Прескочи до съдържание

Air Berlin и кой кога лети с тях идните дни?

Препоръчани мнения

Някой ще ми кажа ли как стоят нещата с ЕрБерлин, смисъл само онлайн чекиране ли е или мога да се чекирам и на гишето - безплатно?И багажа ръчен само или регистриран?

Връзка към коментар

@ilkosem - AirBerlin не е нискотарифна компания, съотвено можеш да се чекираш и на гише безплатно, а билетът ти включва и 23кг. багаж, освен ако експлицитно не е казано друго.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Така и предположих, но ми се стори, че когато проверявах в сайта пишеше, че е само онлайн регистрация. Но пак ще провера.

Мерси, @Jindo

Връзка към коментар

Имали някой друг, който ще пътува за Берлин на 27 април с ЕрБерлин или да се връща към София на 28 април?

Връзка към коментар

Разделих темата, за да е по-прегледно тук. Доста хора разпокъсано писаха кой кога лети за Берлин, тук да се организирате по-добре. Иначе по въпросите:

Някой ще ми кажа ли как стоят нещата с ЕрБерлин, смисъл само онлайн чекиране ли е или мога да се чекирам и на гишето - безплатно?И багажа ръчен само или регистриран?

Air Berlin имат класове, които не включват куфар, но този в който са закупени евтините билети не е от тях, така че имаш куфар :) Същото важи и за чекирането, ако е в клас Justfly, то се заплаща на летището, но мисля че всички "евтини" билети бяха в по-горния клас. 

Нека някой да потвърди за всеки случай дали билетите не са justfly

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искам да питам пак един въпрос: 

Тъй като съм само с ръчен багаж мога ли да прекарам един стек цигари или ще ми ги вземат от България за Германия?

Връзка към коментар

@ilkosem - това можеш да внесеш от ЕС членка в Германия. Дебело подчертавам, че ако идваш от страна извън ЕС (Швейцария например) стойностите са четири пъти по-ниски!!!

Tabakwaren Richtmengen innerhalb der EU:
- Zigaretten 800 Stück (@ilkosem - това те интересува)

- Zigarillos 400 Stück

- Zigarren 200 Stück

- Rauchtabak 1 Kilogramm

Alkoholische Getränke Richtmengen innerhalb der EU

- Spirituosen (z.B. Weinbrand, Whisky, Rum, Wodka) 10 Liter

- Alkoholhaltige Süßgetränke (Alkopops) 10 Liter

- Zwischenerzeugnisse (z.B. Sherry, Portwein und Marsala) 20 Liter

- Schaumwein 60 Liter

- Bier 110 Liter

Редактирано от Jindo
Връзка към коментар

Искам да питам пак един въпрос: 

Тъй като съм само с ръчен багаж мога ли да прекарам един стек цигари или ще ми ги вземат от България за Германия?

И два стека можеш, стига да са с БГ бандерол, т.е. да не са от трафикираните от Сърбия, Турция или Албания!

И един съвет, който давам на всички - за най-сигурно си запази касовата бележка като купуваш стека.

А може да направиш и друго - да си купиш този стек от магазина на летището, който е след проверката за сигурност и митницата. Цените са като на нормален квартален магазин, БЕЗ никаква надценка, в лева. Стига марката, която пушиш да е популярна и да се продава масово в България. :)

П.П. @ Jindo Аз доколкото разбрах, въпросът е дали от България ще може да ги изнесе, а не за внасяне в Германия. Защото по правило по-големите рестрикции за количества, са за изнасянето от тук навън (все още).

Още по-добре, така поне има и двата отговора. :)

@ ilkosem още в блога на Георги, в темата за wizzair бях писал подробно как стои въпросът с изнасянето от България на алкохол и цигари. Там бях пуснал и линк на нашите митници с бодробен списък и количества. Ако ти се занимава, погледни го.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

Аз ще летя на тия дати. И по тоя въпрос имам едно питане. Сега опитах да си въведа резервационния код и името ми на сайта им и получавам инфо, че няма такъв резервационен номер. А преди месеци всичко си беше ок. Писах им да видя какво ще ми кажат. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@ilkosem - това можеш да внесеш от ЕС членка в Германия. Дебело подчертавам, че ако идваш от страна извън ЕС (Швейцария например) стойностите са четири пъти по-ниски!!!

Tabakwaren Richtmengen innerhalb der EU:

- Zigaretten 800 Stück (@ilkosem - това те интересува)

- Zigarillos 400 Stück

- Zigarren 200 Stück

- Rauchtabak 1 Kilogramm

Alkoholische Getränke Richtmengen innerhalb der EU

- Spirituosen (z.B. Weinbrand, Whisky, Rum, Wodka) 10 Liter

- Alkoholhaltige Süßgetränke (Alkopops) 10 Liter

- Zwischenerzeugnisse (z.B. Sherry, Portwein und Marsala) 20 Liter

- Schaumwein 60 Liter

- Bier 110 Liter

И два стека можеш, стига да са с БГ бандерол, т.е. да не са от трафикираните от Сърбия, Турция или Албания!

И един съвет, който давам на всички - за най-сигурно си запази касовата бележка като купуваш стека.

А може да направиш и друго - да си купиш този стек от магазина на летището, който е след проверката за сигурност и митницата. Цените са като на нормален квартален магазин, БЕЗ никаква надценка, в лева. Стига марката, която пушиш да е популярна и да се продава масово в България. :)

П.П. @ Jindo Аз доколкото разбрах, въпросът е дали от България ще може да ги изнесе, а не за внасяне в Германия. Защото по правило по-големите рестрикции за количества, са за изнасянето от тук навън (все още).

Още по-добре, така поне има и двата отговора. :)

@ ilkosem още в блога на Георги, в темата за wizzair бях писал подробно как стои въпросът с изнасянето от България на алкохол и цигари. Там бях пуснал и линк на нашите митници с бодробен списък и количества. Ако ти се занимава, погледни го.

Мерси и на двамата за отговорите. Искам да купя на един приятел при който ще ходя в Германия, български цигари(той това си поиска). Става въпрос за Victory 100 (май бяха тези) от които иска един стек, но аз съм само с ръчен багаж и за това питам. 

Тъй като аз съм непушач, можели някой да ми каже колко струват въпросните цигари? 

И наистина ли ако ги купя от летището след проверката са БЕЗ никаква надценка?

Връзка към коментар

Аз ще летя на тия дати. И по тоя въпрос имам едно питане. Сега опитах да си въведа резервационния код и името ми на сайта им и получавам инфо, че няма такъв резервационен номер. А преди месеци всичко си беше ок. Писах им да видя какво ще ми кажат. 

Кажи как да се познаем поне едно "здрасти" да си кажем?  :)

Връзка към коментар

Мерси и на двамата за отговорите. Искам да купя на един приятел при който ще ходя в Германия, български цигари(той това си поиска). Става въпрос за Victory 100 (май бяха тези) от които иска един стек, но аз съм само с ръчен багаж и за това питам. 

Тъй като аз съм непушач, можели някой да ми каже колко струват въпросните цигари? 

И наистина ли ако ги купя от летището след проверката са БЕЗ никаква надценка?

1. По въпроса за надценката - с абсолютна сигурност и отговорност ти го пиша това - БЕЗ надценка са, в магазините в зона "Заминаващи" се продават на цената, която е изписана на бандерола! Пушач съм, купувал съм лично и за себе си, и за подарък, проверено е много, много пъти.

2. От същия магазин можеш да вземеш колкото стека искаш, там ограничения няма, а и си минал БГ митниците. В твоя случай 8, колкото е легално позволено от законите на страната, до която летиш.

3. Това, че си само с ръчен багаж няма значение. Даже и нискотарифните компании (не всички, но повечето), не включват покупките от магазини на летището, към ръчния багаж. В случая с AirBerlin, мисля че е точно така, т.е. спокойно можеш да вземеш и 2-3-4 стека, като при купуването задължително ще ти ги дадат в рекламен плик с логото на летище София.

и 4. Не забравяй за касовата бележка. ;) По принцип винаги я слагат в плика заедно с покупките, но понякога се разсейват и пропускат не нарочно.

Цената на въпросните цигари не я знам, не пуша такива. Но можеш предварително да я видиш във всеки квартален магазин, или будка за цигари, в който и да  е град в България. Такава ще е и на летището!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При мен беше изчезнала информацията преди 2 месеца за няколко дни. Писах им и след седмица се появи пак. Но не ми дава да си поръчвам допълнителни услуги. Преди 2-3 дни пак им написах да ми потвърдят резервацията. Нямам електронен билет, а само N на резервацията. Отговориха ми, че всичко е ОК. Искам да съм сигулна, за да резервирам хотел. Нямаш ли запомнена страницата с резервациите на pdf? Би трябвало да няма проблеми, но пиши какво са ти отговорили. И къде си гледаш резервацията - на airberlin, нали?

Връзка към коментар

Да се включа и аз тук. Моят полет е чак за 23 май, но до момента не са ми изтеглили парите за билет от картата. На сайта им излиза потвърждение, по телефона ми потвърдиха, че всичко е ок и в checkmytrip.com ми излиза е-билет. Имам поръчана и допълнително храна, цената на която обаче е таксувана от картата. Между другото ми направи впечатление, че като им звъннах по телефона (въпреки че номерът е български, не говориш с българин, а прехвърля обаждането към кол център) ми потвърдиха, че всичко е наред и си имам билет и резервация чак като им дадох номера на е-билета, който бях извадил от checkmytrip.com. С номера на резервацията не им излезе нищо в базата данни. А ми е малко притеснено, че не са ми изтеглили пари от картата. Аз вече съм си резервирал и апартамент в Берлин така че дано няма неприятни изненади в последния момент. Особено като съм се навил, че ще ходя и съм си направил и маршрут и резервации и т,н,

Връзка към коментар

https://www.airberlin.com/en-BG/site/kontaktformular_b.php?LANG=eng

На този адрес изпратих №на резервацията и:

Is it my booking OK? I don't have e-tickets. I've booked flight from logitravel.de.

Отговорът:

Regarding your enquiry we can give you the information that the booking is confirmed. You only need thi reference and your passport.

Everything is ok.

If you have any further questions or queries, please feel free to contact our team at any time.

Надявам се да няма проблеми.

Редактирано от lesy
Връзка към коментар

Сега си проверих и аз мойта резервация тук https://www.airberlin.com/en-DE/cockpit , всичко е ОК.

Само гледам до имената ми отстрани има някаква дата (20 Nov 1982) в скоби. А не помня да съм писал каквито и да е дати като резервирах. Някой друг има ли дата до името си в потвърждението на резервацията?  :rolleyes:

Не става въпрос за датите на полетите, те са си нормални.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

Сега си проверих и аз мойта резервация тук https://www.airberlin.com/en-DE/cockpit , всичко е ОК.

Само гледам до имената ми отстрани има някаква дата (20 Nov 1982) в скоби. А не помня да съм писал каквито и да е дати като резервирах. Някой друг има ли дата до името си в потвърждението на резервацията?  :rolleyes:

Не става въпрос за датите на полетите, те са си нормални.

И при мен е също - 20.11.1982, но встрани се вижда, че е резервирано на 20.11.2012

Връзка към коментар

И при мен е също - 20.11.1982, но встрани се вижда, че е резервирано на 20.11.2012

Te на всички билетите с полети на АВ са резирвирани тогава покрай онази "промоция" ;)

Само че годината  на датата до името е 1982, а не 2012.

Връзка към коментар

И на мен ми пише същата дата до името, също и на жена ми. 

Отговориха ми, че за да видят какво се случва с резервацията ми ще им трябват допълнителни данни като имена и т.н. Изпратих ги и нямам отговор днес. За сметка на това букинг кода ми отново "работи" на сайта им. Имам опция да си закупя допълнителни екстри. Ден два след покупката им бях писал и имам отговор, че всичко е наред и:

Dear Mr Ххххххх,

Thank you for your e-mail.

The PNR will be generated 5 days before departure. These you can e.g. use for the online check-in.

Please do not hesitate to contact us if you have any queries.

Kind regards

Mr. S. Nehrkorn

Service Team airberlin group

Абе дано да нямаме грижи. Иначе хотел букнах през booking.com с опция да откажа безплатно до 24 часа преди чек ин-а. 

Връзка към коментар

Такааааа става много забавно. Говорих преди малко с Еър Берлин. Никъде в системата не фигурира моето или на жена ми име. Твърдят, че при тях няма нищо и трябва да се обадя на агенцията от която съм купил и да се оправям със тях. 

Опитах да си говоря със Логитрвел обаче UK номера няма кой да го вдигне. Два пъти висях по почти 5 минути. На немският им номер каката беше много недружелюбна и освен на немски не пожела да ми проговори на английски. 

Остава да чакам да останат по- малко от 5 дена преди заминаването както казват в горния да видим какво ще се случи.

П.С. За да е по- забавно картата с която платих е закрита. И ако ми поискат каквито и да е детайли за плащането освен дата и час няма как да им ги дам :)

Връзка към коментар

Кофти ситуация, дано нещата в крайна сметка се оправят. Аз затова имам железен принцип, който поне досега не съм нарушил нито веднъж. Винаги резервирам и плащам самолетни билети директно от сайта на компанията. Може би понякога губя по някое и друго евро, но поне съм сигурен, че съм направил всичко зависещо от мен, за да не възникнат непредвидени обстоятелства. Естествено и това не е гаранция, че няма да ми отменят полета, но поне ще ми предложат алтернативни варианти...

Връзка към коментар

Такааааа става много забавно. Говорих преди малко с Еър Берлин. Никъде в системата не фигурира моето или на жена ми име. Твърдят, че при тях няма нищо и трябва да се обадя на агенцията от която съм купил и да се оправям със тях. 

Опитах да си говоря със Логитрвел обаче UK номера няма кой да го вдигне. Два пъти висях по почти 5 минути. На немският им номер каката беше много недружелюбна и освен на немски не пожела да ми проговори на английски. 

Остава да чакам да останат по- малко от 5 дена преди заминаването както казват в горния да видим какво ще се случи.

П.С. За да е по- забавно картата с която платих е закрита. И ако ми поискат каквито и да е детайли за плащането освен дата и час няма как да им ги дам :)

С какво разполагаш?

1.Потвърждение от logitravel.de.

2.Разпечатка с резервационен № в сайта на airberlin.

3.Някаква предишна кореспонденция.

4.На картата имаш ли sms-известяване активирано?

И кофти е, че чекирането е 30 часа преди полет. Човек не знае ще има или няма полет. Явно ще трябва да се координираме какво да правим.

Връзка към коментар

1. Имам потвърждение от Логитравъл с два резервационни кода. Един техен и един който пише, че е на Еър Берлин. Те обаче и за двата твърдят, че не са техни. С комбинацията от втория и името ми сайта на авиокомпанията ми рпедлага да си довая опционални екстри към полета. 

2. Нямам. Обаче имам официален мейл от тях който твърди, че ще си получа номера 5 дена преди полета.

3. Имам както казах

4. Имам и СМС и мейл с транзакцията от кредитната карта.

Една позната която знае немски говори преди малко с Логитравел и те и казаха, че всичко е наред да не се безпокоя.

Ами явно 30 часа преди полета ще разбера какво се случва.

@Duke Билета го купих от агенция защото там беше "промото" което не беше няколко евро ами около 100 :) 

Връзка към коментар

Не се паникьосвайте, има хора летяли с тези билети, мисля че всички са ОК и няма останали хора зад борда. Освен тези, които се опитваха да резервират първа класа май, но те го разбраха още тогава преди няколко месеца :) Ако излиза резервацията в сайта на Еър Берлин пък съвсем няма проблем...доста хора добавяха допълнителна храна, което автоматично им изваждаше електронен билет, който може да се провери в amadeus (checkmytrip.com), но мисля че няма нужда.

Нямам за съжаление такъв билет и не мога да помогна повече с технически детайли...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.