adreno Публикувано: 11 април, 2023 Сподели Публикувано: 11 април, 2023 Самолетът на Путин, Ханой 7 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 април, 2023 Сподели Публикувано: 11 април, 2023 преди 3 часа, cck каза: Рядка птичка (Mitsubishi CRJ-1000) на Иберия: Тези CRJ-1000 са произведени всичките в заводите Бомардиер в Мирабел (бившето YUL - основното международно летище на Монреал), Канада. Просто Мицубиши поема CRJ програмата през 2020 година, но не произвеждат и не продават никакви нови самолети. Единствено произвеждат части за различните оператори, които използват вече доставените CRJ-700/ CRJ-900/ CRJ-1000. Авиокомпанията на снимката е Air Nostrum - дъщерна на Иберия за регионални полети. На сайта на Иберия модела го дават като част от флотилията на Air Nostrum, като никъде не го листват като Мицубиши, ами си е просто CRJ (Canadair Regional Jet) -1000. Просто малко разяснения относно самолета и оператора. 🙂 4 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 април, 2023 Сподели Публикувано: 11 април, 2023 преди 13 минути , FlyTraveler каза: Тези CRJ-1000 са произведени всичките в заводите Бомардиер в Мирабел (бившето YUL - основното международно летище на Монреал), Канада. Просто Мицубиши поема CRJ програмата през 2020 година, но не произвеждат и не продават никакви нови самолети. Единствено произвеждат части за различните оператори, които използват вече доставените CRJ-700/ CRJ-900/ CRJ-1000. Авиокомпанията на снимката е Air Nostrum - дъщерна на Иберия за регионални полети. На сайта на Иберия модела го дават като част от флотилията на Air Nostrum, като никъде не го листват като Мицубиши, ами си е просто CRJ (Canadair Regional Jet) -1000. Просто малко разяснения относно самолета и оператора. 🙂 Мицубиши май прекратиха изцяло програмата. Връзка към коментар
Брани Публикувано: 15 април, 2023 Сподели Публикувано: 15 април, 2023 Airbus А380 на Emirates от Дубай за Рим Боинг 777-F на FedEx от Хонг Конг за Париж Боинг 777-31H(ER) на Emirates от Дубай за Болоня 9 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 23 април, 2023 Сподели Публикувано: 23 април, 2023 Интересна птичка каца в София в момента: 2 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 23 април, 2023 Сподели Публикувано: 23 април, 2023 преди 2 часа, П.Кръстев каза: Интересна птичка каца в София в момента: От Прага 🙂 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 24 април, 2023 Сподели Публикувано: 24 април, 2023 Летище Нюрнберг. Рейсът на домакинския отбор 8 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 май, 2023 Сподели Публикувано: 20 май, 2023 Попаднаха ми три древни снимки от края на 90-те, които съм правил из Аляска. Eurocopter AS350BA Ecureuil в Скагуей: Twin Otter-че (DHC-6), не си спомням дали беше около Скагуей или Джуно: de Havilland Canada DHC-2 Beaver (и аз като притурка пред него, не намерих само на самолета): 9 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 20 май, 2023 Сподели Публикувано: 20 май, 2023 Ех, все забравям да пусна снимки от парада 🙂 Ми-17 с българския флаг: Страховитият Ми-24 Двойка Спартани Наскоро реновираните Су-25 Тройка Миг-29, чието преминаване над Ларгото беше ... запомнящо се 11 1 2 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 21 май, 2023 Сподели Публикувано: 21 май, 2023 преди 8 часа, Брани каза: снимки от парада Целото ВВС на републиката се изниза на т.н. парад. Едно време толкова техника се изкарваше на старта само за резерв за редовни полети. Ама от армия, съставена предимно от паркетни, парадни и охранителни войски какво друго да очакваш. 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 22 май, 2023 Сподели Публикувано: 22 май, 2023 Януари 2022 г. пистата на национален парк Микуми, Танзания. Тук традиционно кацаха само едномоторни самолети за да свалят и приберат пътници, нощуващи в лоджи в парка, като обикновено беше междина спирка между Дар ес Салаам/ Занзибар и парковете Руаха/ Ниерере (бивш резерват Селу). Аз така видях Микуми за пръв път при едно междинно кацане през 201 година. Сега обаче Unity Air Zanzibar са започнали да превозват много по-масово плажуващи от Занзибар с по-големи двумоторни самолети за еднодневно сафари без преспиване, което осигурява "приятни" тълпи" от day-trippers. Unity Air Zanzibar Embraer EMB-120ER на пистата в Микуми: Един при кацане: 5 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 24 май, 2023 Сподели Публикувано: 24 май, 2023 В момента съм в Гранада и сутринта имаше прелитания на военни самолети. По телевизията казаха, (да, ние сме полиглоти и разбираме много езици освен английския!) че тренирали за техния Гергьовден: Домързя ме да слагам зуум обектива, иначе снимките щяха да са още по-велики. 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 юни, 2023 Сподели Публикувано: 4 юни, 2023 Кои са добрите места за зяпане на самолети, или както е по старобългарски, спотърстване? В източна посока е Кривински път. Други места? 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 юни, 2023 Сподели Публикувано: 8 юни, 2023 Precision Air ATR-72 на летището в Занзибар. Октомври, 2014. Снимал съм от Safari Air Link Cessna 208 след полет от парковете Руаха, Микуми и от плажната лоджа Рас Кутани. От времената, когато до там летеше само една голяма авиокомпания - Emirates. 7 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 C-17A Globemaster III на Американските ВВС, който излетя днес от София за Престуик. 6 Връзка към коментар
PlamenPeev Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 На 4.06.2023 г. в 21:39, Zaro каза: Кои са добрите места за зяпане на самолети, или както е по старобългарски, спотърстване? В източна посока е Кривински път. Други места? От пътя пеш покрай оградата, докъдето прецениш, че ти е удобно. Пишат, че от спирката на метрото също покрай оградата се стига до удобна позиция (не съм пробвал, не намерих откъде да хвана пътеката). Два пъти съм спотвал в София с не лоши резултати. Във Варна е малко по-лесно. 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 18 юни, 2023 Сподели Публикувано: 18 юни, 2023 Оказва се, че при разходката ми до Хималаите в Непал през последните октомври/ноември пред обектива ми се е мернала само една машина, или само за толкова съм имала настроение.. При това беше в София, при излитането за Дубай - на BA Better World. 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 19 юни, 2023 Сподели Публикувано: 19 юни, 2023 На 8.03.2021 г. в 20:29, randi каза: А300, който идва всеки вторник да разтоварва хартия за печатане на пари и съответно да товари готовата продукция. Новина за мен е, че у нас се печатат пари, явно късно живея 😉 Преди парите идваха от немско нощем или преди изгрев слънце, а зам. предс. на БНБ ходеше да посреща товара; жена му ми казваше кога Дъртото е дежурен на летището.. 1 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 19 юни, 2023 Сподели Публикувано: 19 юни, 2023 Малко от FRA Не ме питайте за видове машини и модели, общата ми или специална култура още не стига до там, но скоро, обещавам 7 Връзка към коментар
randi Публикувано: 19 юни, 2023 Сподели Публикувано: 19 юни, 2023 Насъбрал съм малко снимки от последните месеци и пускам всичко. Всички са от София без последната, която е от Лисабон. А340 - 642ACJ, правителствена делегация от Баку. Няколко броя 747 - 400. Една много рядка птица пристигаща от Австралия на път за САЩ. Боинг 717 на Qantas. Ан 26 Апачи Блек Хоук И един 777 - 300ER по залез на Лисабон 13 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 юни, 2023 Сподели Публикувано: 20 юни, 2023 преди 8 часа, randi каза: Насъбрал съм малко снимки от последните месеци и пускам всичко. Стана ми любопитно, как става затоварването на 747 в София? Или просто не пускат втори ръкав към горното ниво? Не съм виждал затоварване на широкофюзелажни в София и ми стана интересно как е организирано... Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 20 юни, 2023 Сподели Публикувано: 20 юни, 2023 преди 37 минути , Duke каза: стана интересно как е организирано... По принцип 747 карго вариант е с механизъм за вдигане на носа ( както Руслан, Мрия). ако има горна палуба е много лесно да се спусне ( вдигне) една рампа и по нея да се извършват всякакви товаро-разтоварни работи. Лично не съм виждал такава конфигурация. Та лекинко взех да се питам 747F с две палуби ли е? 1 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 юни, 2023 Сподели Публикувано: 20 юни, 2023 преди 16 минути , дядо Пепи каза: По принцип 747 карго вариант е с механизъм за вдигане на носа ( както Руслан, Мрия). ако има горна палуба е много лесно да се спусне ( вдигне) една рампа и по нея да се извършват всякакви товаро-разтоварни работи. Лично не съм виждал такава конфигурация. Та лекинко взех да се питам 747F с две палуби ли е? Аз имам предвид пътнически вариант... Връзка към коментар
Климент Публикувано: 20 юни, 2023 Сподели Публикувано: 20 юни, 2023 Не знам да са кацали пътнически 747 в София. Има такива които превозват американски военни, но те определено не минават през пътническия терминал 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 20 юни, 2023 Сподели Публикувано: 20 юни, 2023 преди 2 часа, Duke каза: Аз имам предвид пътнически вариант... Аз никъде не съм виждал да се пуска отделен ръкав към горното ниво на 747 специално (а съм летял доста с него, включително и горе). Има си вътрешна стълба по която се качват и слизат пътниците, те не са много. На А380 май ни качваха на горното ниво, там е по цялото протежение на самолета и са доста пътници. преди 2 часа, Климент каза: Не знам да са кацали пътнически 747 в София. Има такива които превозват американски военни, но те определено не минават през пътническия терминал До Варна преди редовно летеше един руски 747 чартър и тъй като няма ръкави на летището, директно с външни стълби ги сваляха/ качваха пътниците (до долното ниво, разбира се). 🙂 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега