iMari Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 Да,това е Лоро Парк в северната част на Тенерифе,чудно място където животните обитават близка до естествената си среда. Снимката е от шоуто с косатките,животни които много трудно се подават на дресировка и на малко места може да се види подобно нещо. Браво на Александра! Още снимки(съжалявам за качеството): 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 На домашния компютър нямам много снимки, ето нещо не много трудно,за да не спира играта: Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 о.Тасос? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 (редактирано) Да, там е: " Манастирът "Архангел Михаил" е разположен на пътя към Alyki, на около 25 км на юг от Лименас. Това е най-големият и най-известния манастир на Тасос построен e в красива местност през 18 век. В началото е бил под зависимостта на манастира Philotheos от Атон. По онова време много манастири от Атон са притежавали имоти на Тасос.Манастирът е запазил колекция от религиозни предмети и произведения, създадени от монасите. Най-ценната от тях е част от пирон от разпятието на Исус Христос. Голям религиозен празник всяка година е първия вторник след Великден, тогава до манастира се провежда шествие, което започва от малкото селце Теологос. Точно под манастира до морето има пещера със светена вода, която е свързана с историята на манастира. По време на падането на Константинопол и превземането му от турците, въпреки потисничеството на завоевателите, вярващите продължават да се стичат в храма. Турците, забелязват вярата на хората и чудесата на светеца и изпращат хора с цел да се унищожи манастира. Един от тях се осмелява да влезе в храма и да оскверни светената вода. В същия миг пада гръм от светеца и злодея остава покосен мъртъв на пода, а през пролетта светената вода изчезва от храма и се появява в пещерата.Интересна особеност на манастира "Архангел Михаил", който е изключително женски е, че той е построен на ръба на една стръмна скала точно над морето. По този начин манастирът дава великолепна панорама към Егейско море. " Копнах го набръжко, че УтивЪмИ на бал ;) ;) Ето още няколко снимки. Мястото е прекрасно, който ходи на Тасос да не го пропуска. , Мари, пак си ти Редактирано 14 декември, 2014 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 декември, 2014 Сподели Публикувано: 14 декември, 2014 Стига бе,как само ми върви.... Мястото наистина е много красиво! Сега новата снимка: Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Скандинавско, Дания? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Не,но е в Европа. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Уелс или Ирландия? Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 (редактирано) Северна страна ли е? Латвия? Нещо като червено флагче виждам на едната от моторниците... Редактирано 15 декември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Уелс или Ирландия? Дай надолу Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Гърнси или Джързи са надолу. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Южна Англия.Флаговете може да са разнообразни, предвид характера на събитието което се провеждаше там. Снимка жокер: Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Шкорпиловци ? 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 (редактирано) Това някакво състезание с лодки ли е ? Редактирано 15 декември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Това някакво състезание с лодки ли е ? Правилно! Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Това да не е Боденското езеро ? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Саутхемптън, Портсмут или Плимут? Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Брайтън? (че е в района) Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Извинявам се , че се включвам чак сега,но бях заета. Брега гледа към града от където тръгва Титаник. Връзка към коментар
Zara Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 (редактирано) Саутхемптън значи...Заро е познал в такъв случай. Редактирано 15 декември, 2014 от Zara Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Не,мястото от снимката е срещу Саутхемптън, а събитието се казва Royal Yacht Squadron Regatta.Още малко и разкривам загадката,да не ви мъча . Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Yacht_Squadron За това ли става въпрос? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Това е Isle of Wight,по-конкретно градчето Cowes.За този остров и аз не бях чувала нищо преди да отида на летен курс по английски в Саутхемптън.От училището в което бях всяка седмица организираха екскурзии до различни интересни места.Като видяхме в графика Cowes trip ,дълго време никой не се записа за него,защото си мислехме,че искат да ни запознават с особеностите на британското животновъдство . Острова е прекрасен.Два пъти ходих и неможах да го разгледам целия,а има какво да се види.Целогодишно се провеждат всякакви фестивали,карнавали,концерти.Много известни личности имат къщи там,главна атракция е къщата на Ози Озбърн. Смахнато звучи,но на мен ми напомня повече на Южна Италия ,отколкото на Англия и настроението е същото. Въпросното събитие е по-известно като Cowes Week и е най-голямата регата в света датираща от 1826.Много зрелищно състезание,съжалявам ,че нямам достъп до снимките от слънчевия си ден там за да покажа колко е красиво. Ето информация за острова и регатата:http://www.visitisleofwight.co.uk/events/cowes-week Настроението беше страхотно имаше музика на живо,вкусна храна и пазари на открито,дами с шапки и костюмирани господа,както и обикновени английски гамени . Ако отидете в района,задължително посетете острова.Проверете преди това за интересни събития. 3 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Това е Isle of Wight,по-конкретно градчето Cowes.За този остров и аз не бях чувала нищо преди да отида на летен курс по английски в Саутхемптън.От училището в което бях всяка седмица организираха екскурзии до различни интересни места.Като видяхме в графика Cowes trip ,дълго време никой не се записа за него,защото си мислехме,че искат да ни запознават с особеностите на британското животновъдство . Аз също не бях чувала за остров Уайт, докато преди няколко години едни познати не се пренесоха да живят там... . Разказват, че е страхотно място, а и това, което си написала го потвърдждава. Мари Николова трябва да посочиш кой ще продължи играта 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 15 декември, 2014 Сподели Публикувано: 15 декември, 2014 Ох,да.... Заро, май, беше най-близо.... ....въпреки ,че предположенията на Тешкар също не са за подценяване :) 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега