Прескочи до съдържание

Разни любопитни неща оттук-оттам

Препоръчани мнения

Публикувано:

DenitsaS  много ти благодаря за линка към експедицията! Изчетох им сайта :)  Преродената ми викингска душа ликува и ще следя с огромен интерес!

Значи не съм само аз :) Предлагам да се съберем няколко човека и при следващата подобна експедиция да се пробваме за доброволци, може пък да направим една отсечка я до Париж, я до Ирландия.

• Харесвам 3
Публикувано:

Значи не съм само аз :) Предлагам да се съберем няколко човека и при следващата подобна експедиция да се пробваме за доброволци, може пък да направим една отсечка я до Париж, я до Ирландия.

По-реалистично е да се запишем за гребци или поне за разходка на викингски кораб в Роскилде за 2 часа, по спомени. Другото лято, тази година ми е подредена вече. Ей го къде е Копенхаген, на няма и 40 лева :) С повечко късмет - в двете посоки :)

• Харесвам 2
Публикувано:

По-реалистично е да се запишем за гребци или поне за разходка на викингски кораб в Роскилде за 2 часа, по спомени. Другото лято, тази година ми е подредена вече. Ей го къде е Копенхаген, на няма и 40 лева :) С повечко късмет - в двете посоки :)

Става, но ако го съчетаем с викингския фестивал в Haugesund или Lofotr ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Сватба на Северния полюс. Само кумовете не разбрах къде са. Би било интересно да се появи мечка за свидетел. Предполагам, тя ще разгледа от друг ъгъл въпроса "Приемате ли г-н Браунинг...?"

https://www.youtube.com/watch?v=ajyc8IqFRNQ

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)

И аз благодаря за линка към викинтското пътешествие... което от своя страна ме подсети за книгата на Хари Харисън "Фантастично пътуване" ("The Technicolor Time Machine"), където въстановяват същото, ама с машина на времето и снимащи филм :lol:

А по темата за любопитните неща - знаете ли колко знака "СТОП" има в Париж?

По данни на префектурата от миналата година - само един :)

Редактирано от Роца
  • Харесвам 3
Публикувано:

Аз веднага се записвам за доброволец :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

От Шанхай до Дубай и баба знай! :)

Знай, я  :biggrin:

baba_jaga.gif

Точно тази и от Люлин до Младост ще прелети гратис, гаранция ;)

• Харесвам 3
Публикувано:

Draken Harald Hårfagre и неговият 35 членен дързък екипаж, достигнаха залива на Сейнт Антъни, Нюфаунленд! Хвала! Брутално лошото време не успя да попречи.
Викингите за втори път `откриха` Америка, 1000 години след Лейф Ериксон!

Мъжество и дракар! Това стига. И тогава, и сега!

post-88-0-63140800-1464795775_thumb.jpg

• Харесвам 10
Публикувано: (редактирано)

Днес на Славейков стоеше този господин и споделяше своето пътуване през целия свят. Не можах да направя по-хубави снимки, но тълпа японци го бяха наобиколили :)post-1672-0-98340300-1464814474_thumb.jpeg

post-1672-0-21584000-1464814485_thumb.jpeg

post-1672-0-15057300-1464814532_thumb.jpeg

post-1672-0-56354500-1464814608_thumb.jpeg

Редактирано от mu_ry
  • Харесвам 15
Публикувано:

Швейцария откри най-дългия железопътен тунел в света

Най-дългият железопътен тунел в света беше официално открит в Швейцария след седемнадесет години строеж. Тунелът "Готард" е дълъг 57 км, преминава под Швейцарските Алпи и ще свързва с бърз влак Северна и Южна Европа, предава BBC. Швейцария смята, че тунелът ще промени европейския товарен превоз, тъй като стоките, които в момента се превозват чрез милиони камиони, ще бъдат вече основно транспортирани с влак. Годишно около 28 млн. тона товари се превозват по жп линиите през Алпите, 80% от тях са транзитен трафик. Ползи ще има и за туризма, тъй като влаковете ще могат да карат с висока скорост – до 200 - 250 км/ч.

zx320y320_2770165.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:

Днес на Славейков стоеше този господин и споделяше своето пътуване през целия свят. Не можах да направя по-хубави снимки, но тълпа японци го бяха наобиколили :)

А той от коя държава е? Още ли пътува? Сигурно е било интересно :)

Публикувано:

А той от коя държава е? Още ли пътува? Сигурно е било интересно :)

От Аржентина е и още пътува, вече са тръгнали да се прибират :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Граф Вронски
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.