Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , Argentique каза:

Що са така зарязани тези куфари? 🤔

Сигурно групичка недоразбрани, че им трябва приорити за да качат куфарите си като ръчен багаж, предпочели да не плащат глоби на гейта. 😃Остава загадка къде са побрали съдържанието. Освен да са си носили по няколко възглавнички. 😛

• Смея се 4
Публикувано:
1 hour ago, Argentique said:

Що са така зарязани тези куфари? 🤔

Нещо бяха ги разхвърляли по земята - за назидание на останалите пътници 😄😄 Да им пази страх... 😄 

Не знам защо, но като ги видях някак си се сетих за гладиаторксата арена - горките пасажери бяха загубили битката 😄 

image.png.bdb542fa367c7ff6c3dc30fc1335a24c.png

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 17 минути , Bilqz каза:

за назидание на останалите пътници 😄😄 Да им пази страх... 😄 

Хаха,визуализация на поздрава  "Осъдените на смърт те поздравяват!" 🤣😂

• Смея се 1
Публикувано:
преди 15 часа, neuromancer каза:

5cm е много за твърд куфар

Добре, а какво ще ми препоръчате, което е хем в рамките на размера, хем да е подходящо за дете на 7 г. Тежка раница не е опция, затова исках да е куфарче на колелца.

Дани Магелани
Публикувано:

Да попитам нещо: счупено едно от четирите колела на пластмасов куфар при последното ми пътуване. Има ли възможност за смяна? Къде да търся майстор?

Публикувано:

В Svetla на Орлов мост ги ремонтират, но зависи колко е счупено. 

За детски куфарчета и раници в мини размери вижте в Estil. Раниците могат да се сложат под седалката пред вас, куфарите не, а багажното в салона е ограничено като капацитет. Това са доводите, а кой колко ги спазва е отделен въпрос.

• Благодаря 1
Публикувано:

Детските куфарчета в Естил пак са с размери 46х30х21, вероятно без колелца 40х30х21. Което е същото като китаеца 40х30х20. 40х25х20 обаче, не намирам - само чанти/сакове.

https://www.estilbags.com/p/kufari/detski-kufari/kufar-kid-futbol-46-cm/

Публикувано:
преди 2 часа, deian каза:

Добре, а какво ще ми препоръчате, което е хем в рамките на размера, хем да е подходящо за дете на 7 г. Тежка раница не е опция, затова исках да е куфарче на колелца.

Търси раница с колелца. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Bilqz каза:

Нещо бяха ги разхвърляли по земята - за назидание на останалите пътници 😄😄 Да им пази страх... 😄 

Не знам защо, но като ги видях някак си се сетих за гладиаторксата арена - горките пасажери бяха загубили битката 😄 

image.png.bdb542fa367c7ff6c3dc30fc1335a24c.png

Януари месец на Софийското летище имаше групичка от ромски сънародници, летящи за Мюнхен (мисля, че бяха цяла фамилия). Стигна се до там, че един от тях обикаляше през опашката от хора с извадени от багажа си дънки, викайки "Вижте какво ми причиняват, вижте с какво не искат да ме пуснат на самолета!!!" 

Част от тях избраха да не се качат на самолета със заплахи към персонала "Вие ще ми плащате всичко!", друга част зарязаха част от багажа си и награбиха каквото успяха в ръце и набутаха в пликове...

🤐

• Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, deian каза:

Виж ученическите раници с колелца, но не знам какви са им размерите и на тях.

• 10 месеца по-късно ...
Публикувано:
On 3/15/2025 at 7:27 PM, Фил said:

Една възглавничка с цип на врата и сме пълен напред! :grin:

От Милано за Тромсьо с Изи Джет на 19.02.2025 първа проверка на тази възглавничка с въпрос - има ли дрехи, отговорих твърдо НЕ, но госпожата строго каза: Отвори я. Вълнените чорапи вътре се оказаха Дрехи и каза да ги сложа в раницата, но не да се върна , а там на място. Докато контролираше пътниците след мен се изнизах, но за бордирането / пак строга проверка на ръчния багаж/ бях напъхала чорапите по джобовете на туристическото яке. От Тромсьо вече се бях разделила с тази опция на възглавничка. Пак имаше проверка, а някои хора заплащаха за извънгабаритен ръчен багаж.

• Харесвам 2
  • Шок 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
2 hours ago, Antigona said:

От Милано за Тромсьо с Изи Джет на 19.02.2025 първа проверка на тази възглавничка с въпрос - има ли дрехи, отговорих твърдо НЕ, но госпожата строго каза: Отвори я. Вълнените чорапи вътре се оказаха Дрехи и каза да ги сложа в раницата, но не да се върна , а там на място. Докато контролираше пътниците след мен се изнизах, но за бордирането / пак строга проверка на ръчния багаж/ бях напъхала чорапите по джобовете на туристическото яке. От Тромсьо вече се бях разделила с тази опция на възглавничка. Пак имаше проверка, а някои хора заплащаха за извънгабаритен ръчен багаж.

То остави другото, ами срамът е голям.

Все едно си откраднал нещо.

Публикувано:

И каква е разликата, ако беше пълна с вата, гъши пух, дунапрен? Нали пак на врата ще си я носиш, няма да им заемаш място в багажниците. Заслужават някой смелчага да ги тества с пакети пудра захар.

- С какво е пълна възглавничката?- попита строго служителката на гейта.

- С наркотици - отговори уверено пътникът.

- А, добре, минавайте! Аз се усъмних, че са дрехи. - смекчи тона госпожата.

😛

• Харесвам 5
  • Смея се 26
Публикувано:
преди 1 минута , iMari каза:

И каква е разликата, ако беше пълна с вата, гъши пух, дунапрен? Нали пак на врата ще си я носиш, няма да им заемаш място в багажниците. Заслужават някой смелчага да ги тества с пакети пудра захар.

- С какво е пълна възглавничката?- попита строго служителката на гейта.

- С наркотици - отговори уверено пътникът.

- А, добре, минавайте! Аз се усъмних, че са дрехи. - смекчи тона госпожата.

😛

В неделя пътувах София-Мадрид(УИЗ) за първи път с китайската възглавничка😉. Изобщо не я погледнаха,нито раницата ми мериха,а носех и найлонова торбичка с разни неща за похапване и чадър 😛

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Antigona каза:

Тази госпожа няма право да иска да я отваряш, няма такива правомощия. Друг е въпроса ако подобен аксесоар не е разрешен , като допълнение на ръчния багаж

преди 39 минути , blueriver каза:

В неделя пътувах София-Мадрид(УИЗ) за първи път с китайската възглавничка😉. Изобщо не я погледнаха,нито раницата ми мериха,а носех и найлонова торбичка с разни неща за похапване и чадър 😛

В събота пътувах с Раян за Лондон, панаира беше сериозен

IMG_2185.jpeg

IMG_2187.jpeg

IMG_2186.jpeg

• Харесвам 8
  • Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:
1 hour ago, stanimir said:

То остави другото, ами срамът е голям.

Все едно си откраднал нещо.

Ами, не, не ме беше срам, защото поголовно всички бяха подложени на стриктна проверка и се суетяха как да се оправят, по-скоро ме раздразни, че не ме пусна да се върна назад и да си оправя спокойно багажа, но пък и аз И го върнах като изчезнах напред 😁

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Някой път се престарават, на полет от Болоня до София, една от служителките на Райън искаше хората да си допият кафето, което носеха в чаши с капаче от заведение от летището (не термоси или нещо подобно) и изхвърлят чашите, преди да се качат на самолета. Имаше двама човека преди нас (пътуващи отделно един от друг), които видях, че накара да си го изпият преди да им разреши да се борднат.

• Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, blueriver каза:

Уиз са си топ, колкото и да ги плюят. Виж изиджет са топ мизерници във всяко отношение 😱

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Antigona каза:

Ами, не, не ме беше срам, защото поголовно всички бяха подложени на стриктна проверка и се суетяха как да се оправят, по-скоро ме раздразни, че не ме пусна да се върна назад и да си оправя спокойно багажа, но пък и аз И го върнах като изчезнах напред 😁

Изчезнала си напред, но ако служителката не беше отбелязала, че си се борднала, нямаше ли да има проблем при броенето на хората на борда от главния стюард?!?

преди 3 часа, new one каза:

Уиз са си топ, колкото и да ги плюят. Виж изиджет са топ мизерници във всяко отношение 😱

Всяка компания прави различни мизерии. Изиджет разпределят местата в самолета едно до друго при възможност, а не разхвърляно както е при Раян и Уиз. Но пък само с тях ми се е случвало по пътя за гейта на Станстед служителите да бравят засади и да проверяват багажа доста преди реалното достигане на гейта. При което пътниците, които не са си натъкмили багажа отрано, бяха ударени през кръста.

• Шок 2
Публикувано:

Опитът ми за 5 полета с Райан в 2 месеца: Никакви драми и изпълнения, дори мостричката за раниците стоеше неизползвана.

Онзи ден за Рим един от служителите на гейта смигнал на брат ми, съпровождащ куфара ми с багажа на трима ни, че може да не се побере в мострата. Докато си пиех тутуна в Аспайр, младежите преместили кое що в раниците. Само минах да затворя вратата на самолета.

Навръщане - пак нищо. Римското секюрити ми провери съдържанието на куфарчето и каза друг път да не слагам течности повече от 100 мл, пропусна ми двете бутилки италианско вино и бутилката екстра върджин..

Само на Т1 трябва да си допивам кафето от термоса, без цигара.., а служителите ми предлагат стол. 

• Харесвам 1
  • Шок 2
Публикувано:

Проверките са рядкост и по-скоро изключение, но не разчитайте, че винаги ще се мине метър.

Който не е виждал празни куфари захвърлени пред гейтовете, или не е пътувал достатъчно, или просто не се е оглеждал достатъчно... 😉

• Харесвам 10
Дани Магелани
Публикувано:
преди 27 минути , jorocontrola каза:

Проверките са рядкост и по-скоро изключение, но не разчитайте, че винаги ще се мине метър.

Който не е виждал празни куфари захвърлени пред гейтовете, или не е пътувал достатъчно, или просто не се е оглеждал достатъчно... 😉

Чак куфар не съм изхвърляла, но джапанки и друга неголяма част от съдържанието, случвало се е. Това за да успея да вкарам малка дамска чанта в куфара.

А ако  опитам да мина с бутилки през секюрити контрола - винаги са ми ги вземали. Дори в запечатан плик на Дюти фри.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Дани Магелани каза:

Чак куфар не съм изхвърляла

Ти може и да не си, ама други определено са 😉

Преди година в Будапеща:

image.png.ad8cbf071933eae2b7ac204c02838887.png

Но мисля, че съм виждал и на други места де.

• Шок 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 16 часа, Branko каза:

В събота пътувах с Раян за Лондон, панаира беше сериозен

IMG_2185.jpeg

IMG_2187.jpeg

IMG_2186.jpeg

Белия куфар мина ли или ги накараха да доплатят ?  

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.