Тони Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Той нямаше никакви снимки и помоли друг да пусне. Ти си. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Опа, нещо се забавих и цяла снимка е минала между другото, значи Gamina (общо взето форума казва като има нови постове докато пишеш, ама сега не сработи) Връзка към коментар
Gamina Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 те моите са лесни. Някой дали знае къде се намира този слънчев часовник Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Великобритания? От страните, които си била за там ми прилича 1 Връзка към коментар
Gamina Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Страната е тази, сега градът да намерим Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Много слънчево за там, но да изкажа някакво предположение все пак... сградата ми се струва стара... в Централната част на острова ли се намира? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Оксфорд? (резервен отговор: Кембридж) 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Нека и аз участвам с Йорк . Връзка към коментар
Gamina Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Оксфорд? (резервен отговор: Кембридж) Оксфорд е. Домосед е наред. Часовникът, ако не бъркам, беше на гърба на една от сградите на Merton College. При всяко положение е близо до него. А Merton College, освен с всичко останало, е известен и с това, че в него е преподавал Толкин. 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Със следващата гатанка ще отдадем почит на магеланците пионери. Градът е Париж. Въпросите са: 1. Кое е гробището 2. Чий е гробът на първата снимка Гробът на втората снимка е от същото гробище. Познаването му е извън конкурсната програма, защото човекът няма славата точно на магеланец. Няма проблем да правите каквито искате справки в интернет или по библиотеките В моите сводки и албуми няма да го намерите. Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Да започнем с Пер Лашез? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Да започнем с Пер Лашез? Не започваме добре Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Мореплавател? 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Мореплавател? Да. Връзка към коментар
aneta72 Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Монпарнас? Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Да. Прави ли околосветско плаване? Монпарнас? И аз за това мисля, но... Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Нека започнем от някъде Зола, Русо, Волтер, Юго ...... ? Връзка към коментар
traveler Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Монпарнас със сигурност Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Айде да кажа предположение... Жул Дюмон-Дюрвил? 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Там на френски пише "първо пътешествие около света", ама от него са се върнали само 18 и така като гледам ще е странно някой от тях да е погребан в Париж. Вероятно е французин обиколил света, и пише ботаник, та може да е Дюмон Дюрвил. Вече ме изпревариха 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Айде да кажа предположение... Жул Дюмон-Дюрвил? Да. Жул Дюмон-Дюрвил. Един от великите европейски изследователи на Тихия окен и Южните морета от първата половина на XIX век, и може би най-видното френскo име сред тях. Любопитно е, че смъртта го е застигнала при железопътна катастрофа. Гробището наистина е Монпарнас. Вторият гроб е на световния шампион по шах от 20-те и 30-те години Александър Алехин. aneta72 позна първа гробището, но woman_in_white позна по въпроса с по-голям тежест, следователно е неин ред. 2 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Мисля, че aneta72 трябва да продължи (ако няма нищо против естествено), защото първа позна гробището, а аз само предположих чий гроб е там . Връзка към коментар
aneta72 Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Благодаря, но Анета в момента няма нищо под ръка.... Давай! Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Ами и аз нямам много неща под ръка, но... Коя е тази забележителност и къде се намира? Връзка към коментар
Polina Публикувано: 21 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2014 Хм, прилича ми на Дяволския мост до с. Дядовци? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега