Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 часа, vorbis каза:

Изчезнала си напред, но ако служителката не беше отбелязала, че си се борднала, нямаше ли да има проблем при броенето на хората на борда от главния стюард?!?

Това беше проверката - засада както сте го описали 😅, след това беше проверката за бордиране.

Изиджет разпределят местата в самолета едно до друго при възможност .

Да, на отиване на случаен принцип бяхме един до друг и то прозорец/ средно място. Чак ме хвана яд, че за връщане бях платила места.

преди 11 часа, Дани Магелани каза:

Чак куфар не съм изхвърляла, но джапанки и друга неголяма част от съдържанието, случвало се е. Това за да успея да вкарам малка дамска чанта в куфара.

А ако  опитам да мина с бутилки през секюрити контрола - винаги са ми ги вземали. Дори в запечатан плик на Дюти фри.

Когато зная, че съм с овър ръчен багаж винаги имам готовност да го напъхвам някак си по джобове или в ръкавите на якето. С Изи джет от Мадейра носех 2 плика допълнителен багаж, но явно защото беше Ковидно време никой не се впечатли. Тогава мина и една бутилка замразена вода. Обаче на Т2 София замразената вода не мина ☺️

• Харесвам 2
Публикувано:
2 minutes ago, stanimir said:

Ако не е тайна какво правиш с тая вода и не се ли размразява ? 

Първият път я бях замразила за лед, но като не я ползвахме в хотела я взех за летището. Забравих, че я имам и мина проверката. После разбира се я изпихме в самолета размразена. Втория път съзнателно я замразих, за да пробвам да мине, но явно беше започнала малко да се размразява от горещината и я откриха на секюрити

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 38 минути , Branko каза:

Нито белия, нито сивия

А сивия защо ? Нали влиза без да му стърчат колелцата?

Публикувано:
преди 2 часа, Илиана каза:

А сивия защо ? Нали влиза без да му стърчат колелцата?

Заради тези милимунди от него , които са извън рамката. Останах изумен и аз🤷🏻‍♂️

• Шок 2
  • Замислям се 3
Публикувано:

На летището в Маракеш раянските служител(к)и са много стриктни  -  първо теглят и ръчния багаж, после карат почти всеки да си пъхне багажа в рамките за малък и голям ръчен, и никакъв гювеч - 1-2см отгоре, сорри плащай. Мен само ме накараха да си прибера мини чантЕто в раницата, а куфарчето си ми е точно по рамката, та без усложнения ми удариха печата на бордната карта. Ако някой не е чул, в Маракеш трябва да отидеш предварително чекиран, с разпечатан на хартия бординг пас, задължително минаваш на гише и там ти гледат сериозно багажа, след което ти връчват картонена бординг карта и ти пожелават приятно пътуване. Трябва да сте на летището 3 часа по-рано. Но пък организацията при качването в самолета беше перфектна  - толкова добра, че 15 мин след отварянето на ръкава, самолетът тръгна към пистата.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 6 часа, Branko каза:

Нито белия, нито сивия

Голям недостатък на спинърите е , че колелцата са извън корпуса. Нищо чудно изобщо да няма нормален спинър , който да се побере в кошницата на Раянци. Моите кериони са само спинъри, за разлика от големите куфари , при които 16 колелца са по-скоро недостатък заради по-голямата тежест на куфара и хвърлянето им по летищата…

• Харесвам 3
Публикувано:

Всички четем едни и същи правила , оттам нататък ако мине , мине.Оставени сме на милостта на служителите 

• Харесвам 7
Публикувано:

Има опции и с прибиращи се и с откачащи се колелца. Безценно е да видиш физиономията на персонала, повярвал си, че ви е хванал 😄

3FDF878F-0664-4A77-BC18-49D79863D00E.jpeg.9ff290786d5061b6edc41f67e2bda79b.jpegFAF3D8F2-757D-44AC-8BD6-8B153E42FC76.jpeg.a14bbf78fd493daebe2fe7794fdbb911.jpeg

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 9 часа, Oldkozel каза:

Има опции и с прибиращи се и с откачащи се колелца. Безценно е да видиш физиономията на персонала, повярвал си, че ви е хванал 😄

3FDF878F-0664-4A77-BC18-49D79863D00E.jpeg.9ff290786d5061b6edc41f67e2bda79b.jpegFAF3D8F2-757D-44AC-8BD6-8B153E42FC76.jpeg.a14bbf78fd493daebe2fe7794fdbb911.jpeg

Интересно! Може ли линк?

• Харесвам 1
Публикувано:

На моите колелцата се махат, но да се има предвид, че ако ги чекираш понякога се губят.

Публикувано:

Без да се заяждам, не разбирам ползата да плащаш за  чекиран багаж?! За мен е само пречка, досада и гърбене да го завлачиш до някъде и после обратно до летището. Или да вземеш две шишета гроздова ракия. Може би ако съм баровец и ми трябват три костюма и седем вратовръзки, тогава ще ми трябва и лимузина, шофьор. Не е много по темата, но нека някой обясни защо и по какви причини е нужен големия куфар?! Особено за Райън, УИЗ и подобни.  Ако ми потрябва нещо, насреща винаги  са Лили или ДМ и подобни за дребни пари.  Някой китайски аутлет за 1-2Е всичко каквото си пожелаеш,  ама наистина всичко. Или някаква добра промоция на квалитетна марка. Ако нещо трябва да се глади, всеки приличен хотел/хостел предлага услугата.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Интересно! Може ли линк?

Примерно https://itluggage.com/products/convertible-underseat-black?_gl=1*1ubp1ml*_up*MQ..*_ga*MzkzOTI2ODczLjE3NDMyNTc2NTM.*_ga_HYTEKH99XN*MTc0MzI1NzY1My4xLjAuMTc0MzI1NzY1My4wLjAuMA..

Има и видео.

Или тук https://takeoffluggage.com/?srsltid=AfmBOooTReTW8PbGGEm-LPESdmfFfK7qUyl06nMwCy5lUFTCzB_dlWFI

Виждал съм откачащи се колела, сгъващи се в различно посоки колела и потъващи в самия куфар. Всичко във версия 2 и 4 колела (може да напишеш в Гугъл Luggage Retractable Wheels)

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Всеки си знае... И аз като бях сам карах само с ръчен и се премествах да живея в друга държава с един куфар, ама после не е баш така...

• Харесвам 6
Публикувано:

Тази сутрин на Т1IMG_2416.jpeg.973f44512e9128b71c704b2ed1997b63.jpeg

IMG_2417.jpeg.bf2e1926f4bc74646b53fe551568bcc8.jpeg

Не можеш да влезнеш към секюрити без да минеш проверка през рамката на Уиз за всяка чанта, раница, торбичка и т н

• Харесвам 6
Публикувано:

Снощи на летището в Солун /полет Солун - Станстед/ проверяваха. Багажите, но платиха само тези, които бяха надминали себе си. Обаче екипажът на Раян се държаха много грубо и меко казано нелюбезно. И за капак имаше ужасна турболенция, която направи усещането за този полет още по- неприятно.
Днес, от Станстед за Копенхаген, Раянци бяха много ларж- големи раници, торбички и разни видове дисаги 🙂бяха пропуснати без забележка дори. Екипажът супер любезен, усмихнати стюарди, дори подредиха раничките на хората в багажниците. 

И двата полета бяха пълни, пълни. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Те като те приклещят още в София да си платиш едва ли ще рискуваш с обратния полет.С огромна важност е какво се случва в София.

Публикувано:

Ryanair са въвели размери на чекирания багаж. 10-те кг. трябва да са с размерите на кабинния - 55х20х40, а новият ми куфар е 57х23х40, и честно казано ми писна да купувам куфари. Той е от мека пластмаса и може да влезне в рамката, но ще е до края й.

Публикувано:

Не помня кога съм вземал приорити за последно, но си имам куфар за него. Като го купувах специално гледах размерите преди да поръчам и дори си имаше етикет, че е одобрен от/за Раянеър. Всякакви куфари "се опитвам да минат" за приорити и някои определено не са по мярка. Ами гледайте какво купувате, нали знаете за какво искате да го ползвате...

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.