Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:

🙃 За средно напреднали

DEUTSCHistLEICHT.jpg

А ако капитанът внезапно се е споминал, как ли ще звучи на езика на Гьоте думичката за вдовицата? Или пък сълзите й на непреодолима горест 🤔

• Смея се 14
Публикувано:
-Повикай таксито! Ще си изтървем полета!
-Рано е още.
-Хайде де, остават два часа. Ако има задръстване? Ще гледаме Палма де Майорка само на картичка...
-Приготви ли всичко?
-Да... Готова съм на 100%.
-Винаги забравяш по нещо!
-Кълна се в живота на майка ти!
И Ванката се обади на таксиметровата компания. Дадоха му 5 минути време, на четвъртата вече бяха строени със съпругата си Ваня пред блока в следния ред:
Най-отпред бе съпругата, с модерна прическа и на висок ток, държеше в ръка сладка малка дамска чантичка.
Плътно до нея беше нейният куфар, с размерите на трикрилен гардероб, но за сметка на това розов. Тежеше има-няма половин тон. Движеше се само с влачене и цветисти ругатни.
На трето място беше неговия куфар, долу-горе същият по размери, също претъпкан. Черен на цвят. Ако някой по-любопитен митничар се сбъркаше да го отвори на летището щеше да открие вътре принадлежности, които само семеен мъж би помъкнал със себе си – кана за варене на вода, кафе машина, маша за коса, четири чифта дамски обувки на висок ток (понеже другите пет чифта в дамския куфар бяха крайно недостатъчни), три дебели книги, които винаги пътуваха с мадам, но никога не се четяха, десетина лосиона, два от които вече се бяха отворили и изпълваха куфара с уханието на плажни приключения, и какво ли още не... В единия ъгъл се спотайваше срамежлива найлонова торбичка с бельото на Иван. Един резервен панталон и чифт шорти допълваха целия НЕГОВ багаж. Шортите са много добра идея за лятна ваканция на съпруга – могат да се ползват като бански и като къс панталон. Изсъхват по време на носене. Няма да мъкнем половината си гардероб на почивка, я?
Зад огромните куфари стоеше Иван и ги гледаше с неприкрита омраза. Държеше се за кръста... Току-що се бе пробвал да свали двете чудовища едновременно по стълбите, нейният го повлече, неговият ги настигна и багажите го сплескаха помежду си на една площадка между етажите. Чу се гадно изхрущяване. Съседските хлапета научиха много нови думички...
В момента, в който таксито се показа иззад ъгъла, Ваня изписка и се плесна по челото.
-Какво забрави? -изсъска Иван. Все още разтриваше удареното място на кръста си и се чудеше дали не е получил разтежение... В главата му се въртяха и по-сложни думички като дискова херния, тазобедрена дисплазия...
-Котката! -изплака Ваня.
-Какво за ТВОЯТА котка? -озъби ѝ се мъжът. -Нали остави на злобата храна и вода за няколко дни?
-Хапчето не ѝ дадох, а е взела да се разгонва.
-Мен това как ме засяга?
-Ще избяга пак през терасата, и ще се чудиш какви пътища да хващаш като забременее...
-Ама мен не ме слуша -изплака на свой ред Иван.
-Хайде де, виждал си ме как го правя. Хващаш я, натискаш ѝ бузите...
-Уф.
-Айде сложи куфарите в багажника на таксито и бягай нагоре, аз ще му кажа да те изчака.
-Боли ме кръста.
-Лигльо.
И както може да предположите Ванката стисна зъби и някак си успя да набута целия багаж в колата. После хукна нагоре по стълбите... Ваня седна отзад в таксито и подари най-милата си усмивка на шофьора:
-Нали може да изчакаме съпруга ми? Веднага слиза.
-Може, разбира се -ухили се шофьорът. -Апаратчето нали си работи... Той какво забрави?
“Ако му кажа за котката -помисли си Ваня, -Ще се усети, че апартаментът остава празен. А моят така и не сложи една хубава аларма... Пък и тоя таксиджия има много криминален вид. Като се приберем може да са останали само тапетите... “
-Мама, отиде да каже чао на мама -отвърна тя.
-На тъщата? Евала. Аз на мойта и “добър ден“ не казвам... -ухили се мъжът.
-Да, да, те много се обичат.
Иван се забави, доста. Видяха го да излиза от входа на блока, влачейки единия крак. Вече не се държеше за кръста, с едната си ръка стискаше другата. Влезе отпред в таксито с пъшкане и звучно изпсува.
-Всичко наред ли е? -сепна се Ваня.
-Мамичката ѝ и гадина... Не, не е наред всичко. Още като ме видя да я приближавам с хапчето и ми изсъска, змията гнусна. После побегна и се скри под дивана.
-Ма как под дивана? Цялата ли се навря там? -учуди се шофьорът.
-Дай да не говорим за това, а? -обади се отзад Ваня. -После ще ми разкажеш, като останем насаме.
Ванката обаче бе афектиран, пък и таксиджията бе готов да слуша...
-Казах ти аз да не го взимаме това животно у нас... Нека да си рови по казаните, нали цялата ѝ рода е там? Ама ти...
-Ма как? Всичките ли ровят из боклуците? А вие по почивки? -потресе се бакшишът.
-До един. Не беше успяла да се навре под дивана цялата, аз скочих и я хванах за крака. И дръпнах. А тя се обърна и ме издра. Ето виж...
И Ванката показа наранената си ръка, ясно си личаха четири кървавочервени следи.
-Хванах я за врата, а тя взе да се мятка и да ми съска.
-Леле... Ама вие наистина много се обичате.
Ваня беше млъкнала отзад, само държеше зачервеното си лице в ръце. Разговорът се водеше между двамата мъже.
-Хвърлих я в банята, сложих ръкавици да не ме и ухапе и пак я сграбчих.
-Яка битка, брат.
-Накрая ѝ хванах муцуната и пъхнах хапчето в гърлото ѝ. Стисках докато не глътна. А трябваше да стискам докато спре да мърда.
-Какво хапче? -учуди се таксиджията.
-За разгонване.
-За какво?!? Защо ще ѝ давате такова нещо?
-Иначе бяга от къщи през терасата и ощастливява целия квартал... Не искам да я водя пак на аборт.
-През терасата? Потресен съм... Ама тя хваща ли окото? Не е вече много дърта?
-Какво око бе, човек?
-ИВАНЕ, МЛЪКНИ! -чу се глас отзад. -Нито дума повече.
-Добре де, млъквам. Само да ти кажа, жена, че повече с това чудовище няма да се занимавам. Докато си промивах раните взе да се върти около мен с вирнат задник, все едно нищо не е станало. Не издържах и я набих с вестника. Да си знае.

• Харесвам 3
  • Смея се 24
Публикувано:

В квартала се засели красива 32год. необвързана жена... Внезапно главоболието на жените в радиус от 3км изчезна...

• Харесвам 5
  • Смея се 6
Публикувано:

На гарата във Варна баба Пенка и баба Дора набират квартиранти...

Пенка: - Младежо, ела при мен, моята къщата е близо до морето!

Дора: - По-добре при мен, в моята къща има такъв WIFI, че ще забравиш за морето! 😃

• Харесвам 3
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 19 минути , Иван Попов каза:

И от Самоков 

20220901_153305.jpg

преди 19 минути , Иван Попов каза:

И от Самоков 

20220901_153305.jpg

Очаква се отговор: Е па нЕма! Не ли? 😉

Да ама Не!

Има!

Самоковлии са и Мързеливи.. 😎 (Не само защото в първите дни на ноември по собствено усмотрение Не обслужваха поетата о тЕх редовна линия до Чамкория - щото нЕма келЕпир, нали, курортът празен... Та към Мусала след 2 часа мотаене по автогарата, във вече късен за начало на прехода час, взех такси до Мусаленската пътека; лифтът не работеше, за това бях информирана. Вследствие на това тяхно усмотрение не само не стигнах до Върха по план, за да нощувам там, а прекарах нощта в емоции за завиждане сам сама и без хижари на хижата, главно в многократни опити да запаля печката и в общуване със света с жалки остатъци от батерия и Вселената вече без техника.. И изгубих образцово навръщане в късна доба досами пред техния заветен курорт; все пак се намерих след едночасово лутане, натъкнах се на жива душа, и след като в опушената будка на охранителя на умрЕл хотел заредих отдавна умрелия телефон, позвъних на сина ми да дойде от София и си ме прибере 🙃)

Та и компирЕте им не стават баш, заради мързела.. На брат ми, инж.Иванов, н.с. не знам каква си бивша степен, са по-добри, вЕрвай ми. Ще ти снимам последните му вилни от торбето 🥔🥔🥔

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
Семеен скандал:
- Стига си врещяла, комшиите ни чуха! Влез в чата да се разберем като хората...

Новините днес: Луд маниак поръсил със силна отрова купчина пари и ги дарил за сираци в България. В резултат са загинали 20 депутати, 3 кметове и 12 общински съветници. Пострадали деца няма.

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• dorita
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.