Прескочи до съдържание

Австралия, Нова Зеландия и Малайзия

Препоръчани мнения

Публикувано:

Това си е стандартно за авиокомпании на мюсюлмански държави :)  Нестандартното е, че още в самолета те предупреждават, че притежанието на наркотици се наказва със смърт. Премислих два пъти дали не съм оставял някъде багажа си без надзор ;)

Аааа, ние ще пътуваме само с ръчен багаж. И си прав, че трябва да се внимава. :rolleyes:

• Харесвам 1
Публикувано:

Много е забавно с Брунейските авиолинии. Първо една молитва и след това инструкциите за безопасност :) Взимай каквото ти е по-удобно като билети и хотел. В Радисън-а бях и съм доволен (масажче да пробвате, ако избереш него), но този, който е посочила Зани е буквално на 100 метра от него и е по-изгоден, хвърли му един поглед също.

Пътеписът ми го знаеш, но съм добавил и филмче :)

Аз вече букнах Радисън, види ми се по-лЮксозничък, пък нали викаш, че имало и масажчета ;) ;)

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Такаааа, останаха точно 30 дни до излитането. :)  С промените, които наложиха Малейша, пътуването се удължи с два дни.

Прегърнахме промяната с удоволствие и си организирахме и два дни в Бруней. Много благодаря на ССК Капитана  и за помощта. :dance: :dance:  Ама, къде се загуби тоя човек ? :rolleyes:

Тръгваме на 3окт., на отиване летим от Истанбул, с Търкиш до КЛ. Там имаме 2 нощувки, имаме си програмка за тези два дни.

На 5окт летим за Мелбърн, ще обсъдим първо него.

Това, което съм си организирала  според съветите, които ми дадохте е:;

Обиколка на града, веднъж с гид, втори път с безплатното трамвайче

Големия океански път - еднодневна екскурзия с всичките обичайни спирки

Планината Донденонг / или както там се казва/, светилището на Уйлям Рикетс и евкалиптовата гора

Резерватът на коалите

Парад на пингвините на остров Филип

Долината на р.Яра с дегустация на сирена и вина

Суверен Хил и музея на Златната история

В самия Мелбърн:

Фитерой парк и къщата на Кук

Парламента на щата Виктория

Чайна Таун

Църквата св. Патрик

Трамвайно-пешеходна част на ул  Bourke

Библиотеката на щата виктория

Гарата Флайндърс стрийт

Националната галерия на щата Виктория

Кулата Еурека

Площада на Федерацията

Крайбрежната и мостовете на р.Яра

Музея на Имиграцията

Royal arcade

Евентуално разходки с корабче

Океанариумът е под въпрос. - махам го, по препоръка на Тони

Сейнт Килда и Брайтън с шарените бунгалца - добавям, пак по препоръка на Тони

Приемам още предложения за нещо важно, което пропускам. :)

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Публикувано:

На пръв прочит Виктория маркет. Иначе откъде ще купиш буклуци, а то си е задължително. Освен това ти е дето се вика на крачка разстояние. Бих предложила някоя вечер преди вечеря разходка в Докланд. Кварталът е един от най новите, граничи със ситито и ако се слезе на спирката с безплатното трамвайче, където е стадион Етиад, то си в него.

Не виждам също така плажове никакви, отказахте ли се да ги обиколите? Говоря не за плаж, а за разходка?

Бих препоръчала поне разходка до Сейнт Килда и до Брайтън, уверявам ви, че няма да съжалявате изобщо.

Океанариумът съм го посещавала. С ръка на сърцето мога да кажа, че е в пъти под всички останали, в които съм ходила.

• Харесвам 2
Публикувано:

На пръв прочит Виктория маркет. Иначе откъде ще купиш буклуци, а то си е задължително. Освен това ти е дето се вика на крачка разстояние. Бих предложила някоя вечер преди вечеря разходка в Докланд. Кварталът е един от най новите, граничи със ситито и ако се слезе на спирката с безплатното трамвайче, където е стадион Етиад, то си в него.

Не виждам също така плажове никакви, отказахте ли се да ги обиколите? Говоря не за плаж, а за разходка?

Бих препоръчала поне разходка до Сейнт Килда и до Брайтън, уверявам ви, че няма да съжалявате изобщо.

Океанариумът съм го посещавала. С ръка на сърцето мога да кажа, че е в пъти под всички останали, в които съм ходила.

Благодаря ти, аз пазарЯ не го броях за забележителност ;)  Да, Докланд ще го добавя, Сейнт Килда също.

Ти за кои плажове говориш? Щото Голд Коуст и Уайт Сандс съм ги предвидила за Сидни.

Публикувано:

Точно Сейнт Килда и Брайтън с къщурките.

Ауу, ония, шарените къщички ли?Много ти благодаря, страхотни са! Ако се сетиш нещо друго, казвай, моля!

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами то аз за там мога да ти казвам много неща. Вечер е задължително да се разходите по пристанището, много е красиво. Друго, което бих препоръчала е разходка из Албърт парк. Той си е парк, иначе там се движат колите от Ф1 по време на обиколката на Ау.

Много интересно място за посещение е старият затвор. Там са екзекутирали тяхния Нед Кели, описван като Робин Худ на Австралия / :lol: :lol: :lol: /. Затворът е атракция, посещението е около час и нещо, ама е много готино, има опция и с нощувка ахахаха.

Друго, което може да те облекчи в паричките- като се качиш на безплатните трамвайчета, има на стената едни стилажчета. На тях винаги са наредени едни книжки- сменят ги всеки месец и важат за настоящия. Та из тях има купончета за отстъпки за доста от атракционите и местата за посещение, включително барове и прочие. Можете да си вземете за всеки по едно и да ползвате отстъпките- варират от 10 до 30%

• Харесвам 4
Публикувано:

Ами то аз за там мога да ти казвам много неща. Вечер е задължително да се разходите по пристанището, много е красиво...... Та из тях има купончета за отстъпки за доста от атракционите и местата за посещение, включително барове и прочие. Можете да си вземете за всеки по едно и да ползвате отстъпките- варират от 10 до 30%

Много ценна тази информация, благодаря! :)

Публикувано:

Колко време в Мелбърн, че не помня? Според мен може би наблъскваш прекалено много неща, аз не бих взел и гида, не мисля че е от градовете, на които има много да им се разказва :) Не, че не можеш да ги вместиш в един ден де. Къщата на Кук май не беше точно къщата на Кук, не и помня историята, но иначе паркчето  е готино, оглеждай се за посуми :)

Публикувано:

Въпросче - кое е името на летището, което е най-близо до Airlie Beach? Георги, може би ще се включи става въпрос за Whitsunday Island? Смятам, да направим този тур, който той много препоръчва.

Публикувано:

Въпросче - кое е името на летището, което е най-близо до Airlie Beach? Георги, може би ще се включи става въпрос за Whitsunday Island? Смятам, да направим този тур, който той много препоръчва.

Има летище в Proserpine, мисля на около 30-40 км. от Airlie Beach. До него има полети от Брисбейн основно. Има и жп-гара, през която минава влакът от Кернс, ако имаш намерение да посетиш и двата града.

• Харесвам 1
Публикувано:

Такаааа, останаха точно 30 дни до излитането. :)  С промените, които наложиха Малейша, пътуването се удължи с два дни.

Прегърнахме промяната с удоволствие и си организирахме и два дни в Бруней. Много благодаря на ССК Капитана  и за помощта. :dance: :dance:  Ама, къде се загуби тоя човек ? :rolleyes:

Тръгваме на 3окт., на отиване летим от Истанбул, с Търкиш до КЛ. Там имаме 2 нощувки, имаме си програмка за тези два дни.

На 5окт летим за Мелбърн, ще обсъдим първо него.

Това, което съм си организирала  според съветите, които ми дадохте е:;

Обиколка на града, веднъж с гид, втори път с безплатното трамвайче

Големия океански път - еднодневна екскурзия с всичките обичайни спирки

Планината Донденонг / или както там се казва/, светилището на Уйлям Рикетс и евкалиптовата гора

Резерватът на коалите

Парад на пингвините на остров Филип

В самия Мелбърн:

Фитерой парк и къщата на Кук

Парламента на щата Виктория

Чайна Таун

Църквата св. Патрик

Трамвайно-пешеходна част на ул  Bourke

Библиотеката на щата виктория

Гарата Флайндърс стрийт

Националната галерия на щата Виктория

Кулата Еурека

Площада на Федерацията

Крайбрежната и мостовете на р.Яра

Музея на Имиграцията

Royal arcade

Евентуално разходки с корабче

Океанариумът е под въпрос. - махам го, по препоръка на Тони

Сейнт Килда и Брайтън с шарените бунгалца - добавям, пак по препоръка на Тони

Приемам още предложения за нещо важно, което пропускам. :)

Този план за 7-те дни ли е?

Странно защо в гугъл ми дава това

Явно това е още един вариант за предвижване. Аз смятам да пропусна Брисбейн и направо от Сидни до там за 2-3 дни и после евентуално до Кернс.

Доколкото си спомням нямаше директен полет airlie,респ.proserpine, до sydney, а всички бяха със стоп в Бризбейн.

Ами незнам, гледам ето този полет Sydney 08:15 AM Whitsunday Coast (Proserpine)09:55 AM с Тайгер еър

и се чудя дали е правилното летище, но как се предвижвам от летището до Airlie beach в такъв случай? Не ми се иска да наема кола само от летището и обратно,защото реално ще направим еднодневни екскурзийки и това е.

Моля за съвет разпределение 4 дни Мелбърн/2 Сидни/ 3 дни Airlie Beach/2 дни Кернс, как ви се струва?

Всъщност как се осъществява предвижването от Айрлие до Кернс? Не виждам да има полети?!

Редактирано от Лидия

Този план за 7-те дни ли е?

Странно защо в гугъл ми дава това

Явно това е още един вариант за предвижване. Аз смятам да пропусна Брисбейн и направо от Сидни до там за 2-3 дни и после евентуално до Кернс.

Нещо се разминаваме - това е програмата само за 7-те дни в Мелбърн. Всичко това е в и около Мелбърн. За три дни - 3 организирани екскурзии, в останалото време - това, което съм изброила по-долу.

За Сидни сега правя програмата. Накратко:

1 ден на Сините планини

1 ден - круиз с разглеждане на града - опера -  мопера, качване на кулата на Сидни, Хайд парк и пр.

3,4 ден - Голд Коуст

5,6 ден - White sands - Hyams beach

Това е по-близо до Сидни и не е толкова пълно с туристи.

И тя седмицата свърши.

• Харесвам 1
Публикувано:

Алекс, ще е супер да споделиш като се върнеш пресни и подробни впечатления, че Австралия и НЗ са в уиш-листата ми за следващата година.

Публикувано:

Значи за него съм запомнила, че няма директен полет, а е със стоп в бризбейн.

За транспорта от cairns до airlie beach - има влак The spirit of Queensland 105 aud и малко по-скъп ако се купи с опция за канселиране, и автобус на grey hound, май 70 aud беше. Влакът е 8 часа, а автобусът - 11 часа. От летището, а и от жп-гарата, има трансфери за 15 aud до airlie beach. Има и таксита, но са по-скъпички. Поне това съм прочела...

• Харесвам 1
Публикувано:

Алекс, ще е супер да споделиш като се върнеш пресни и подробни впечатления, че Австралия и НЗ са в уиш-листата ми за следващата година.

И пресни, и подробни ще има, само да се върнем живи и здрави. ;)

• Харесвам 2
Публикувано:

Значи за него съм запомнила, че няма директен полет, а е със стоп в бризбейн.

За транспорта от cairns до airlie beach - има влак The spirit of Queensland 105 aud и малко по-скъп ако се купи с опция за канселиране, и автобус на grey hound, май 70 aud беше. Влакът е 8 часа, а автобусът - 11 часа. От летището, а и от жп-гарата, има трансфери за 15 aud до airlie beach. Има и таксита, но са по-скъпички. Поне това съм прочела...

Добре де, 11 часа дрънкане с влак или автобус, струва ли си, колко е разликата в цената със самолета? :rolleyes:

Публикувано:

Полет директен май няма и реално преходът излиза толкова или по-дълъг, околкото пътуването с влака. Автобус пък има нощен и би спестил време. Влакът най-много ми допадна, защото ще позволи гледане през прозореца на градове и природа :) Изглежда и доста комфортен. Но определено не е най-евтиният варириант, а може би дори е най-скъпият.

Александра, може ли да подскажеж малко повече за тези места по-горе или сайт в който ги гледаш?

Тази Еквалиптова гoра в Планината Донденонг ли е?

Дегустацията при река Яра, това тур ли е?

Суверен Хил и музея на Златната история - къде се намират?

Резерватът на коалите този ли имаш впредвид Healesville Sanctuary ?

Резерватът на коалите

Редактирано от Лидия

Александра, може ли да подскажеж малко повече за тези места по-горе или сайт в който ги гледаш?

Тази Еквалиптова гoра в Планината Донденонг ли е?

Дегустацията при река Яра, това тур ли е?

Суверен Хил и музея на Златната история - къде се намират?

Резерватът на коалите този ли имаш впредвид Healesville Sanctuary ?

Суверен Хил, Баларат:

http://www.sovereignhill.com.au/

Долината на р.Яра, с винен тур:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g255100-d3326854-Reviews-Yarra_Valley_Wine_Tasting_Tours-Melbourne_Victoria.html

Коалският резерват е на остров Филип:

http://www.ozdigest.com/destination/phillip-island/

И пингвинският парад - тоже.

П.П. Гледам ги в разни сайтове - на английски и френски в Трипадвайзора, на руски - в руските сайтове информация толкова много, че няма изчитане. ;)

Ама си иска голямо ровичкане из нетЯ. ;)

• Харесвам 2
Публикувано:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dandenong_Ranges

Тук сме се качвали на ето това- http://puffingbilly.com.au/en/

Дегустациите са в разни винарни по поречието на Яра, има много.

http://www.sovereignhill.com.au/

Аз съм била в Баларат, дори имам злато в едно шишенце за сувенир. Но не се впечатлих много, може би съм виждала вече прекалено много неща там.

За сметка на това съм ходила горе до река Мъри, много готино беше с парните параходи...ама си е далечко.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.