Прескочи до съдържание

Air Berlin и кой кога лети с тях идните дни?

Препоръчани мнения

Не вярвах, че някога ще напиша такова нещо, но уви трябва:

Каква е процедурата за отказване на билет и мога ли въобще да го откажа? За ЕрБерлин: мога ли да сме срещу такса името и пътува някой друг?

Не става въпрос за мен, а за хората, който ще пътуват с мен, те се отказаха.

Връзка към коментар

@Ilkosem - ако класата ви е -JustFly- не може да се направи нищо, но ако е друга името може да бъде сменено. Проблемът е, че най-вероятно ще искат пари за разликата между платеното и цената към днешна дата...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

-при смяна на името във вашият клас ще има преиздаване на билета, което предполага да се плати и разликата в цената, а май и допълнителна такса са услугата

-за връщане на парите от летищните такси - на теория е възможно, но не знам какво е разпределението между базова тарифа/такси за тези билети, т.е. дали ниската цена идва от ниски такси или от ниска базова тарифа. 

ще преместя темата в практически въпроси/отговори...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Кофти ситуация, дано нещата в крайна сметка се оправят. Аз затова имам железен принцип, който поне досега не съм нарушил нито веднъж. Винаги резервирам и плащам самолетни билети директно от сайта на компанията. Може би понякога губя по някое и друго евро, но поне съм сигурен, че съм направил всичко зависещо от мен, за да не възникнат непредвидени обстоятелства. Естествено и това не е гаранция, че няма да ми отменят полета, но поне ще ми предложат алтернативни варианти...

Този принцип не е толкова универсален, че да бъде железен. Ако купуваш билети за някоя африканска, азиатска или латиноамериканска компания, която току виж фалирала (истински случай с брат ми и Zambian Airways), по-добре да минеш през европейска агенция, че да имаш някави шансове за обезщетение. 

Други авиокомпании, пък не ти дават всички възможни комбинации полети на собствения си сайт. Примерно Lufthansa. Те се сляха със Swiss и на теория отиване с едната и връщане с другата е същото като отиване и връщане с едната.  И през агенция (примерно expedia.co.uk) си става. А през техния собствен сайт - не.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Моята "драма" вече не е драма :) Днес си говорихме близо 20 минути с каката от Еър Берлин. Иска ми имена, букинг кодове, мейли и не знам си какво още, но на финала ми прати един мейл в който фигурира BOOKING REF. Като пейстна същия във checkmytrip.com си виждам полета. Явно ще се лети :)

Благодаря на всички за практическата и моралната подкрепа :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Абе хора сега се пробвах да си направя уеб чекиране на сайта на АВ и ми излиза това съобщение: It is not possible to Check-in online for this booking. Please proceed to the airport Check-in desks. (NOVALIDTICKETS)

В check my trips всичко е ок, статута е потвърден. Там в сайта на АВ където може да добавяш неща пак всичко е ок, излиза ми името дата всичко. Не знам  сигурно само регистрация на летището може? 

Връзка към коментар

ilkosem, в checkmytrip излиза ли ти номер на билета?

Ако говориш за E-ticket number да излиза ми един много дълъг код.

Редактирано от ilkosem
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Някой ако все още има притеснения и въпроси във връзка с условията на полета на АВ с "промо билетите", ето някой отговори.

post-72-0-20660700-1373544551_thumb.jpg

Както се вижда 1 ръчен (до 8 кг.+ 1 чекиран;

мястото се генерира автоматично по време на (онлайн) регистрацията, като има възможност да се смени без допълнително доплащане, за друго от останалите свободни.

С една дума напълно нормален билет, отговарящ на резервирания клас, без каквито и да е допълнителни рестрикции. :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Tъй последно нали е възможно чекирането да се направи на летище с тия промоционалните билети на logitravel ?

Mислех да се връщам през Лондон , но може да се наложи да летя Berlin-Sofia и ще трябва да търся онлайн чекиране в Берлин.

Ако може без такса на летището няма да се занимавам с предварително чекиране ...

Връзка към коментар

Tъй последно нали е възможно чекирането да се направи на летище с тия промоционалните билети на logitravel ?

Mислех да се връщам през Лондон , но може да се наложи да летя Berlin-Sofia и ще трябва да търся онлайн чекиране в Берлин.

Ако може без такса на летището няма да се занимавам с предварително чекиране ...

До колкото помня, бяха FlyClassic билети с включен куфар, така че да, чекин на летището е безплатен. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.