Topfly Публикувано: 27 март, 2025 Публикувано: 27 март, 2025 преди 5 часа, Здравко Ангел каза: Я каква информация! Ние вдругиден летим към Ресифе за точно този кораб, за да се приберем към Европата. Много е странно, защото нас са ни ъпгрейднали от вътрешна каюта на каюта с балкон и аз реших, че е защото корабът е празен. Освен това си взехме билетите last minute и бяха по 550 евро. Не ми се вярва при пълен кораб да пуснат такива цени. Ще споделим като се качим, освен ако няма някаква изненада, ама днес си направихме онлайн чек-ин и всичко беше точно. Трансатлантическите круизи са съвсем различен пазар. Там доста по трудно се пълнят корабите и не случайно цените са по ниски. 7
bay_kolio Публикувано: 28 март, 2025 Публикувано: 28 март, 2025 Ето едно сгодно круизче по Великден. MSC Musica 6
venceremos Публикувано: 31 март, 2025 Публикувано: 31 март, 2025 Да споделя един круиз, който от няколко дена ми намига, ама пусто никой друг не може толкова време да отсъства от работа... Северна Европа, 23 дни - Германия, Великобритания, Исландия, Гренландия, Норвегия 🚢 Costa Favolosa През немските сайтове цената в момента е 1800 евро на човек, вътрешна каюта с двойно настаняване и включен бакшиш цък 9
marycap Публикувано: 31 март, 2025 Публикувано: 31 март, 2025 А аз се чудя над този: 7 нощувки Круиз Северна Европа Заминаване от Копенхаген 1 Отзиви Продължителност 7 нощувки Кораб MSC Euribia Пристанище на посещение Копенхаген Дания - Hellesylt Норвегия - Geiranger Норвегия - Alesund Норвегия - Flaam Норвегия - Кил Германия - Копенхаген Дания Най-добро за Семейство с деца Семейство с тийнейджъри Гурме меден месец романтично Старши Сватба Подробности за маршрута ср. на човек от $195 толкова малко, колкото $28/вечер *Посочените цени са на човек и включват всички данъци и такси. Какво е включено? Интериор Изглед към океана Балкон Апартамент 24 август 2025 г. - 31 август 2025 гСлънце - Слънце Подробности за бонуса 1195 долараUSD 1615 долараUSD 1745 долараUSD 2485 долараUSD Изберете 5
iceman00 Публикувано: 31 март, 2025 Публикувано: 31 март, 2025 преди 32 минути , marycap каза: А аз се чудя над този: Чисто информативно - миналата година доста време следях цената за точно този круиз, за края на юни, началото на юли имаше цени от 550-600 евро на човек. 4
marycap Публикувано: 31 март, 2025 Публикувано: 31 март, 2025 преди 14 минути , iceman00 каза: Чисто информативно - миналата година доста време следях цената за точно този круиз, за края на юни, началото на юли имаше цени от 550-600 евро на човек. Аз търся за август. Има и по- скъпи към края. Но до момента не съм намерила по- добра цена. Има отметка, за предишни пътувания с MSC- оттам мога да сваля малко цената. Но много не съм се ровила, защото няма опция за самостоятелно пътуващ. Дава ми цена за един при двама пътуващи в кабина.
MayaS Публикувано: 31 март, 2025 Публикувано: 31 март, 2025 преди 4 часа, venceremos каза: Да споделя един круиз, който от няколко дена ми намига, ама пусто никой друг не може толкова време да отсъства от работа... Северна Европа, 23 дни - Германия, Великобритания, Исландия, Гренландия, Норвегия 🚢 Costa Favolosa През немските сайтове цената в момента е 1800 евро на човек, вътрешна каюта с двойно настаняване и включен бакшиш цък Леле че е готин. Ама няма как да стане скоро при мен. Иначе веднага купувам. 3
deyan Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 Тъй като съм абсолютно бос в темата, имам един въпрос: При Costa, като симулирам резервация за 4 човека (включително и през посреднически сайтове), винаги ги слага в една каюта. Не намирам начин да поискам две каюти, освен ако не правя две отделни резервации, в който случай може да ни разхвърля в двата края на кораба. Някакви идеи?
vladimira74 Публикувано: 4 септември, 2025 Публикувано: 4 септември, 2025 Правят се две резервации. Има свързани стаи, пишете на посредника да ви предложат такива. Цената ще бъде двойна, трябва в едната двойка да е 1 в. и едно дете, в другата също. 3
Пътувко Публикувано: 26 октомври, 2025 Публикувано: 26 октомври, 2025 Здравейте, пробвах в темата за Оман, но никой не се включи. Някой пътувал ли е от ОАЕ до Кхасаб и до Мускат. Преди имаше изгодни такива и до двете места в Оман, сега трудно се намират, но все пак да попитам. Обикновено сега круиза ходи само до Кхасаб, но мисля че ще е много красиво да се пътува през Оманския залив до Мускат. Ако някой го е правил, ще съм благодарен да го сподели 😉 Цитирай
stanimir Публикувано: 27 октомври, 2025 Публикувано: 27 октомври, 2025 311€ Last Minute репозициониращ круиз от 13.11 (без доплащане за сам човек в каюта).Трябва обаче виза за САЩ , заради Пуерто Рико : Transatlantic Cruise - from Lisbon to San Juan 11 days Norwegian Epic (Norwegian Cruise Line) https://travel-dealz.com/book/cruises/#/wlv/index.cfm?fuseaction=product.index&ROUTEPLANID=104412&SOURCE=search&partnerID=122534000000 6
Дани Магелани Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 52 минути , kremy_ang каза: Не се сдържам и ще си напиша мнението - предлаганите круизи по-горе изобщо не си струват - въпреки привидно ниската цена, обратно на това за мен е висока за круизи в лошо/нестабилно време (невъзможно за ползване на плажните зони и съоръжения), репозишанинг круизи и MSC на цена, сходна с американските круизни линии. Да не съм голословна ще споделя за 2 круиза през юли 2027 с Рийгал Принцес и Селебрити Еклипс - Норвежки фиорди от Саутхамптън и Амстердам за 7 нощи за около 750 евро на човек. Това е традиционно по-скъпа дестинация и цената е супер за този период. За сравнение между Селебрити, Принцес и MSC и Costa просто няма смисъл да се говори! Може би е добре магеланците, които са пътували с няколко круизни компании, да напишат ревюта в отделна тема. Да се направи сравнителен анализ по различни показатели. Понеже съм пътувала с Принцес и MSC, на първо четене мога да кажа: а/ Принцес - стари, реновирани кораби, по-малко пътници, по-малко технологични MSC - нови кораби, два пъти повече пътници, по-високотехнологични. б/ Принцес - храната и обслужването са на много високо ниво в безплатните ресторанти "а ла карт" , в платени не съм била, на блок маса не се вижда предимство, понеже една китайска група е достатъчна да освини всичко добро, дребни екстри като следобеден чай в ресторантите. MSC - средно ниво храна и обслужване в безплатните ресторанти "а ла карт" , в платени не съм била, на блок маса - съизмерими са, една идея по-малко разнообразие в MSC, предимство - изработване и продажба на шоколадови изделия. в/забавления - предимство за Принцес - високо ниво на спектакли, стил Бродуей, разнообразни и добре организирани дейности, така, че да не ти се слиза от кораба, когато си на пристанище. MSC - ориентиран към по-младите пътници с дискотеки с по-високо ниво на технологии. г/ пристанища - предимство е добрата организация на Принцес, много бързо преминаване на формалностите, което се обяснява с това, че пътниците им са от порядъка на 2000-2500, а на MSC са около 5000. д/ басейни, джакузита, плаж - равностойни са. На MSC има и водна пързалка, на която не се качих, но пък има дефицит на шезлонги, поради големия брой пътници. И на двата гледаш филмите от шезлонга, което е приятно. Бих казала, че и двата са среден клас круизи, с предимства и недостатъци. На висок клас не съм била и ще ми бъде интересно някой да направи съпоставка. Трябва да се има предвид, че съм била само на круизи от и до САЩ, ориентирани към американски и австралийски пазар основно. Цени от 1000 долара до 3000 долара, с таксите, сама в каюта. Не съм била на европейски круизи. Моето мнение е субективно. Зависи какво търсиш, какво харесваш. Друг би дал различна гледна точка и това е ценно. Ако трябва да дам непоискан съвет: Ако круизът за теб е да те превози от едно до друго пристанище и да те нахрани - купувай евтин. Ако искаш преживявания, разнообразни дейности, качествени спектакли и програми в театъра и баровете - купувай скъп круиз. Ако модераторите преценят, могат да отделят мнението ми в нова тема. 8
kremy_ang Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април В България масово се предлагат/налагат италианските и една гръцка круизни линии. Често във форуми пиша и аз, само защото това ме дразни, особено когато цените на гореспоменатите компании са същите, или по-високи от на останалите среде и премиум клас. Доста съ пътувала, затова ще напиша един от най-важните критерии за повечето пътуващи и според експертите - това е съотношението на броя гости към общите части. Няма по-голяма бутаница от италианските компании - в основния ресторант дори не можеш да си преместиш стола, без да удариш съседния. Това е само едно от нещата - мога да напиша страници със сравнения. Винаги съветвам хората да плащат около 100 евро на човек на ден и то за Селебрири, Роял Карибиан, Холанд, Норуджиан, Принцес, Кюнард, като вземат предвид периода и дестинацията. За останалите аз вече не бих се качила дори и на по-ниска цена (не се заричам!:). И не, круизът не може да бъде превозване от порт на порт с какво и да е хранене - спестете си, ако е така. Иначе преживяването е уникално, ако си избрал кораба, маршрута и хората с теб! И да - и на Принцес, и на MSC ще гледаш кино под звездите, но на Принцес винаги има пуканки, току що направени - нещо малко, но е емблематично за тази круизна линия. И басейните са различни - всички/повечето имат вътрешен басейн, но на любимите ми Селебрити той е около 35 градуса и е теласотерапевтичен (корабите от Милениум клас). За разлики в храната да не отварям дума, че роман ще напиша....Последно - Принцес има стари и нови кораби - както всяка круизна линия. 3 1
stanimir Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Ето защо е хубаво да се пише в детайли.За някого пуканките може да не са от значение, да гонят точно определен период , маршрут и т.н
kremy_ang Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 16 минути , stanimir каза: Ето защо е хубаво да се пише в детайли.За някого пуканките може да не са от значение, да гонят точно определен период , маршрут и т.н Опитайте се да си представите, че има хора доста пъти повтаряли маршрути, периоди и кораби! :))) Пуканките бяха илюстрация за някои дребни детайли, които забелязваш, но така и така съм "взела думата" да споделя, че ми харесва също, докато си лежа на шезлонга да ми носят сладолед ,плодчета и студени кърпи комплиментари! Селебрити го правят!
jorocontrola Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 25 минути , kremy_ang каза: Опитайте се да си представите, че има хора доста пъти повтаряли маршрути, периоди и кораби! :))) Сигурно има много такива, но тук (този форум) се брои в края на годината в колко нови държави и места си отишъл, а не колко олинклузив почивки си изкарал без да излизаш от хотела 😉 Замислял съм се за круиз и моят избор ще е на база спирките и максимално малко дни в открито море, за да мога да обиколя повече места... 5
kremy_ang Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Преди 1 час, jorocontrola каза: Сигурно има много такива, но тук (този форум) се брои в края на годината в колко нови държави и места си отишъл, а не колко олинклузив почивки си изкарал без да излизаш от хотела 😉 Замислял съм се за круиз и моят избор ще е на база спирките и максимално малко дни в открито море, за да мога да обиколя повече места... Последно, че почва да изглежда, като спам...Повечето портове имат неща за разглеждане за повече от ден, та в тая връзка повтарянето на портове не означава олинклузив, а нещо ново да видиш! Все си мислех, че форума не е само да си отброиш новите места, ама аз не съм от активните, та може да бъркам...Иначе бих помогнала със съвет на всеки, който има нужда, да избере круиз! 1 1
Eva eva Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Понеже в другата тема за промоциите стана дума, че има желаещи да съпортват - ето каква ми е чуденката 🙂 Възрастни хора, които години наред въздишат по "Кораба на мечтите" 🙂 Може да сте го гледали - това е един филм от няколко епизода, за кораб, любов и разни случки на кораба, които винаги завършват щастливо 🙂 Никога не са пътували нито с кораб, нито със самолет 🙂 Един приятел иска да им организираме пътешествието на живота, което включва и няколко дни на кораб. В случая финансите не са неограничени. Идеята ми е хем да е нещо мега-топ-яко-запомнящо се, хем да не е скъпо. Хората не могат да ходят много-много, да не кажа могат съвсем малко. Също така мисля да не е топ сезон - хем да не им е много топло, хем да няма врещящи деца по кораба, хем да не е много скъпо. Ето това съм им харесала, за октомври. Ще може да наредя и полетите - с една нощувка преди круиза мисля. Може да останат и 1-2 нощувки след това в Барселона. Преди години бях на круиз - с MSC Fantasia и много, много ми хареса - и храна, и шоу, и развлечения и изобщо цялото изживяване. С този Meraviglia трябваше да сме на круиз по Карибието през 2020 г., но ....не отидохме 🙂 Този е доста по-хубав от Fantasia и си мисля, че ще е точно каквото търсим 🙂 Ако някой има други предложения - за кораб, маршрут, период ще се радвам да го обсъдим 🙂 https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=254024&m=19&clb=0&rz=2026-10-17&bel= 3
Doctor Who Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 7 минути , Eva eva каза: Понеже в другата тема за промоциите стана дума, че има желаещи да съпортват - ето каква ми е чуденката 🙂 Възрастни хора, които години наред въздишат по "Кораба на мечтите" 🙂 Може да сте го гледали - това е един филм от няколко епизода, за кораб, любов и разни случки на кораба, които винаги завършват щастливо 🙂 Никога не са пътували нито с кораб, нито със самолет 🙂 Един приятел иска да им организираме пътешествието на живота, което включва и няколко дни на кораб. В случая финансите не са неограничени. Идеята ми е хем да е нещо мега-топ-яко-запомнящо се, хем да не е скъпо. Хората не могат да ходят много-много, да не кажа могат съвсем малко. Също така мисля да не е топ сезон - хем да не им е много топло, хем да няма врещящи деца по кораба, хем да не е много скъпо. Ето това съм им харесала, за октомври. Ще може да наредя и полетите - с една нощувка преди круиза мисля. Може да останат и 1-2 нощувки след това в Барселона. Преди години бях на круиз - с MSC Fantasia и много, много ми хареса - и храна, и шоу, и развлечения и изобщо цялото изживяване. С този Meraviglia трябваше да сме на круиз по Карибието през 2020 г., но ....не отидохме 🙂 Този е доста по-хубав от Fantasia и си мисля, че ще е точно каквото търсим 🙂 Ако някой има други предложения - за кораб, маршрут, период ще се радвам да го обсъдим 🙂 https://www.seereisedienst.de/?id=angebot&aid=254024&m=19&clb=0&rz=2026-10-17&bel= На мене ми харесва, както и идеята ти за допълнителни нощувки, за да тече почивката лежерно. Обръщам внимание на факта, че хората на различна възраст, различно приемат нощувката в стая/каюта без прозорец. Изглежда като минимален комфорт, но може да е определящ. 1 1
DaBo Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април @Eva eva, тези възрастни хора говорят ли някакъв чужд език? Ако не говорят, цялото това пътуване с кораб ще бъде адски стресиращо за тях. Цялата комунацация е на английски, а в случая с МСЦ и на италиански. Няма да разбират нищо от съобщенията, програмата за всеки ден, дори менюто в ресторанта е на английски. В началото на октомври бяхме точно на такъв круиз из Средиземноморието с възрастни хора, неговорещи нищо освен български. Но бяхме голяма група и все някой от нас беше с тях и помагаше. Менютата ги сваляхме от апп-а и ги превеждахме с чатчо 😉, за да си изберат какво да си поръчат и т.н. Изобщо при круиз се изисква да знаеш поне малко английски или да не си сам. 2
vorbis Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Специално на посочената оферта пише че има "Support from a German-speaking on-board tour guide" (любезно преведено с Гугъл). Предполагам, че доста от магеланците тук са купували круизи от германските сайтове и не са говорили немски. Та да попитам все пак дали това да се говори английски, а не немски, не носи някакви негативи - шоу програми, ресторанти, басейни...?
Дани Магелани Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Преди 1 час, Eva eva каза: С този Meraviglia трябваше да сме на круиз по Карибието през 2020 г., но ....не отидохме Аз се качих все пак, след пандемичната ни анулация, но не до Кариби, а за 7 дни от НЙ до Бахами. В другата тема опитах да направя сравнение между две круизни компании. Но не очаквах да има интерес към информация за по-трудно подвижни хора. MSC е за по-млади хора. Принцес са повече ориентирани към възрастни хора и хора с увреждания. Там грижата е видима. Имаше и хора, които малко злоупотребяваха, като един господин, който ходеше с проходилка, за да ползва предимства, но доста леко се качи на лодката, понеже не акостирахме на порт. Която и компания да изберете, горещо препоръчвам трансфер от летището и от кораба! Веднъж ползвах с Принцес от летище ЛА. Имаше хора с колички, проходилки и патерици, което ме изуми. Мястото на срещата беше номер на лента за багаж на всеки от терминалите. Посочваш багажа си, слагат му етикети, вземат го и го намираш в каютата си. Пътниците ги качват в автобусите и, без никакво чакане в залата на порта, се отвеждат на кораба. При нужда ги качват на колички. Ползвала съм трансфери, съчетани с екскурзии, или само трансфери, при слизане от кораба, отново с цел избягване на опашки. Препоръчвам! 2 1
DaBo Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април преди 13 минути , vorbis каза: Специално на посочената оферта пише че има "Support from a German-speaking on-board tour guide" (любезно преведено с Гугъл). Предполагам, че доста от магеланците тук са купували круизи от германските сайтове и не са говорили немски. Та да попитам все пак дали това да се говори английски, а не немски, не носи някакви негативи - шоу програми, ресторанти, басейни...? Официалните езици на МСЦ, ако за говориш за тази оферта, са английски и италиански. Към съобщенията по уредбата на нашия круиз добавяха такива на испански и френски, защото маршрутът включваше Италия, Испания и Франция. Ако коръбът е немски, нещата са различни. Mein Schiff имат и на английски. 1 1
Eva eva Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април Благодаря за мненията 🙂 @DaBo, да, ще има и млади с тях, които ще ги придружават - сина и внучката 🙂 @vorbis, аз предния път си купих круиза от този сайт, защото не начислява бакшиши. При бг сайтове цената се оскъпява доста точно заради тях. Никакви проблеми нямаше, навсякъде се говореше на инглиш, включително и вестника беше на английски. @Дани Магелани, благодаря за мнението. Ще видя круизите и на Принцес 🙂 1 1
Moin_26 Публикувано: 1 април Публикувано: 1 април миналата година бях на немски круиз Аида ,канарските о.ви и Мадейра - това си беше просото една хранилка по море,много народ,глъчка,посредвтено ниво на всичко,алкохол от сутрин до вечер се лееше - в стил Балларман на Майорка,иначе казано германците ако не паднат пияни,не им става весело,девойките особено . За много малко време може да се посетят някои забележителноcти,което е организирано по програма,тоест всички автобуси от круизите се движат по един и същ маршрут,съответно дълго чакане навсякъде.Наехме кола на Тенерифе,пак се озовахме сред хиляди туристи от акосторалите круизи . Мадейра заслужава една седмица на спокойстве,не няколко часа с няколко хиляди непознати пътници . Не схващам смисъла на този тип туризъм и не бих повторила . 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега