stefanrusev Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 (редактирано) Барселона-Гватемала -19 ян.2014 с връщане от Панама - Барселона - 19 фер 2014 = 493 евро на човек с Ибериа. Запазихме ги за 72 часа така че давайте съвети - да купуваме или да се ослушаме все още? Brc-Gua-Pty-Brc.bmp Редактирано 28 септември, 2014 от stefanrusev
neuromancer Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 Цената си е добра, а Барселона е лесно достъпна. Мисля, че няма смисъл да се ослушваш, ако искаш да ходиш там де. (Естествено винаги е възможно да излезе и по-евтино, ама дали ще излезе не е сигурно) 1
ruwenzogy Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 Давай. И аз харесвам този маршрут, но ще е след 3-4 години. Цената е супер.
Childish Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 Доста по-добре от това, което аз бях гледала. А през Берлин как са цвните? (И двата пъти ми излезе по-евтино от Берлин отколкото през Мадрид.) Провери си за Коста Рика - западноевропейци в Гватемала ми казваха, че в Коста Рика е мноооого скъпо. Преразказвам, нямам опит от първа ръка.
kafcheto Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 Гватемала и Панама са дестинации, за които не бях помисляла, но самолетните билети и времето ми се струват много подходящи. StefanRusev, може ли линк за сайта? И още нещо, Централна Америка ми е малко непонятна и леко подозрителна - само момиче може ли да пътува насам-натам без да се притеснява? И не, не съм от хората, които сами си търсят белята 1
stanimir Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 (редактирано) Childish беше обикаляла тази година из Гватемала и май си намери другарче за повечето време , но е добра отправна точка ; http://magelanci.com/topic/1946-%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/ Резервацията която Стефан е показал е явно е от сайта на http://www.iberia.com/ и те позволяват да ти се пази резервацията за 24 часа преди да решиш дали да платиш. Търси полетите на I would like to fly multiple routes Редактирано 28 септември, 2014 от stenk
stefanrusev Публикувано: 28 септември, 2014 Автор Публикувано: 28 септември, 2014 От Берлин въобще не се бях сетил - цял месец въртя и дебна от Испания, отделно че Барселона е по приятен град за шляене от Берлин. А и връщането от там до Букурещ е символично - 23евра. Мислихме да се върнем отново в Азия - Борнео, Сулавези, Филипините , Папуа.. но се оказа че най-интересните мероприятия са август затова решихме да сменим континента. Скъпо, евтино - това е! След вашите мнения първата дестинация за следващата година ще е - Гватемала, Белиз, Хондурас, Салвадор, Никарагуа, Коста Рика, Панама. Идея си нямам къде ще ходим и какво ще гледаме затова съвети и мнение не мога да дам, а само приемам!!! Kafcheto- Би трябвало да е безопасно най-малкото защото двама магеланеца ще са из района по това време 5
stanimir Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 Освен да помолим Оги направо да публикува своя плануван маршрут ? Сигурен съм, че има такъв П.С. Ще следя с интерес , че живот и здраве не се знае , знае ли се ... 2
Георги Матеев Публикувано: 28 септември, 2014 Публикувано: 28 септември, 2014 П.С. Ще следя с интерес , че живот и здраве не се знае , знае ли се ... Знае се... 3
stefanrusev Публикувано: 30 септември, 2014 Автор Публикувано: 30 септември, 2014 (редактирано) Някой да откри нещо по-атрактивно или да ги плащам? Хайде, Магеланци, какво не прави човек за бутилка Дъмпъл!!! Редактирано 30 септември, 2014 от stefanrusev
ruwenzogy Публикувано: 30 септември, 2014 Публикувано: 30 септември, 2014 По-атрактивна беше само индийската оферта, но тя се изпари яко дим твърде бързо....
stefanrusev Публикувано: 1 октомври, 2014 Автор Публикувано: 1 октомври, 2014 Купени!!! Сега да видим какво всъщност има там за гледане... 4
ruwenzogy Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Там има много за гледане. Гватемала - поне седмица, Хондурас и Салвадор - по -2-3 дни, Никарагуа - 5-6 дни, Коста Рика - 10, и за Панама - каквото остане. Има невероятни вулкани, страхотни плажове и към Карибите, и към Тихия океан, има дъждовни гори и диви животни, има древни руини на маите и красиви колониални градове, има девствена природа, чудесни водопади и какво ли още не.... 8
Valle Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Тези са ми на изчакване - докато потокът от лава на Pacaya не живне по - осезателно. Fuego пуши, но на мен това не ми е достатъчно. За Коста Рика - вулканът Irazu (в случай, че ти харесало индoнезийския Kelumutu). Аз тая броеница в региона ще я правя евентуално на 2 пъти. 2
stefanrusev Публикувано: 1 октомври, 2014 Автор Публикувано: 1 октомври, 2014 (редактирано) Там има много за гледане. Гватемала - поне седмица, Хондурас и Салвадор - по -2-3 дни, Никарагуа - 5-6 дни, Коста Рика - 10, и за Панама - каквото остане. Има невероятни вулкани, страхотни плажове и към Карибите, и към Тихия океан, има дъждовни гори и диви животни, има древни руини на маите и красиви колониални градове, има девствена природа, чудесни водопади и какво ли още не.... Коста Рика 10 дни !?!?! Ще обърка плановете, и без това се усещам че трябваше да гоним Канкун или Мерида като начална/крайна точка .. Редактирано 1 октомври, 2014 от stefanrusev
ruwenzogy Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Иразу става, но не е от ранга на Келимуту Коста Рика 10 дни !?!?! Ще обърка плановете, и без това се усещам че трябваше да гоним Канкун или Мерида като начална/крайна точка .. Коста Рика може и по-малко, и без това там е най-скъпо. Ама как така ще гоните Канкун или Мерида ? Не сте ли от Гватемала до Панама ? 1
stefanrusev Публикувано: 1 октомври, 2014 Автор Публикувано: 1 октомври, 2014 (редактирано) Вече обмислям варианта - Guatemala sity - Tical - Palenke - Chichen Itza- Beliz - Punta Gorda - Puerto Barrios - Copan и оттам надолу... Само че Punta Gorda- Puerto Barrios по вода а незнам това как става през Гугъл. Редактирано 1 октомври, 2014 от stefanrusev
ruwenzogy Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 (редактирано) Вече обмислям варианта - Guatemala sity - Tical - Palenke - Chichen Itza- Beliz - Punta Gorda - Puerto Barrios - Copan и оттам надолу... Само че Punta Gorda- Puerto Barrios по вода а незнам това как става през Гугъл. Ха, това вече е интересно. Ти прибавяш още почти толкова към първоначалния план. И моите програми са натоварени, ама това надминава и най-смелите ми прогнози. Вярно, че изкушението да видиш Чиченица е голямо, но остави Мексико за друг път. Казват, че и Тикал е не по-малко атрактивен. Вали, който също много обикаля доста, дори отсечката в Централна Америка иска да раздели на две. Аз лично ще правя твоя маршрут след 2-3 години, а преди това маршрута на Служител - Куба и Мексико.. Ти си знаеш най-добре... А за лодките да кажат билите. Редактирано 1 октомври, 2014 от ruwenzogy 1
Childish Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 И според мен Мексико е отделна тема, освен ако целта не е да се посетят повече страни за минимално време. От Флорес има трансфери до Белиз.
stefanrusev Публикувано: 1 октомври, 2014 Автор Публикувано: 1 октомври, 2014 Засега само обмислям идеята да включим Чичен и Паленке , но на първо "търсене" не е невъзможно. Особено ако се пътува с нощни автобуси на големите разстояния. Явно маршрута ще е скоростен ама аз съм си " момче от равнините и разходка сред природата" не ми е по вкуса. Приемам всякакви идеи, мнения и критики!
wilks Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 (редактирано) Аз също имам сериозни намерения за посещение и обикаляне из посочения регион. И при мен като при Valley, пътуванията ще са две минимум, а при друга комбинация може и три. В най-груб общ план: I ватиант: 1. Мексико - Веракруз, Мексико сити, Ривиера Майя, Плая Кармен, Чиченица; Белиз и Гватемала - 4 седмици: 2 в Мексико и по една в Гуате и Белиз 2. Панама - Коста Рика - Никарагуа - 4 седмици: 10 дена в Панама (седмица за карнавала в Сити), 10 дена за Никарагуа, и 5-6 почти транзит за КР. II вариант - При варианта с три пътувания натам: 1. Мексико се комбинира с Куба, като за Мексико остават само градовете на север (част от планът на Оги) 2. само Южно Мексико (плажовете и руините) + Гуате и Белиз И третото остава като второто при първия вариант. И трите по 4 седмици +/- 4-5 дена, зависи вече от конкретното свободно време, и цени на билети и комбинации. За Хондурас и Салвадор нямам нито планове, нито намерение да ходя. Поне засега : ) И аз смятам, че планът ти е твърде амбициозен. Но както се отбеляза в друга тема - зависи от приоритетите на пътуващия, от начина му на организация, от това какво му е интересно да разглежда и върши на нови места...въобще за всеки е индивидуално Редактирано 1 октомври, 2014 от wilks 4
slujitel Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Засега само обмислям идеята да включим Чичен и Паленке , но на първо "търсене" не е невъзможно. Особено ако се пътува с нощни автобуси на големите разстояния. Явно маршрута ще е скоростен ама аз съм си " момче от равнините и разходка сред природата" не ми е по вкуса. Приемам всякакви идеи, мнения и критики! Аз, като човек, на който му предстои Мексико бих те посъветвала да не се задоволяваш само с полуостров Юкатан. Да отидеш до Мексико и да не видиш Теотихуакан е голям пропуск, освен ако не планираш да го повториш. Около Мексико сити има и други интересни места, а и самия град си заслужава, но в това пътуване няма да ти стигне времето, то е ясно.
Childish Публикувано: 1 октомври, 2014 Публикувано: 1 октомври, 2014 Моят съвет е - планирай какво ще посетиш в другите страни и като видиш какво време ти остава за Гватемала и Мексико - тогава вземи решение какво ще гледаш там и дали изобщо ще ходиш в Мексико. Иначе: Гватемала Сити - Флорес - има нощен автобус. Има и полет два пъти дневно, но така и не го изпробвах. 1
stefanrusev Публикувано: 3 октомври, 2014 Автор Публикувано: 3 октомври, 2014 Моят съвет е - планирай какво ще посетиш в другите страни и като видиш какво време ти остава за Гватемала и Мексико - тогава вземи решение какво ще гледаш там и дали изобщо ще ходиш в Мексико. Иначе: Гватемала Сити - Флорес - има нощен автобус. Има и полет два пъти дневно, но така и не го изпробвах. Освен лонлипланет и трипадвайзора, има ли други полезни сайтове за този район? До тук по-важното което разбрах е че ще трябва да понауча малко испански...
ruwenzogy Публикувано: 3 октомври, 2014 Публикувано: 3 октомври, 2014 До тук по-важното което разбрах е че ще трябва да понауча малко испански... Това не е задължително. Аз обиколих няколко страни само знаейки числата. Навсякъде можеш да се оправиш. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега