Прескочи до съдържание

От Дубай до ...?


Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци,

Искам да ви помоля за съветче. Преди време с приятеля ми си купихме билети София - Дубай за периода 10-ти - 28-ми януари с идеята да минем транзит от там (най-много 2-3 дни престой) и да отидем ... някъде.

Първоначално искахме да стигнем до Индия, след това Филипините, Камбоджа, Шри Ланка... и така докато не осъзнахме, че искаме да отидем навсякъде и малко се объркахме, защото нямаме почти никакъв опит с източните дестинации. По цял ден гледам сайтове, чета пътеписи, търся билети, следя оферти, но май малко помощ няма да ми е излишна. Ето няколко въпросчета като за начало:

  • Коя дестинация е най-подходяща в този период?
  • Предложение за сайтове за самолетни билети (нискотарифни компании) от Дубай?
  • За кои дестинации обикновено излизат най-евтините билети от Дубай?

Всякакви други идеи, предложения за маршрути и др. ще бъдат от полза :)

За сега толкова, като избера къде ще ходя ще питам още.

post-979-0-45868200-1407531786.png

Редактирано от Adriana
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Air Arabia предлага полети от Шаржа до 13 града в Индия, 4 в Иран, както и до Кения, Шри Ланка, Йордания и др.

 

 

FlyDubai е друга а/к която лети от Дубай. Аз бих проверил за всеки случай  Emirates, както и Etihad от Абу Даби какви цени предлагат за периода.

 

 

Периода е прекрасен за Индия, Шри Ланка, Малдиви, югоизточна Азия и Филипините. Йордания също става, Кения е ОК (м-у кратките и дългите дъждове).

 

Може да се прекара време и в съседният на ОАЕ Оман.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мисля , чв януари е страхотен сезон за цяла Югоизточна Азия и Индия.

Първата мисъл която ми идва за полети от Дубай е http://www.airarabia.com/en ама те май са само към Индия и летят от Шаржа , което за теб е все тая де.

Пак към Индия са SpiceJet , AirIndia Express и IndiGo , което е обяснимо с оглед на милион индийски работници в емирствата ...

Примерно двупосочен до Джайпур се намира за едни 200 евро.

Остават flydubai ама надали ви се ходи към Малдивите , щото избора им към ЮА не е голям .

Разбира се въздесъщите Emirates и Etihad към цяла Азия .

Връзка към мнение

Air Arabia дават по-високи цени от FlyDubai за източните си дестинации. А и трябва да се пътува до Шаржа с някакъв автобус, за да се хване самолета.

Flydubai дават към 250 евро до Коломбо, около твойте дати.

http://Emirates.com оттам летят директни полети и ще е главорезба, освен ако не падне промо.

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

Общо взето избора към Азия е сведен до Индия , Шри Ланка , Непал и Малдиви , щото не вярвам да ви се ходи към Пакистан , Афганистан , Ирак и прочие , а Африка не е в плановете ви.

Emirates и Etihad летят от ОАЕ докъдето си помислите ама като автор на оня готин сайт го знаеш по-добре от мнозина тук :)

Връзка към мнение

Разгледай тези комбинации:

Emirates

Etihad

Адресите са модифицирани да търсят в радиус 2000 мили около Сингапур, та хващат голяма част от Азия.

 

Виждам 220 евро до Коломбо с Etihad, и то с включен автобус до Абу Даби. Отличава се по код на летището Dubai XNB. По-евтино от лоу-кост ..

Има и до Южна индия за 250 евро - Ченай и/или Кочи s Emirates.

Това са цени за след 6 месеца и от първия попаднал сайт .. дотогава, или с малко повече търсене, може да се изцедят още.

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

Здравей и от мен.

няколко магеланци вече дадоха своите мнения, които покриват Индия и сателитните и държави, които се чудя защо изобщо съществуват, вместо да са отделни области (щатове) на Великата Индийска федерация. Наследство на империализма.

 

Моят принос ще е в посока да направиш крачката към exotic SEA (South East Asia или югоизточна азия) с входна точка Манила (Филипини) чрез www.cebupacificair.com - филипинския вариант на  Air Asia & Tiger Asia, които за съжаление все още не летят до Дубай. С някакви произволни дати през януари цената ми излезна 1700 ОАЕ дирхама или 375 евро. Да, по- скъпо е, но ако си взела билети за около 100  - 150 евро с Уиз, влизане в exotic SEA за 500 евро не е никак зле, според мен. От Манила и нискотарифното летищe Clark може да се празходиш из всички други околни държави в региона (вкл. Пукет), но като си във Филипините не изпускай плажовете Ел Нидо на остров Палаван.

 

Направи си сметката за нужното време за смяна на летищата - Уиз кацат на новото Ал Мактум, Себу излитат от старото, което и за момента се ползва от почти всички останали авиокомпании. Международното летище Акино в Манила е далеч от нискотарифното Кларк. За съжаление, аз във Филипините още не съм бил, но ги следя и разучавам, че само те останаха.

 

Иначе, аз съм изходил с автобуси и влакове маршрута Кочи -  Ченай през февруари 2012, но тогава бях с Air Arabia от Истанбул с изваждане на транзитна виза за 1 ден за разглеждане на Дубай.

 

Между базата на Air Arabia на летеще Шарджа и една от спирките на метрото има shuttles/ малки бусчета. Ако се спреш на този вариант с Шарджа мога да се опитам да си възстановя спомените как точно беше този трансфер. Особенността беше, че спира в двора на един хотел и оттам има малко нужда от ориентация за 200-300 метра до спирката на метрото.

Редактирано от Valley
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

...но като си във Филипините не изпускай плажовете Ел Нидо на остров Палаван.

 

Иначе, аз съм изходил с автобуси и влакове маршрута Кочи -  Ченай през февруари 2012...

 

Това за Ел Нидо е страхотна идея, не съм ходил, но съм го проучвал доста преди време. Има още едно място в Палауан, което според мен е също толкова красиво - Корон, Cebu Pacific си летят до там (може да се вземе на един билет от Дубай), а от Корон до Ел Нидо може да се направи "тигел" с традиционна тяхна лодка, с преспивания на биваци по пътя. До някаква степен Пуерто Принсеса също би било интересно с подземната река, но според мен не толкова, колкото Ел Нидо и Корон.

 

Някой ден като имаш време, напиши това-онова за пътуването си до южна Индия, аз съм голям фен на твоите пътешествия и начина ти на мислене и виждане на нещата и би ми било много интересно да прочета за това.

Връзка към мнение

 www.cebupacificair.com  не виждам да летят към момента от Кларк до Puertо Princessa.  Полетите им са от Манила. От Манила полети към Palawan  може   и с Air Asia а понякога http://www.philippineairlines.com/ също имат много конкурентни цени. 

Връзка към мнение
Георги Матеев

Честно казано като цяло очаквах значително по-ниски цени на полети от Дубай. Това, което виждам до момента, доста трудно може да се определи като low cost.


http://www.philippineairlines.com/ също имат много конкурентни цени. 

 

Уви това никак не е случайно. Philippine Airlines са доста кофти, а летището в Манила според мен е едно от най-ужасните в света във всяко едно отношение.

Връзка към мнение

Аз писах за проблемите с онлайн съпорта им.

Иначе летях с нискотарифната им

 

PAL Express , която май клопна кепеници наскоро и нямам забележки.Дори на чек-ин ми предложиха по-ранен полет , защото имаше около три часа до моя по разписание.

Cebu имат впечатляваща флотилия , но точно на съседен гейт отмениха техен полет до Боракай ...единственият им за деня и объркаха плановете на много хора. Та гадости се случват:).

На практика кацах или излитах през всичките 4-ри терминала та ги огледах.

Ако не се налага дълго прекачване не е толкова лошо.

Връзка към мнение

Аз благодаря за темата , защото ме накара да проуча възможностите от Дубай и виждам low cost цени основно към гастарбайтерските им дестинации.

Ясно е , че няма да стоят 18 дни в Дубай , та все ще си харесат нещо .

Цените не са нищо заслужаващо си ако ползваш Дубай само като транзит , но при положение , че той също е цел за посещение може да гледаме на него като безплатен stopover и тогава офертите на Emirates и Etihad придобиват смисъл :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Понеже останалите са елиминирали основните заподозрени аз да добавя малко екзотика, а именно - Африка. Пак със същите авиокомпании (flydubai, airarabia), бях гледал цени от рода на 200 евро до Судан. Естествено, ако там е прекалено екстремно може да погледнеш как е до Кения и Танзания. Със сигурност още една посока, в която да метнеш едно око :)

Връзка към мнение

 www.cebupacificair.com  не виждам да летят към момента от Кларк до Puertо Princessa.  Полетите им са от Манила. От Манила полети към Palawan  може   и с Air Asia а понякога http://www.philippineairlines.com/ също имат много конкурентни цени. 

Да, да се проверяват обезателно на www.cebupacificair.com откъде им излитат полетите. От Кларк са полетите по-скоро за другите държави в региона. Полетите оттам може да се разредят още повече с оглед предстоящото завръщане на американските военни бази в региона, доколкото летището там възниква като част от военната инфраструктура на американците.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря много за съветите. Почвам да търся усилено и да проучвам още по-задълбочено. Като гледам май ще се спра на Индия или Филипините. 

 

Здравей и от мен.

няколко магеланци вече дадоха своите мнения, които покриват Индия и сателитните и държави, които се чудя защо изобщо съществуват, вместо да са отделни области (щатове) на Великата Индийска федерация. Наследство на империализма.

 

Моят принос ще е в посока да направиш крачката към exotic SEA (South East Asia или югоизточна азия) с входна точка Манила (Филипини) чрез www.cebupacificair.com - филипинския вариант на  Air Asia & Tiger Asia,

За сега най-добрата оферта, която намерих е на http://www.cebupacificair.com/ Дубаи - Манила за 87 € на посока. 

 

Направи си сметката за нужното време за смяна на летищата

 

Смятаме да останем в Дубай за два дни след като пристигнем и два дни преди да излетим обратно за България, така че се надявам да нямаме проблеми с полетите. 

 

Благодаря още веднъж за помощта :dance:Ще пиша като се реша най-накрая. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Къде е тази оферта на себу за връщане Манила - /дубай за 87 евро. Продължи докрай и излиза почти 200 евро.

Аз се интересувам също , понеже ноември ще ходя до /филипините, ама такава евтиния няма...

Връзка към мнение

87 Евро на посока? Къде/кога ги виждаш тези цени? Аз виждам 187 Евро ..

Edit: Изпреварили са ме :)

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

За сега най-добрата оферта, която намерих е на http://www.cebupacificair.com/ Дубаи - Манила за 87 € на посока. 

 

 

Ако целта ти е лежерна екзотика и спокойна почивка няма какво да му мислиш. 

Индия е по-скоро за културна обиколка.

 

П.С. Изберете ли Филипини за Манила отдели не повече от един  ден и бегом към островите !

Не съм проверявал цените , но да се има предвид , че са лоу кост и за багаж се доплаща.

Връзка към мнение

Къде е тази оферта на себу за връщане Манила - /дубай за 87 евро. Продължи докрай и излиза почти 200 евро.

Аз се интересувам също , понеже ноември ще ходя до /филипините, ама такава евтиния няма...

ХАхах моя грешка, цената излиза повече от двойна 

Връзка към мнение

Я направете една Индия ... рано или късни всеки трябва да мине оттам :)

Две седмици стават за есенцията на Индия и дори може примерно седмица за Златния триъгълник и втората седмица за Гоа.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Край на чуденето, вече си купих билети! Абу Даби(ОАЕ) - Коломбо(Шри Ланка) - Мумбай(Индия) - Дубай(ОАЕ) за 263 евро/човек от промоцията на Jetairways! :spiteful:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Коломбо е основната ни дестинация. Решихме да останем там 10 дни, след което ще се върнем през Мумбай, където ще останем 5 дни

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Край на чуденето, вече си купих билети! Абу Даби(ОАЕ) - Коломбо(Шри Ланка) - Мумбай(Индия) - Дубай(ОАЕ) за 263 евро/човек от промоцията на Jetairways! :spiteful:

 

Видя ли онова за Банкок от 140 евро: http://magelanci.com/topic/3154-%D0%B0%D0%B1%D1%83-%D0%B4%D0%B0%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%BA-147%E2%82%AC-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B1%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE/

или вече пред свършен факт да не слагам сол в раната? :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.