Прескочи до съдържание

Още един самолет на Malaysia падна

Kaloyan89

Препоръчани мнения

Публикувано:

80 деца ...ужас

23 граждани на САЩ

70  - Холандия

4 - Франция

И какво, останалите не заслужават ли да живеят като не са граждани на тези страни или деца?

• Харесвам 3
Публикувано:

Доколкото разбрах от различни западни и руски медии - свален е от земята именно с Бук. Има спекулации, че сепаратистите от Донецк са го помислили за украински самолет Ан нещо си и са го свалили по грешка.

Лично спред мен е чиста случайност, че пак е Малазийски самолет, могло е бъде всеки друг. Всяка жертва е за оплакване, животът е еднакво скъп за всички хора на земята, болката на семействата е една и съща.

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)

И какво, останалите не заслужават ли да живеят като не са граждани на тези страни или деца?

Я стига! Не съм дала повод за подобни изявления.Просто цитирах статистически това което подадоха като информация.

Абсолютно всички хора  заслужават да живеят!

Редактирано от Angelika
  • Харесвам 6
Публикувано:

Дали в тази връзка и flightradar-а е "долу" също....!?

Това е запис от даните на Flightradar24, които в момента не излизат да сайта:

http://www.washingtonpost.com/posttv/world/flight-path-of-malaysia-airlines-flight-mh17/2014/07/17/f8b4ffee-0dde-11e4-9c90-0c289b74e142_video.html

Има ли някой с по-професионални познания, който да сподели с какво оръжие може да се свали самолет летящ на 33000ft 10км височина?

Като лаик ще предположа, че без прецизна радарна система не е възможно..

• Харесвам 1
Публикувано:

А защо взривът да не е от вътре и защо не се разглежда потенциалната връзка между двата инцидента ?

• Харесвам 1
Публикувано:

Споменава се, че 777 на Singapore Airlines и 787 на Air India са били на около 25 км отстояние от Malaysia - та, когато е изчезнал. Предполагам черните кутии ще бъдат намерени бързо и да се надяваме данните да не са фатално засегнати! Спекулации адски много... Stenk, кои 2 инцидента визираш и каква връзка да има м/у тях?

Публикувано:

Има ли някой с по-професионални познания, който да сподели с какво оръжие може да се свали самолет летящ на 33000ft 10км височина?

Като лаик ще предположа, че без прецизна радарна система не е възможно..

Оръжието са ракети за противовъздушна отбрана земя-въздух, споменава се система Бук. Твърдят, че и правителството и отцепниците имат такива.

Мен ми е интересно, дали досега се е считало за безопасно да се преминава оттам? Ако да, защо от хилядите минали самолети са свалили един чак сега? А ако не, той какво е търсил в този район? Разбира се, може и да не е свален...

Публикувано:

А защо взривът да не е от вътре и защо не се разглежда потенциалната връзка между двата инцидента ?

Сравнително лесно ще се изясни дали взривът е отвътре навън или отвън навътре - разрушението на корпуса в двата случая приема характерна форма. Като се има предвид къде се е случил инцидентът, лично аз съм склонен да избутам хипотезата за взрив на борда на заден план. Така или иначе - разследващите ги чака много работа. А и поначало не е без значение кой ще разследва. Юрисдикцията е украинска, но вече дочух изявления, че черните кутии щели да бъдат изпратени в Москва.

Каквато и да е причината - случката е ужасна трагедия и лично аз смятам, че разследващите трябва да пипат много внимателно, като бих заложил на екип, воден от китайци и японци, със силно присъствие на холандци. Почти всички останали големи държави могат да бъдат считани за „страна“ в конфликта долу. Обстановката в света и бездруго е достатъчно напрегната в момента.

• Харесвам 4
Публикувано:

Maлзаийският самолет от  8-ми март дето още го издирват вече един бог знае къде ...

П.С. Според инфото черните кутии вече са намерени от сепаратистите ( по информация от самите тях)

• Харесвам 1
Публикувано:

Странното около този полет е и друго - самолетът за първи път е летял на 17 юли, не се сещам коя година. Сега е 17 юли. Полетът е номер 17.

Не казвам, че е закономерност, всъщност не го и мисля, но съвпадението е наистина озадачаващо.

• Харесвам 2
Публикувано:

Всъщност украинците не свалиха ли един самолет погрешка някъде преди 15 -ина години над Черно море ?

Публикувано:

Maлзаийският самолет от  8-ми март дето още го издирват вече един бог знае къде ...

П.С. Според инфото черните кутии вече са намерени от сепаратистите ( по информация от самите тях)

Каква връзка като за MH 370 не се знае нищо... за мен нещата също клонят към сваляне с ракета. 

Също така се казва, че самолета на Путин е прелетял от там 30 мин. преди 777.

• Харесвам 1
Публикувано:

Всъщност украинците не свалиха ли един самолет погрешка някъде преди 15 -ина години над Черно море ?

Да и им отне доста време да си признаят, направиха го чак след международно разследване - признаха си, че е свален от ракета земя - въздух по време на военни маневри.

• Харесвам 1
Публикувано:

Каква връзка като за MH 370 не се знае нищо... за мен нещата също клонят към сваляне с ракета. 

Също така се казва, че самолета на Путин е прелетял от там 30 мин. преди 777.

Това беше веднага опровергано  :)

Разбира се , че два "странни" инцидента с една и съща авиокомпания и напълно идентичен самолет са доста съмнителни.

Кой знае , че абсолютно по същия начин не се е взривил и първият самолет ?

Публикувано:

Руснаците на 2 пъти свалят корейски граждански самолети, нарушили тяхното въздушно пространство по време на Студената война (един 707 и един 747). Американците също свалиха един ирански граждански А300 над Персийският залив при полет от Техеран до Дубай (с ракета от военен кораб - били се объркали с Ф14, аз лично не мога да повярвам, че някой може да обърка радарната отметка на двата самолета).

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз подкрепям теорията за свалянето на самолета, независимо от кого. Според мен е свален с ракета или ракети земя въздух, защото ако беше обратното, периметърът на разбиването, щеше да е доста по-малък, ако просто се беше взривил за две-три секунди. Мисля, че при взривяване отвътре, отломките падат на около 15-20 км в радиус, докато тук чух, че парчетата са били разпределени на огромна територия от около 50 км и има доста големи парчета, което ме навежда на мисълта, че този самолет е летял някакво известно време, след като е бил улучен от ракета или множество ракети.

Абе при всички случаи, Бог да прости загиналите!

• Харесвам 3
Публикувано:

Не можем да знаем дали е свален самолета или е претърпял авария, въпреки, че мястото и момента... Даже и преди да излязат "конкретни" данни, може да се разсъждава в-у две неща:

1. Кой би имал полза от това (мотив)?

2. Евентуално ако е сваляне, какво може да свали самолет от 10,000 + метра височина и кой разполага с такава техника. Портативни ракети от типа на "Стрела 2" и "Игла" нямат този обсег. Нужен е минимум "Бук" ЗРК, за C 200 и С 300 е детска игра. Даже и за стари ЗРК-та от типа на "Двина" и "Волхов" да се свали 777 от 10,000 м е все едно да се уцели голям хладилник с пушка от 3 метра (отделен въпрос, че такива отдавна няма на въоражение, поне аз така си мисля). Може да е свален и от друг самолет. При стрелба от друг самолет или от всеки от ЗРК-тата, които съм изброил горе, няма начин това да не е засечено на радари и от спътници, въпроса е как и в каква насока ще се манипулират данните.

Мисля, че е повече от очевидно коя държава в района има средствата да свали каквото си пожелае.

• Харесвам 5
Публикувано:

Мисля, че е повече от очевидно коя държава в района има средствата да свали каквото си пожелае.

Украйна съвсем официанло разполага със земя-въздух ракетни комплекси (руско производство), като вече (както споменах и преди) са сваляли граждански самолет с такъв тип ракета - Ту 154 на Siberia Airlines близо до Сочи през 2001 г. 

Истината е, че в този момент не се знае точно какво се е случило, но единственните, които явно обвиняват руските сепаратисти за гибелта на самолета са украинците (правителството в Киев), което за мен лично си е съмнително само по себе си.

Публикувано:

Най-логичният отговор все пак са украинските бунтовници по погрешка.

Няма логика украинците да изстрелват ракети , защото сепаратистите все пак нямат самолети.

Със сигурност не им и стиска да го направят само с цел да бъдат натопени пред света руснаците.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз доста се съмнявам, че аудио записите са реални- по 2 причини: първо, не ми се вярва при такава ситуация лидерът на сепаратистите да разговаря по мобилен телефон, вместо да изпрати шифровано съобщение. Не съм навътре с военните дела, но това ми звучи малко в стил Средновековие. Второ, сепаратистът казва, че не е очаквал граждански самолет да мине оттам, на което руснакът му отговаря, че може да е имало шпиони там. Как така не са очаквали, след като се знае, че 2 боинга са летяли на 20 км дистанция от малайзийския??? И че явно оттам  са минавали много самолети в последните седмици??? Изобщо, ако сепаратистите споделят подобна информация по мобилни телефони, не ми е ясно как се държат все още?

Тези записи явно отклоняват вниманието от нещо. Къде са сателитните снимки от момента на удара с ракетата? Какво доказва, че изобщо е използвана ракета, а не ... изтребител? Защо от самото начало вече сме насочвани не само към виновния, но и към начина на извършване на престъпленеито???

Публикувано: (редактирано)

.... не ми се вярва при такава ситуация лидерът на сепаратистите да разговаря по мобилен телефон, вместо да изпрати шифровано съобщение. ...

Какво шифроване, какво криптиране - те сепаритистите направо в социалните мрежи си пишат. В русикят еквивалент на Фейсбук - "Вконтакте"   така нареченият „министър на отбраната на Донецката Народна Република ” - Игор Стрелков редовно пуска съобщения как са свалили поредния украински самолет, а вчера съобщи, че са свалили украински транспортен самолет Ан26.

Преди двадесетина дни пък ИТАР-ТАСС съобщи че сепаритстите са се сдобили със зенитно-ракетни комплекси "Бук" ...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Публикувано:

Фичо, в коментарите под същата цитирана статия видях мнения, че този профил не се поддържа от въпросния сепаратист. Вероятно това е нещо като "фен страница", на която публикуват мнения, приписвани на него. Разбира се, това не значи, че не го е казал пред въпросния човек, написал статуса. Но фактът е, че един статус не може да служи за доказателство, както и един аудио запис. Включително и статусът с "похвалването"- знаем колко много се лъже о времме на война, особено когато се говори за сваляне на самолети и "унищожаване на врага".

Трябва да намерят въпросната ракетна установка- щом сепаратистите я имат, значи няма как да се скрие. Това не е автомобил, че да го скрият. Някъде видях клип как въпросният Бук се придвижва по някакви затънтени пътища- но от клипа не става ясно къде е това и кога е снимано. А и изобщо дали това е Бук. 

Публикувано:

Интересни коментари слушам / гледам / чета из различни медии, все от хора, които си нямат даже и далечна представа как се сваля самолет с ракета земя-въздух и я са виждали такава ракета на снимка, я не... Колкото по-не разбират, толкова по-убедителни са с коментарите си. Всички посочиха виновника още в самото начало вчера, страхотно нещо е комбинацията на средствата за масова информация + самите маси.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.