Ann Публикувано: 14 април, 2025 Публикувано: 14 април, 2025 Миналия май летяхме от Бургас до Будапеща, ползвахме мобилни бордни карти. 2
Георги Матеев Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 В петък кацам в 10:10 в Бургас, трябва да се придвижа до Слънчев Бряг и имам 2 въпроса. Идея за удобни автобуси от кръговото? Гледам разписанието на M-Bus, които по линията Бургас - Сарафово - Слънчев бряг уж имат бус в 11:30 от Бургас (11:50 от Сарафово), но като симулирам покупка на билет дава налична опция чак в 15:06. Дали през Сарафово минават други автобуси преди 12:00? Такситата от 90 лв дори не ги коментирам. Също така на летище Бургас има ли нормален банкомат или само Евронет, че не мога да си спомня?
Argentique Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 преди 10 минути , Георги Матеев каза: Идея за удобни автобуси от кръговото? Гледам разписанието на M-Bus, които по линията Бургас - Сарафово - Слънчев бряг уж имат бус в 11:30 от Бургас (11:50 от Сарафово), но като симулирам покупка на билет дава налична опция чак в 15:06. Дали през Сарафово минават други автобуси преди 12:00? Такситата от 90 лв дори не ги коментирам. Според сайта на автогарата, има две линии през Сарафово. https://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=358 Преди съм се обаждала на автогарата по телефона, бяха любезни при сходно отношение. 1 1
Coo Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 преди 23 минути , Георги Матеев каза: В петък кацам в 10:10 в Бургас, трябва да се придвижа до Слънчев Бряг и имам 2 въпроса. Идея за удобни автобуси от кръговото? Гледам разписанието на M-Bus, които по линията Бургас - Сарафово - Слънчев бряг уж имат бус в 11:30 от Бургас (11:50 от Сарафово), но като симулирам покупка на билет дава налична опция чак в 15:06. Дали през Сарафово минават други автобуси преди 12:00? Такситата от 90 лв дори не ги коментирам. Също така на летище Бургас има ли нормален банкомат или само Евронет, че не мога да си спомня? Бургас - Несебър - Слънчев бряг минава през Сарафово, преди около месец се возих. Билети онлайн е някаква ерес за цялата система в Бургас, но минава кондукторка и плащащ. Може да се плаща с карта. Автобус има на 30-40 мин, разписание - https://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=358 Добавяш около 15 мин, за да прогнозираш кога ще е на спирката след като тръгне в обявения час от началната спирка. Сайтът на Бургас бус изглежда като да не е пипан от зората на века, но по мой опит с него, информацията се поддържа актуална. 2 1
Kosta Grudov Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Актуални са разписанията, препоръчвам линията, която минава през Каблешково, защото другата обикаля през доста повече места и достигането до крайната дестинация ще е по-бавно. Бусчетата са светло-сини на цвят и в левия ъгъл на стъклото си има табела, която пише, че минават през Каблешково.
don Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 преди 39 минути , Kosta Grudov каза: Актуални са разписанията, препоръчвам линията, която минава през Каблешково, защото другата обикаля през доста повече места и достигането до крайната дестинация ще е по-бавно. Бусчетата са светло-сини на цвят и в левия ъгъл на стъклото си има табела, която пише, че минават през Каблешково. Тези които минават през Каблешково, не минават през Сарафово, вижте автобусите на диесбус номер 10, те обикалят много, най добре звъннете по телефона за по сигурно https://diesbus.com/index.php/bg/avtobusni-linii 2
Kosta Grudov Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 преди 12 минути , don каза: Тези които минават през Каблешково, не минават през Сарафово, вижте автобусите на диесбус номер 10, те обикалят много, най добре звъннете по телефона за по сигурно https://diesbus.com/index.php/bg/avtobusni-linii Така е, пропуснал съм частта със Сарафово, моя грешка, тези бусчета отбиват преди Сарафово още.
Hakkâri Spor Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 3 часа, Георги Матеев каза: В петък кацам в 10:10 в Бургас Не ще да е с България еър... 😉
adreno Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 19 часа, Георги Матеев каза: В петък кацам в 10:10 в Бургас, трябва да се придвижа до Слънчев Бряг и имам 2 въпроса. Идея за удобни автобуси от кръговото? Гледам разписанието на M-Bus, които по линията Бургас - Сарафово - Слънчев бряг уж имат бус в 11:30 от Бургас (11:50 от Сарафово), но като симулирам покупка на билет дава налична опция чак в 15:06. Дали през Сарафово минават други автобуси преди 12:00? Такситата от 90 лв дори не ги коментирам. Също така на летище Бургас има ли нормален банкомат или само Евронет, че не мога да си спомня? Към горното за автобусите - освен ДиЕс бус и Мбус и маршрутките Бургас-Варна също минават през кръговото. Банкомат има - на ЦКБ естествено, пред клона на банката (между входа зе секюрити и чекин гишетата) 1
stormbringer Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 20 часа, Георги Матеев каза: В петък кацам в 10:10 в Бургас, трябва да се придвижа до Слънчев Бряг и имам 2 въпроса. Идея за удобни автобуси от кръговото? Гледам разписанието на M-Bus, които по линията Бургас - Сарафово - Слънчев бряг уж имат бус в 11:30 от Бургас (11:50 от Сарафово), но като симулирам покупка на билет дава налична опция чак в 15:06. Дали през Сарафово минават други автобуси преди 12:00? Такситата от 90 лв дори не ги коментирам. Също така на летище Бургас има ли нормален банкомат или само Евронет, че не мога да си спомня? 70 лв е таксито, тамън питах един бакшиш. Не е чак 90, ама не е и супер оферта. С голямо удоволствие бих ти направил магелански посрещане и возене до слънчев бряг, ама баш този петък по това време ще се връщам от четвъртъчен концерт в Сф. Ако не намериш адекватен транспорт до утре, мога да пробвам да организирам някой да удари едно рамо. 1
Седем Два Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 1 hour ago, adreno said: и маршрутките Бургас-Варна също минават през кръговото. Тези ги забрави, винаги гледат да ги напълнят още от автогарата, особено през лятото. 1
stormbringer Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 @Георги Матеев, Бет Харт се е разболяла, концерт няма да има, т.е. няма да ходя в Сф, т.е. мога да те взема от летището и да те закарам до Слънчев Бряг 2 3 1
Нелчо Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 44 минути , stormbringer каза: @Георги Матеев, Бет Харт се е разболяла, концерт няма да има, т.е. няма да ходя в Сф, т.е. мога да те взема от летището и да те закарам до Слънчев Бряг Една магеланска сБирка в Слънчака/ Бургас да направим.
Георги Матеев Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 1 час, Нелчо каза: Една магеланска сБирка в Слънчака/ Бургас да направим. С удоволствие, и без това хотелът в Слънчев Бряг няма да ме чекира преди 14:00 часа, та при желание може да направим там някой магелански обяд в петък. Възможно е само да съм леко недоспал, че ще съм след 3 поредни полета (Маракеш-Милано-Жешов / Катовице-Бургас), но не е фатално. И, разбира се, огромна благодарност на @stormbringer за помощта и улеснението! 😊 3
Нелчо Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 34 минути , Георги Матеев каза: С удоволствие, и без това хотелът в Слънчев Бряг няма да ме чекира преди 14:00 часа, та при желание може да направим там някой магелански обяд в петък. Възможно е само да съм леко недоспал, че ще съм след 3 поредни полета (Маракеш-Милано-Жешов / Катовице-Бургас), но не е фатално. И, разбира се, огромна благодарност на @stormbringer за помощта и улеснението! 😊 Само дето съм на работа в петък... А ми е мерак да се запозная с вдъхновителите Магеланци.
Георги Матеев Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 На раздумка със @stormbringer, който не само ме посрещна на летище Бургас и откара до Слънчев Бряг, ами се оказа и много приятна компания. Благодаря! 😊 21 11
crazyhorse Публикувано: 27 юли, 2025 Публикувано: 27 юли, 2025 Дано да се случи -https://www.gramofona.com/turizam/nad-26-mln-lv-shte-se-investirat-za-nova-pista-na-letishte-burgas 1
Дани Магелани Публикувано: 28 юли, 2025 Публикувано: 28 юли, 2025 На 25.07.2025 г. в 12:24, Георги Матеев каза: На раздумка със @stormbringer, който не само ме посрещна на летище Бургас и откара до Слънчев Бряг, ами се оказа и много приятна компания. Благодаря! 😊 А по-на свер кога по график? 3
randi Публикувано: 28 юли, 2025 Публикувано: 28 юли, 2025 преди 7 часа, crazyhorse каза: Дано да се случи -https://www.gramofona.com/turizam/nad-26-mln-lv-shte-se-investirat-za-nova-pista-na-letishte-burgas Ще се случи. Още от миналата година се знае, че летище Бургас ще бъде затворено за 6 месеца, през които ще тече ремонт. Обаче това не виждам, как би увеличило пътникопотока. 5
jorocontrola Публикувано: 28 юли, 2025 Публикувано: 28 юли, 2025 преди 11 минути , randi каза: Обаче това не виждам, как би увеличило пътникопотока. Да кажем, че може и да стане някакси. Но "по-големи самолети" само не знам от къде ще дойдат и ще решат да кацат хора точно в Бургас...
randi Публикувано: 28 юли, 2025 Публикувано: 28 юли, 2025 преди 31 минути , jorocontrola каза: Да кажем, че може и да стане някакси. Но "по-големи самолети" само не знам от къде ще дойдат и ще решат да кацат хора точно в Бургас... Те големи машини и сега си кацат. Редовно има 787 на Туй. Бургас е много предпочитан за карго и военни полети. Редовно има товарни машини от типа на Ан 124, Или 76, 747. 7 1
Джимбо Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Преди 2 години концесионерът се "изпусна" или опипваше почвата с идеята летището да стане карго. Освен това напоследък доста военно-транспортни самолети го посещават, започна и изграждане на хангари за ремонт на самолети, тъй че в близко бъдеще нищо чудно натам да отидат работите. Само болни мозъци като на нашите управници могат да дадът на концесия 2 летища на 130 км едно от друго на един концесионер и да искат и двете да се развиват, а е ясно че и на концесионера не му е изгодно и гледа да си врътка игричките. 4
tch Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 преди 12 часа, Джимбо каза: Преди 2 години концесионерът се "изпусна" или опипваше почвата с идеята летището да стане карго. Освен това напоследък доста военно-транспортни самолети го посещават, започна и изграждане на хангари за ремонт на самолети, тъй че в близко бъдеще нищо чудно натам да отидат работите. Само болни мозъци като на нашите управници могат да дадът на концесия 2 летища на 130 км едно от друго на един концесионер и да искат и двете да се развиват, а е ясно че и на концесионера не му е изгодно и гледа да си врътка игричките. Съжалявам, но е в мнението не виждам нито един валиден аргумент. Когато концесионната процедура е била обявена преди вече над 20 години двете летища са имали едва по около милион пътници всяко. Такива малки летища не са рентабилни, така че е напълно нормално да ги обедненят в една процедура. В Бургас по време на цялата концесия са се обслужвали както повече пътници, така и повече товари в сравнение с Варна. В Бургас са вложени и повече пари, тъй като терминалът е по-голям, а пистата е по-дълга. През годините и Ryanair, и wizz да пускали целогодишни линии, но съжаление не са се отвърждавали. За мен има обективни причини за това - поради географско разположение и липса на магистрала Варна може да привлича пътници и цяла Североизточна България, докато с Бургас не е така. Ако не искаха да го развиват защо щяха изобщо да търсят и обявяват подобни целогодишни линии? Концесионерът търси максимална възвращаемост и тя не се постига като саботираш едното си летище. 2 1 1
Джимбо Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 преди 1 час, tch каза: Съжалявам, но е в мнението не виждам нито един валиден аргумент. Аргументите са много и повечето бургазлии ги знаят. Само две насоки за размишления ще ти дам. Може ли да има конкуренция в случая? Намери данни и сравни оборота и пътникопотока преди и след концесията. PS.Ако ти се занимава,потърси интервюто на шефа на Райън
tch Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Преди 1 час, Джимбо каза: Аргументите са много и повечето бургазлии ги знаят. Само две насоки за размишления ще ти дам. Може ли да има конкуренция в случая? Намери данни и сравни оборота и пътникопотока преди и след концесията. PS.Ако ти се занимава,потърси интервюто на шефа на Райън Ето ги данните. Преди концесията, която започва 2006 година двете летища обслужват еднакъв брой пътници. През най-силната година на двете летища 2018, Бургас обслужва 44% процента повече пътници от Варна. Бургас беше по-зависим от руския пазар и след войната разликата между двете летища намаля, но все пак е в полза на Бургас. P.S. През последните години има много интервюта на представетели на Райън, няма как да знам кое конкретно визираш. В последното призоваваха да се намалят таксите и щели да увеличат значително капацитета си към България, но това се отнася за цяла България не само за Варна или Бургас, така че не виждам касателство в случая. Варна Бургас 2003 1,186,349 1,026,134 2004 1,337,145 1,352,173 2005 1,546,925 1,556,091 2018 2,281,134 3,277,229 2024 1,556,798 1,808,236 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега