Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

DenitsaS  много ти благодаря за линка към експедицията! Изчетох им сайта :)  Преродената ми викингска душа ликува и ще следя с огромен интерес!

Значи не съм само аз :) Предлагам да се съберем няколко човека и при следващата подобна експедиция да се пробваме за доброволци, може пък да направим една отсечка я до Париж, я до Ирландия.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Значи не съм само аз :) Предлагам да се съберем няколко човека и при следващата подобна експедиция да се пробваме за доброволци, може пък да направим една отсечка я до Париж, я до Ирландия.

По-реалистично е да се запишем за гребци или поне за разходка на викингски кораб в Роскилде за 2 часа, по спомени. Другото лято, тази година ми е подредена вече. Ей го къде е Копенхаген, на няма и 40 лева :) С повечко късмет - в двете посоки :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По-реалистично е да се запишем за гребци или поне за разходка на викингски кораб в Роскилде за 2 часа, по спомени. Другото лято, тази година ми е подредена вече. Ей го къде е Копенхаген, на няма и 40 лева :) С повечко късмет - в двете посоки :)

Става, но ако го съчетаем с викингския фестивал в Haugesund или Lofotr ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сватба на Северния полюс. Само кумовете не разбрах къде са. Би било интересно да се появи мечка за свидетел. Предполагам, тя ще разгледа от друг ъгъл въпроса "Приемате ли г-н Браунинг...?"

https://www.youtube.com/watch?v=ajyc8IqFRNQ

• Харесвам 5
Връзка към коментар

И аз благодаря за линка към викинтското пътешествие... което от своя страна ме подсети за книгата на Хари Харисън "Фантастично пътуване" ("The Technicolor Time Machine"), където въстановяват същото, ама с машина на времето и снимащи филм :lol:

А по темата за любопитните неща - знаете ли колко знака "СТОП" има в Париж?

По данни на префектурата от миналата година - само един :)

Редактирано от Роца
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Най-новият остров на Земята (от 2015г.) Hunga Tonga и първият стъпил на него доброволец (милионер), който 11 дни оцелява на него, хранейки се само с каквото намери и улови.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз веднага се записвам за доброволец :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Гратисчия прелетя от Шанхай до Дубай.

https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1579752

От Шанхай до Дубай и баба знай! :)

Нека се пробва тоя юнак от „Люлин“ до „Младост“!

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Draken Harald Hårfagre и неговият 35 членен дързък екипаж, достигнаха залива на Сейнт Антъни, Нюфаунленд! Хвала! Брутално лошото време не успя да попречи.
Викингите за втори път `откриха` Америка, 1000 години след Лейф Ериксон!

Мъжество и дракар! Това стига. И тогава, и сега!

post-88-0-63140800-1464795775_thumb.jpg

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Днес на Славейков стоеше този господин и споделяше своето пътуване през целия свят. Не можах да направя по-хубави снимки, но тълпа японци го бяха наобиколили :)post-1672-0-98340300-1464814474_thumb.jpeg

post-1672-0-21584000-1464814485_thumb.jpeg

post-1672-0-15057300-1464814532_thumb.jpeg

post-1672-0-56354500-1464814608_thumb.jpeg

Редактирано от mu_ry
  • Харесвам 15
Връзка към коментар

Швейцария откри най-дългия железопътен тунел в света

Най-дългият железопътен тунел в света беше официално открит в Швейцария след седемнадесет години строеж. Тунелът "Готард" е дълъг 57 км, преминава под Швейцарските Алпи и ще свързва с бърз влак Северна и Южна Европа, предава BBC. Швейцария смята, че тунелът ще промени европейския товарен превоз, тъй като стоките, които в момента се превозват чрез милиони камиони, ще бъдат вече основно транспортирани с влак. Годишно около 28 млн. тона товари се превозват по жп линиите през Алпите, 80% от тях са транзитен трафик. Ползи ще има и за туризма, тъй като влаковете ще могат да карат с висока скорост – до 200 - 250 км/ч.

zx320y320_2770165.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Днес на Славейков стоеше този господин и споделяше своето пътуване през целия свят. Не можах да направя по-хубави снимки, но тълпа японци го бяха наобиколили :)

А той от коя държава е? Още ли пътува? Сигурно е било интересно :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Kalina0109
    • дядо Пепи
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.