Прескочи до съдържание

Изпускане на отсечка от самолетен билет

Препоръчани мнения

Не знам дали тук му е мястото, но така или иначе въпросът ми е свързан с Qatar Airways, та се шмугнах в тази тема. Изскочи неустоима оферта и ни се иска да направим някои промени в програмата,та...  питането ми е следното: При закупен билет от четири сегмента (IST-DOH, DOH-KUL, KUL-DOH, DOH-IST) дали ако не използваме третия, ще ни допуснат до последния полет?

Връзка към коментар

Не знам дали тук му е мястото, но така или иначе въпросът ми е свързан с Qatar Airways, та се шмугнах в тази тема. Изскочи неустоима оферта и ни се иска да направим някои промени в програмата,та...  питането ми е следното: При закупен билет от четири сегмента (IST-DOH, DOH-KUL, KUL-DOH, DOH-IST) дали ако не използваме третия, ще ни допуснат до последния полет?

Не. В момента, в който изпуснеш третата отсечка, целия билет нататък изгаря. 

Връзка към коментар

Пфууу, пък аз изгубих един час да ровя в сайта на катарците, вместо да си задам въпроса тук и да получа отговор до минута! Жалко само, че отговора е отрицателен :(

Връзка към коментар

Ако офертата е толкова неустоима, може да провериш в условията на билета колко ще струва промяна по отсечките. Най-лесно е да се свържеш с катарците в София:

Qatar Airways (Q.C.S.C.) - Sofia 1463
Address Qatar Airways (Q.C.S.C.)   Prestige Business Center   49, Patriarch Evtimii Blvd., fl. 5   Sofia 1463, Bulgaria
Representative Office UIC: 176546031 E-mail: sofreservations@bg.qatarairways.com Booking fee: Effective 09th December 2011, a booking fee of 20 EUR per passenger will apply to all bookings, except internet bookings (where no booking fee applies). Other Telephone: + 359 2 405 33 55 Fax: + 359 2 405 16 18

Връзка към коментар

Така като гледам искаш да изпуснеш Куала Лумпур - Доха , но да си летиш Доха - Истанбул ... което няма как да е с друг освен катарците.

Искаш да кажеш , че си търсил one way полет от някъде из Азия до Доха ?

Така и така ще е със същата авиокомпания наистина е много по-добре да ги питаш на каква цена може ( ако може де) да смениш полета KUL-DOH с този който си си намислил :)

Връзка към коментар

Всъщност да. Точно този полет искаме да сменим с такъв от Мале или Коломбо до Доха и да ползваме и последния до Истанбул или поне само него. Утре, т.е. днес, ще звънна на катарците да видя дали не може да се направи нещо.

Благодаря ви за отговорите!

Връзка към коментар

Нямаше ли да пускат директен от Доха до София, или се бъркам? Може да се види и тази комбинация ?

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Ами мен всъщност ме интересува този до Доха, а ако искам да сменям и последният, май ще е доста нахално от моя страна  :rolleyes:  Стига ми и до Истанбул да ме превозят.

Връзка към коментар

Ами мен всъщност ме интересува този до Доха, а ако искам да сменям и последният, май ще е доста нахално от моя страна  :rolleyes:  Стига ми и до Истанбул да ме превозят.

Т.е. с две думи искаш да речем да избързаш с прибирането? Доха хич не те интересува, искаш да си тръгнеш по-рано от Куала Лумпур?

Таксата за промяна на билет си е такса за промяна, даже съм почти сигурен че няма шанс да смениш полета от KL, а да оставиш другия. Това просто е билет Куала Лумпур - София, който технически минава през Доха и Букурещ. Ако премесиш едната отсечка, това ще окаже влияние и на другата. 

Връзка към коментар

Май съвсем се оплетохме, но няма значение. Основната идея е ясна - няма как да ползвам последната отсечка, щом пропускам третата. Ще му мисля, не е болка за умиране.

А иначе никога не ми се прибързва с прибирането. Виж, да окъснея, по ми е на сърце :P

Връзка към коментар

Не. В момента, в който изпуснеш третата отсечка, целия билет нататък изгаря.

Изпускането на която и да е отсечка (1-ва,2-ра и т.н. ) води до анулация на всички останали.
Връзка към коментар
  • 9 месеца по-късно ...

Един казус,който несъм сигурен,че е за тази тема.

Едни познати имат билети Мадрид-Виена-Мадрид с прекачване във Виена.

Във Виена са си изтървали полета до София по тяхна вина.Прибраха се с автобус.Въпросът е-ще имат ли проблем със следващите полети?

Връзка към коментар

В Мадрид-Виена-Мадрид няма София? На отделен билет ли е?

Иначе при пропускане на отсечка се анулират всички следващи, освен ако е нискотарифна компания, т.е. най-вероятно нямат повече полети с този билет. Да се обадят веднага да проверят и да се помолят за оправят билета.

Отделих темата. Виж и тази: http://magelanci.com/topic/1032-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/page-2

Връзка към коментар

Нямам личен опит , но доколкот съм чел ще анулират обратния полет към Мадрид.

Наистина нека се свържат с кол центъра да говорят дали може да се оправят нещата. Зависи много от политиката на авиокомпанията продала билета.

Причината е ,че често за такива полети имат разни преференциални цени и хора умишлено се възползват.

Затова и двупосочен билет е съвсем малко по-скъп от еднопосочен , а в редки случаи дори по-евтин.

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Има пропускане и пропускане, ако изобщо не са се явили на гейта - загубена кауза. На място, с много молби и пари, може да се оправят нещата, но при извънредни обстоятелства и късмет.

Някои авиокомпании имат толеранс за закъснение при "начало" на дадена посока в билета, но е строго специфично и зависи от милостта на агентите, а и с какви доказателства разполагате за обстоятелствата. Обикновено го пише в тарифните или превозните условия.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Преди няколко години един мой познат имаше подобен казус с Малев и твърдо му отказаха съдействие, като му анулираха полетите! Това е голям недостатък на традиционните авиокомпани. Гарантират, че ще закарат, ако по тяхна вина закъснееш полет, но ако по твоя вина закъснееш, ти анулират всичко. При НТА е точно обратно. Ако поради тяхна вина закъснееш, не ти гарантират връзката, но за сметка на това всичките ти отсечки са независими едина от друга.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще следя развието на случая,за да имаме по-точна представа каво се случва при подобен казус.

На практика грешката си е изцяло тяхна.Живеят от 15години в Мадрид,но си идват предимно с кола или автобус,т.е. нямат опит със самолет.Не са се чекирали за втория полет от Виена до София.Имало е едновременно три полета до София,те видели полет до София в точния час,когато е бил техния полет и седнали да чакат на този гейт,в случая погрешен гейт.По лоша случайност два от полетите ги обединяват и се получава overbooking,започват едни разправии кой ще остане,какви обезщетения ще му се платят и т.н.Заради това boarding-а закъснява повече от 40мин.През това време правилният самолет си излита за София.Понеже не са се чекирали багажа им е свален и изобщо не са ги търсели по уредбата.

Резервацията е направена през rumbo.es.Днес ще звънят да видят може ли да пътуват обратно или не.Дадох им съвет в никакъв случай да не си признават,че грешката е тяхна,нещо да лъжат,че служители са им казали да чакат там или нещо подобно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Te и при традиционните ако са на различни билети пак са независими

На теория е така, но на практика не се получава! Пробвал ли си да сравниш цената на два еднопосочни билета с традиционна авиокомпания с билет за отиване и връщане? Вторият вариант в повечето случаи е с пъти по евтин! Само при НТА два еднопосочни билета струват толкова колкото купуването им в комбинация!

Връзка към коментар

За цената е така, изключения има и в двете посоки. Аз имах предвид само за билетите, че и при традиционна ако са на два отделни все едно си като лоу кост

Има изключенияи в обратния случай - примерно двупосочните на изи.

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

.....Понеже не са се чекирали багажа им е свален и изобщо не са ги търсели по уредбата....

Ситуацията е следната: връщането е с Търкиш от Джакарта през Истанбул до Рим. От там пак полет до Букурещ и автобус до Добрич. Решили сме да слезем в Ист. и да се приберем, дали с автобус , дали със самолет. Първоначално си мислихме да се отървем от багажа и да останем само с ръчен. Убеден съм че ще има сувенири с които няма да ни пуснат на борда , затова сега умуваме да чекираме само до Истанбул,но не можем да се свържем с колцентъра им за да питаме.

Та въпросът е: Можем ли да разчитаме на същата ситуация , има ли някакви правила или е според авиокомпанията?

Връзка към коментар

Според авиокомпанията е, но като цяло - трябва да имаш някаква смислена причина и да не застрашаваш видимо явяването си, и на багажа ти, за последния полет. При 2-3 часа и нагоре престой обикновено няма аларми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях забравил да пиша за развръзката.

Докато си бяха в България звъняха на Rumbo да раберат дали са им валидни билетите наобратно.Бяха им отговорили,че всичко е ОК и наистина си летятяха без проблем.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 9 месеца по-късно ...

Някой с идеи и опит - как да пропусна втората отсечка?

Този полет ми е необходим за да падне цената до Етиопия и да се възползваме от намалението им за вътрешните полети

post-17-0-72559200-1475474974_thumb.jpg

Редактирано от stefanrusev
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.