Topfly Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Ще поживеем и ще видим. Но си мисля, че ако имаше хляб в тая работа с оплакването, Визз или някой друг конкурент отдавна да са се оплакали. Отделно не е ясно дали има пазар за всички седалки, които са достъпни в момента, дори на цени по 50 евро на посока. Дано не съм лош пророк, но ще има сътресения и нормализиране на пазара. Що се отнася до ФБ - те си го карат все така от повече от 10 години. То не е имало някаква драстична промяна, която да мотивира собственика да налива пари Уиз ер са източно европейска компания без сериозен политически гръб. Те препочитат да се адаптират към средата, а не да водят фронтални битки. За Ryanair няма да е голяма загуба ако някой ги изгони от България с различни регулации, но за Уиз ер това е стратегически пазар. Да не говорим, че жалбата срещу България ер не е толкова лесно да се аргументира. Икономически може да се защити, че е нормално най-големият играч да получи право на забавено плащане при определени условия. В момента обаче капацитета на Wizz air и Ryanair се равнява с този на България ер и е нормално и те да получат подобни отстъпки ако ги поискат. 50 евро на посока е доста висока цена. Според отчета на Ryanair техният среден разход на пътник е 29 евро на отсечка. Ако средните им приходите от билети и допълнителни услуги надхвърлят 30 евро на отсечка, те ще са ок. На Уиз ер разходите са малко по високи, но за България ер и 50 евро на отсечка могат да се окажат малко. Дългосрочно някой трябва да покрива загубите на България ер, защото в момента почти не останаха линии, където авиокомпанията да нямат конкуренцията на поне един ултра лоу кост превозвач. 2 Връзка към коментар
mitkobiker Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Мисля, че от месец-два Алиталия не предлага билети за ранния полет до Рим на Бългерия. В момента италианците предлагат освен техния полет и полет на сърбите през Белград.В това няма нищо чудно -сърбите са собственост на ETIHAD,a ETIHAD държат примерно 48% от Алиталия. Дори и на всякакъв род търсачки сутрешния полет до РИМ не излиза комбинирам с връщането следобед на Алиталия. Наистина жалко защото можеше да се правят удобни връзки в Рим. България Ер и Алиталия имат двустранен кодшер и билети може да се купуват през двете авиокомании за всички техни полети. Пример за Алиталия по полети на БГ Ер: AZ 7177 10JAN 2 SOF FCO 0740 0850 OPERATED BY BULGARIA AIR AZ 7180 20JAN 5 MXP SOF 1555 1855 OPERATED BY BULGARIA AIR Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 http://dnes.dir.bg/news/letishte-frankfurt-patnitzi-bulgaria-er-24378969?nt=4 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 http://dnes.dir.bg/news/letishte-frankfurt-patnitzi-bulgaria-er-24378969?nt=4 Видях снимки. По-отдалеч изглежда като драскотина, но близките планове са доста брутални. Не искам да съм лош пророк, но LZ-SOF ще откара поне няколко дни във Франкфурт и пак добре, че там има необходимия персонал. 4 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 (редактирано) При толкова машини на земята в София, принуждават самолет от Лондон да им прибере 30 - 40 пътника от Франкфурт. Яне, Яне, досега да сте ги прибрали и да са по леглата! :D Редактирано 2 ноември, 2016 от Hollywood Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Видях снимки. По-отдалеч изглежда като драскотина, но близките планове са доста брутални. Не искам да съм лош пророк, но LZ-SOF ще откара поне няколко дни във Франкфурт и пак добре, че там има необходимия персонал. Какво точно е станало разбра ли се? Кой е виновен за инцидента? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Какво точно е станало разбра ли се? Кой е виновен за инцидента? Ударили са го с ръкава. Дали човека, който го е оперирал е виновен или някаква автоматична защита не е сработила също, не знам. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Ударили са го с ръкава. Дали човека, който го е оперирал е виновен или някаква автоматична защита не е сработила също, не знам. Теоритично и самолетът може да се е блъснал в ръкава, но вероятно е първото. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Теоритично и самолетът може да се е блъснал в ръкава, но вероятно е първото. Не съществува такъв вариант. Процедурата изисква хидравлично приближаване на ръкава до фюзелажа едва при паркиране на определеното за целта място. До този момент, ръкавът се намира на десетина метра от фюзелажа... Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 2 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2016 Не съществува такъв вариант. Процедурата изисква хидравлично приближаване на ръкава до фюзелажа едва при паркиране на определеното за целта място. До този момент, ръкавът се намира на десетина метра от фюзелажа... Според новината е станало следното Пътниците на полет Франкфурт-София с номер FB438, който трябваше по разписание да кацне в 15.30 в София, са били настанени на борда на самолета, но след това екипажът ги е поканил да напуснат машината. Било им е съобщено, че това се налага поради повреда на самолета. Прав си ако е спазена процедурата, но може ръкавът да е бил много по близо до самолета когато е спирал или да е тръгнал преди да отделят от него ръкава. Някой със сигурност е объркал процедурата, освен ако не страва дума за технически проблем. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 4 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2016 Да добавя, че отстъпката от 25% вече е валидна освен за рожденика, и за един негов спътник, пътуващ на същия полет. Освен това може да се заяви 6 месеца след рождения ден, а не 1, както преди.. По-изгодно е да се ползва, когато тарифата на билета е по-висока преди такси, например по празници. Друг е въпроса, защо това още не е отразено в мейлите им към рождениците,, там инфото е със старите условия. Актуалните са на сайта им: https://www.air.bg/bg/fly-more-special-offer Това с рождения ден на практика има ли полза? Четох условията, но ако някой го е ползвал, моля да подскаже дали има смисъл да се занимавам, например като сравнение с Rumbo и т.н. сайтовете. Връзка към коментар
LaBarba Публикувано: 4 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2016 (редактирано) https://wolfganghthome.wordpress.com/2016/09/26/fastjets-initial-embraers-to-be-wetleased-from/. Според източниците България Ер дава на Фаст Джет 3 от Ембраерите си. Някой знае ли защо, какво се случва, защото не мисля,че само с 1 Ембраер и 5 Eърбъса ще могат да се справят с всичките си линии. Май всичко отива към фалит. ПС: явно не е спекулация, защото днес се появи тази снимка във Фейсбук и всичко изглежда е достоверно Проверих LZ-BUR във flightradar, на 3 октомври е пристигнал в Дар, а от 11 октмври обслужва Дар-Мванза. Дори в момента е на път за там. Edit: Излиза, че го е взел наведнъж (3570 мили), някой знае ли как става това? Обсегът на модела е 1850 мили. Летял е цели 8:40ч, значи е летял бавно, освен това е летял и празен, това ли е номерът? Редактирано 4 ноември, 2016 от LaBarba 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2016 Това новина ли е или съм я проспал преди ? Ежедневни полети до и от Атина с „България Ер” и Aegean https://news.bg/economics/ezhednevni-poleti-do-i-ot-atina-s-balgariya-er-i-aegean-airlines.html Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 4 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2016 Това новина ли е или съм я проспал преди ? Ежедневни полети до и от Атина с „България Ер” и Aegean https://news.bg/economics/ezhednevni-poleti-do-i-ot-atina-s-balgariya-er-i-aegean-airlines.html Не си пропуснал много:-)).Поне от 4-5 дена се върти новината. И сега излизат разни симпатични полети от София за Мадрид и обратно през Атина:-)))) 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 4 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2016 Това новина ли е или съм я проспал преди ? Ежедневни полети до и от Атина с „България Ер” и Aegean https://news.bg/economics/ezhednevni-poleti-do-i-ot-atina-s-balgariya-er-i-aegean-airlines.html Само се надявам, че полетите ще продължат да се изпълняват от Егейците, защото февруари ни предстои именно полет София-Атина-Ларнака с Aegean и никак не ми се иска да сме с "националния" превозвач! Връзка към коментар
water Публикувано: 4 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2016 Това с рождения ден на практика има ли полза? Четох условията, но ако някой го е ползвал, моля да подскаже дали има смисъл да се занимавам, например като сравнение с Rumbo и т.н. сайтовете. Честно казано, не. Аз мислех, че е ОК, като ми го пратиха, но когато се опитах да резервирам (само по телефона, щото нали), ми извадиха такава цена, че се разсмях, помислих, ще ми дават цена за двама, а то било за един. Цената беше 50% по-висока от това, което бях намерила през нормалните търсачки - skyscanner и тн. Когато попитах служителката на flymore как се образува тази цена, ужким с 25% отстъпка, тя с уморен глас ми каза, че: 1. Отстъпката е само върху тарифата, преди всички такси; 2. начислява се и такса издаване на билет и 3. Максималната отстъпка е между 10 и 30 лв в сравнение с най-ниската цена, която може да се намери в нета. И тук нашият разговор приключи Просто не си струва занимавката, според мен. 2 Връзка към коментар
Nicro Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 искам да питам, дали някой е успял да се свърже с България Аир на посочените в сайта имейл и телефон? днес следобед мисля да пробвам и с телефона, но нямам голяма надежда. tel.(+359) 2 40 20 400e-mail: callfb@air.bg вече два пъти пращам писмо на имейла с молба да си запазя място и да си поръчам специална храна, но не получавам отговор. та ако някой от вас си е променял неща по резервация на България Аир, ще се радвам да сподели, как се е свързал с тях? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 Аз съм се свързвала с тях по телефона. Не помня номера, но беше този, който е посочен на сайта им. Звъннах няколко пъти и накрая отговориха. Не е имало проблем. Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 (редактирано) искам да питам, дали някой е успял да се свърже с България Аир на посочените в сайта имейл и телефон? днес следобед мисля да пробвам и с телефона, но нямам голяма надежда. вече два пъти пращам писмо на имейла с молба да си запазя място и да си поръчам специална храна, но не получавам отговор. та ако някой от вас си е променял неща по резервация на България Аир, ще се радвам да сподели, как се е свързал с тях? Звънни на Програма за лоялни клиенти Fly More. Понеделник - Неделя: 09.00-18.00 Обедна почивка от 12:00 до 13:00 (+359) 02 984 02 96 (+359) 0888 903 943 Редактирано 15 ноември, 2016 от Hollywood 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 Аз съм се свързвала с тях по телефона. Не помня номера, но беше този, който е посочен на сайта им. Звъннах няколко пъти и накрая отговориха. Не е имало проблем. Няколко пъти си звъняла докато ти отговорят, но не е имало проблем Могат да те изберат за клиент на годината, който не се възмущава от нищо За мен лично кол центърът е най-слабата и дразнеща част на България ер, защотото човек може да си загуби часове докато успее да се свърже с тях! 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 Няколко пъти си звъняла докато ти отговорят, но не е имало проблем Могат да те изберат за клиент на годината, който не се възмущава от нищо Хахаха, имам предвид, че имаше няколко позвънявания и те отговориха, а не че съм ги набирала много пъти. Решиха ми проблема и нямам абсолютно никакъв повод да негодувам срещу тях. 1 Връзка към коментар
Nicro Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 отговориха ми на имейла :yahoo: и наполовина съм готов с резервацията (само мястото трябва да ми потвърдят) 2 Връзка към коментар
mamaivy Публикувано: 15 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2016 Не знам дали е коментирано по-напред,но е добре да се знае,че всички полети на Bulgaria air от летище София са с отворен чек-ин от рано сутринта.Информацията предполагам ще е важна за тези които пътуват от провинцията или им предстои друг полет-примерно вътрешен след повече часове.Спокойно може да чекирате багажа и да се поразходите в София.Това го пиша защото и от кол центъра и чрез имейл ми беше казано,че място за съхранение на багаж на летище София няма и ако искам мога да отида да си оставя багажа на централна гара.Абсолютна глупост,а защо нямат адекватна информация не ми се коментира.Факт е обаче,че в 2 след обед си чекирах багажа за полета до Варна в 23:40. 5 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 16 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2016 Не знам дали е коментирано по-напред,но е добре да се знае,че всички полети на Bulgaria air от летище София са с отворен чек-ин от рано сутринта.Информацията предполагам ще е важна за тези които пътуват от провинцията или им предстои друг полет-примерно вътрешен след повече часове.Спокойно може да чекирате багажа и да се поразходите в София.Това го пиша защото и от кол центъра и чрез имейл ми беше казано,че място за съхранение на багаж на летище София няма и ако искам мога да отида да си оставя багажа на централна гара.Абсолютна глупост,а защо нямат адекватна информация не ми се коментира.Факт е обаче,че в 2 след обед си чекирах багажа за полета до Варна в 23:40. Така е, потвърждавам. Същото упражнение го направих преди няколко месеца за Бургас. Пристигнахме от Гърция в ранния следобед, веднага чекирахме багажа за Бургас за късния вечерен полет и се помотахме из София. Връзка към коментар
Tim Публикувано: 16 ноември, 2016 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2016 Мога да ги похваля, че добре реагират при контакт по мейл - callfb@air.bg В понеделник им писах да ми издадат фактура и още вторник рано сутринта имах отговор. А относно ранното чекиране на багаж на летище София, според мен винаги или поне доста отдавна го е има. Ползвал съм го много пъти и то от 2013/2014. Много е удобно за хора като нас от Варна, които пристигат по-рано на летище София и трябва да си чакат полета в 23ч. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега