woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Замъкът Вавел в Полша? Че е замък, замък е, но не е в Полша... Много интересен замък... на мен много ми хареса Ето още една снимка от вътрешността... (простете за фотографските ми умения ) Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Манастирът Страхов в Прага? Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Манастирът Страхов в Прага? Това е замък и не се намира в Чехия Един жокер: Реката, на която е разположено градчето със замъка е гранична за две страни Връзка към коментар
домосед Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Гранична само за две страни? Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Да налучкам малко - река Дунав между Унгария и Словакия? Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Гранична само за две страни? Реката преминава само през териториите на две държави и в продължение на 70 километра служи за граница между тях Снимка към реката, града и замъка от другата държава Да налучкам малко - река Дунав между Унгария и Словакия? Не е Дунав Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Рейн ли е? Зауер? Редактирано 14 ноември, 2014 от Kaloyan89 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Рейн ли е? Не е Рейн . Реката е дълга около 240 км и преминава също през един много известен град (в имената им има дори обща част ) Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Ptuj, Slovenia? Връзка към коментар
aneliya Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Залцбург ама не знам точно как се казва зебележителността 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Залцбург ама не знам точно как се казва зебележителността Реката минава през Залцбург и се казва Залцах, но забележителността не е в Залцбург Връзка към коментар
Костов Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Това е замъкът в Бургхаузен Германия Редактирано 14 ноември, 2014 от Костов 2 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Това е замъкът в Бургхаузен Германия Да това наистина е Замъкът Бургхаузен . Уникалният замък Бургхаузен (Burghausen Castle) се счита за най-дългата крепост, която може да се види не само на територията на Германия, но и в рамките на цяла Европа. Замъкът се разпростира на 1 043 метра дължина в едноименното баварско селище, което се намира в южната част на Баварския регион. Цялата крепост доминира над околния район от своето високо било, което стои на западния бряг на река Залцах, която очертава границата между Германия и Австрия. Замъкът Бургхаузен изглежда така сякаш не е помръднал под влияние на вековната си история. Целият комплекс е разделен на общо шест двора, а части от защитна структура достигат до градчето и се интегрират в негови градските стени. Предполага се, че укрепена постройка на това място над река Залцах е имало хилядолетия назад, но за първообраз на днешния Бургхаузен се счита дървената крепост, построена на този хълм около 600 година. Тя се е използвала за резиденция на херцозите на Бавария, както и за контрол и защита на каналите за пренасяне на сол по самата река. Първото разширяване на замъка Бургхаузен става през 1090 година. За жалост по-голямата част от тази оригинална средновековна структура не е успяла да се запази до наши дни. Крепостта остава седалище на графовете на Бургхаузен до 1163 година. В същата година замъкът преминава в ръцете на Хайнрих Лъва (Heinrich the Lion), който остава в Бургхаузен до 1180 година. През 1180 година първият херцог на Бавария Отон Вителсбах прави още едно разширение. През 1255 година граф Хайнрих XIII разширява значително крепостта и издига тези части от нея, които са достиганли и до наши дни. Най-важните периоди в разрастването на Бургхаузен обаче си остават тези при управлението на последните трима графове на Долна Бавария - Хайнрих, Людвиг и Джордж. Сегашният Бургхаузен е разделен на цели шест двора, всеки от които има самостоятелни укрепени порти, ров и спускащ се мост. Всеки един от тези части на комплекса има своя собствена история, защото те са издигнати в различни етапи през вековете. Дворецът в резиденцията на херцога се намира в рамките на първия двор. Тук е и Готическата зала, известна като Durnitz, още една сграда с прозвището Kemenate, параклисът на вътрешния замък, издигнат през 13 век и хазната. Вторият двор на Бургхаузен е изключително голям и просторен, но сградите тук не са реставрирани. В третия двор може да се види един от най-добре запазените спускащи се мостове от епохата на Средновековието. Той е изцяло дървен, като покрива участък от 27 метра под ров с дълбочина 8 метра. Четвъртият двор на Бургхаузен е потънал в мистицизма на вещици и страшни средновековни истории, защото тук се намира т.нар. Кула на Вещиците, тъмниците и затвора. В петата част на замъка може да се види още един готически параклис от 15 век и една главна кула. Шестият двор на Бургхаузен е най-големият и най-промененият през вековете. В самата му среда стои Часовникова кула. Костов твой ред е да продължиш играта Редактирано 14 ноември, 2014 от woman_in_white 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Ураааааааааааааааа и аз познах загадкаааааааааааа :yahoo: Ето и нещо лесничко от мен. Къде се намира тази църква и ако може да кажете името и? Успех! Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Имам снимка пред тази църква, намираща се в Италия, по конкретно в Тоскана Връзка към коментар
traveler Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Май Флоренция Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Май Флоренция Не е Флоренция, но река Арно минава и през този град Връзка към коментар
Petkan Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Пиза, Италия. Името не си го спомням, а по-вероятно и не съм го знаел. Не съм особено голям почитател на този вид забележителности. Просто имам снимка на същата църквица някъде из архивите. Който знае името и, нека зададе следващата загадка. 2 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Правилно, в Тоскана е но не е във Флоренция. Май woman_in_white се досеща? Правилно Petkan Градът е Пиза 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 За името мога да ви дам жокер Разходете се с Google maps по река Арно в Пиза и ще го видите Връзка към коментар
traveler Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Разходих се намерих я прочетох за църквата,наистина е интересна,ходи ми се там. 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Църквата е Santa Maria dela Spina Построена през 1230 година като Santa Maria di Pontenovo Името се променя на Spina през 1333 година когато в църквата е донесен трън от трънения венец на Исус Христос traveler ти си И ти пожелавам като отидеш в Пиза да отидеш да я видиш тази джобна готическа църква Връзка към коментар
traveler Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Petkan или woman_in_white познаха ,аз предположих Флоренция. Връзка към коментар
Костов Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 (редактирано) Petkan или woman_in_white познаха ,аз предположих Флоренция. Вярно бе. И тъй като Petkan написа името на града - Пиза нека той бъде следващият Petkan ти си следващият Редактирано 14 ноември, 2014 от Костов Връзка към коментар
Petkan Публикувано: 14 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2014 Така да бъде. Макар и малко по-различна от обичайното, ето я и моята "забележителност": От това по-лесно, здраве му кажи 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега