vili_gp Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Здравейте, Може ли да кажте няколко думи за Lufthansa? Как се пътува с тях, общи впечатления и т.н. Благодаря отново Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Понеже не си летяла и е трудно да има база за сравнение, но накратко очаквай ефективност и прецизност Нищо специално като обслужване на борда, общо взето каквото е стандартното за повечето авиокомпании в Европа в днешно време. Връзка към коментар
Alenn Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Аз имам имам добри впечатления от тях за 19 полета. Спазват разписание, летищата в Мюнхен и Франкфурт са удобни за прикачване. Не очаквай някакви кой знае какви глезотии, като кетъринг или някакви други екстри на борда (визирам сравнение с компаниите от Близкият Изток). Общо взето типично по немски - стегнато, точно, знаеш какво да очакваш. 1 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 19 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Наплашиха ме, че отменят полетите си например да се надяваме, че това няма да стане, поне не на отиване А имат ли офис на нашето летище? Аз като си купувах билета си поръчах храна, предполагам, че такава ще има тъй като полета е с прекачване, и в двата полета ли на отиване и на връщане ще има храна или само 1 път в посока? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Наплашиха ме, че отменят полетите си например да се надяваме, че това няма да стане, поне не на отиване А имат ли офис на нашето летище? Аз като си купувах билета си поръчах храна, предполагам, че такава ще има тъй като полета е с прекачване, и в двата полета ли на отиване и на връщане ще има храна или само 1 път в посока? Кой е тоя, който те е наплашил? Всяка авиокомпания си има процент променени/отменени/закъснели полети, но със сигурност при Луфтханза не е висок този процент или над средното. Всичко ще е наред. Кетъринг ще има във всеки един самолет, все пак много хора няма да се прекачват. Силно може да се нарече храна - безалкохолни и нискоалкохолни напитки и малък триъгълен сандвич, това беше последния път като летях аз. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Във всяка отсечка ще има храна, но ако е къс полета не очаквайте нещо кой знае какво. Въобще, ако изключим някои специфични за всяка компания неща, не мисля че има разлика между европейските. 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 (редактирано) Ако е къс полета ще избираш между мини (ама наистина мини) пакетче със сладки или солени бисквитки . Редактирано 19 юни, 2014 от Бръмбар 2 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 (редактирано) Стари самолети, но подържани. Грозни стюардеси, специално на полети до София. Редактирано 19 юни, 2014 от Hollywood 6 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 За мен са предпочитаната авиокомпания. Стари самолети, но подържани. Грозни стюардеси, специално на полети до София. Грозни, но любезни и винаги усмихнати. 5 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 19 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Кой е тоя, който те е наплашил? Всяка авиокомпания си има процент променени/отменени/закъснели полети, но със сигурност при Луфтханза не е висок този процент или над средното. Всичко ще е наред. Кетъринг ще има във всеки един самолет, все пак много хора няма да се прекачват. Силно може да се нарече храна - безалкохолни и нискоалкохолни напитки и малък триъгълен сандвич, това беше последния път като летях аз. Хаха, пак е нещо а без хич.От вълнение едва ли ще ми е до ядене, може би по-скоро е добре да пийна нещо но все пак Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 19 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Ако е къс полета ще избираш между мини (ама наистина мини) пакетче със сладки или солени бисквитки . Къс, къс, около 2, 5 ч.София -Франкфурт, още токлова Франкфурт - Дъблин и после от Дъблин през Мюнхен, та у нас Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Е, ще имаш сандвичи тогава :-)) 2 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Не искам да правя реклама, но за мен най-предпочитаната европейска авиокомпания...Супер организирани при закъснения, отменени полети и т.н. за разлика например от Air France . 2 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 19 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Е, ще имаш сандвичи тогава :-)) Уредих се, значи, сега остава и пиене да има Връзка към коментар
akair Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 (редактирано) Не искам да правя реклама, но за мен най-предпочитаната европейска авиокомпания...Супер организирани при закъснения, отменени полети и т.н. за разлика например от Air France . Историята помни случаи и в обратната посока... Но те не са достатъчни, за да не ги предпочета през онзи дрийм тийм (Air France, AlItalia, KLM, Delta, Aeroflot...) Луфти в голяма степен отговаряха на стереотипното схващане за немската култура - организирани, прецизни, действащи адекватно при проблем и нищо специално като визия и храна... Но в последните няколко години все по-често ми се струва, че поради пестене на средства (може би притиснати от другите играчи на пазара) влошават качеството на услугата... От друга страна това е тенденция и сред останалите (БА да стигнат до 29 инча seat pitch в А319), та не е толкова страшно Редактирано 19 юни, 2014 от akair 4 Връзка към коментар
cck Публикувано: 19 юни, 2014 Сподели Публикувано: 19 юни, 2014 Преди години имаха офиси в София, днес вече нямат (само гише на летището). Телефон ако търсиш, попадаш на англоговорящи служители, някъде в call center по света. Това разбира се е напълно приемливо, ако говорим за low cost, но моето мнение е, като голяма компания, някак са зарязали услугите си за България. Нищо напреки английския, но някак са тук от години и една българска версия на сайта, щеше да е уважение към пазара. Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 20 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 20 юни, 2014 А как стои въпроса с лекарствата, може ли да си взема лекарства с мен в самолета, такива от първа необходимост, какви са изискванията за лекарствата, обаковките и т.н., най –вероятно и в самолета има неща от първа необходимост ако се наложи.... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 юни, 2014 Сподели Публикувано: 20 юни, 2014 Moжеш, ако са течни трябва да са в шишенца под 100мл в един прозрачен плик. Ако са по-големи и не стават, вземи и рецептата. Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 20 юни, 2014 Сподели Публикувано: 20 юни, 2014 Ако са инжекции, не може (заради иглата). Трябва да имаш обосновка от лекар и дневната доза в себе си, останалото в куфара. Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 17 май, 2015 Сподели Публикувано: 17 май, 2015 Какво ще кажете за тях за дълги пътувания от порядака на 12 часа Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 май, 2015 Сподели Публикувано: 17 май, 2015 Какво ще кажете за тях за дълги пътувания от порядака на 12 часа Такива имах точно миналия месец. Всичко е ОК. Лични екранчета на гърба на всяка седалка с добър избор на филми, сериали, музика и т.н. 2 пъти носят храна, + един път разни сладки, крекери и подобни. С напитки минават почти постоянно. Общо взето какъвто е стандарта в момента за подобни по дължина полети на всички топ авиокомпании. 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 17 май, 2015 Сподели Публикувано: 17 май, 2015 Преди година имах дълги полети с Lufthansa. Супер си беше, точно както Георги е писал. Колекцията с филми и концерти на екраните към всяка седалка ми се видя много добра. Няма място за скука. 1 Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 17 май, 2015 Сподели Публикувано: 17 май, 2015 Благодаря Ви! Значи ни очаква супер полет :-) Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 29 юни, 2016 Сподели Публикувано: 29 юни, 2016 Скоро дори и полетите на къси разстояния на Луфтханза ще бъдат оборудвани с широколентов интернет, като на борда ще има възможност и за стрийминг 3 Връзка към коментар
Georgi_G Публикувано: 29 юни, 2016 Сподели Публикувано: 29 юни, 2016 (редактирано) От детска(ученическа) гледна точка разликата между Луфтаханза и Катар е огромна. Синковецът летя две поредни години до Хонг Конг. Според него, да си дете в дълъг полет на Катарските, е като да си в Дисниленд. Постоянно някоя стюардеса "ти виси" на главата. От предложения за филми, музика и игри, до предложения за ядене и всякакви чудни десерти, даже накрая ставало "досадно", а на финала ги изпратили и с торба с подаръци. А с Луфтханза .......... ами полет като полет! Редактирано 29 юни, 2016 от Georgi_G 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега