Прескочи до съдържание

Австралия, Нова Зеландия и Малайзия

Препоръчани мнения

Публикувано:

Полет директен май няма и реално преходът излиза толкова или по-дълъг, околкото пътуването с влака. Автобус пък има нощен и би спестил време. Влакът най-много ми допадна, защото ще позволи гледане през прозореца на градове и природа :) Изглежда и доста комфортен. Но определено не е най-евтиният варириант, а може би дори е най-скъпият.

Тия панорамни разни струват много пари и се влачат по сто часа. Аз този вариант го гледах най-напред, ама не си струва. Да не говорим, че това не е Швейцария/Италия, ами са големи пустинни участъци на места, дето си няма и нищо за гледане. :(

• Харесвам 2
Публикувано:

Суверен Хил, Баларат:

http://www.sovereignhill.com.au/

Долината на р.Яра, с винен тур:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g255100-d3326854-Reviews-Yarra_Valley_Wine_Tasting_Tours-Melbourne_Victoria.html

Коалският резерват е на остров Филип:

http://www.ozdigest.com/destination/phillip-island/

И пингвинският парад - тоже.

П.П. Гледам ги в разни сайтове - на английски и френски в Трипадвайзора, на руски - в руските сайтове информация толкова много, че няма изчитане. ;)

Ама си иска голямо ровичкане из нетЯ. ;)

Много благодаря, да, много има за четене, пък да не говорим за виждане. Аз гледам да направя груб план, колко дни и къде, за да мога да търся и самолетни билети....Но до нашето пътуване многооо време, така, че ще чакам сладичко да ни разкажваш като се върнете ;)

Публикувано:

Ами незнам, гледам ето този полет Sydney 08:15 AM Whitsunday Coast (Proserpine)09:55 AM с Тайгер еър

и се чудя дали е правилното летище, но как се предвижвам от летището до Airlie beach в такъв случай? Не ми се иска да наема кола само от летището и обратно,защото реално ще направим еднодневни екскурзийки и това е.

Моля за съвет разпределение 4 дни Мелбърн/2 Сидни/ 3 дни Airlie Beach/2 дни Кернс, как ви се струва?

Всъщност как се осъществява предвижването от Айрлие до Кернс? Не виждам да има полети?!

Потвърждавам, че това е летището - Proserpine, Whitsunday Coast, Airlie Beach - всякак може да го срещнеш, едно и също летище е. Другото в района е на един от островите Hamilton Island. За предвижване, има си шътъли, които чакат самолета и ще те придвижат, няма проблеми :)

Трябва да ти видя разбивката за Мелбърн и Сидни за да кажа по-подробно, но по-скоро бих щипнал един ден от Мелбърн и да добавя в Сидни. Ако ходиш до зоопарка в Сидни (супер място!), само той си е един самостоятелен ден...а в Мелбърн 4 дни при общо 11 в Австралия си струват само ако искаш и Great Ocean Road и Philip Island...та за това разбивката ще помогне :)

От Airlie до Cairns ние взехме еднопосочно кола под наем, излезе доста евтино, предполагам имаха тогава нужда да релокират. С еднопосочните коли си е често на тото. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Потвърждавам, че това е летището - Proserpine, Whitsunday Coast, Airlie Beach - всякак може да го срещнеш, едно и също летище е. Другото в района е на един от островите Hamilton Island. За предвижване, има си шътъли, които чакат самолета и ще те придвижат, няма проблеми :)

По кода няма как да го сбъркаш - PPP :) Наскоро буквах полети до там през кол център и агентите много се забавляваха на "destination airport is papa papa papa" :D

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Александра, на коя дата и кога кацате в Крайсчърч?

Тони, извини ме, чак сега видях въпроса ти :blush:  На 20 кацаме от Сидни в Крайсчърч -   15.20, на 21 летим за Куинстаун, на 23 за Оклънд.

Ти кога пътуваш, ще се видим ли нейде по трасето? ;) Ама  ние ще ходим и на остров Тасмания, та пак ги навървих стотина полета ;) ;) ;)

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Публикувано:

Ами излитаме от Крайсчърч на 20-и в 15,30, така че само на пистата. :)

Остава само в Мелбърн, аз съм там късно вечерта на 11, така че евентуално на 12-и по някое време или 13? Ами ще го обсъдим.

Публикувано:

Ами излитаме от Крайсчърч на 20-и в 15,30, така че само на пистата. :)

Остава само в Мелбърн, аз съм там късно вечерта на 11, така че евентуално на 12-и по някое време или 13? Ами ще го обсъдим.

Тони, няма да стане - 10-13 сме на Тасмания. След това - Сидни, златни, бели, оранжеви пясъци и пр. ;) ;) ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Значи среща на пистата в Крайсчърч. Гледай да ме видиш на самольота и да ми помахаш, аз ще гледам за вас. :lol: :lol: :lol:

Абе, аз за всеки случай ще махам през цялото време. ;) ;) ;)

Публикувано:

Някой да рече каква одежда да стягам? Гледам, Кръстеви в другата тема са по къси гащи, ама е есен,  какво ли е през октомври? най- вече се притеснявам за обувките и то, не толкова за Австралия, колкото за Нова Зеландия. Дали да влача зимни обувки? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Публикувано:

http://sinoptik.bg/christchurch-new-zealand-102192362

Виж в момента какво е,след 1 месец сигурно вече е същинска пролет,тъй че се ограничи с с гумени бАтуши :)  :)

Гледам, гледам, ама друго си е някой да те светне. ;) Лошото е, че нямам гумени бАтушки, най-много да си купя оттам, ако затрябват.

• Харесвам 1
Публикувано:

Гледам, Кръстеви в другата тема са по къси гащи, ама е есен,  какво ли е през октомври?

Нали отчиташ обстоятелството, че Австралия и НЗ са от другата страна на екватора и съответно колкото повече се приближаваме към нашата зима, толкова по-топло ще става там.  :)

http://www.sydney.climatemps.com/index.php

http://www.christchurch.climatemps.com/index.php

• Харесвам 2
Публикувано:

Нали отчиташ обстоятелството, че Австралия и НЗ са от другата страна на екватора и съответно колкото повече се приближаваме към нашата зима, толкова по-топло ще става там.  :)

Да, отчитам го, но като се има предвид, че  есента е пърна с постоянство, а пролетта - пълна с изненади, та за това се чудя и се мая. Хем ми се ще да не влача много багажи, хем ми се ще всичко да си имам. :(

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...

Ама много ми е легнал на сърце тоя КЛ! Манджата ти манджа,забележителности и красоти,колкото искаш, мол до мол,сред усмихнати хора си бял човек и ти се радват.Само дето в монорейла ни отстъпват място,ама то,средната възраст на местните пътуващи е къде 30.Викам си - не че сме дърти, ами децата много възпитани.

• Харесвам 10

Ама много ми е легнал на сърце тоя КЛ! Манджата ти манджа,забележителности и красоти,колкото искаш, мол до мол,сред усмихнати хора си бял човек и ти се радват.Само дето в монорейла ни отстъпват място,ама то,средната възраст на местните пътуващи е къде 30.Викам си - не че сме дърти, ами децата много възпитани.

Наистина хубав град. Бях там преди две седмици и в мномента има някакво напрежение между китайци и мюсюлмани там. Мюсюлманите са се опитали да нахлуят в китайския квартал и да бутнат сградите на търговците в квартала преди около месец или малко по-малко. Да не забравяме и смога, които покрива града, от Индонезия и точно в момента не е точното време за посещение там.

Редактирано от lisska99
  • Харесвам 1

Ааааа,ние сме тука за амнайсти път и все си и хубаво. Не ми пречи ни смог,ни жега, плувам си в собствени води като видно топлолюбиво.Ние спим всеки път в Мелия, че съм им Голден мембър,знаят си ни и нямаме проблем с нищо.Хотелът е на супер място, близо е до Чайна таун -на две моно рейл стейшънки и не разбрах да има проблеми - вчера бяхме там.

На връщане сме отново почти 5 дни там и сме си оставили в хотела най - летните багажи,да не ги влачим до Австралия и обратно.Винаги така правим за Азия - KL ни е транспортен хъб и то, много удобен.

Да не говорим за цените, особено след Швейцария. ЩЕ се върнем пак с екстра лъгидж, ама, при това изобилие как да се удържиш.

• Харесвам 6

Аз имам приятелки месни китайки и те ми казаха за проблемите и че ги е страх сами да ходят и винаги има мъж с тях просто, за да ги защити, ако се случи нещо и ги нападнат. Нашият хотел, Гео хотел, беше точно до китайския квартал и се чувстваше напрежението. Ясно е, че месните няма да ви кажат, че имат проблеми, защото за тях това си е бизнес...

А за смога, не знам дали знаеш, но е доста вредно да се диша въздуха в момента в района и трябва да се взимат сериозни предпазни мерки. В Сингапур по този повод имаха нарочни клипчета, в които на всеки 20-30 минути, обясняваха какво трябва и не трябва да се прави.

Ние за 9 дни в двете държави започнахме да имаме проблеми с дишането, болки в гърлото и възпаление/зачервяване на очите.

Само споделих лично мнение без да го натрапвам, а на вас пожелавам много весело да си изкарате и неповторими снимки да ни покажете :)

Редакция: Пропуснах да кажа в какво се изразяваше страхът в китайския квартал - затрваряха магазините по светло и към 8 вечерта вече повечето бяха с пуснати кепенци... пък доколкото разбрах практиката е била да работят до много късно...

Редактирано от lisska99
  • Харесвам 5
Публикувано:

Дами, ако позволите един въпрос. Как са цените и качеството на дрехите по моловете в КЛ сравнено с България?

Здравей,

много не обикалях по моловете им, но влезнах в няколко магазина в един от тях "The Pavilion", близо до кулите петронас се намира и цените бяха същите като в България, а качеството същото като тук, нали всичко произвеждат в Китай, Филипините, Индия и т.н. Иначе за яденето - можеш да ядеш от 20 - до 50-60 рингита на ядене (1 рингит е около 40 ст.) зависи какво ще си поръчаш. Иначе има вериги от сорта на Тексас чикън където за 60-80 рингита двама души могат да се нахранят.

• Харесвам 3

Дами, ако позволите един въпрос. Как са цените и качеството на дрехите по моловете в КЛ сравнено с България?

А ааааа, МОЛ Павилион е най - скъпото място, там не се пазарува, само шейховете трошат пари там.Има една камара други молове и магазини на едро, дето може да се купят парцали на добри цени. Например - до нашата Мелия има няколко мола, от където купувам дрехи на мъжете предимно, с чудесно качество на приемливи цени. Сега напазарувах блузи на Arrow - американска марка, няма я у нас... Ама, азбучна истина е, че КЛ е Меката на шопингманиаците - тука и техниката е на добри цени,куфари - муфари, чанти.Има огромни магазини на Уникло /японската марка /, на Дезигуал /испанска/,на Тимбърленд и още една камара европейски марки, дето тук се купуват по - евтино. Зависи кой какво търси. Ние купуваме таблети,телефони и фотоапарати.Освен дрехи, а па детски дрехи - всеки път мъкна количества. Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Публикувано:

Аз съм била в Нова Зеландия, но през август, т.е. тяхната зима. Температурите на Северния остров бяха като в Сидни, но на Южния остров беше доста хладно, на места имаше дори и сняг. Спомням си, че моят проблем преди пътуването беше също с какви обувки да тръгна. Ако не възнамерявате да правите трудни преходи и трекове, ще ви свършат работа удобни спортни обувки. Аз носех леко флис яке (под него тениска) и яке за дъжд и вятър. Предполагам, че сега е топло, защото е пролет. :)

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

В Австралия и на остров Тасмания си е лято, в Сидни тези дни беше около 30 градуса, ходим си голи и боси.Ама те всички са така, даже си ходят по улицата боси, голям кеф.

Всичко е цветно,цъфнали и красиво.post-1504-0-22927100-1445081219_thumb.jpgpost-1504-0-96526500-1445081402_thumb.jpg

• Харесвам 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.