Ledda Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 (редактирано) Ако не си ползвал този сайт http://meinfernbus.de/, провери. В този район с тях може да се мине по-тънко. Пътували сме от Цюрих до Фрайбург със сутрешния автобус 07:00-9:15, разгледахме го и после Фрайбург-Страсбург 15:45-16:55. Общата сума е под 20евро. Приемат плащане с Пейпал. На гарата във Фрайбург има клетки за багаж. От Страсбург до Колмар ползвахме този сайт http://www.vialsace.eu/en . Имаше целодневна карта, излизаше по-евтино. Редактирано 7 януари, 2015 от Ledda 2 Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 7 януари, 2015 Сподели Публикувано: 7 януари, 2015 Ако не си ползвал този сайт http://meinfernbus.de/, провери. В този район с тях може да се мине по-тънко. Пътували сме от Цюрих до Фрайбург със сутрешния автобус 07:00-9:15, разгледахме го и после Фрайбург-Страсбург 15:45-16:55. Общата сума е под 20евро. Приемат плащане с Пейпал. На гарата във Фрайбург има клетки за багаж. От Страсбург до Колмар ползвахме този сайт http://www.vialsace.eu/en . Имаше целодневна карта, излизаше по-евтино. Между другото, Оги, да, съгласен съм с Ледда. Майнферн са добри, и са най-голямата автобусна компания, с добре изразена мрежа която покрива и тоя регион. Разгледай я, и виж - може нещо да те устройва откъм часове и време. http://meinfernbus.de/unser-angebot/liniennetz 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 8 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 8 януари, 2015 Мислех, че съм намерил добри цени с влаковете, но четейки все повече ми се струва, че с автобусите май ще е по-евтино.. Дайте идеи, и ако може някакви сайтове... Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 8 януари, 2015 Сподели Публикувано: 8 януари, 2015 Мислех, че съм намерил добри цени с влаковете, но четейки все повече ми се струва, че с автобусите май ще е по-евтино.. Дайте идеи, и ако може някакви сайтове... Казвай ти докъде стигна, да се знае къде още може да се помага. С влакове тук няма как да намериш добри цени, все пак това е най-скъпият възможен транспорт. Време някакво се пести с тях, но на прекалено висока цена. 1 Връзка към коментар
Ledda Публикувано: 8 януари, 2015 Сподели Публикувано: 8 януари, 2015 Още един сайт за автобуси, но не съм ги ползвала : https://www.deinbus.de/ Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 8 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 8 януари, 2015 Благодаря ти Ледда, както и на Пловдивиан. Мисля, че така истински си помагаме... 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 8 януари, 2015 Сподели Публикувано: 8 януари, 2015 Ето един автобусен превозвач за района и от мен: http://www.flixbus.de. Често са ми попадали много добри оферти от тях, ама не съм ги ползвал още. Ама така като гледам, май са под една шапка с тези Fernbus, дето е дала Ledda по-горе?! Иначе в този район бих препоръчал Фрайбург - един много приятен град. Между другото, навремето като кацах в Базел, видях от самолета едно много интересно градче с много правилна форма - някъде на френска територия се падаше, сигурно на 20-30 км от Базел на север-северозапад. Все се канех да го проверя кое е, че доста ми запали любопитството с вида си от високо Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 8 януари, 2015 Сподели Публикувано: 8 януари, 2015 Между другото, навремето като кацах в Базел, видях от самолета едно много интересно градче с много правилна форма - някъде на френска територия се падаше, сигурно на 20-30 км от Базел на север-северозапад. Все се канех да го проверя кое е, че доста ми запали любопитството с вида си от високо Ето това е: Ньоф-Бризах (Neuf-Brisach) - http://en.wikipedia.org/wiki/Neuf-Brisach Изглежда интересно. В списъка на ЮНЕСКО е, доколкото прочетох. Напомня ми доста на италианското градче Палманова. На 15 км от Колмар се пада. Може и да скокнеш 4 Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 (редактирано) Кратката волна програма се оформи по следния начин: 30 април - 6,00ч. кацане в Цюрих 7-10,00ч. влак Цюрих - Колмар ( 42 евро) - забравяш за тоя влак. Meinfernbus ти изпълняват Цюрих-Фрайбург в същия час за 8 евра, отсечката се взима за 2:15ч. Хванал съм се да ти намеря Фрайбург-Колмар (което са ти 50км) бюджетно, и най-вероятно няма да надхвърли още 8 евра, което означава допълнителни -25 евра от общия бюджет. 10-22,00ч. разглеждане Колмар нощувка Ибис хотел ( 35 евро) 1 май - 8-12,00 влак Колмар - Страсбург - Хайделберг ( 40 евро) 12-22,00 разглеждане Хайделберг нощувка Лоте хостел ( 25 евро дорм) 2 май - 8-12,00 разглеждане Хайделберг 12-14,00 влак Хайделберг - Франкфурт ( 20 евро) - забравяш за тоя влак. Meinfernbus ти изпълняват същия маршрут в същия час (за 1:30ч., т.е. по-бързо от влака) за 5 евра. (т.е. -15 евра от общия бюджет) 14-17,00 разглеждане центъра на Франкфурт 17-18,00 трансфер до летище Хан 19,40ч. полет до София Внесох малък логистичен едит по програмата, който разбира се е по собствено усмотрение с цел да ти спести известни средства, и е абсолютно незадължителен. *Нека се има предвид, че датите на които пътуваш влизат в пролетно-лятното разписание което все още не е излязло (зимното може да се види на сайта до 25.03), но маршрутите са от особено оборотните, което едва ли ще доведе до различия. **По казус 2 (Хайделберг - Франкфурт) нямаш дертове, но пестенето на някое друго евро по Цюрих - Колмар неминуемо ще доведе до загуба на поне 2 часа покрай транспортните връзки и тяхната смяна. Това е засега моментния ъпдейт. Редактирано 9 януари, 2015 от Plovdivian 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 9 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Внесох малък логистичен едит по програмата, който разбира се е по собствено усмотрение с цел да ти спести известни средства, и е абсолютно незадължителен. *Нека се има предвид, че датите на които пътуваш влизат в пролетно-лятното разписание което все още не е излязло (зимното може да се види на сайта до 25.03), но маршрутите са от особено оборотните, което едва ли ще доведе до различия. **По казус 2 (Хайделберг - Франкфурт) нямаш дертове, но пестенето на някое друго евро по Цюрих - Колмар неминуемо ще доведе до загуба на поне 2 часа покрай транспортните връзки и тяхната смяна. Това е засега моментния ъпдейт. Страхотно. Много ти благодаря. Ако си от Пловдив ще падне черпене като мина натам.... Бях останал с впечатление , че в Западна Европа влаковете са по-евтини, но май не е така. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 9 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 То като гледам и Фрайбург - Хайделберг е 11 евро с автобуса. Сега трябва да намерим Фрайбург - Колмар и обратно. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Оги, имай предвид, че това е един от най-натоварените райони от германската пътна мрежа. Често се получават огромни задръствания и непрекъснато се извършват ремонти на цели участъци от магистралите. Казвам го от гледна точка на придвижване с автобус вместо с влак, което може да се окаже доста по-бавно. Разбира се, може да имате и късмет с трафика, но просто имай едно наум. Аз например, планирам едно придвижване от Трир до летището във Франкфурт със стоп в Хайделберг в един и същи ден и предварително съм заложил допълнителни два часа, които в крайна сметка мога накрая и да прекарам на летището, но предпочитам да имам резерв вместо да изпусна полета... 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Оги, след три седмици ще кажа дзак на Колмар и околностите. Няма да е по топлото, ама зимата съм родена, какво да се прави За транспорт няма да съм полезна - ползваме кола под наем, но за обиколките - и снимки - може да съм ти полезна Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 (редактирано) То като гледам и Фрайбург - Хайделберг е 11 евро с автобуса. Сега трябва да намерим Фрайбург - Колмар и обратно. Имаше някакви регионални карти за района, които бяха най-евтината опция. Виж това дали ще ти свърши работа: http://www.rvf.de/PDF/RegioElsassBus.pdf Доколкото разбирам, има 24-часова карта, с която можеш да пътуваш по отсечката неограничено* за 12,60 евра. Има и спирка в градчето, което анонсирах по-горе, тъй че можеш да си го направиш много стройно и концентрирано - точно в твой стил * Под неограничено визирах неограничен брой пътувания в рамките на периода (който не мога да разбера дали се отнася до отделен календарен ден или 24 часа от първото пътуване). Иначе май могат да се ползват само транспортните опции, посочени на картата (автобус от френска страна, влак и автобус от немска + цялата градска мрежа във Фрайбург, доколкото разбирам с моя "гугълски немски"). Редактирано 9 януари, 2015 от Meidj Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 9 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Безценни сте. И да си призная Colmar го открих благодарение на теб, Rainy Връзка към коментар
Гост Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Безценни сте. И да си призная Colmar го открих благодарение на теб, Rainy А аз го открих благодарение на форума Предай нататък Връзка към коментар
nisti75 Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Трафикът наистина е ужасен, така че ако не разполагаш с много време заложи на влак или предвиди повече време. Преди две години участъкът Страсбург - Мюнхен го взехме за 7 часа. Нагоре към Франкфурт е същото. Редици камиони, ремонти - тегаво се пътува. 1 Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Страхотно. Много ти благодаря. Ако си от Пловдив ще падне черпене като мина натам.... Бях останал с впечатление , че в Западна Европа влаковете са по-евтини, но май не е така. От Пловдив съм, ама там трудно ще се черпим. Виж ако имаш път към Мюнхен, и тук не е като да няма какво да се пие Естествено има и друг вариант, а именно - помощ с Килиманджаро, че изглежда май ти си единствения във форума който го е качвал, та организационно инфо би ми било полезно, макар че съм изчел сума ти по въпроса. Относно автобусите из немско - пътувал съм 6 пъти Мюнхен - Берлин (и обратно), 4 пъти Мюнхен - Франкфурт, 2 пъти Франкфурт - Хан, вътрешнобаварските и швабски (Баден-Вюртемберг) отсечки не ги споменавам въобще. Досега 2 пъти ми се е случвало да "закъснее" автобус, ако въобще можеше да се нарече закъснение, понеже става въпрос за отклонение от порядъка на 10-15 минути. И то при условие че говоря за дългите маршрути. Който се е возил или карал по немски аутобан знае че това е жив организъм, и е известно какво се случва поне 50 километра напред по трасето. Да не говорим че ъпдейтите за щау и баущелета (задръствания и ремонтни дейности) по радиото са постоянни. А и твоите пътувания са ограничени в максимум двучасови интервали, така че според мен притеснението е напълно излишно. 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 9 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Е, то в Мюнхен, ако няма бира. Относно Килиманджаро имам една папка, ще я изровя и ще видя какво пише там... 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 22 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 22 февруари, 2015 (редактирано) Оги, малко ъпдейт, който все забравям да ти оставя Ама с тия болести... Първо, трафикът. Правилно са ти споделили по-горе разбиращите - трафикът е у-ж-а-с-е-н. Дюк много хубави съвети ми даде и имах едно огромно едно - и няколко - наум. Лично аз се отказах от Фрайбург на връщане - защото рискът да изпусна полета не беше малък, ако попадна в едно от задръстванията - каквото имах на отиване. 30 април е работен ден, а от 7 до 9 сутринта е сериозен пик. Първи май - не знам дали е почивен ден или не, но около Страсбург е направо драма. В едната посока (привечер Страсбург - Колмар) си отвисяхме на първа-втора скорост около 3 часа. Мисля, че ти го предвиждаш с влак, което е много разумно. Разбира се, ако не мислиш че едно задръстване би било проблем и закъснения не са фатални - което реално е така, при положение че нямаш полети същия ден - можеш спокойно да използваш автобусите. Цените съм убедена че са много по-ниски. Просто ти споделям лични впечатления. После, Колмар е уникален. У-н-и-к-а-л-е-н! Ще се изкефиш на максимум. Само че като ти знам темповете на обикаляне, от 11 до 3 ще си го изял с парцалите Ако ти остане време - и го предвидиш като опция и предварително - отскочи до Eguishem. самото обикаляне на селцето няма да ти отнеме повече от час - час и половина, но лично на мен ми увисна де що чейне има... Разстоянието е само 7 километра, а те изстрелва в приказките... Виж линия 208 от този сайт, но не съм убедена че графикът ще ти пасне. http://www.ville-eguisheim.fr/Mairie/images/PDF/ligne%20208.pdf Само идея. Разбира се, и само Колмар е достатъчен... Поздрави Редактирано 22 февруари, 2015 от Гост Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 22 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 22 февруари, 2015 Мерси ,много. Ще ми е от полза. Летя на 2 май и предишните дни няма да гоня самолета, така че мисля ще се оправя.. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 31 март, 2015 Автор Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Какъв е най-бързият начин за придвижване от летището в Цюрих до гарата/центъра на Цюрих? Връзка към коментар
wilks Публикувано: 31 март, 2015 Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Какъв е най-бързият начин за придвижване от летището в Цюрих до гарата/центъра на Цюрих? Най-бързият е с такси. Иначе най-евтино и практично е с швейцарските железници - влак директно от летището до центъра и гарата. http://www.zurich-airport.com/passengers-and-visitors/access-and-parking/swiss-federal-railways Тук си задаваш часовете, които ти трябват Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 31 март, 2015 Автор Сподели Публикувано: 31 март, 2015 Такси в Швейцария ми звучи направо еретично. Питам , защото искам да хвана един автобус за Фрайбург, който тръгва от района на гарата, но времето е крайно недостатъчно и то ако самолета кацне навреме. Май ще си остана на варианта Цюрих еърпорт - Колмар с влака, макар и по-скъп. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 1 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 1 април, 2015 Моля за малко помощ от владеещите немски и френски, понеже сайта, който копирам е на тези два езика и не виждам опция за английски. Думата ми е дали правилно съм разбрал. Първо, ако си купя билет за 12,60 евро, той важи за 24 часа и с него мога да пътувам от Фрайбург до Колмар, както и от Колмар до Фрайбург, както и да спирам където си искам по трасето в рамките на едно денонощие от валидирането на билета. И второ, ако си купя само еднопосочен билет, той би струвал 8,50 евро http://www.rvf.de/PDF/RegioElsassBus.pdf Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега