kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Здравейте! Днес или утре смятам да закупя еднопосочен самолетен билет до Лондон / Heatrow, gatwick няма значение. След като се порових установих, че най-добре да закупя билет от Bulgarian Air и след още ровене стигнах до този сайт. Понеже работя от 9 до 7 и няма как да посетя офис (те и нямат в Пловдив) бих желала да закупя билет онлайн и да го платя така. Дали мога от през друг сайт да намеря билет (да спестя някой лев)? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Здравей и добре дошла във форума! Най-лесния начин за търсене на билет е www.google.com/flights Задаваш летища, дати и гледаш цените. Оттам те препраща направо на сайта на компанията за да купиш билета. За повече подробности (за напреднали), тази тема http://magelanci.com/topic/2443-google-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/ Също и http://magelanci.com/topic/1755-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D1%81-bulgaria-air-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA/ ако избираш България Еър Щом си от Пловдив, виж Райънеър какви цени ще даде (www.ryanair.com), те не излизат в Гугъл. Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 (редактирано) Благодаря за бързия отговор! За Райън Еър излиза с около 30-40 лева по-скъпо. Избрах Bulgarian Air, защото позволяват carry on и check-in багаж, но като се обадих на номера за обслужване на клиенти една доста невъзпитана започна да ми обяснява какво било чекиране и как не можело да се направи онлайн?!?! А това го пише в сайта на авиолинията, че може да се чекираш 24 часа преди полета... както и да е обясни ми и че трябва да си правя регистрация в ePay, за да мога да си го платя онлайн, което пак си е занимавка. През http://www.myhellas.com/ си намерих добра оферта но мога ли да се доверя на този сайт и да закупя билета от там? И дали ще мога да го платя директно чрез дебитната си карта? Редактирано 1 юли, 2014 от kanalinka Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 (редактирано) Щом си от Пловдив, виж Райънеър какви цени ще даде (www.ryanair.com), те не излизат в Гугъл. Излизат, но само в посока Лондон-Пловдив ( ?!?) През http://www.myhellas.com/ си намерих добра оферта но мога ли да се доверя на този сайт и да закупя билета от там? И дали ще мога да го платя директно чрез дебитната си карта? Според хора в този форум, ползвали го многократно, сайтът е благонадежден. Силно препоръчвам да НЕ плащаш с дебитна карта, а с кредитна. Дебитните карти нямат нивата на защита за потребителя, които са стандартни за кредитните карти, а и таксите с дебитна карта бяха по-високи, ако не се лъжа. Редактирано 1 юли, 2014 от macf1an Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Нямам кредитна, аз малко съм против кредитните карти Освен да влизам да се регистрирам в това ePay, за съжаление paypal не е популярен тук. Типично тук трябва да ни е побългарено всичко :D Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Не е проблем да се купят с кредитна карта на близък. Дебитната карта гледай да и ограничиш употребата до рамките на България..дори да пише, че е международна. Просто трудно се връщат пари по нея, веднъж изтеглени. Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 (редактирано) Разбирам. Също обмислям варианта да си направя резервация чрез xxx и ми казаха, че мога да платя на място в офиса им, поне в Пловдив има и не оскъпяват много полетите, ако резервацията е направена чрез сайта им. Редактирано 1 юли, 2014 от Георги премахнато име на агенция Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Без да правя реклама на банката, алфабанк имат промоция в момента за кредитна карта без никакви такси по поддръжка и годишни. Ако я ползваш само за "параван" на плащанията, и веднага след това си възстанояваш разхода от дебитната, ще ти излезе без пари. Имай предвид, че имат 2% такса за превалутиране, т.е. трябва да я извадиш в същата валута, в която ще пазаруваш. Иначе ето ти малко съвети по картовата тема:цък. Ти си под 25, ако имаш карта за младежки отстъпки, може и по-евтино да ти дойде. Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Да, въпроса е че сега ще напускам страната и наистина не желая да си вадя кредитна карта, а и докато я извадя ще е късно, билетче трябва да си взема тази седмица. А и защо да ползвам кредитни карти като имам готови пари. А сега пък в системата на ePay не искат да ме регистрират защото ми било заето ЕГН-то въпреки, че никога не съм си правила регистрация там?!? Чудесно, поредния абсурд в България .... Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Може и да си забравила Може и да са сгрешили .. Сподели кога искаш да летиш, и може да те насочим в по-евтина и лесна посока . Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 На 4-ти август съм намислила Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Най-евтиното тогава е 198 лв в 5:30 сутринта УизЕър до Лутън, с багаж. Има още един полет по обяд за 20 лв отгоре. От Пловдив с Раян, до Стенстед ти е 230 лв. 5ти Авг, пак с багаж. В 9 вечерта е полета. За нашата авиокомпания вече си видяла.. 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Easy jet 05.08 до Станстед. Цена € 112.48 със запазено място и 20 кг допълнително багаж Tue 05 August 2014Sofia Intlto London Stansted Dep 12:45 - Arr 13:50 Flight EZY3160 1 Adult 1 x €83.99 Seats SelectedAdult 1 - 13F €4.49 Remove seats from basket Hold items Total combined weight of 20kg Hold luggage 20kg hold bag 1 x €24.00 Subtotal flights and options for all passengers: €112.48 Final Price €112.48 €112.48 Pay by Credit Card: €114.73 Pay by Debit Card:€112.48 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 юли, 2014 Сподели Публикувано: 1 юли, 2014 Виж trip.bg каква цена ще изкарат, имат опция за плащане с банков превод. И си е грехота в днешно време да няма човек кредитна карта, но това като оф-топик, спираме да ти бучим на главата 1 Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 (редактирано) Но и в сайта на БГ Еър може да платиш с дебитна карта, правил съм го няколко пъти. Като стигнеш до края излизат две полéта едно пише плати чрез Ипей, а другото е плати чрез Мастър кард или Виза, като го натиснеш се отваря една страница на Борика и чрез нея си купуваш билета без проблем. Редактирано 2 юли, 2014 от ilkosem Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 2 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Но и в сайта на БГ Еър може да платиш с дебитна карта, правил съм го няколко пъти. Като стигнеш до края излизат две полéта едно пише плати чрез Ипей, а другото е плати чрез Мастър кард или Виза, като го натиснеш се отваря една страница на Борика и чрез нея си купуваш билета без проблем. Аз точно за това се обадих да ги питам как да си платя полета и каката ми обясни, че не можело ... Виж trip.bg каква цена ще изкарат, имат опция за плащане с банков превод. И си е грехота в днешно време да няма човек кредитна карта, но това като оф-топик, спираме да ти бучим на главата Там ми изкарва 109 евро - 212 лева В сайта на air.bg 190 лева и май слагат една такса после на последните полета и става 202 лева общо. Връзка към коментар
батко Биси Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Освен да влизам да се регистрирам в това ePay, за съжаление paypal не е популярен тук. Типично тук трябва да ни е побългарено всичко :D Извинявам се за вметката, но PayPal не предлагат разплащане с български лев. Затова всичко се побългарява. Всяко едно плащане би било превалутирано в някоя от популярните валути, което би довело до още такси за получателя на средствата, което несъмнено пък те биха отразили в крайната си цена. Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 2 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Извинявам се за вметката, но PayPal не предлагат разплащане с български лев. Затова всичко се побългарява. Всяко едно плащане би било превалутирано в някоя от популярните валути, което би довело до още такси за получателя на средствата, което несъмнено пък те биха отразили в крайната си цена. Не знаех, мислех че може да се използва навсякъде, приемам забележката Връзка към коментар
Djgeorgie Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Както винаги България Еър не са наясно със собствения си сайт. Както каза ilkosem такава опция си има и работи без проблеми, аз съм я ползвал няколко пъти, макар, че съм плащал с кредитна карта винаги. Сигурен съм, че ще работи и с дебитни карти. Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Работи с дебитни карти. Що билети съм накупувала от сайта на BulgariaAir с дебитна карта. Това преди да попадна тук и да разбера защо по-добре да имам кредитна карта и как да избегна таксата на air.bg Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 2 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 (редактирано) Нормално е ли е, да им звънна за актуална информация и да нямат такава? Както казвате тук, явно плащането е възможно, само дето каката с която разговарях не е била уведомена :D Редактирано 2 юли, 2014 от kanalinka Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Ами често ми се е случвало по форумите да имат по-точна информация от телефона на компанията. Просто пробвай да купиш билета с дебитна карта, ако не стане нищо не губиш. И виж офертите на Ийзиджет горе, те приемат дебитни карти. Малко само за инфо, защото сега са скъпи, но Бритиш приемат Пейпал. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 (редактирано) Ryan също твърдят, че приемат дебитни карти за плащане в сайта си. Редактирано 2 юли, 2014 от macf1an Връзка към коментар
kanalinka Публикувано: 2 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 (редактирано) Взех си билет за 209 лева днес, чрез сайта на тур. агенция. Резервацията става за минути, не се изисква регистрация. След това се избира начина на плащане и така. Аз лично слезнах и си платих в офиса за най-сигурно Благодаря на всички за съветите! Редактирано 2 юли, 2014 от neuromancer изтрито име на агенция, против правилата на форума 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения