Прескочи до съдържание

Sofia -> London

Препоръчани мнения

Здравейте!

Днес или утре смятам да закупя еднопосочен самолетен билет до Лондон / Heatrow, gatwick няма значение.

След като се порових установих, че най-добре да закупя билет от Bulgarian Air и след още ровене стигнах до този сайт. 

Понеже работя от 9 до 7 и няма как да посетя офис (те и нямат в Пловдив) бих желала да закупя билет онлайн и да го платя така. 

Дали мога от през друг сайт да намеря билет (да спестя някой лев)? 

Връзка към коментар

Здравей и добре дошла във форума!

Най-лесния начин за търсене на билет е www.google.com/flights Задаваш летища, дати и гледаш цените. Оттам те препраща направо на сайта на компанията за да купиш билета.

За повече подробности (за напреднали), тази тема http://magelanci.com/topic/2443-google-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Също и http://magelanci.com/topic/1755-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D1%81-bulgaria-air-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA/ ако избираш България Еър

Щом си от Пловдив, виж Райънеър какви цени ще даде (www.ryanair.com), те не излизат в Гугъл.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Благодаря за бързия отговор!

За Райън Еър излиза с около 30-40 лева по-скъпо.

Избрах Bulgarian Air, защото позволяват carry on и check-in багаж, но като се обадих на номера за обслужване на клиенти една доста невъзпитана започна да ми обяснява какво било чекиране и как не можело да се направи онлайн?!?! А това го пише в сайта на авиолинията, че може да се чекираш 24 часа преди полета... както и да е обясни ми и че трябва да си правя регистрация в ePay, за да мога да си го платя онлайн, което пак си е занимавка.

През http://www.myhellas.com/ си намерих добра оферта но мога ли да се доверя на този сайт и да закупя билета от там? И дали ще мога да го платя директно чрез дебитната си карта?

Редактирано от kanalinka
Връзка към коментар

Щом си от Пловдив, виж Райънеър какви цени ще даде (www.ryanair.com), те не излизат в Гугъл.

Излизат, но само в посока Лондон-Пловдив ( :huh: ?!?)

През http://www.myhellas.com/ си намерих добра оферта но мога ли да се доверя на този сайт и да закупя билета от там? И дали ще мога да го платя директно чрез дебитната си карта?

Според хора в този форум, ползвали го многократно, сайтът е благонадежден. Силно препоръчвам да НЕ плащаш с дебитна карта, а с кредитна. Дебитните карти нямат нивата на защита за потребителя, които са стандартни за кредитните карти, а и таксите с дебитна карта бяха по-високи, ако не се лъжа.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Нямам кредитна, аз малко съм против кредитните карти :(

Освен да влизам да се регистрирам в това ePay, за съжаление paypal не е популярен тук. Типично тук трябва да ни е побългарено всичко :D

Връзка към коментар

Не е проблем да се купят с кредитна карта на близък.

Дебитната карта гледай да и ограничиш употребата до рамките на България..дори да пише, че е международна. Просто трудно се връщат пари по нея, веднъж изтеглени.

Връзка към коментар

Разбирам.

Също обмислям варианта да си направя резервация чрез xxx и ми казаха, че мога да платя на място в офиса им, поне в Пловдив има и не оскъпяват много полетите, ако резервацията е направена чрез сайта им.

Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
Връзка към коментар

Без да правя реклама на банката, алфабанк имат промоция в момента за кредитна карта без никакви такси по поддръжка и годишни. Ако я ползваш само за "параван" на плащанията, и веднага след това си възстанояваш разхода от дебитната, ще ти излезе без пари. Имай предвид, че имат 2% такса за превалутиране, т.е. трябва да я извадиш в същата валута, в която ще пазаруваш.

Иначе ето ти малко съвети по картовата тема:цък.

Ти си под 25, ако имаш карта за младежки отстъпки, може и по-евтино да ти дойде.

Връзка към коментар

Да, въпроса е че сега ще напускам страната и наистина не желая да си вадя кредитна карта, а и докато я извадя ще е късно, билетче трябва да си взема тази седмица. А и защо да ползвам кредитни карти като имам готови пари.

А сега пък в системата на ePay не искат да ме регистрират защото ми било заето ЕГН-то въпреки, че никога не съм си правила регистрация там?!? Чудесно, поредния абсурд в България ....

Връзка към коментар

Може и да си забравила :) Може и да са сгрешили .. Сподели кога искаш да летиш, и може да те насочим в по-евтина и лесна посока .

Връзка към коментар

Най-евтиното тогава е 198 лв в 5:30 сутринта УизЕър до Лутън, с багаж. Има още един полет по обяд за 20 лв отгоре.

От Пловдив с Раян, до Стенстед ти е 230 лв. 5ти Авг, пак с багаж. В 9 вечерта е полета.

За нашата авиокомпания вече си видяла..

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Easy jet 05.08 до Станстед. Цена  € 112.48 със запазено място и 20 кг допълнително багаж

Tue 05 August 2014
Sofia Intl
to London Stansted
Dep 12:45 - Arr 13:50 Flight EZY3160 1 Adult 1 x €83.99

Seats Selected
Adult 1 - 13F €4.49

Hold items

Total combined weight of 20kg

Hold luggage
20kg hold bag 1 x €24.00

Subtotal flights and options for all passengers:
€112.48
Final Price €112.48 €112.48

Pay by Credit Card: €114.73
Pay by Debit Card:€112.48

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Виж trip.bg каква цена ще изкарат, имат опция за плащане с банков превод. И си е грехота в днешно време да няма човек кредитна карта, но това като оф-топик, спираме да ти бучим на главата :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Но и в сайта на БГ Еър може да платиш с дебитна карта, правил съм го няколко пъти. Като стигнеш до края излизат две полéта едно пише плати чрез Ипей, а другото е плати чрез Мастър кард или Виза, като го натиснеш се отваря една страница на Борика и чрез нея си купуваш билета без проблем. 

Редактирано от ilkosem
Връзка към коментар

Но и в сайта на БГ Еър може да платиш с дебитна карта, правил съм го няколко пъти. Като стигнеш до края излизат две полéта едно пише плати чрез Ипей, а другото е плати чрез Мастър кард или Виза, като го натиснеш се отваря една страница на Борика и чрез нея си купуваш билета без проблем. 

Аз точно за това се обадих да ги питам как да си платя полета и каката ми обясни, че не можело ...

Виж trip.bg каква цена ще изкарат, имат опция за плащане с банков превод. И си е грехота в днешно време да няма човек кредитна карта, но това като оф-топик, спираме да ти бучим на главата :)

Там ми изкарва 109 евро - 212 лева

В сайта на air.bg 190 лева и май слагат една такса после на последните полета и става 202 лева общо.

Връзка към коментар

Освен да влизам да се регистрирам в това ePay, за съжаление paypal не е популярен тук. Типично тук трябва да ни е побългарено всичко :D

Извинявам се за вметката, но PayPal не предлагат разплащане с български лев. Затова всичко се побългарява. Всяко едно плащане би било превалутирано в някоя от популярните валути, което би довело до още такси за получателя на средствата, което несъмнено пък те биха отразили в крайната си цена.

Връзка към коментар

Извинявам се за вметката, но PayPal не предлагат разплащане с български лев. Затова всичко се побългарява. Всяко едно плащане би било превалутирано в някоя от популярните валути, което би довело до още такси за получателя на средствата, което несъмнено пък те биха отразили в крайната си цена.

Не знаех, мислех че може да се използва навсякъде, приемам забележката

Връзка към коментар

Както винаги България Еър не са наясно със собствения си сайт. Както каза ilkosem такава опция си има и работи без проблеми, аз съм я ползвал няколко пъти, макар, че съм плащал с кредитна карта винаги. Сигурен съм, че ще работи и  с дебитни карти.

Връзка към коментар

Работи с дебитни карти. Що билети съм накупувала от сайта на BulgariaAir с дебитна карта.

Това преди да попадна тук и да разбера защо по-добре да имам кредитна карта и как да избегна таксата на air.bg

Връзка към коментар

Нормално е ли е, да им звънна за актуална информация и да нямат такава?

Както казвате тук, явно плащането е възможно, само дето каката с която разговарях не е била уведомена :D

Редактирано от kanalinka
Връзка към коментар

Ами често ми се е случвало по форумите да имат по-точна информация от телефона на компанията. Просто пробвай да купиш билета с дебитна карта, ако не стане нищо не губиш.

И виж офертите на Ийзиджет горе, те приемат дебитни карти.

Малко само за инфо, защото сега са скъпи, но Бритиш приемат Пейпал.

Връзка към коментар

Взех си билет за 209 лева днес, чрез сайта на тур. агенция. Резервацията става за минути, не се изисква регистрация. След това се избира начина на плащане и така. Аз лично слезнах и си платих в офиса за най-сигурно :)

Благодаря на всички за съветите!

Редактирано от neuromancer
изтрито име на агенция, против правилата на форума
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.