Божидар Публикувано: 24 юни, 2019 Публикувано: 24 юни, 2019 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Аааа, значи, виж, кога ще им е черният петък тая година, ако те устройва, ще спестиш 20 евро, нашите дойдоха с Федекс и сякаш, толкова беше таксата. Всъщност, пише - 22-26 ноември. На теб за кога ти трябва? 9.04-21.04-има време
Alexander Публикувано: 25 юни, 2019 Публикувано: 25 юни, 2019 преди 7 часа, Божидар каза: 9.04-21.04-има време Ако кацаш на Ханеда, аз ще се връщам със същия самолет.
andongatev Публикувано: 24 ноември, 2019 Публикувано: 24 ноември, 2019 Предстои ми посещения в Япония след около 1 месец, и дойде време да си купя JR-pass - от кой от двата сайта препоръчвате - https://www.jrpass.com/ или https://www.japan-rail-pass.com/ ? Има ли значение?
Individuala Публикувано: 24 ноември, 2019 Публикувано: 24 ноември, 2019 преди 39 минути , andongatev каза: Предстои ми посещения в Япония след около 1 месец, и дойде време да си купя JR-pass - от кой от двата сайта препоръчвате - https://www.jrpass.com/ или https://www.japan-rail-pass.com/ ? Има ли значение? Който сайт ти излиза по евтино взимай от него. От вторият сайт можеш да не взимаш книжката на хартия, тя се заплаща допълнително, безплатно е на .pdf . Сим карта за неограничени мегабайти интернет взехме от втория сайт с пасовете, картата излиза много изгодно. 3
Радо Публикувано: 25 ноември, 2019 Публикувано: 25 ноември, 2019 На 31.03.2019 г. в 18:03, Viktoriya каза: Здравейте, Надявам се да пиша на правилното място. Бихте ли могли да ме посъветвате какви карти за транспорт да закупя. Програмата ни е следната: 2 дни Осака, 2 Нара и 2 Киото. След това потегляме за Токио с влака стрела, за който ще купим отделен билет. Прецених, че JR pass не ни е нужен, но малко се заблудих между следните: Kansai rail pass, Kintetsu Rail pass и JR Kansai One Pass. Ще ни трябва карта за влаковете и за метрото в района на Нара- Осака- Киото, но не мога да разбера дали само една от изброените ще ни свърши работа. Благодаря предварително 🙂 Ние ползвахме Kansai rail pass (3 дни - от които използвахме само 2 може би), точно за тези места, въпреки, че дните ни бяха по друг начин разпределени. Разликата е, че ние се бяхме установили в Киото - и оттам към другите. Плюсът на Кансаи пас е, че ти дава възможност да ползваш Харука ( за връзка между летището в Осака и Киото). 2
cck Публикувано: 18 април, 2023 Автор Публикувано: 18 април, 2023 На 10.05.2014 г. в 18:00, cck каза: Продължителностите са: 7 дневен - ок. 200 Евро 14 дневен - ок. 320 Евро 21 дневен - ок. 415 Евро Цените са за Ordinary (т.е. без запазени места) Pass Ъпдейтват си цените от октомври 2023 (източник😞 Новите са: 7 дневен - ок. 340 Евро 14 дневен - ок. 545 Евро 21 дневен - ок. 680 Евро 1 1
zanetti Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари преди 12 минути , neuromancer каза: Има Направи си сметката, но така грубо мисля, че н си струва Благодаря! Ще посмятам, но май наистина не си струва. А мнение за Kansai rail pass? Или пак в другата тема да търся?
neuromancer Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Не знам къде, но има и търсачка, все ще намери ако има писано.
Kosta Grudov Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари JR Pass-a дали си заслужава или не много зависи от нуждите ви - колко ще пътувате и до къде. В моя случая имаше ОГРОМНА полза от него - за 8 дни пътуване избих цената на 21-дневен пас. Сега цените са доста вдигнати, но винаги ще има случаи, в които ще си заслужава паса. Категорични мнения, че със сигурност си или не си заслужава паса са нерелевантни, ето един калкулатор, с който може да си сметнете заслужава ли си за вашия частен случай, или не 🙂 https://www.japan-guide.com/railpass/
horus92 Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Преди да му вдигнат цената за 2 седмици успяхме да го избием, но не с много май. А като дълги отсечки имахме Токио-Киото, Киото-Осака, Киото-Хирошима и обратно. Съответно постоянно го ползвахме, където можехме като за Нара, Камакура, частично до Кауагучико и постоянно в Токио. Та сега предполагам е доста по трудно.
tinker bell Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Ние взехме не големия JR pass, а JR West Kansai-Hiroshima Pass, който се избива даже само от отиване и връщане от Осака/Киото до Хирошима. Цената му е 17000 йени, валиден е 5 дни. Ние го ползвахме когато за 5 дни обиколихме Уджи, Кобе, Химеджи, Хирошима, Мияджима, Осака, Нара. А, покрива и ферибота от Хирошима до Мияджима. Плюс кръговата линия в Осака. Не покрива обаче шинкансена Осака-Киото, т.е. ако ще се пътува от Киото до Хирошима и се ползва този пас, трябва на Шин Осака да се смени обикновен влак с шинкансен.
stanimir Публикувано: 16 януари Публикувано: 16 януари Разгледай и тук дали нещо не те устройва : Alternative to the Japan Rail Pass: Regional Rail Passes in Japan Starting at €10/Day https://travel-dealz.com/deal/regional-rail-passes-japan/ https://www.japan-guide.com/e/e2357.html
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Здравейте! Имам следният въпрос: на 22.04 кацам в Нарита (11 сутринта) и веднага ще си активирам JR Pass-a. Но тъй като ще го използвам 7 дена на макс, мисля веднага да пътувам към Осака/Нара/Киото (още не съм букнал хотел, но ще е в района). Питането ми е: мога ли веднага да си изпратя куфара, защото четох, че не мога да вляза с него в шинкансен-а? Има ли в летището Travel Luggage и ако има и си изпратя куфара за гореспоменятият район, дали ще пристигне същият ден? Каква е процедурата: посочва се точният адрес на хотела или къщата в която ще се настаня? Аз трябва ли да го чакам и дават ли ми точен или ориентировъчен час на пристигане на куфара? Ако пристига на следващият ден мога ли да си доплатя в шинкансена за екстра багаж (нормален пътнически куфар да кажем 20тина кг.)?
stanislavpp Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 28 минути , nrjize каза: защото четох, че не мога да вляза с него в шинкансен-а? Това не е вярно , можеш да вземеш куфар , дори два . Къде го чете това , че е много любопитно за всички ? https://www.jrpass.com/blog/how-much-luggage-can-i-bring-on-the-shinkansen-and-japanese-trains#:~:text=When boarding the Shinkansen%2C the,no more than 30 kilograms.
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари 7 minutes ago, stanislavpp said: Това не е вярно , можеш да вземеш куфар , дори два . Къде го чете това , че е много любопитно за всички ? във този форум имаше няколко мнения, че няма място за куфар ... но Вашият отговор ме обнадеждава, защото това ми беше много голяма пречка. Тоест няма проблем да сме с по един куфар и една раничка и има къде да се "вмести" в шинкансена? Ето едно копирано от член на групата мнение което днес прочетох ... "услугата Travel Luggage - тоест - изпращане на багажа до място, където посочиш. Много ценна услуга е това, в Япония много се ползва, за голям куфар около 25 килограма платихме 10 долара. Бях прочела, че в Шинкансен-а не е удобно да се тътриш с големи куфари. И се оказа така - място за ръчен багаж има, не е невъзможно да си сложи човек и големия куфар пред краката"
stanislavpp Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Разбира се , че има място в шинкансените и в нешинкансените 😉. Влаковете между градовете са за транспорт на пътници и багаж. Трудно е да се намери свободен локър по някои гари от по-туристическите места за голям багаж при дневни трипове , може това да ви е заблудило…
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари 1 minute ago, stanislavpp said: Разбира се , че има място в шинкансените и в нешинкансените 😉. Влаковете между градовете са за транспорт на пътници и багаж. Трудно е да се намери свободен локър по гарите за голям багаж при дневни трипове , може това да ви е заблудило… Благодаря Ви, отпадна основното ми притеснение 🙂 Линкът много ми помогна. Още един въпрос имам, тъй като няма как да знам кога точно ще кацне самолета, колко бързо ще се ориентирам на летището докато намеря JR линията към Осака, може ли в последният момент, няколко минути преди да замине влака да си направя резервация за багажа?
stanislavpp Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Резервация не трябва , освен ако не си със свръхгабаритен багаж, който няма да се побере в отредените места . JR паса ще го активираш на летището , нали ? Ние вероятно изтеглихме къса клечка , но чакахме малко над час на опашка за активация, и то в периода преди да отпаднат маските и някои ограничения. Не е обмислен процеса и е доста антитуристически , все едно са в Третият Свят - но е важно на летището японският полицай на пиедестал с дебелата тояга да гледа лошо…
nrjize Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари 1 hour ago, stanislavpp said: Резервация не трябва , освен ако не си със свръхгабаритен багаж, който няма да се побере в отредените места . JR паса ще го активираш на летището , нали ? Ние вероятно изтеглихме къса клечка , но чакахме малко над час на опашка за активация, и то в периода преди да отпаднат маските и някои ограничения. Не е обмислен процеса и е доста антитуристически , все едно са в Третият Свят - но е важно на летището японският полицай на пиедестал с дебелата тояга да гледа лошо… Да на летището ще го активирам. От други коментари разбрах, че много се чака за да се активира, но като няма друг вариант ще чакам. Не знам защо не изпращат пластика по пощата вместо ваучер и тази пластика да се активира след първто чекиране. Благодаря още веднъж за бързият отговор, поне сега няма да мисля за изпращане и посрещане на куфар.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега