iMari Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Някъде по Златният рог,между моста на Ататюрк и Галата или от Българската църква. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 43 минути , Сосче! каза: Прекрасен залез! Никой ли не се сеща от къде е?Залагам на Европа. преди 40 минути , Фичо каза: Да, хубав залез, аз бих пуснал един изстрел в тъмното към Стамбул преди 37 минути , Мари Николова каза: Някъде по Златният рог,между моста на Ататюрк и Галата или от Българската църква. Правилно предполагате, че е Европа, но не е Истанбул. Там щеше да има поне две джамии в кадъра. Давам подсказка с по-разпознаваема сграда, снимана по същото време от същото място. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 2 минути , bulpa каза: Венеция? Питах от кое място е направена снимката. А на снимката се вижда Венеция, както правилно отбеляза. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Е така вече е лесно - Санта Мария дела Салуте, снимана вероятно от Джудека... или от Сан Джорджо Маджоре 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 2 минути , Фичо каза: Е така вече е лесно - Санта Мария дела Салуте, снимана вероятно от Джудека... или от Сан Джорджо Маджоре От втория път си познал - снимала съм от S. Giorgio - от площадчето пред църквата. @Фичо - ти давай новата загадка, моля. Та да си знаете, че това е най-доброто място за снимане на залез във Венеция. Предполагам, че от купола на църквата е още по-впечатляващо, но не работи по това време. И ето още две снимки от там, но ако бях пуснала тях, щяхте да познаете за 20 секунди: 3 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Нека @bulpa да пусне загадка, че аз забравих какво си бях наумил да пусна 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 @Фичо давай, давай, нямам готовност за загадка. Благодаря, че преотстъпи реда си, но не мога да се възползвам 🙂 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Добре тогава - ето загадката от мен 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 @Фичо, не знам мястото, но имам спомен за твоите снимки от тази тема. Затова казвам Ванкувър, Канада. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 1 минута , Граф Вронски каза: Затова казвам Ванкувър, Канада. Топло, ама не е Ванкувър. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 42 минути , Фичо каза: Топло, ама не е Ванкувър. Фериботът за там пресичаше териториалните води на САЩ, нал' тъй 😉 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Гледайки къде може да се отиде наблизо около Ванкувър, видях град Виктория. И слагайки човевето на google -> точно в десятката: 3 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 4 минути , master_of_germs каза: Фриботът за там пресичаше териториалните води на САЩ, нал' тъй 😉 Тъй-тъй 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 2 часа, Граф Вронски каза: Гледайки къде може да се отиде наблизо около Ванкувър, видях град Виктория. И слагайки човевето на google -> точно в десятката: Точно така, това е Виктория, столицата на Британска Колумбия. Градът се намира на о-в Ванкувър (за разлика от град Ванкувър, който е на континента ) Както master_of_germs правилно е отбелязал - ферито за Виктория минава през териториални води на Щатите, така че намерих начин да мина (в известен смисъл) и през САЩ без виза , но знам че във форума се следи строго за валидиращите събития ( @домосед е известен експерт в материята ) поради което не съм си включил Щатите в посетените страни. Пътуването с ферибота за Виктория е много приятно , защото като се прекоси протока, плаването продължава между множеството малки островчета от архипелага в южната част на големия остров Ванкувър. (Апропо - нещо подобно е при плаване с ферибот/круиз от Стокохолм за Хелзинки или Талин - на тръгване от Стокхолм дълго време корабът се промушва между островите около шведската столица) Самата Виктория е приятно и спокойно градче с хубава марина с интересни плаващи шарени къщури около Fisherman's Wharf и с кътчета само за мъже за вярващи мъже и както казах - само за мъже ............................................................................................................................................ а сградата вдясно на снимката от загадката е емблематичният за града хотел Fairmont Empress Пощенската кутия на Royal mail във фоайето, писмата се събират всеки делничен ден в 9:00. Наблизо е и Парламента на Британска Колумбия (малко контражур е дошла снимката) , като вдясно в сянката е статуята на - както не е особено трудно да се досетим - Хър Маджести кралица Виктория. Ваше Благородие @Граф Вронски , Вие сте на ход. 9 1 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 Докато уважаемият граф мисли: Кат рече Хър Маджести, та се сетих нещо.интересно. Тия дни, по повод на посещението на Тръмп, прочетох, че тя е познавала лично, всички американски президенти от Труман насам. От 1951 година до днес. Дали ги помни, само тя си знае:)))) 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 7 минути , AlexandraKo каза: ... че тя е познавала ... Имаш предвид Елизабет II 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 юни, 2019 Сподели Публикувано: 11 юни, 2019 преди 16 минути , Фичо каза: Имаш предвид Елизабет II Да,да, за нея говоря. Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 12 юни, 2019 Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 @Фичо, благодаря за хубавия разказ и хубавите снимки! Западна Канада ми е в списъка (заради теб още преди като беше споделям снимките в онази тема). Опитах се да измисля някаква загадка. Дано да се получи. Търсим населеното място от снимката. Снимката не е моя, не съм бил там, откраднах я от Google street view. 😆 Помощни жокери: Следващите две изображения имат връзка с търсеното място: 2 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 юни, 2019 Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 Тордесиляс ... и договорът за подялба на света между Португалия и Испания с т.нар. "Папски меридиан". 6 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 12 юни, 2019 Сподели Публикувано: 12 юни, 2019 преди 3 минути , master_of_germs каза: Тордесиляс ... и договорът за подялба на света между Португалия и Испания с т.нар. "Папски меридиан". Правилен отговор. Ти си. 🙂 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 Къде си е намерил сродна душа Клъвдий II Бух? 😉 П.П. За по-лесно ориентиране има и карта 😉 1 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 юни, 2019 Сподели Публикувано: 15 юни, 2019 На тая карта всички подправки ходят към Гьотеборг! 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 18 юни, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега