Прескочи до съдържание

Австралия, Нова Зеландия и Малайзия

Препоръчани мнения

Публикувано:

Вече имаме визи за Австралия. Ще летим с Малейша, през КЛ. Мулти-сити - на отиване до Австралия, на връщане от НЗ. Билетът излиза 1000 евро.
Няколко въпроса:
Какво ще речете за цената?
Дайте идея за пътуването вътре в Австралия -влак или самолет между Сидни и Мелбърн и Аделаида.
Дайте идея за полет с коя АК да се лети А\НЗ.
Приемам и идеи за хотели.

Също и фирми за кола под наем.Моля. 

Моля!

• Харесвам 1
Публикувано:

ОК е цената, горе-долу бива, предполагам от Истанбул?

Със сигурност самолет вътре в Австралия. Не знам колко време имаш всъщност, но пътуването с влак е бавно, вероятно по-скъпо, отнема много време и като цяло няма кой знае какво за гледане през прозореца.

До Аделаида всъщност може да помислиш и да отидете с кола под наем, голяма част от пътя е Great Ocean Road, който обсъждахме наскоро в съседна тема и си заслужава. Но ще се наложи междинна нощувка със сигурност по пътя. 

• Харесвам 1
Публикувано:

За вътрвшните полети прегледай Tigerair и Jetstar. Те тия полети са сигурно през 29-30 мин. :)

Разбира се погледни и Virgin Australia , както и кожодерите от Qantas.

• Харесвам 3
Публикувано:

Да, от Истанбул. Взех да разпитвам, че видях някакво дълго влаково пътуване от Сидни до Мелбърн, пък не е много далеч.

Публикувано:

Да, от Истанбул. Взех да разпитвам, че видях някакво дълго влаково пътуване от Сидни до Мелбърн, пък не е много далеч.

Има едни австралийски влакови пътешествия, едното минава централно през пустинята, другото е от източния до западния бряг. Звучат малко романтично, подобно на Ориент Експрес, но честно казано не бих ги направил освен, ако нямате много, ама много време в Австралия, поне месец. 

Повечето хора, които правят тези пътувания си наемат цели каюти, един вид пътуването е като круиз на железопътни релси. Ето повече подробности за трите влака: 

http://www.greatsouthernrail.com.au/site/indian_pacific.jsp

http://www.greatsouthernrail.com.au/site/the_overland.jsp

http://www.greatsouthernrail.com.au/site/the_ghan.jsp

The Ghan си заслужава най-много според мен, този който минава централно през пустинята. Но пак са ти ограничени броя спирки, околното разглеждане и т.н. 

Давай със самолета и не го мисли :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Честит избор на пътешествие! Чудесен! Навярно след посещение на Япония, човек го обзема желание да се върне пак в тази част на Земното кълбо, защото и ние имаме такива намерения. Но не сме избрали коя година да стане това, е ако имаме още време и сме здрави, може........Бихте ли ми описали как се получава виза за Австралия. Аз очаквам с нетърпение да отпаднат визите за българските граждани, както за Австралия, така и за САЩ. Тогава ще съм по-уверена. За това и избрах миналогодишното ни пътуване до Япония. Още веднъж успех в проучванията и ги описвайте, ще ги ползвам на готово, когато и да е.

• Харесвам 1
Публикувано:

Честит избор на пътешествие! Чудесен! Навярно след посещение на Япония, човек го обзема желание да се върне пак в тази част на Земното кълбо, защото и ние имаме такива намерения. Но не сме избрали коя година да стане това, е ако имаме още време и сме здрави, може........Бихте ли ми описали как се получава виза за Австралия. Аз очаквам с нетърпение да отпаднат визите за българските граждани, както за Австралия, така и за САЩ. Тогава ще съм по-уверена. За това и избрах миналогодишното ни пътуване до Япония. Още веднъж успех в проучванията и ги описвайте, ще ги ползвам на готово, когато и да е.

Прегледай тази тема и по-конкретно последните страници: http://magelanci.com/topic/800-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F/page-6

Публикувано:

Ето, в този сайт си правиш регистрация и попълваш искане за виза.

http://www.immi.gov.au/About/Pages/About.aspx

Веднага получаваш автоматичен отговор, че системата те е регистрирала.

Нашите визи пристигнаха след около час, без да искат никакви допълнителни документи.

Има едни австралийски влакови пътешествия, едното минава централно през пустинята, другото е от източния до западния бряг. Звучат малко романтично, подобно на Ориент Експрес, но честно казано не бих ги направил освен, ако нямате много, ама много време в Австралия, поне месец. 

Повечето хора, които правят тези пътувания си наемат цели каюти, един вид пътуването е като круиз на железопътни релси. Ето повече подробности за трите влака: 

http://www.greatsouthernrail.com.au/site/indian_pacific.jsp

http://www.greatsouthernrail.com.au/site/the_overland.jsp

http://www.greatsouthernrail.com.au/site/the_ghan.jsp

The Ghan си заслужава най-много според мен, този който минава централно през пустинята. Но пак са ти ограничени броя спирки, околното разглеждане и т.н. 

Давай със самолета и не го мисли :)

Благодаря ти, ама , гледам, че вътрешните полети са евтини, така че, ще си фърчим, пък на място ще се организираме - дали с местен транспорт, дали с кола, както дойде.

Публикувано:

Със самолети естествено е най-бързо, а и са евтини вътрешните полети. От Мелбърн до Аделайд задължително с кола, защото Грейт Оушън Роуд си заслужава - макар, че нас щеще да ни отвеее вятъра навръх лятото :wacko: - такъв студ уцелихме Декември. По пътя има и един парк с изкуствено направени мостове между дърветата, все едно вървиш в короните им - интересно е ако не си ходил на такова място.

От Аделайд до Кенгуро Айлънд с кола под наем и на  ферибота. На нас много ни хареса. Иначе около Аделайд освен винарните - Бароса и Макларън май нямаше много интересни места. Самият град ми се видя доста западнал. Зоологическата градина беше интересна с мноооооого кенгурата, които си ходят свободно :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Въх, не думай! :blush: Че ние ще ходим октомври. Така ли мислиш - че с кола е по- добре? Аз мислех до  Аделайд да летим, пък нататък да организирам нещо с автобус и корабче. Вие до къде стигнахте? Всъщност, ако не ти е проблем - напиши малко повече за вашата програма, моля! :)

Публикувано:

За от Истанбул не ми се вижда супер цената, но сега няма и смисъл вече да се обсъжда, гледай напред.

Аз като за Октомври не бих ходил натам(Мелбърн), ами по-натопличко- към Cairns, Darwin, центъра, но зависи кой какви интереси има...

За кола под наем, ползвахме Апекс http://www.apexrentals.co.nz/, останах много доволен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ошко,аз билетите не съм ги купила, така че,ако имаш друга идея, моля, кажи. Говорим за мулти-сити с пристигане в Мелбърн, а връщане от Оклънд.

Публикувано:

Въх, не думай! :blush: Че ние ще ходим октомври. Така ли мислиш - че с кола е по- добре? Аз мислех до  Аделайд да летим, пък нататък да организирам нещо с автобус и корабче. Вие до къде стигнахте? Всъщност, ако не ти е проблем - напиши малко повече за вашата програма, моля! :)

То както казва Георги това са си един вид "круизни влакове" . Има ги неизменно в топ-пътешествията с влак по света. Аз ги бях заглеждал , но цените са по-високи от полетите до Австралия и обратно  :rolleyes:

Публикувано: (редактирано)

На първо време за Октомври 2015 като че ли е малко рано да се купува, зависи.

Може да се изчака дали някоя промоция/грешка няма да изскочи например до лятото и чак тогава да се купува.

Нямам нищо конкретно предвид, аз пътувах за 750 до Сидни, Теди за още по-малко до Мелбърн, ама тя улучи точно голямата промоция и от това си правя извод, че има накъде да излезне нещо по-ниско, дори ако му добавиш една отсечка Мелбърн-Окланд, за да стане сравнимо с твоя билет.

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Това на Теди беше изключение, което се случва супер рядко и просто не може да се разчита, че пак ще излезне нещо такова. 

До Нова Зеландия (дори от Турция) билетите са си стандартно над 1000 евро по каквото съм засичал, за това според мен 1000 е нормална цена. Но наистина Oshko е прав, че до октомври има време и няма смисъл да се бърза с покупката. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, нашето беше изключение и подобна оферта мисля не е излизала последната година.

Октомври в НЗ, ще ви поодуха. :)

• Харесвам 1

Ошко,аз билетите не съм ги купила, така че,ако имаш друга идея, моля, кажи. Говорим за мулти-сити с пристигане в Мелбърн, а връщане от Оклънд.

Погледни разпродажбата на Катарците, която стартира днес. До Сингапур от София има цитирана цена 500 евро, като сложиш от там до Австралия още 300-350 евро (видях с примерни дати 312 евро) , билетът според мен става доста приличен. Има и до Куала Лумпур - 510 евро. Има и двупосочен билет до Мелбърн, но ти нали искаш връщане през Нова Зенландия.

Аз си мисля да купя до една от двете дестинации - КЛ или Сингапур, а ако ми дадат визата - и следващата отсечка. Ако не - ще отидем оттам някъде из Азия. :)

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 1

Погледни разпродажбата на Катарците, която стартира днес. До Сингапур от София има цитирана цена 500 евро, като сложиш от там до Австралия още 300-350 евро (видях с примерни дати 312 евро) , билетът според мен става доста приличен. Има и до Куала Лумпур - 510 евро. Има и двупосочен билет до Мелбърн, но ти нали искаш връщане през Нова Зенландия.

Аз си мисля да купя до една от двете дестинации - КЛ или Сингапур, а ако ми дадат визата - и следващата отсечка. Ако не - ще отидем оттам някъде из Азия. :)

Деси, много ти благодаря, ама на катарците съм им дала БАН, откакто ни отарашиха и ми откраднаха половината багаж от куфара при последното ми  връщане от Доха.

Ще си пътуваме с Малейша, като малко ще изчакам с купуването на билетите.

Имам въпрос - от къде е най- близък достъпът до ГБР? Щото, гледам, че Малейша кацат и в Брисбейн, да кацнем там и после да слизаме надолу - Сидни, Мелбърн, Аделайд.

Редактирано от AlexandraKo

Големият Бариерен Риф?

Най-близо е Cairns.

Има вътрешни полети до него, не съм сигурен за международни.

Редактирано от Oshko

Има от Гуам, Папуа Нова Гвинея, Токио, Осака, Шанхай, Хонг Конг..

Редактирано от macf1an
Публикувано:

Има от Гуам, Папуа Нова Гвинея, Токио, Осака, Шанхай, Хонг Конг..

Не, не ме разбра. Въпросът ми е - от къде е най-близо до ГБР / големият Бариерен риф/, за да реша как да постъпя: дали от Куала Лумпур да кацнем в Брисбейн, да го видим, да видим о-в Фрейзър и п-в Кейп Йорк и тогава да вървим надолу - Сидни, Мелбърн и Аделайд. После - Аделайд - Крайсчърч. Или да тръгнем наобратно - кацаме в Аделайд, Мелбърн, Сидни, Брисбейн или Кернс и оттам летим за НЗ. Някой да даде мнение. Сега въртя цената на вътрешните полети., това също е важно.

Публикувано:

Аз допълвах мнението на Oshko.

Конкуренцията до големите градове на юг е много по-голяма, следователно и цените трябва да са по-ниски.

Оттам - вътрешни. Вършат работа Катай пасифик, Джетстар, Куантас, Тайгър и Върджин.

Иначе, може от Куала Лумпур с Еър Азия до Кулангата (Голд Коуст под Бризбейн).

Ако се движите надолу Бризбейн - Сидни - Мелбърн - Аделаида, морето ще ви е от близката страна, защото карат наопаки.

• Харесвам 2

Извън цялата ти организация да подскажа нещо в околностите на Мелбърн. Знам, че ще сте ограничени откъм време, но това място беше вълшебно. Прекарах на острова два дни, гледах пингвините и завинаги ми остана запечатано в съзнанието, изумително беше.

Извинявайте за отклонението. :)

http://www.penguins.org.au/

ПП:Забранено е да се снима и се следи строго за това.

https://www.youtube.com/watch?v=IbcPnc-vZuM#t=92

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2

Извън цялата ти организация да подскажа нещо в околностите на Мелбърн. Знам, че ще сте ограничени откъм време, но това място беше вълшебно. Прекарах на острова два дни, гледах пингвините и завинаги ми остана запечатано в съзнанието, изумително беше.

Извинявайте за отклонението. :)

http://www.penguins.org.au/

ПП:Забранено е да се снима и се следи строго за това.

Не, Тони, ще си имаме време. Ще сме цял месец там. Благодаря ти, записах го в тефтерЯ ;)

Аз допълвах мнението на Oshko.

Конкуренцията до големите градове на юг е много по-голяма, следователно и цените трябва да са по-ниски.

Оттам - вътрешни. Вършат работа Катай пасифик, Джетстар, Куантас, Тайгър и Върджин.

Иначе, може от Куала Лумпур с Еър Азия до Кулангата (Голд Коуст под Бризбейн).

Ако се движите надолу Бризбейн - Сидни - Мелбърн - Аделаида, морето ще ви е от близката страна, защото карат наопаки.

Много ти благодаря, сега ще ги видя и тези как се движат и от къде на къде ще е по-ниска цената.

Аз съм предвидила големият билет да включва тази отсечка - КЛ - Австр - като може Сидни, може Мелбърн, може Аделайд или Брисбейн. Малейша кацат на всичките тези. Ахаааа, това за морето е много важна подробност. И аз мисля да караме надолу, ама още го мисля и събирам мнения. :)

Редактирано от AlexandraKo

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.