AlexandraKo Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 А реката Дунав ли е? Не е Будапеща, не е Дунав, не е Порто, не е Сеул. Това стана ясно до сега. Дай да започнем отякъде: В Азия ли е? 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) А, сега де?!? Попитах дали не е в Европа AlexandraKo ,пита дали не е Азия Ясно определено не е Истанбул-поне по две причини-няма минарета и Фичо не е бил там Сградата на преден план-според нея реших да е Европа,нещо популярно е защото на светло всички ще я познаем. Може и нещо островно да е като Великобритания например? Със сигурност не съм била там Редактирано 29 март, 2017 от Сосче! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 А, сега де?!? Попитах дали не е в Европа AlexandraKo ,пита дали не е Азия Ясно определено не е Истанбул-поне по две причини-няма минарета и Фичо не е бил там Сградата на преден план-според нея реших да е Европа,нещо популярно е защото на светло всички ще я познаем. Може и нещо островно да е като Великобритания например? Със сигурност не съм била там да се яви Фичо, че да ни упъти. ;) Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Дъблин, нещо? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) Европа е. Не е Великобритания. Не е Дъблин, Фичо още не е ходил в Ирландия И реката не е Дунав. Редактирано 29 март, 2017 от Фичо 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Нещо северно ще е.. поне арихитектурно ми прилича на нещо скандинавско Швеция, Дания или пък Белгия... Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 А на мен тоя покрив в долния десен квадрант ми е малко френски Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Швеция, Дания или пък Белгия... Поли е на прав път Айде малко светлина: Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) Дания,защото симпатизирам на Хамлет Редактирано 29 март, 2017 от Сосче! 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Не е ли Стокхолм? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) Не е Дания, не е Стокхолм. Айде и жокерче - не толкова отдавна, в сградата, която се вижда на преден план на нощната снимка, се взимаха решения, които имаха значение както за цяла Европа, така и конкректно за България (и Румъния) Редактирано 29 март, 2017 от Фичо Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Маастрихт? Връзка към коментар
Добри Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 От така дадените жокери заключавам, че важни решения за България днес се взимат предимно в Белгия. А такова разположение с река, мостове и възвишение има в Намюр. 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) А такова разположение с река, мостове и възвишение има в Намюр. Браво на бай Добри. Намюр е столицата на белгийската франкофонска провинция Валония. Снимката е направена от цитаделата с изглед към мястото, където се сливат реките Самбр и Мьоз, която на нидерландски се казва Маас и както вече се досещате - град Маастрихт във фламандската част на Белгия Нидерландия също се намира на тази река. Сградата с червените фасади, за която стана дума, е парламентът на провинция Валония и жокерът ми беше свързан с обстоятелството, че точно валонците известно време отказваха да подпишат споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, а връзката с България пък е, че ЕС беше поставил като условие в споразумението Канада да отмени визите за българи и румънци, а ако не беше подписано СЕТА, визите можеше да останат. (Това все още не е изключено, защото споразумението трябва да се ратифицира от парламентите на страните членки и е възможно някоя страна да не го ратифицира, вкл. България, за което има заявки от някои парламентарни партии.) Намюр се намира на около 35км от летище Шарлероа, което го прави удобен за посещение, предвид това, че до там имаме на разположение полети на добри цени с Wizz и Ryan. Както е ставало дума и в други теми - разходка до Намюр може да се комбинира и с посещение на близкото градче Динан, в района има също няколко замъка, абатства, пивоварни, къща-музей на Адолф Сакс, изобретил саксофона, музей на бирата Leff. Ето още малко снимки от Намюр и Динан. Редактирано 29 март, 2017 от Фичо 22 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) Ха! Водех се повече от логиката по изключване, не че ги знам всички тези факти в детайл. Каза, че Поли е на прав път с Швеция, Дания и Белгия, после изключи Дания и Стокхолм. Помислих си на дневната снимка - това едва ли е друг шведски град - фламанеят ми тия къщи. И фиксирах Белгия, за чието първо споменаване заслуга има Поли. После просто навързах с Намюр, понеже не са кой знае колко белгийските градове с крайречни високи акрополи, стари мостове и разгърната площ. А и се връзваше с другата информация. Но отстъпвам на Поли, защото съм спал само 2 часа - сега лягам и умирам, че тотално нямам пауър да водя играта, а утре до обяд съм офф. Редактирано 29 март, 2017 от Бай Добри 5 Връзка към коментар
zon Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Браво на бай Добри. Намюр е столицата на белгийската франкофонска провинция Валония. Снимката е направена от цитаделата с изглед към мястото, където се сливат реките Самбр и Мьоз, която на нидерландски се казва Маас и както вече се досещате - град Маастрихт във фламандската част на Белгия също се намира на тази река. Фичо, ще ни вкараш във война с Нидерландия. 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 (редактирано) Фичо, ще ни вкараш във война с Нидерландия. Ха-ха, верно , как съм го написал това , още повече, че Маастрихт е единнственият град в Нидерландия, които съм посещавал. Отивам да го поправя. Единственото ми успокоениение е, че даже и на държавни глави се случва да правят подобни грешки Редактирано 29 март, 2017 от Фичо 3 Връзка към коментар
cumalissa Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Красиво е. Връзка към коментар
zon Публикувано: 29 март, 2017 Сподели Публикувано: 29 март, 2017 Ха-ха, верно , как съм го написал това , още повече, че Маастрихт е единнственият град в Нидерландия, които съм посещавал. Отивам да го поправя. Единственото ми успокоениение е, че даже и на държавни глави се случва да правят подобни грешки Той Маастрихт е по-различен от другите градове в Нидерландия. Ако беше написал Валония към Нидерландия, щях да те почерпя. Снимката на нощен Намюр (Namen) e много красива със светлините и отраженията в реката. 1 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 30 март, 2017 Сподели Публикувано: 30 март, 2017 ...или пък Белгия... Последно повикване на пасажер Polina да качи снимка като първа хванала държавата Връзка към коментар
Polina Публикувано: 30 март, 2017 Сподели Публикувано: 30 март, 2017 Последно повикване на пасажер Polina да качи снимка като първа хванала държавата Благодаря, Бай Добри! Ти си на ред... Мен днес ме подновяват с различни драйвери и няма да имам възможност да пускам снимка.. Доволна съм поне, че съм била от полза за познаването на загадката! 3 Връзка към коментар
Добри Публикувано: 30 март, 2017 Сподели Публикувано: 30 март, 2017 (редактирано) Благодаря, Бай Добри! Ти си на ред... Мен днес ме подновяват с различни драйвери и няма да имам възможност да пускам снимка.. Доволна съм поне, че съм била от полза за познаването на загадката! Моля! Разбира се, че беше от полза, основна дори Добреее. Тогава като сме тръгнали с изгледи от градчета - това дали ще ви затрудни? Редактирано 30 март, 2017 от Бай Добри 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 30 март, 2017 Сподели Публикувано: 30 март, 2017 Ох нещо ми е много познато .... може и да бъркам ...... Поморие , Китен нещо такова. Връзка към коментар
Добри Публикувано: 30 март, 2017 Сподели Публикувано: 30 март, 2017 Ох нещо ми е много познато .... може и да бъркам ...... Поморие , Китен нещо такова. Въпреки че автоматично създава впечатление за черноморието, не е 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 март, 2017 Сподели Публикувано: 30 март, 2017 Франция? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега