cck Публикувано: 24 септември, 2018 Сподели Публикувано: 24 септември, 2018 Няколко птички на солунското летище: 7 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 24 септември, 2018 Сподели Публикувано: 24 септември, 2018 Директно от лондонското градско летище 8 Връзка към коментар
cck Публикувано: 24 септември, 2018 Сподели Публикувано: 24 септември, 2018 Още нещо от програмата "гръцки летища" (Родос): 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 (редактирано) Малко самолети от летище Джомо Кенията в Найроби, Кения. Снимани от борда на Kenya Airways Embraer 190: 1. Звездата на деня / вечерта беше А330 Voyager на Royal Air Force, който най-вероятно е конвертирания за полети на членове на британското правитество и кралското семейство "Cam Force One" VIP самолет (оригинала е летящ танкер / транспортен). Боинг 747-400 на KLM. Боинг 737-700 на Kenya Airways. Сниман от салона на Turkish Airlines: Bombardier Dash 8 Q400 NG на Jambojet.com. Името на първата кенийска нискотарифна А/К (дъщерна на Kenya Airways) е игра на думи от поздрава на суахили "Jambo" и Jumbo Jet (Boeing 747). Редактирано 28 септември, 2018 от FlyTraveler 8 Връзка към коментар
akair Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 1 hour ago, FlyTraveler said: 1. Звездата на деня / вечерта беше А330 Voyager на Royal Air Force, който най-вероятно е конвертирания за полети на членове на британското правитество и кралското семейство "Cam Force One" VIP самолет (оригинала е летящ танкер / транспортен). Интересно решение. До неотдавна британските официални лица ползваха широкофюзелажни самолети под наем. Често се водеха дискусии, че има разлика дали членовете на кралското семейство ще се появят в самолет, на който има флага или такъв, на който пише "Virgin"... 🙂 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 преди 58 минути , akair каза: Интересно решение. До неотдавна британските официални лица ползваха широкофюзелажни самолети под наем. Често се водеха дискусии, че има разлика дали членовете на кралското семейство ще се появят в самолет, на който има флага или такъв, на който пише "Virgin"... 🙂 Ами сега щели да спестяват на данъкоплатците около 775,000 паунда годишно. Този самолет излизал около 2,000 паунда на летателен час, срещу 6,700 като вземат под наем. Освен това предполагам, че като специален военен самолет, Cam Force One има това-онова, което наетите граждански самолети нямат. 2 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 6 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2018 (редактирано) Малко ретро спотинг от Мианмар през 2006 г. Качеството на снимките е далеч от прилично, но реших, че си струва публикацията, защото някои от самолетите трудничко ще ги намерите където и да било по света сега. Myanma Airways Fokker F27 Friendship на летището в Мандалей: Air Mandalay ATR 42 пак на летището в Мандалей (с този пристигнах от Янгон): Myanma Airways Fokker F28 Fellowship на летището в Хехо (навремето съм летял на такъв на Canadian Airlines, за съжаление не съм го снимал): Air Bagan Fokker 100 на летището в Янгон. Точно този самолет шест години по-късно се разбива край летище Хехо, убивайки един на борда, един на земята и ранявайки 11 човека: Bangkok Airways A320-200 "Krabi" на летището в Янгон: Редактирано 6 октомври, 2018 от FlyTraveler 5 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 6 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2018 Трябва да се поровя в снимките ми, но имах щастието да бъда на това летище когато приземи Solar Impulse 2 😉 ... и виждаш пълният сблъсък на света . Супер технология, иновативна и летище на което бординг картите за полета на Air Asia идват от Банкок готови и надземния персонал половин час търси къде е България .... тока беше спрял.... 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2018 (редактирано) Тези снимки са малко отдалеч, затова не мога съвсем да позная един от видовете двумоторни турбовитлови самолети. Тези, на които elevator (хоризонталния стабилизатор) им е горе на вертикалния стабилизатор (опашката) е ясно, че са Bombardier Dash - 8, но другите, на които хоризонталния стабилизатор е на фюзелажа какви са? Fokker F 50, F27? Ан-24? Качеството на снимките не позволява и да ги кропвам много, та се чудя дали някой може да ги идентифицира както са отдалеч (то отблизо и аз ще го направя)... Снимките са правени по време на кацане на летище Джомо Кенията в Найроби, Кения от Embraer 190 на Kenya Airways при полет от Лилонгве, Малави. Освен това се виждат един 727, 747 cargo, 777 на Emirates, 330 (не мога да определя А/К, не съм гледал кой с какво лети до Найроби) и 747 на KLM. Редактирано 20 октомври, 2018 от FlyTraveler 2 Връзка към коментар
akair Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 On 10/20/2018 at 4:08 AM, FlyTraveler said: но другите, на които хоризонталния стабилизатор е на фюзелажа какви са? Fokker F 50, F27? Ан-24? Може би Dash-6 или Saab340? Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 1 минута , akair каза: Може би Dash-6 или Saab340? Twin Otter-ите (Dash-6) не изглеждат така изобщо. На Saab 340 пък крилата им са отдолу на фюзелажа... Като, че ли на Антоновки ми бият и в краен случай на Fokker-и, ама май те имаха едни по-сплеснати носове (Фокерите). 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 (редактирано) Малко военен спотинг на летището в Констанца, Румъния, където полетите от Истанбул до Варна правят кацане в една от двете посоки. Изведени от експлоатация румънски МиГ-21: Американски Sikorsky UH-60 Black Hawk хеликоптери: Хеликотпери IAR 330 (произведени в Румъния версии на Aérospatiale SA 330 Puma): RAF (Британските кралски ВВС) Eurofighter Typhoon: Редактирано 25 октомври, 2018 от FlyTraveler 4 Връзка към коментар
gertrudaa Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Беше ми мечта да го видя: 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2018 (редактирано) Летище Кайро. Egyptair 777-300 ER: Egyptair 330-200 и един 777 зад него: Редактирано 2 ноември, 2018 от FlyTraveler 8 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2018 (редактирано) Машина на Air Cote d'Ivoire на летище COO - Котону, Бенин Както и на ASKY Airlines, с които след малко излитам в посока Ломе, Того. Редактирано 5 ноември, 2018 от Георги Матеев 10 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 23 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 23 ноември, 2018 (редактирано) K5 Aviation VIP A319-115 и Blue Air Boeing 737-530 на летището в Констанца, Румъния: Emirates Boeing 777-300ER на вече старото летище (Ататюрк) в Истанбул: Emirates Boeing 777-300ER и Asiana A-330 (-200) на вече старото летище (Ататюрк) в Истанбул: Turkish Airlines 777 до 330 до 777 до 330 до 777: Редактирано 23 ноември, 2018 от FlyTraveler 8 Връзка към коментар
akair Публикувано: 18 декември, 2018 Сподели Публикувано: 18 декември, 2018 Ембраер 145 в цветовете на Trans States Airlines, който изълнява полети за American Eagle: 777-2Q8 на Austrian, летище Швехат: Двигател CFM56 на А319 на Austrian, летище Швехат: А320 на Austrian, същото летище 757, който изпълнява полети за DHL, на летището в София: 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 Малко повърхностен нигерийски спотинг от Лагос, Калабар и Абуджа Нненна или е ТВ сериал, или героиня от ТВ сериал, Не съм 100% сигурен. Авиокомпанията е Air Peace Празнично-дяволит стюард от Air Peace. Нямаме тема за стюардспотинг, затова се вмъкна тук Летище Лагос, зоната за вътрешни линии Пак там Летище Калабар Летище Абуджа. Гледната точка е стълбата за боинг 737-700 на Arik Air, който се казва Margaret Пак там. Кацнали са и чужденци. Да не ви прави впечатление, че някакви цивилни се разхождат в произволни посоки Пак там. Един от трите боинга 737-300 на Max Air Пак там. Португалски самолет на мокър лизинг за авиокомпания Med-View Airlines 14 Връзка към коментар
randi Публикувано: 6 януари, 2019 Сподели Публикувано: 6 януари, 2019 Малко и от мен.... От София от последните дни. А321NEO с 235 места! Берлин от лятото. Гваделупа 16 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 13 януари, 2019 Сподели Публикувано: 13 януари, 2019 Не е точно спотерска, ама не се сещам в коя друга тема. Правена е в движение от такси покрай оградата на летището на остров Ланкави, Малайзия... Изобщо не ми дреме за буквички и цифрички на модели самолети и изобщо на всякакви машинарии, но обожавам всякакви знамена. Та в случая вляво от знамето на Малайзия е флагът на щата Кедах, а самолетът на AirAsia сам ми се набута в кадъра 🙂 3 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 14 януари, 2019 Сподели Публикувано: 14 януари, 2019 Две кадърчета от Гърция. Летище Солун (SKG) от въздуха и KLM на летище Атина (ATH): 5 Връзка към коментар
cck Публикувано: 14 януари, 2019 Сподели Публикувано: 14 януари, 2019 Деайсинг на летище София Няколко кадъра от Истанбул (IST) - Туркиш еърлайнс и иранските Махан еър. 4 Връзка към коментар
cck Публикувано: 14 януари, 2019 Сподели Публикувано: 14 януари, 2019 В хотела в Маями бях на истинско самолетно фотосафари. Стоя си на терасата, а те току прехвърчат: Дори пред близкия магазин докато се озъртам къде съм зарязал автомобила все някоя хвърчаща машина ще се появи: 9 Връзка към коментар
akair Публикувано: 14 януари, 2019 Сподели Публикувано: 14 януари, 2019 Малко трафик от Виена + стикeрите за 60-тата годишнина на Austrian Airlines: 7 Връзка към коментар
cck Публикувано: 14 януари, 2019 Сподели Публикувано: 14 януари, 2019 Тук вече съм в серия 🙂 Пресен Махо бийч: 16 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега