Прескочи до съдържание

Австралия, Нова Зеландия и Малайзия

Препоръчани мнения

Публикувано:

При мен излиза цяла страница с търсените дати. Иначе мога да дам съвет относно местоположението. Кой хотел конкретно е?

Публикувано:

При мен излиза цяла страница с търсените дати. Иначе мога да дам съвет относно местоположението. Кой хотел конкретно е?

http://www.booking.com/hotel/au/travelodge-southbank.bg.html?aid=368032;label=bookings-naam-XdSf49HzTflXIONktjPBMQS35820504258%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2600%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=608d021f3af0af36a85b5ab505bf0ba0;dcid=4;checkin=2015-10-05;checkout=2015-10-12;ucfs=1;srfid=e1c2e3a6f9e548aad0374514bff97642737d1f5fX1;highlight_room=3795701

Травелодж Саутбанк

Публикувано:

Това ти е супер, на пъпа си. Буквално. А като знам какво предлагат като качество съм сигурна, че ще си много доволна. Може и да се засечем, така дори се очертава, но ще го обсъдим събота вечер. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Такаааа, вече купих и билетите. Мулти -сити:

Истанбул - Куала Лумпур

Куала Лумпур - Мелбърн

Оклънд - Куала Лумпур

Куала - Лумпур - Истанбул

Цената - 869,20 евро на билет.

Бях ги запазила на цена 995, сега ги купих малко по- надолу.

Програмата:

7 нощувки в Мелбърн и отръшкаване каквото може наоколо.

7. нощувки в Сидни - и там така.

4 нощувки в КЛ

8 нощувки в НЗ, сигурно ще ги разделя по 4 на двата острова, но още не съм решила.

Някой може ли да препоръча хотели в Мелбърн и Сидни, моля!

Аз съм се спряла на тази верига:

http://www.booking.com/hotel/au/travelodge-southbank.bg.html?aid=368032;label=bookings-naam-XdSf49HzTflXIONktjPBMQS35820504258%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2600%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=608d021f3af0af36a85b5ab505bf0ba0;dcid=1;checkin_monthday=5;checkin_year_month=2015-10;checkout_monthday=12;checkout_year_month=2015-10;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0&

Някакви мнения?

С коя авиокомпания успя да изкараш такава цена :)

Публикувано:

Това ти е супер, на пъпа си. Буквално. А като знам какво предлагат като качество съм сигурна, че ще си много доволна. Може и да се засечем, така дори се очертава, но ще го обсъдим събота вечер. :)

Аааа, много ти благодаря! добре, Няма да бързам, докато не си поговорим.

С коя авиокомпания успя да изкараш такава цена :)

С Малейша от Истанбул.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Вече съм готова с всички хотели, някои платих, другите запазих с право на отказване, ако излезе по-добра цена. 4зв хотели, стая+кухненски бокс.

Ето програмата ни:

Полети с Малейша:

Истанбул-КЛ , в КЛ 1 нощувка за релакс

КЛ - Мелбърн, МБ - 7 нощувки

МБ- Сидни - вътрешен полет, 7 нощувки в Сидни

Сидни-Крисчърч, полет с Емирейтс, 4 нощувки в КЧ

Крисчърч-Окланд - вътрешен полет и 4 нощувки там

Окланд-КЛ полет с Търкиш, 3 нощувки в КЛ

КЛ-Истанбул-София

За Мелбърн вече имам яснота с програмата.

Приемам идеи и съвети за това, какво е интересното около Сидни,моля!

• Харесвам 1
Публикувано:

7 нощувки в Мелбърн и 7 в Сидни.  Е, това е супер ларж....  Убий ме, не мога така....

Що бе, Ру :wacko: Пътуването за мен е удоволствие, така не мъкнем багажи, имаме си базова станция и всеки ден - еднодневни трипове наоколо. А и съм много далеч от мисълта, че за толкова време мога видЕ всичко. :O Колкото-толкова. Важното е да е приятно, забавно, да не е припряно и на тъгъдък. Ама то, за това хората сме различни и ни харесват различни неща. :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Александра, в НЗ 4-те нощувки в Крайсчърч ли са? Този град освен, че е все още с разрушени сгради от земетресението е доста далеч от най-интересните забележителности на острова. С еднодневни трипове не можеш да ги видиш.

• Харесвам 2
Публикувано:

7 нощувки в Мелбърн и 7 в Сидни.  Е, това е супер ларж....  Убий ме, не мога така....

Само така Алекс, покажи им, че можеш!

Винаги съм се възхищавала на програмите, които правиш. 

Публикувано:

Александра, в НЗ 4-те нощувки в Крайсчърч ли са? Този град освен, че е все още с разрушени сгради от земетресението е доста далеч от най-интересните забележителности на острова. С еднодневни трипове не можеш да ги видиш.

За сега съм букнала само там. Търпи промяна, ако се окаже, че не става с еднодневки. Ти кои забележителности имаш предвид?

Публикувано:

Само така Алекс, покажи им, че можеш!

Винаги съм се възхищавала на програмите, които правиш. 

Е, не е толкова трудно, при сегашните комуникации ;) И  "с малко помощ от приятел"...магеланец

Публикувано:

За сега съм букнала само там. Търпи промяна, ако се окаже, че не става с еднодневки. Ти кои забележителности имаш предвид?

Крайсчърч  е малко в единият край на южния остров, можеш да отидеш да гледаш китове в Кайкоура, но да видиш южните фиорди, не е като за day trip, въпросът е теб какво те влече.

Публикувано:

Най-популярното място на Южния остров е Милфорд саунд, но не може да го видиш от Крайсчърч. Самият град за мен в момента не е много интересен, защото катедралата и старите сгради са разрушени и в процес на реставрация, та там няма кой знае какво за гледане. Забележителностите на Южния остров са природни - езера, паркове.

Публикувано:

Не сме правили полети, но при ясно време ще е добър начин за разглеждане на ледниците отгоре. Гледната точка от корабче също е много добра.

Публикувано:

Не сме правили полети, но при ясно време ще е добър начин за разглеждане на ледниците отгоре. Гледната точка от корабче също е много добра.

Благодаря ти, аз също мисля, че така ще стане най- лесно и бързо разглеждането. :)

Публикувано:

Приемам идеи и съвети за това, какво е интересното около Сидни,моля!

Предполагам видя какво съм писал в другата тема? Blue Mountains ти е задължително в Сидни, описал съм го подробно в темата, пускам я пак, ако някой попадне после на мнението ми: http://magelanci.com/topic/3661-%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B3-%D0%BC%D0%BE%D1%8F-%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD/ 

Да добавя още малко неща, след като ще имате повечко време там. Обиколка около островчетата наоколо - дори само заради гледките от ферибота си заслужава. Конкретни имена на острови ми се губят малко, а и нета ми е потресаващ и не мога да кача снимки. Освен това може да видите и другите, не чак толкова популярни като Bondi Beach плажове, за които също ще ме почакаш ден-два. 

Но сериозно препоръчвам да цепнеш тези 7 дни с друго място някъде по източния бряг, но ти си знаеш най-добре :) Районите около Сидни и Мелбърн се събират комфортно в седмица, лежерно в 10 дни, повече от това е разхищение според мен имайки предвид какви чудеса има само мааалко по на север :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Предполагам видя какво съм писал в другата тема? Blue Mountains ти е задължително в Сидни, описал съм го подробно в темата, пускам я пак, ако някой попадне после на мнението ми: http://magelanci.com/topic/3661-%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B3-%D0%BC%D0%BE%D1%8F-%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD/

Да добавя още малко неща, след като ще имате повечко време там. Обиколка около островчетата наоколо - дори само заради гледките от ферибота си заслужава. Конкретни имена на острови ми се губят малко, а и нета ми е потресаващ и не мога да кача снимки. Освен това може да видите и другите, не чак толкова популярни като Bondi Beach плажове, за които също ще ме почакаш ден-два. 

Но сериозно препоръчвам да цепнеш тези 7 дни с друго място някъде по източния бряг, но ти си знаеш най-добре :) Районите около Сидни и Мелбърн се събират комфортно в седмица, лежерно в 10 дни, повече от това е разхищение според мен имайки предвид какви чудеса има само мааалко по на север :)

Оооо, приемам съвети всякакви, платили сме хотела само в Мелбърн, за Сидни само съм запазила, няма проблем да се шматнем нанякъде, където речеш, че е интересно.

Публикувано:

Оооо, приемам съвети всякакви, платили сме хотела само в Мелбърн, за Сидни само съм запазила, няма проблем да се шматнем нанякъде, където речеш, че е интересно.

Острова, който имах предвид е Cockatoo Island: http://www.cockatooisland.gov.au/home Стига се с фери от централния кей в Сидни, точно до операта. Редовно там има някакви изложби, по мое време беше доста странна и психясваща изложба за модерно изкуство - от тия, които много много не ги схващам :) В момента върви някаква друга - Shipyard Story. 

Иначе препоръчвам 3 дни да отидете до Whitsundays (пак описано в другата тема), аз лично бих ги щипнал от Мелбърн тези 3 дни, в Сидни има повече какво да се прави за седмица. Дори да не ходите до рифа, разходката с лодка из островите си заслужава. Виж как са полетите до Airlie Beach или Hamilton Island, това са двете летища на островите, ако можеш да ги сместиш ще е супер. 

За Мелбърн предполагам задължително ще видите Great Ocean Road, направете го с нощувка, след като имате повече време не си заслужава да се претупва само за ден. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Острова, който имах предвид е Cockatoo Island: http://www.cockatooisland.gov.au/home Стига се с фери от централния кей в Сидни, точно до операта. Редовно там има някакви изложби, по мое време беше доста странна и психясваща изложба за модерно изкуство - от тия, които много много не ги схващам :) В момента върви някаква друга - Shipyard Story. 

Иначе препоръчвам 3 дни да отидете до Whitsundays (пак описано в другата тема), аз лично бих ги щипнал от Мелбърн тези 3 дни, в Сидни има повече какво да се прави за седмица. Дори да не ходите до рифа, разходката с лодка из островите си заслужава. Виж как са полетите до Airlie Beach или Hamilton Island, това са двете летища на островите, ако можеш да ги сместиш ще е супер. 

За Мелбърн предполагам задължително ще видите Great Ocean Road, направете го с нощувка, след като имате повече време не си заслужава да се претупва само за ден. 

За Мелбърн времето си ни трябва, защото сме си организирали среща с приятели, Ама от Сидни може да се щипне някой ден, както казваш :)

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

МБ- Сидни - вътрешен полет,

Сидни-Крисчърч, полет с Емирейтс,

Крисчърч-Окланд - вътрешен полет

Александра, може ли да споделиш колко горе долу излизат като цени вътрешните полети и с коя компания?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Александра, може ли да споделиш колко горе долу излизат като цени вътрешните полети и с коя компания?

Лидия, извини ме, чак сега ти видях въпроса:

1. Мелбър-Сидни с Tiger Air - 102 АUD

2. Сидни-Крисчърч - с Emirates  - 260 USD

3. Крисчърч - Окланд - с New Zealand Air - 113 NZD

Имам няколко  въпроса към ходилите в НЗ:

1. Движението там ляво или дясно е? /  моля, да се включи някой, дето е бил и е ползвал рент-а-кар/ :)

2. Има един сайт, от където могат да се купят билети за панорамните влакове. Само че, Крисчърч-Греймут-Крисчърч ми излиза за нашите дати като цена 438 НЗД :unsure:  Което ми се вижда много скъпо. :unsure: Гледах едни оферти за малко самолетче, пак горе-долу на тази цена, ама разглеждаш целия остров. Някой возил ли се е на тези влакове?

Ето , през този сайт:

http://www.kiwirailscenic.co.nz/tranzalpine/

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.