невъзможно да се реализира.

Отделно това "преносимо зарядно устройство на пътник е паднало между седалките" вероятно се случва по няколко пъти на ден. Ако падне във седалката (за бизнес клас) или не може да се извади е друго нещо...

• Харесвам 4
Публикувано:
3 minutes ago, neuromancer said:

Някъде по-сериозен източник няма ли? Вероятно е за батерии с голям капацитет или нещо такова, иначе просто е невъзможно да се реализира.

Отделно това "преносимо зарядно устройство на пътник е паднало между седалките" вероятно се случва по няколко пъти на ден. Ако падне във седалката (за бизнес клас) или не може да се извади е друго нещо...

При китайците мисля забраната е за над 10 000 mah , сигурно и тук става дума за нещо над определен капацитет.

• Харесвам 2
Публикувано:

От хората, способни финансово да пътуват със самолет, всички над 11-12 години имат смартфони, и вече повечето такива са с несменяеми батерии

като добавим тук-там и по лаптоп, таблет и безжични слушалки ...

• Харесвам 1
Публикувано:

Миналата година на летището във Франкфурт, ми взеха външна батерия/30 000 MhA/ и за да си я взема ми искаха разрешение от авиокампанията. И странното беше, че на отиване нямах този проблем. За Луфтханза става въпрос. Накрая им я харизах, защото нямах време да се разправям с тях.

• Харесвам 3
Публикувано:

Това, което намирам набързо в турската преса е за "интегрирани литиеви батерии, които позволяват зареждане на външни устройства, GPS тракери, Bluetooth, Wi-Fi, функция за самопретегляне и цифрово заключване". Никъде не става дума за телефони. Пише, че ако батерията не може да се извади и вземе в ръчния багаж, то няма да бъде допусната на борда по никакъв начин. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• sveto.slav.s
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.