Zaro Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 Да пуска който иска, аз няма да мога. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 (редактирано) Да, те са Те са почти слепи, защото в тъмната вода и в мътилката така и така не се вижда, ориентират се с ехолокация. Малките са сиви и с възрастта стават все по-розови. Много му дълга човката на тоз делфин :unsure: И колко много зъбовееееее Редактирано 12 декември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 Пускам, че иначе нямам никакви шансове. Къде е това място? 6 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 Куба? Струва ми се в далечината кубинското знаме 4 Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 (редактирано) Да, Малекона в Хавана И да се добавя за точност - El castillo de los tres reyes magos de Morro. Редактирано 12 декември, 2014 от Iva_a Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 Не казахте нищо дали сме познали с Жената в бяло снимката Теди я няма, аз излизам и си позволявам да кажа нещо за този замък, построен ва 1585 г. . Той е един от символите на Хавана. Имал е ключова рола в защитата на града от набези. По традиция от векове, в 9 часа вечерта изстрел от оръдие обявява затварянето на града. Традицията продължава и днес. Бързам да пусна една много лесна снимка, Жената в бяло, надявам се, няма нищо против. Отговорът ни беше колективен. Къде е правена снимката и какво има на нея, освен малкия ми син? 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 (редактирано) Жената в бяло, надявам се, няма нищо против. Отговорът ни беше колективен. Къде е правена снимката и какво има на нея, освен малкия ми син? DSCN3179.JPG Естествено, че нямам нищо против... аз само предположих от видяното. Ти отговори точно и правилно. Малкият ти син е голям сладур... Да ти е жив и здрав А по темата... Мексико? Градът на маите Чичен Ица? Edit: След допитване до Енциклопедията на пътешественика (подарена ми от cck ), изглежда, че предположението ми май е вярно? Редактирано 12 декември, 2014 от woman_in_white 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 това е един от градовете на маите, но кой точно не мога да кажа 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 12 декември, 2014 Сподели Публикувано: 12 декември, 2014 Познахте, това е Хавана, Куба. Всъщност за мен по-важната забележителност на снимката не е замъка, а Малекона. В град, в който местните не могат да си позволят почти нищо, дори питие в бар, защото то струва едноседмичната им заплата, булеварда опасващ километри от крайбрежието е най-интересното място, където кубинците се събират, разделят, обичат, забавляват, разговарят и правят още един куп неща. На снимката деца се търкалят и играят в локвите под вълните. 3 Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Познахте, това е Хавана, Куба. Всъщност за мен по-важната забележителност на снимката не е замъка, а Малекона. В град, в който местните не могат да си позволят почти нищо, дори питие в бар, защото то струва едноседмичната им заплата, булеварда опасващ километри от крайбрежието е най-интересното място, където кубинците се събират, разделят, обичат, забавляват, разговарят и правят още един куп неща. На снимката деца се търкалят и играят в локвите под вълните. Аз също първосигнално отговорих Малекон. Тази дума значи много по тия земи. Не е просто крайбрежен булевард. Това е едно много специално място. Връзка към коментар
Iva_a Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Да, това е едни от градовете на маите - Чичен Ица и по-точно Храмът на войните. Чичен Ица е навярно най-големият, значим и удивителен град, издигнат от маите, който днес се намира на територията на Мексико. Тук има няколко малки езера, които се наричат сеноте. Именно до едно такова езеро, в северната част на полуострова е издигнат невероятният исторически град на маите Чичен Ица. Днес този най-значим комплекс, завещан от великата цивилизация на маите е включен в списъка със световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Селището е изградено от народа Ица от групата на маите, които мигрирал в региона някъде през 7 век. Малко по-късно, около 10 век, Чичен Ица е превзет от народа на толтеките, който изживява тук своя културен апогей в тяхната цивилизация. Смята се, че Чичен Ица е започнал да се изгражда още около 5-ти век. Днес този исторически комплекс се счита за най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации и за най-големият индиански град на територията на Мексико. Това точно е Храмът на войните на границата на джунглата -някога е била просторна зала с безбройни колони, изобразяващи войни. Съвсем ясно по каменните барелефи могат да се видят изобразени толтекски войни с пробити носове, готови за битка, които са накичени с украшения от пера на главата. 3 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 (редактирано) За да не спирам играта... Къде е правена тази снимка? Коя е тази забележителност? Редактирано 13 декември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Това е абонатната станция в стария ми блок в Младост 4. 5 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Това е абонатната станция в стария ми блок в Младост 4. Чудесно... трябва да дойдем да я разгледаме. То и пари може да събирате с такава абонатна станция Ключ към загадката: Сградата е творение на един от най-великите архитекти 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Аз лично и на идея си нямам какво е това, камо ли къде е. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Катедрала някъде в Андалусия? Връзка към коментар
Zara Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 сякаш е двореца Гюел на Гауди 2 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 (редактирано) Катедрала някъде в Андалусия? Не е катедрала... . Извинявам се, че чак сега отговарям, но нямах възможност сякаш е двореца Гюел на Гауди Да той е Edit: Това е едно от творенията на Гауди Палау Гюел (Palau Güell) е един от ранните шедьоври на Гауди. Намира се непосредствено до Ла Рамбла (долната част към пристанището) в Барселона. В началото на 80-те години на 19 в. богатият индустриалец Еузеби Гюел-и-Басигалупи, основен възложител на архитекта, поръчва сградата като пристройка към основната си резиденция на Ла Рамбла. Получила се е екцентрична комбинация от стилове, за които Гауди е черпил вдъхновение от минали образци и особено от готическото и ислямското изкуство. Снимката е правена в Централния салон на Палау Гюел. В него се влиза през разкошна врата. От основата тръгват четири параболични арки, които се събрат в купол. Понякога залата се е превръщала в параклис, но олтарът е унищожен по време на Гражданската война. Вътре има и малък орган. Покривът е много интересен и от него се открива страхотна гледка. Zara, очакваме твоята загадка... Ето още няколко снимки от там Редактирано 13 декември, 2014 от woman_in_white 8 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 познала съм, значи Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 познала съм, значи Да и е твой ред да продължиш с играта Връзка към коментар
Zara Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 извинявам се за забавянето кое е мястото, където се разхождат тези странни перушанки? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 Прилича ми на фонтана на Даяна в Хайд парк. Връзка към коментар
Zara Публикувано: 13 декември, 2014 Сподели Публикувано: 13 декември, 2014 (редактирано) Да, това е мемориалът на принцеса Даяна. Ландшафтен архитект е американката Катрин Густавсън. Изграден е от корнуолски гранит от 545 елемента, високотехнологично обработени, затварящи 210-метрово „колие”, тежащо 700 тона. Водата тече от най-високата точка в двете посоки и минавайки през каскади и водовъртежи се „укротява” в спокойния басейн в долната част. Водата непрекъснато се обновява. Символизира открития характер на принцесата и близостта й с хората. Достъпът е контролиран, но спокойно можете да охладите краката си, а малчуганите дори се къпят в горещите дни. Мари Николова - чакаме твоята снимка-загадка ...да добавя още една снимка: Редактирано 13 декември, 2014 от Zara 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 Най-после и аз да позная нещо . Извинавам се за забавянето. Къде е правена снимката? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 Лоро парк на Тенерифе? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега