Прескочи до съдържание

Изпускане на отсечка от самолетен билет

Препоръчани мнения

Бях забравил да пиша за развръзката.

Докато си бяха в България звъняха на Rumbo да раберат дали са им валидни билетите наобратно.Бяха им отговорили,че всичко е ОК и наистина си летятяха без проблем.

Toва сега го виждам - много интересно. Как така не съм им анулирали останалите полети? Чист късмет според мен....

Връзка към коментар

т.е да търся вариант да я преместя като трета ,последна?

Да, но тогава ще стане съвсем друг билет, на друга цена.

Toва сега го виждам - много интересно. Как така не съм им анулирали останалите полети? Чист късмет според мен....

Случва се, но рядко. Категорично не може да се разчита на това. Най-често е заради немарливост на служителите или системна грешка, при ползване на повече оператори по трасето.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, но тогава ще стане съвсем друг билет, на друга цена.

Случва се, но рядко. Категорично не може да се разчита на това. Най-често е заради немарливост на служителите или системна грешка, при ползване на повече оператори по трасето.

Е, аз затова търся и помощ... Обаче след цяла нощ проби - тцъ!

Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...
Здравейте,
намислила съм полети от Лондон до Сидни и обратно през Щатите:

Virgin Atlantic Airways 0023
LONDON-LOS ANGELES

Virgin Australia 0002
LOS ANGELES-SYDNEY

И ОБРАТНО С
QANTAS
SUDNEY-LOS ANGELES-NEW YORK 
И
Virgin Atlantic Airways 0023
NEW YORK-LONDON

На отиване ще пътувам по цялата отсечка, но на връщане искам да ползвам само Ню Йорк-Лондон.
Това възможно ли е?

през RUMBO.ES - ако има значение

Връзка към коментар
преди 4 минути , elmapl каза:
На отиване ще пътувам по цялата отсечка, но на връщане искам да ползвам само Ню Йорк-Лондон.
Това възможно ли е?

Ако цялото пътуване е на един билет не. Ако пропуснеш отсечка всичко останало се отказва автоматично.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не зная дали ще бъдат на един билет, но предполагам, че щом са две авиокомпании, ще бъдат на два билета, но с общ шестзнаков номер. Някой магеланец правил ли е нещо подобно?

Благодаря за пренасочването на въпроса ми. Чела съм този форум, но мисля, че този път е различно.

Връзка към коментар

Ако търсиш Лондон - Сидни и когато плащаш е цялата сума на един път, значи е на един билет. Ако първо платиш Лондон - Ню Йорк и после на отделна транзакция останалото тогава са два билета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

от Lastminute.com имам закупен билет отиване и връщане, билета ми е купен през ar.jetcost.com . Въпроса ми е ако  не ползвам отиването, мога ли да се върна с този билет. От офиса някъкъв смотлю ми казаха, че немога...с офиса им се свързавам много тудно цяла сутрин звъня, някой не ми вдига , ако някой  актуален  телефон на lasteminute.com. Благодаря предварително!

Редактирано от ZORI
Връзка към коментар
преди 4 минути , ZORI каза:

ако от Lastminute.com имам закупен билет отиване и връщане, билета ми е купен през ar.jetcost.com и не ползвам отиването, мога ли да се върна с този билет. От офиса някъкъв смотлю ми казаха, че немога...ис офиса им се свързав много тудно цяла сутрин звъня, някой , ако им има телефона. Благодаря предварително!

Не можеш да пропуснеш отиването и да ползваш само връщането, освен ако билета не е за ниско-тарифна авиокомпания.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Абе не е ли Уиз или Райън, не става. ако ти е много важно, питай авиокомпанията, не посредника.

В условията на билета не го ли пише?

Връзка към коментар

Повечето авиокомпании канселират целия билет при пропусната една отсечка.

Редактирано от akair
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Сериозна промяна в испанското законодателство може да отмени отколешните правила за пропускане дори на първи полет:

https://www.godsavethepoints.com/2018/11/20/iberia-spain-supreme-court-ruling-skiplagging/

• Харесвам 11
  • Шок 2
Връзка към коментар

Това най-много да отвори работа на а/к да сменят моделите на ценообразуване... 🙂

Наскоро имаше линк от кранки за човек, който ползвал над 50 пъти за 1 година само части от билетите, които е имал - например си купува Сент Луис - Нюарк - Абукерик (1 билет)  и Нюарк - Сент Луис (отделен билет) общо за 200 долара под цената на Сен Луис - Нюарк - Сент Луис на 1 билет. Слиза в Нюарк и не се качва на следващия си полет. Юнайтед сметнали, че им дължи 30 000 долара и го заплашили да го пратят на събирач на кредити.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

Юнайтед нали съдиха основателя на skiplagged.com (търсачка за само част от отсечка на мулти билети) , но съдията след две години отсъди в полза на човечеца.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да. И понеже не са успели да решат проблема в източника, се опитват да търсят решение с клиентите, които злоупотребяват твърде много.

Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Само да знаете, че при опит да се изпусне отсечка Брюксел-Варна-Бургас, не пуснаха да се слезе във Варна, че бе с 10Евро по-евтин билета та тази схема не върви вече. Добре, че Бургас е близо, не си струва риска или поне, ако самолета е един и същ дето продължава нататък.

Връзка към коментар
1 hour ago, vinidj said:

Само да знаете, че при опит да се изпусне отсечка Брюксел-Варна-Бургас, не пуснаха да се слезе във Варна, че бе с 10Евро по-евтин билета та тази схема не върви вече. Добре, че Бургас е близо, не си струва риска или поне, ако самолета е един и същ дето продължава нататък.

Какво означава не пуснаха? По принцип никой друг, освен полицай не може да ти ограничи свободата на движение. Служител на авиокомпания може да ти ограничи свободата на движение само в случай, че застрашаваш авиационната сигурност и на близо няма полицай, но в този случай не става дума за това. Ако има и други слизащи пътници, никой няма право да те спира физически! Може да те заплашат, че ще те съдят и т.н., но това е друг въпрос.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 11/28/2018 at 5:31 PM, macf1an said:

Сериозна промяна в испанското законодателство може да отмени отколешните правила за пропускане дори на първи полет:

https://www.godsavethepoints.com/2018/11/20/iberia-spain-supreme-court-ruling-skiplagging/

В Австрия и Германия също имаше решение на съда в полза на пътниците, които де факто правеха невалидни общите условия на авиокомпаниите предвиждащи санкция ако изпуснеш отсечка. Скоро според мен ще има промени на европейското законодателство в тази посока...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.