Jorro Публикувано: 12 януари Публикувано: 12 януари преди 31 минути , Hakkâri Spor каза: Първи полет от София до Гренобъл на борда на Bulgaria Air. Самолетът кацна на летището в Гренобъл Aéroport Grenoble Alpes Isère на 11 януари. https://travelradar.bg/purvi-polet-ot-sofia-do-grenobul-na-rapsody-travel-events-bulgaria/ Е това си е обикновен чартър, че и в статията просто си рекламират ски ваканцията....Много ме дразнят БГ Еър как грам не се развиват като компания и си тъпчат на едно място. Добре, че поне взеха 220-ките, че сега да имат комфортни и нови самолети по натоварените им дестинации. 1
Иван Попов Публикувано: 12 януари Публикувано: 12 януари България в класацията за топ 10 най-лоши авиолинии в света Порталът за правата на пътниците във въздушния транспорт "Air Help" обяви най-лошите 10 авиолинии в света за 2024-а година. България също е част от класацията чрез националния авиопревозвач "България Еър". В класацията влизат общо 109 международни авиолинии, а родната компания е на незавидното 4-о място като пред нас са само "Nouvelair" Тунис (3), "Buzz" Полша (2) и "Tunisair" (Тунис) (1). За родната компания пътниците най-много се оплакват от комфорта на кабината и набора от предлагани услуги. Ето и "Топ 10" на най-лошите авиолинии в света според гласувалите пътници в портала"Air Help": 1. "Tunisair" (Тунис) 2. "Buzz" (Полша) 3. "Nouvelair" (Тунис) 4. "Bulgaria Air" (България) 5. "El Al Israel Airlines" (Израел) 6. "Pegasus Airlines" (Турция) 7. "Indigo" (Индия) 8. "Tarom" (Румъния) 9. "Air Mauritium" (Мавриций) 10. "Sky Express" (Гърция) Информацията е взета от този сайт. 3
Victoria Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари Да питам и тук, ако има някой с опит, че България еър си противоречат с това, което пишат на сайта, това, което съпортът казва първи път и това, което съпортът казва втори път. Какво се изисква при пътуване при бременност (29-та седмица) като документ(и) и кога/къде се представят?
funny Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари преди 6 минути , Victoria каза: Да питам и тук, ако има някой с опит, че България еър си противоречат с това, което пишат на сайта, това, което съпортът казва първи път и това, което съпортът казва втори път. Какво се изисква при пътуване при бременност (29-та седмица) като документ(и) и кога/къде се представят? Пиши на мейла им за да ти изпратят писмен отговор. Разпечатвате отговора и съответните документи които изискват и готово. callFB@air.bg 1
Victoria Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари преди 8 минути , funny каза: Пиши на мейла им за да ти изпратят писмен отговор. Разпечатвате отговора и съответните документи които изискват и готово. callFB@air.bg Писах. Първо каза: трябва удостоверение от наблюдаващия лекар, че сте в състояние за полет. Показвате декларацията на летището. После при доуточняващо питане: няма нужда от декларация от лекар, на летището ще ви дадат декларация да попълните и разпишете. И аз съответно нищо не разбрах от това... Какво трябва/не трябва от лекаря...
Velyana Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари Нищо не се изисква, аз съм летяла с тях във 33 седмица и нищо не ми искаха. 2
Coo Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари преди 10 часа, Victoria каза: Писах. Първо каза: трябва удостоверение от наблюдаващия лекар, че сте в състояние за полет. Показвате декларацията на летището. После при доуточняващо питане: няма нужда от декларация от лекар, на летището ще ви дадат декларация да попълните и разпишете. И аз съответно нищо не разбрах от това... Какво трябва/не трябва от лекаря... Ако не са ти пратили тяхна, Ryanair имаха декларация, бланка fit to fly или нещо подобно се казваше. Изтегли от техния сайт, махни логото, ако има, не помня имаше ли лого, май имаше. Дай на наблюдаващия лекар да подпише. Донякъде е и за застраховка за теб. Моят лекар беше пич и ми ги подписваше с шегички за добро настроение:) 1
neuromancer Публикувано: 17 януари Публикувано: 17 януари те от съпорта като ти дават различни отговори, къде е гаранцията, че и на гишето няма да ти кажат нещо различно? според мен си извади бележка за всеки случай 1
Victoria Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари преди 9 часа, neuromancer каза: те от съпорта като ти дават различни отговори, къде е гаранцията, че и на гишето няма да ти кажат нещо различно? според мен си извади бележка за всеки случай Въпросът беше да не искат нещо не по-късно от три дни преди полета (както пише на сайта) и ако изискат нещо, какво точно. Още повече, че полетът е връщане и би било адски неприятно да има проблем.
vinidj Публикувано: 18 януари Публикувано: 18 януари Те си имат правила Бг Еър, но ако кажеш, че си 26та седмица примерно, нищо не искат и пътуваш...
ttashkov Публикувано: 8 февруари Публикувано: 8 февруари В лятното разписание отново са заложени полети от Варна до: - Париж в понеделник и четвъртък от 17 април - Франкфурт в понеделник и четвъртък от 17 април - Прага в сряда и неделя от 15 юни. В тези дни ще има и допълнителни полети между София и Варна. 10 1 1
Lucas Публикувано: 3 март Публикувано: 3 март На 6.3 е последния полет Бургас-София , които са били финансирани от Сдружението Летище Бургас. Следващите полети са от 20 юни,които са сезонните на Бг ер. Според вас имаха ли успех и защо ги спират,та именно април,май и юни са по топли месеци и хората биха летели... 1 1
Hakkâri Spor Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Лятото ги пускат, а през септември пак ще ги спрат, този път за дълго време. Нали догодина ще ремонтират пистата? Май ще затворят летището за 1 година. Иначе съмнявам се да е била успешна зимната линия от/до Бургас. Почти двойно по-малко хора живеят там спрямо Варна, а и е студен сезон, едва ли някой е ходил с туристически цели. 1 1
дядо Пепи Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Изпълнявал съм SOF - BOJ - SOF и SOF - VAR - BOJ - VAR - SOF през сеснта и ранна пролет. Обикновено от Бургас сутрин рано, както бе планиран полетът, имаше пътници по-малко от екипажа. За това я вързваха с Варна. Та така горе - долу се пълнеше самолета. Рядко и то само лятото се летеше само SOF - BOJ - SOF. И то след като се изчака да се приберат Амстердам и Брюксел, за да имат връзка транзитните пътници до морето. 4 1
Hakkâri Spor Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март Помня, че заради тази междинна спирка във Варна в сайта на България еър преди пандемията можеше да се намерят билети VAR-BOJ с разписание 03.20-03.40 примерно и някакви цени от рода на 40 лв. Имаше по 2-3 дати за един месец, далеч не бяха всеки ден. 3
Lucas Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март По линията Бургас София примерно утре има 41 пътници. Вие преценете много ли са малко ли са! И то в 16.30ч Тази линия е нужна с поне един полет на ден! 1
tch Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март преди 1 час, Lucas каза: По линията Бургас София примерно утре има 41 пътници. Вие преценете много ли са малко ли са! И то в 16.30ч Тази линия е нужна с поне един полет на ден! Предвид бройката определено линията не е нужна. 3
stanimir Публикувано: 5 март Публикувано: 5 март За автобус са достатъчно , но дори за 108 местния Ембрайер са нищо. 4
Lyubina Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 17 часа, stanimir каза: за 108 местния Ембрайер са нищо Няма ли по-малки самолети? 🙄 И освен това, защо полетът е следобяд от Бургас. Обичайно хората пътуват към столицата по работа в сутрешните часове.
stanimir Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март 5 minutes ago, Lyubina said: Няма ли по-малки самолети? 🙄 И освен това, защо полетът е следобяд от Бургас. Обичайно хората пътуват към столицата по работа в сутрешните часове. Не , България Еър оперират само с големи машини.Нямат турбовитлови мъници. 1
jorocontrola Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 4 минути , Lyubina каза: Няма ли по-малки самолети? 🙄 Теоритично има. Иначе самолетите им са: Реално по-малки самолети се ползват само по разни бутикови дестинации или като маршрутки и не мисля, че ще е икономически обосновано. И все пак самолет със 108 места е относително малък. Един междуградкси автобус сигурно е около 80 места... 3
stanimir Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март 6 minutes ago, jorocontrola said: Теоритично има. Иначе самолетите им са: Реално по-малки самолети се ползват само по разни бутикови дестинации или като маршрутки и не мисля, че ще е икономически обосновано. И все пак самолет със 108 места е относително малък. Един междуградкси автобус сигурно е около 80 места... 45 места са в едноетажните автобуси , у нас май други няма.Иначе двуетажните мисля са някъде със 70. Те може и със 108 местен да возят по 40 души , но дали ще се намерят 40 човека да покриват цената която ще се иска за да съществува тази дестинация ? Сигурно някой от кухнята знае колко са оперативните разходи на подобна машина.По време на соца държавата е субсидирала полети до Русе , Видин , Силистра ама сега ... 3
jorocontrola Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 6 минути , stanimir каза: 45 места са в едноетажните автобуси , у нас май други няма.Иначе двуетажните мисля са някъде със 70. Малко съм се изсилил явно. Сега погледнах - Биомет са с 49 места примерно.
Дани Магелани Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 19 минути , stanimir каза: 45 места са в едноетажните автобуси , у нас май други няма.Иначе двуетажните мисля са някъде със 70. Те може и със 108 местен да возят по 40 души , но дали ще се намерят 40 човека да покриват цената която ще се иска за да съществува тази дестинация ? Сигурно някой от кухнята знае колко са оперативните разходи на подобна машина.По време на соца държавата е субсидирала полети до Русе , Видин , Силистра ама сега ... Като се има предвид, че - за 20 минутен полет, с 15 местен витлов, от Mahe до Praslin ти вземат средно 100$ на посока, - за Мале - Ган-Мале 420$ във витлов със стотина места, може да се прецени какво би струвало. Но ще има ли кой да плати?
jorocontrola Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 35 минути , Дани Магелани каза: Като се има предвид, че - за 20 минутен полет, с 15 местен витлов, от Mahe до Praslin ти вземат средно 100$ на посока, - за Мале - Ган-Мале 420$ във витлов със стотина места, може да се прецени какво би струвало. Но ще има ли кой да плати? Цената, която плащаш за продукт, няма нищо общо със стойноста му 😉 Иначе излиза, че водата и шоколадчето струват 200Е, имайки предвид разликата в цените на полет до Мадрид примерно... 3
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега