Прескочи до съдържание

Още един самолет на Malaysia падна

Kaloyan89

Препоръчани мнения

Публикувано:

Tова е превода от google translate нямам време да кирилизирам текста на работа... Следва продължение!

"Боинг 777 падна близо до руската граница според източник на авиационната индустрия.

Не е ясно какво е причинило полет MH17 да се срине или ако е имало някакви смъртни случаи.

Според Интерфакс самолетът е летял от Амстердам до Куала Лумпур.

Информационната агенция твърди, че пътнически самолет на Малайзия Airlines беше свален от руските власти, но че все още предстои да бъде потвърдено."

http://www.express.co.uk/news/world/489495/Malaysia-passenger-plane-MH17-crashes

• Харесвам 1
Публикувано:

Ужас.. :resent: .Говори се за "свален" самолет. И защо пак на горките Малайзийци...толкова ги харесвах! Дали в тази връзка и flightradar-а е "долу" също....!?

Публикувано:

Мнооого кофти! 3-ти 777 за по-малко от година, 2-ри без оцелели, 2-ри на Malaysia... Много съмнително всичко... Дали не е постановка за да топнат руснаците, че са им малко другите санкции?

• Харесвам 4
Публикувано:

...И започвам много сериозно да се чудя откъде ще премине British Airways, когато летя през Август за Йордания. Бог да ги прости мъртвите, ужасно е! Дано не се случва повече...

Публикувано:

Моля фокусирайте се само върху фактите. Изглежда, че от самото начало инцидента се използва за политическа пропаганда и от двете страни, така да не вървим в тази посока, за да не заключваме темата. Мерси. 

• Харесвам 3
Публикувано:

В туитър циркулират няколко снимки на доста големи парчета от фюзелажа.

Anderson Cooper преди малко сподели, че на този етап се смята, че самолета се е разпаднал във въздуха.

Публикувано:

Полетите от Западна Европа посока Азия си минават над Русия , но място за политика не трябва да има до изясняване на истината . Помним истерията около полският самолет.

Щом е паднал на украинска територия ще имат възможност лесно да проверят какво има записано в черните кутии.

Публикувано:

Последните слухове из туитър са за "инцидент на борда" преди падането. Да видим...

Публикувано:

Последните слухове из туитър са за "инцидент на борда" преди падането. Да видим...

Е нали няма оцелели ?

Публикувано: (редактирано)

Няма. Тук дават на живо от катастрофата: http://lifenews.ru/watch-live

В туитър пълно със снимки на трупове ..

Edit: тия направо се оляха с това видео .. поне паспортите да не бяха давали ...

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Публикувано:

Не следя световните медии , но мисля че трябва да се работи и в насока връзка между двата инцидента с малазийците.

Не ги знам имат ли някакви вътрешни конфликти със сепаратисти и прочие ?

Публикувано:

Надеждата този път е , че при положение да става дума за гибелта на близо 200 холандски граждани истината ще бъде намерена на всяка цена ...не са някакви си "китайци" ;)

Публикувано:

Надеждата този път е , че при положение да става дума за гибелта на близо 200 холандски граждани истината ще бъде намерена на всяка цена ...не са някакви си "китайци" ;)

Амстердам е много, ама много централно летище за малайзийците, една от бъдещите дестинации на А380, ако не се лъжа. Основен превозвач са по т.нар. kangaroo route между Европа и Австралия. Така, че на борда може да са всякакви, аз поне не видях да са били 200 холандци. Освен това едва ли някой е претупал предишното разследване, защото са били някакви си китайци... 

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)

На този етап според CNN говорят за около 24 американци, 4 французи, много граждани на Китай и в общи линии всички споделят, че има граждани на много държава. Разбира се, информацията все още не е достверна, понеже все още не е разкрит манифеста, като в момента се уведомяват семействата.

Според едно видео, което обаче е снимано от много далеч и не се вижда какво точно става, но се вижда огромен взрив в далечината. Ако приемем, че това е самолета или част от него, със сигурност твърдят, че говорим за крило пълно с гориво или целия самолет. Факт е, че преди самия взрив, не се вижда димяща следа.

Мир на праха на загиналите!

Редактирано от Karik
Георги Матеев
Публикувано:

Изглежда брутално...

Не знам за вас, но аз определено ще избягвам малайзийските авиолинии в обозримо бъдеще.

Публикувано:

Не можем да знаем дали е свален самолета или е претърпял авария, въпреки, че мястото и момента... Даже и преди да излязат "конкретни" данни, може да се разсъждава в-у две неща:

1. Кой би имал полза от това (мотив)?

2. Евентуално ако е сваляне, какво може да свали самолет от 10,000 + метра височина и кой разполага с такава техника. Портативни ракети от типа на "Стрела 2" и "Игла" нямат този обсег. Нужен е минимум "Бук" ЗРК, за C 200 и С 300 е детска игра. Даже и за стари ЗРК-та от типа на "Двина" и "Волхов" да се свали 777 от 10,000 м е все едно да се уцели голям хладилник с пушка от 3 метра (отделен въпрос, че такива отдавна няма на въоражение, поне аз така си мисля). Може да е свален и от друг самолет. При стрелба от друг самолет или от всеки от ЗРК-тата, които съм изброил горе, няма начин това да не е засечено на радари и от спътници, въпроса е как и в каква насока ще се манипулират данните.

• Харесвам 2
Публикувано:

Вероятно някоя от воюващите страни го е помислила за "особено тлъста плячка" и го е свалила погрешка.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.