Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Убедих се , че е възможен такъв кратък трансфер на Истанбул , но аз не бих рискувал.Заложенето полетно време винаги е повече от реалното. 

При последния ми полет обаче доста хора си изпуснаха връзките , едно че полета от София закъсня с около 35-40 минути ,  второ че имаше голям трафик и машините пъплеха една след друга в задръстването като таксуването продължи над половин час.А не е като да не се случват и много по-големи закъснения още в София.

• Харесвам 3
Публикувано:

70 минути за трансфер са наистина притеснителни. 

Аз имам 2 часа и 30 минути и пак съм на тръни, ако закъснее да излети самолета от София.

• Харесвам 1
Публикувано:

То такъв кратък трансфер е възможен, но само ако първият полет си е навреме. Вечерните полети до Истанбул закъсняват много. И почти всяка вечер.  Иначе едночасов трансфер имах само преди месец (на връщане от Северен Кипър), 60 мин. трансферно време, минаване през паспортна проверка и скенери отново... и после търчане може би 2 км с багажа, по асансьори и десетки бягащи пътеки, докато най-накрая, изплезил език си стигнах до гейта за София. Хванах си полета, само защото и той закъсня леко.  После в самолета стояхме доста .. и кацнахме в София с 45 мин. закъснение. Съответно с толкова закъсня и същият самолет, връщайки се в Истанбул и вече от него е имало сигурно пътници, които са си изпуснали връзките, ако те са имали едночасов трансфер. Аз именно от това се притеснявам. И ще искам да си сменя полета от вечерен, на следобене и ако ще да стоя 7 часа на летището после.

преди 22 минути , stanimir каза:

Убедих се , че е възможен такъв кратък трансфер на Истанбул , но аз не бих рискувал

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , Адриан ХН каза:

70 минути за трансфер са наистина притеснителни. 

Аз имам 2 часа и 30 минути и пак съм на тръни, ако закъснее да излети самолета от София.

Има едни момчета с електрически колички. Срещу 30$ на човек ще ви закарат от единия гейт до другия.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Аз получих и имейл, и СМС вчера, че ми е променен полет през април с 10 мин. по-рано. На пръв поглед нищо притеснително. Но той се доближава още повече до кацането ми час по-рано. И имам  70 мин. за трансфер. Същото важи и в посока отиване, 65 мин. време за трансфер в Истанбул, това ме притеснява много. Дано успея изобщо да си променя полетите поне на отиване, за да не ми пропадне всичко, ако първият полет закъснее.  Изтърва ли си връзката (в случая за Бишкек), става лошо.

Ако не ти закъснеят полетите, тези времена стигат за трансфер. Но карай по бързия коридор.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 31.10.2024 г. в 20:37, stanimir каза:

Като отвориш резервацията най-долу под новите полети трябва да виждаш нещо такова :

IMG_20241031_203525.jpg

Аз успях да си променя и 4-те отсечки. Всъщност... заради тези 10 минути промяна при една от 4-те отсечки (Истанбул-София), сайтът даде опция да променя всичко, от 7 дни назад до 30 дни напред. Промоцията беше до 26 март 2025 и аз бях взел полет на отиване в последния ден (26 март. От следващия ден започва Рамазан Байрам и затова промоцията свършваше на тази дата). Изместих си полетите с 10 дни напред, прекачване с 5 часа трансфер на отиване, поне да ми е по-спокойно. Че с тези 65 мин., само щях да го мисля. Пишеше payment като последна стъпка, но на практика нямаше плащане. Получих мейл с новите дни и часове. И ...съм мн. доволен. Даже вече ме е яд защо не промених с 20-30 дни напред. Че ще е една идея по-топло. Но както и да е 😉  Важното е да има безтурбулентни полети, меки кацания и хубави изживявания. 

• Харесвам 8
Публикувано:

Аз платих да имам само 2 часа престой на отиване при полет в 21:40 часа към Истанбул (и 2,5 на връщане), а то излезе, че е проблем. Какво имате предвид под бърз коридор (изобщо дайте идеи за бърз трансфер между гейтовете).

Публикувано:
преди 10 минути , Oldkozel каза:

Аз платих да имам само 2 часа престой на отиване при полет в 21:40 часа към Истанбул (и 2,5 на връщане), а то излезе, че е проблем. Какво имате предвид под бърз коридор (изобщо дайте идеи за бърз трансфер между гейтовете).

Проблем е, ако полета ти закъснее повече от час и половина. Има бърз коридор за хора с време за прекачване по-малко от час, служители те насочват към него. При време за прекачване 2 часа сме успявали да отидем и до салона на пием по едно кафе и да пушим по няколко цигари🙂

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

И на мен ми предстои скоро полет през Истанбул с тръгване от София с вечерният полет в 21:40 с 2 часа и 30 минути престой в Истанбул. И като ви чета колко закъснявал този полет погледнах във флайрадар24 последните 7 полета. Всичките 6 на време а днешният още не е излетял и има закъснени от над 2 часа. Дано днес да е изключение.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз да споделя, че днес тръгнахме за Сеул с вечерния на Търкиш, с два часа транзитно време. Полета закъсня, нещо се бяха скупчили около единия двигател и се почесваха по главата. Най - накрая ни качиха в самолета, ама чакахме и за писта и аха да излети, и пилота се отказа с някакви зверски спирачки, поуплашихме се де. Та вече 2часа и половина си стоим в самолета на софийското летище. Прео малко получихме съобщение, че ни променят полета и го местят за утре по същото време. Тоест автоматично, без разправии на гише… 

Сега обаче трябва да разберем как ще стигнем до Истанбул:) 

p.s. И нямат вода да ни дадат да пием, доста се излагат. 

• Харесвам 2
  • Шок 10
Публикувано:

Аз също имам промени в полетите за януари и точно мислех да ги поразмествам и вие се разписахте, та сега имам чуденка. На последните полети до Делхи имахме по 2,30ч престой  в Истанбул и всичко си беше наред, даже имаше и време за лоундж и почивка (и в двете посоки). Отделно гейта за следващия полет беше много близо до гейта през който влязохме, но както разбирам сме имали голям късмет. Януарските полети са с почти 24ч стопове и когато ги купих, идеята беше да се помотаем из Истанбул. Мислех да поразместя дългите полети и да ги изтегля с по- кратък стоп, но се питам дали изобщо да го правя и има ли смисъл да рискувам?! Та май ще се почудя още малко..... и няма да бързам да размествам.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, Ивайла каза:

Аз да споделя, че днес тръгнахме за Сеул с вечерния на Търкиш, с два часа транзитно време. Полета закъсня, нещо се бяха скупчили около единия двигател и се почесваха по главата. Най - накрая ни качиха в самолета, ама чакахме и за писта и аха да излети, и пилота се отказа с някакви зверски спирачки, поуплашихме се де. Та вече 2часа и половина си стоим в самолета на софийското летище. Прео малко получихме съобщение, че ни променят полета и го местят за утре по същото време. Тоест автоматично, без разправии на гише… 

Сега обаче трябва да разберем как ще стигнем до Истанбул:) 

p.s. И нямат вода да ни дадат да пием, доста се излагат. 

Ужас. Ние днес сме с вечерния полет. Дано да няма такива проблеми. Транзита ни е 2.35 ч.

• Харесвам 5
Публикувано:

Вчера е било инцидент. Понеже нямам абонамент за Флай радар 24 видях предходните 6 които всичките са били на време. Да се надяваме, че няма да имат скоро инцидент и ще са навреме. На мен ми интересно какво се случва като вчерашният случай. Ясно е, че ще те закарат но с повече от 24 часа закъснение. Какво става ако имаш платена много скъпа резервация която губиш? 

Публикувано:

На мен 3-ти път ми променят полета, звънях на варненския офис, че софийския тежък го дават и не вдигат, дори и на мейл не отговарят трети ден вече. А варненският офис ме посъветва да търся софийския, понеже полета ми бил от София…Ще каже човек, че с различни системи работят…сега май ще трябва да търся вариант директно в Турция.

Интересното е, че полета Соф-Ист-Сао Паоло- БА ми е променен само до Сао Паоло и тъй като последната отсечка до БА е с аржентинска компания (но свързана и с Търкиш) и видимо я изпускам, турците така и не ми казват как ще стигна до заветната Аржентина…

• Замислям се 2
Публикувано:

Всичко ще е наред,  не се притеснявайте.  То не може всеки ден да им се развалят самолетите…. Според мен при малък трансфер най - важно е да се кацне на ръкав, иначе при извозване с автобус, шанс почти няма…. 
Когато пътувахме за Оман, трансферното време беше 55 минути ( или час и 5минути, нещо подобно). Самолета излетя с голямо закъснение, не помня вече колко, но кацнахме на ръкав и излязохме през гейт. Примерно през А6, а полета ни беше от А4. Та дори почакахме десетина минути. 
Не мога да хвана логиката кога се излиза през гейт и кога така, че да минеш проверка. 

А за сегашната ситуация - снощи смениха вторите полети на всички още докато ни държаха в самолета. После, дори преди да излезе багажа, дадоха инфо че от Истанбул работят по създаване на нов полет, като часа на излитане гледат да го съобразят така, че да покрива всички следващи полети. В нашия случай - прехвърлени сме на същия полет ден по - късно, за късмет всички полети до Сеул днес са със статус Full в приложението. 

Приятелите, с които пътувам, са си купили билетите от бг агент и не получават нищо като инфо, само виждат автоматичните промени в сайта.  Нашата групичка е от 7човека, които пристигат в Сеул с различни полета, та предвидливо бях оставила първитр два дни в Сеул за да се съберем - и ние, и чекирания багаж. Надявам се да стигнем за вътрешния ни полет на 4ти. Обаче сме за седмица и единия ни ден замина, Надявам се да имаме право на обезщетение, за полета сигурно, но за хотел/ изтърван следващ полет - надали. 
Имаше хора, които директно си канселираха целия билет, тъй като са ги премаршутирали за след два дни.

Но честно казано, радвам се, че сме живи - можеше да излетим и двигателя да откаже десетина секунди по - късно, когато самолета е вече във въздуха. 

• Харесвам 23
Публикувано:
35 minutes ago, Captain45 said:

Какво става ако имаш платена много скъпа резервация която губиш? 

Ще загубиш само една нощувка нали все пак ще стигнеш.Застраховка може би ще я покрие , авиокомпанията едва ли ще плати нощувка в къщичка над водата в Бора Бора да кажем.Но най-важното е да си жив , другото някак си се оправя.

• Харесвам 6
Публикувано:
39 minutes ago, Sun4o said:

тъй като последната отсечка до БА е с аржентинска компания (но свързана и с Търкиш) 

Затова не може да правиш промени онлайн.Във Варна сигурно им е дошло до гуша от клиенти които не могат да се свържат със софийския офис та трябва да вършат и тяхната работа.

• Харесвам 3
Публикувано:

Причината за канселирането  на снощния полет е, че в двигателя била влязла птица - инфо от бг агента на моите приятели.  

• Харесвам 1
  • Шок 7
Публикувано:

Там с тези езерца наблизо… не се случва за първи път. И Уизеър имаха такива случаи. Дано не берем ядове с тези гьолчета наоколо. 

Радвай се, че не сте излетели.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 47 минути , Ивайла каза:

Причината за канселирането  на снощния полет е, че в двигателя била влязла птица - инфо от бг агента на моите приятели.  

За това ли преди полета са се суетили около двигателите ?!? ... заради предполагаемо, бъдещо влизане на птица? .... Моооже 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Monika_Koko каза:

За това ли преди полета са се суетили около двигателите ?!? ... заради предполагаемо, бъдещо влизане на птица? .... Моооже 🙂

Не е изключено да е станало при кацането на самолета, нищо странно няма.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 часа, Monika_Koko каза:

При кацането на същия самолет час по-рано. 

• Харесвам 3
Публикувано:

На 1ви летяхме Истанбул-Панама с Търкиш.Да споделя,че са много зле откъм обслужване.Сервираха обяд и след това се скриха отзад.Полета е 14 часа,нямаше вечеря,10 часа сандвичи със сирене,който отиде да си вземе.Последния час,преди кацане се раздвижиха и дадоха по 1на постна манджа😁

• Харесвам 1
  • Шок 4
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Е... Луфтханза и Австрийските при дълги полети и това няма да ви сервират, в смисъл безплатно. Така че нека сме благодарни. Моите впечатления са, че THY, AZAL, Qatar... хранят много добре. 

• Харесвам 5
Публикувано:
11 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Е... Луфтханза и Австрийските при дълги полети и това няма да ви сервират, в смисъл безплатно. Така че нека сме благодарни. Моите впечатления са, че THY, AZAL, Qatar... хранят много добре. 

Разбира се че сервират и то безплатно.Проблемни са им късите полети ,в дългите не са никак зле.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.