Topfly Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 Воден мост в Магдебург https://en.wikipedia.org/wiki/Magdeburg_Water_Bridge 6 3 Връзка към коментар
tch Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 Важен е емайл адресът. 1 1 9 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 Имаше забавна Австрийско-Българска случка преди няколко години в работата ми. Правехме проект в Австрия и нашия Възложител (клиент) прати проверка във фабриката в Белене, да види как се движат нещата, дали спазваме всички точки по договора и т.н. Шефа на фабриката не знаеше човека никакви други езици освен български (може би не беше и комуникирал с чужденци дотогава, не знам). Обаче ситуацията беше такава: Наредени сме на "кръглата маса" и Австрийците ни изпитват, дават препоръки, забележки ....Превеждаме на нашия шеф всичко и той си върти главата утвърдително. За нас българите това е ок, ама Австрийците на поредната препоръка нещо взеха да се въртят, потят и да се чудят какво да правят, мислейки си: "Абе тоя човек, защо не иска да се съгласи с нашите препоръки ТА НАЛИ НИЕ МУ ПЛАЩАМЕ и трябва да се съгласява с нас." :D В един момент се усетихме за тази малка подробност, че в България клатейки главата за "Да", чужденците го разбират, като отрицание. Обяснихме им... Всички се смяхме много като се разбрахме и вечерта в ресторанта на няколко бутилки ракия, всички австрийци клатеха утвърдително глава (по български), като им предложим още едно питие. 4 1 2 Връзка към коментар
tch Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 Преди 1 час, boogy83 каза: Всички се смяхме много като се разбрахме и вечерта в ресторанта на няколко бутилки ракия, всички австрийци клатеха утвърдително глава (по български), като им предложим още едно питие. Може да са мятали глави за тяхното си "не", защото са били пред припадане под масата, ама вие да не сте ги разбира ли и да сте им наливали още Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 Някои компани като ИКЕА са доста смели с въвеждането на нови брандове на българския пазар Нищо чудно, че децата доста бързо научават определени нецензурни изрази и мръсни думи. навес за легло KURA 29,90 лв http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Bedding-and-Textile/Canopies-and-bed-tents/kura-56168/40296599/ 2 1 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 преди 11 минути , Topfly каза: навес за легло KURA Пък аз днес се чудех дали да не си взема от Sportdepot джапанки-Dupe. DUPE Джапанки Cores http://www.sportdepot.bg/bg/product/dupe_djapanki_cores-P4134893-2711-C18-c2V4PTImZGl2aXNpb25JZD03NyZjYXRlZ29yeUlkPTU2Jmxpc3RUeXBlPWNhdGVnb3J5.html?state=YnJhbmRJZD01NA 1 5 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 преди 7 минути , christuff каза: Пък аз днес се чудех дали да не си взема от Sportdepot джапанки-Dupe. DUPE Джапанки Cores http://www.sportdepot.bg/bg/product/dupe_djapanki_cores-P4134893-2711-C18-c2V4PTImZGl2aXNpb25JZD03NyZjYXRlZ29yeUlkPTU2Jmxpc3RUeXBlPWNhdGVnb3J5.html?state=YnJhbmRJZD01NA И после с джапанките директно под навеса 3 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 (редактирано) преди 33 минути , christuff каза: Пък аз днес се чудех дали да не си взема от Sportdepot джапанки-Dupe. DUPE Джапанки Cores http://www.sportdepot.bg/bg/product/dupe_djapanki_cores-P4134893-2711-C18-c2V4PTImZGl2aXNpb25JZD03NyZjYXRlZ29yeUlkPTU2Jmxpc3RUeXBlPWNhdGVnb3J5.html?state=YnJhbmRJZD01NA Какво да ти кажа? Според бразилците навсякъде e ок. Ако е dupe да е dupe Ако имаш проблеми с dupe, предлагат и с гел Редактирано 29 август, 2017 от Topfly 1 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 29 август, 2017 Сподели Публикувано: 29 август, 2017 Не мога да се удържа да не споделя - цяла вечер се хиля, щом се сетя. Значи, нали наскоро описах една забавна случка по повод името на мой някогашен колега от Нигерия? Е, днес се срещам случайно с една колежка пак от студентско време, която понастоящем живее в Щатите. Седнахме в едно заведение - туй ми ти, онуй ми ти, стана на дума и за стари колеги и познати, съответно и за Ноого Ебе-то, и тя изведнъж започва да се смее, ама направо се залива от смях. Минути след това и аз избухвам Защото... цитирам: Ходихме като гламави с мъжа ми из парка да се "раздвижваме". И тъкмо сядаме после на една пейка да отдъхнем, мъжът ми се изправя и уважително поздравява един чичка в спортен екип - и той на джогинг. Майкъл ме представя: – А това е съпругата ми. Ръкуваме се с чичото, той ми се хили насреща, нещо ми говори, ама "дъфче" някак думите и почти не го разбрах. Майкъл казва, че аз съм от България, Европа. Оня възликва: - Дааа?! - и добавя - А аз съм от Тринидад. Остров Тринидад. Аз проявявам любезност: - Тринидад? Прекрасно! Как е в Тринидад? Извинете, не чух добре името ви? Той кима: - Ами, не е лошо... Робинзонгонема!... Мъжът ми така и не схвана съвсем защо се смях до сълзи, онзи като хукна след секунди към гората. Та, такива ми ти работи с мистър Робинзон Гонема 5 6 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 И българският автентичен вариант Къщата се дава под наем за почивка и човек може и да е наеме за няколко дни или уикенда, ако прецени, че животът му върви с главата надолу и да пробва да пооправи нещата 8 4 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 Освен пици има и банИЦИ 3 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 31 август, 2017 Сподели Публикувано: 31 август, 2017 Още една обърната къща. Може би трябва да открием тема за обърнати къщи Който го влече тази тема му препоръчвам един култов разказ на класика Робърт Хайнлайн, "И си построи крива къща" ( "And He Built a Crooked House). Чете се за 15 Мин https://chitanka.info/text/737-i-si-postroi-kriva-kyshta 5 1 Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 31 август, 2017 Сподели Публикувано: 31 август, 2017 На 8/30/2017 в 17:54, Двуцветко каза: И българският автентичен вариант Къщата се дава под наем за почивка и човек може и да е наеме за няколко дни или уикенда, ако прецени, че животът му върви с главата надолу и да пробва да пооправи нещата Бяхме там с приятели за дълъг уикенд и това е най-мизерното място, където сме отсядали досега в България. Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 3 4 Връзка към коментар
liliya Публикувано: 2 септември, 2017 Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 А плаж:)))) 2 2 4 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 2 септември, 2017 Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 преди 20 минути , liliya каза: А плаж:)))) Друго си е да съчетаеш две в едно - да измиеш краката и изпереш чорапите. 3 4 Връзка към коментар
tch Публикувано: 2 септември, 2017 Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 преди 14 минути , Костов каза: Друго си е да съчетаеш две в едно - да измиеш краката и изпереш чорапите. И накрая да си изрежеш ноктите 1 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 2 септември, 2017 Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 На 8/31/2017 в 16:53, Двуцветко каза: Още една обърната къща. Може би трябва да открием тема за обърнати къщи Който го влече тази тема му препоръчвам един култов разказ на класика Робърт Хайнлайн, "И си построи крива къща" ( "And He Built a Crooked House). Чете се за 15 Мин https://chitanka.info/text/737-i-si-postroi-kriva-kyshta Комай този разказ е единственото нещо, написано от него, което някога ме е грабвало. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 2 септември, 2017 Сподели Публикувано: 2 септември, 2017 (редактирано) Редактирано 2 септември, 2017 от iaia_mama 3 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега