deyan Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 преди 5 минути , Shlosera каза: При шофьора Ашан има сериозна инфлация. За 7 дни, офертата му е 150.000 рупии, което е около $500. Дали да го хващам за тази сума или да се опитвам да се попазаря? Идеи? Офертата му преди 8 месеца беше подобна за 8 дни/7нощувки. Доколкото си спомням, неговата оферта беше най-ниска 1
Myraya Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 преди 34 минути , Shlosera каза: При шофьора Ашан има сериозна инфлация. За 7 дни, офертата му е 150.000 рупии, което е около $500. Дали да го хващам за тази сума или да се опитвам да се попазаря? Идеи? Нещо не разбрах как да попълня тази Arrival card за Шри Ланка. От където и да кликна върху https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/, все ми връща грешка 404. Ние февруари платихме на Исуру 1000$ за 10 дни. Той през цялото време обясняваше, че всичко е станало ,много скъпо последните години. Като цяло Шри Ланка не ми се видя евтина държава, дори бих казала, че ми се стори скъпа:) 1
Адриан ХН Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 Аз му платих около 350 $ миналия ноември, но нормално е да се вдигнат и неговите цени като всичко се вдига по целия свят. Все пак инвестира в бизнеса си. Гледам, че си е купил нова кола. Приуса на тойота ще даде малко повече конфорт от старата му хонда. 1
Kalina0109 Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 Преди 1 час, Shlosera каза: Нещо не разбрах как да попълня тази Arrival card за Шри Ланка. От където и да кликна върху https://eservices.immigration.gov.lk/emb/eEmbarkation/, все ми връща грешка 404. Четох, че вече не се изисква попълване на Arrival card. 1
Shlosera Публикувано: 29 август, 2025 Публикувано: 29 август, 2025 Малко по късно летим с FlyDubai за Шри Ланка. Тръгнах да правя онлайн чекин, но се замислих дали привикват на чекин гишето за се прегледат визите или поне това, което сме получили по мейл, като одобрение? Ако е така, онлайн чекин-а губи смисъл, а и тъй като нямаме запазени места, обикновено получаваме места един до друг. Някой може ли да сподели?
Shlosera Публикувано: 2 септември, 2025 Публикувано: 2 септември, 2025 На 29.08.2025 г. в 18:14, Shlosera каза: Малко по късно летим с FlyDubai за Шри Ланка. Тръгнах да правя онлайн чекин, но се замислих дали привикват на чекин гишето за се прегледат визите или поне това, което сме получили по мейл, като одобрение? Ако е така, онлайн чекин-а губи смисъл, а и тъй като нямаме запазени места, обикновено получаваме места един до друг. Някой може ли да сподели? Отговарям си сам. FlyDubai не се интересуват от визите. Предимството на чекирането на гише, е че уговорихме служителката да ни даде места един до друг.
Karik Публикувано: 24 ноември, 2025 Публикувано: 24 ноември, 2025 Здравейте, След неуспешен опит за закупуване на билети точно 30 дни преди датата ни за Ella Odyssey - Kаndy до Ella търся вариант да намеря през някой от агентите. Ясно е, че цените са двойни, но има доста лоши отзиви и някой са си жив скам. Някакви идея за агенция, която сте ползвали?
r_nikolov1 Публикувано: 7 януари Публикувано: 7 януари Здравейте, Някой пътувал ли е август месец в Шри Ланка? Чета, че единствено не се препоръчва ходенето по южната и понякога централната част заради мусоните. Иначе за другите части на страната е добре. Виждам, че туристическите забележителности могат да бъдат посетени и през август, единствената промяна е, че плажът трябва да бъде на източното крайбрежие. Дилемата е дали да отидем за повече дни през август или за една идея по-малко около НГ (понеже се съобразявам с ученическите ваканции за това пътуване). Тепърва проучвам и чета смесени мнения. Ще се радвам и на Вашите съвети. Предварително благодаря! 🙂
Roberto Baggio Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари Привет, ние пътувахме през февруари, така че не мога да съм много полезна относно сезона. Напрвихме 10 пълни дни в централната и южната част на острова, по това време източната не е препоръчителна за посещение. В южната част Гале е приятно място за разходка, но най-много ни хареса в района на Тангале - прекрасен плаж, на който вечер излизат огромни морски костенурки, за да снасят яйца. Ходихме и за един ден до Хикадува, където можеш да плуваш на брега с костенурките - това беше приятно, но самия курорт не ни допадна. В южната част е и националния парк Яла, който също препоръчвам за посещение. С други думи, на нас тази част на острова много ни хареса и ще е жалко, ако трябва да я пропуснеш, но съм чувала (и чела) много суперлативи за плажовете по източното крайбрежие, така че най-вероятно ще си изкараш страхотно и там. За мен най-красивото в Шри Ланка ( от това, което успяхме да видим) е районът на чаените плантации и бих избягвала градовете.Прочети внимателно и си направи програма, кое е важно за теб за посещение и спрямо това прецени сезона и дните. На нас 10 дни не ни стигнаха, но познавам и хора, на които Шри Ланка не им допада, така че всичко е субективно. 1
Роми Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари преди 21 часа, r_nikolov1 каза: Здравейте, Някой пътувал ли е август месец в Шри Ланка? Чета, че единствено не се препоръчва ходенето по южната и понякога централната част заради мусоните. Иначе за другите части на страната е добре. Виждам, че туристическите забележителности могат да бъдат посетени и през август, единствената промяна е, че плажът трябва да бъде на източното крайбрежие. Дилемата е дали да отидем за повече дни през август или за една идея по-малко около НГ (понеже се съобразявам с ученическите ваканции за това пътуване). Тепърва проучвам и чета смесени мнения. Ще се радвам и на Вашите съвети. Предварително благодаря! 🙂 Юли и август са прекрасни месеци за историческите централни части. То в януари-март е за там дъждовен период. В юли започва и завършва в началото на август в Канди фестивала Перахера. Това е най-важното културно и религизиозно събитие в Шри Ланка. Прекрасна феерия от цветове и изживявания е. А източното крайбрежие е по-добро от западното. 1 1
travelss Публикувано: 3 март Публикувано: 3 март Здравейте, някой бил ли е първата половина на Май? Гледам на запад/юг е мосон и вали много. Обаче го дават супер на източния бряг. Също го дават добре във вътрешността. Мнения.
Чайка Публикувано: 31 юли Публикувано: 31 юли Здравейте, Някой пътувал ли е скоро до Шри Ланка (юни/юли) или му предстои пътуване скоро? Ако да, бихте ли споделили впечатления? Чета в интернет, че заради войната в Иран страната има сериозни проблеми с доставките на гориво и по тази причина се чудя дали в момента е подходящо да се пътува до там. Интересува ме каква е реалната ситуация, тъй като често нещата изглеждат по един начин на хартия, а в действителност са съвсем различни. Благодаря предварително! 😊
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега